Дискусије : Немачка

 Коментар
Naci posao i stan i minhenu
Blackbrier
17. јул 2013. у 16.40
Da li bi neko mogao iskreno da mi odgovori kakvi su izgledi za nalazenje posla u Minhenu, pa zatim i stana. Moram da naglasim da imam nemacko državljanstvo.Imam 28 godina i nisam bio u Nemackoj nekih 7-8 godina tako da nisam bas upucen u trenutno stanje. Proctao sam gomilu foruma, i nalazim razlicite stavove, od toga da je uzasno teško naći posao koji ti omogućava egzistenciju, pa do toga da su ljudi odmah nasli posao i da im je sve sjajno i bajno. Planiram da napustim Srbiju i da potražim sreću na drugom mestu.

Unapred zahvalan na odgovoru.
Jaga
(1Q84)
18. јул 2013. у 02.49
Zdravo

Lepo je sto imaš državljanstvo, to bi olaksalo tu i tamo po neku radnju.

Ali koje imaš kvalifikacije? To je mnogo bitnije da bi ti odgovorili smisleno na pitanje.

Ukratko: Ako nisi visokokvalifikovani strucnjak za njihova deficitarna zanimanja teško ćeš naći posao, a u suprotnom slučaju lako.

Pozdrav,
Jaga

Hobbit
18. јул 2013. у 02.52
To zavisi od toga šta znaš da radis, dali si zavrsio fakultet i imaš radno iskustvo, dali govoris Nemacki. Sigurno je veliki plus to što imaš Nemacko državljanstvo. Ako bi nasao posao, posle probnog perioda ne znam da je iko ostao da živi u hotelu i nije mogao da nadje stan.
Ima puno sajtova preko kojih se može iznajmiti stan bez placanja provizije agentu.
Tek da imaš neke informacije o zivotu u Minhenu i Nemackoj konkretno, postoji ovaj sajt na engleskom
www.toytowngermany.com
koji ima i forume o zivotu u Minhenu.
Tabanac
(DR.voseca)
19. јул 2013. у 20.06
„Blackbrier”...sam sebi otezavas i odbacujes pomoć,ovim dobronamernim ljudima.Reci nešto više o sebi,ne treba tvoja generologija.Poznavanje jezika,da ili ne!Koji opseg zanimanja,za početak...velicina stana,deo Minhena...
Unapred ti jedino mogu reci...Minhen Spada u red skupljijih delova Nemacke i da tvoji poznanici,koji su uspeli a drugi „pukli” su obe Gruppe u pravu!Faktor sreće i pravog trenutka na pravom mestu su subdinske u zivotu!
Osecam da želiš ostati,potpuno anoniman u svakom pogledu(sto postujem) nudim ti jedan pomalo,bedan sajt,često ovde u upotrebi,koji ne otkriva puno ali dosta pokazuje.. www.meinstadt.de...tu su ti pored Minhena i svi drugi gradovi,mesta i sela na usluzi,mislim cele Svabije...od radnih mesta do stanova za izdavanje!
Svako dobro i svaku sreću!
Pozdrav!
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
04. август 2013. у 09.48
Pošto covek želi ostati anoniman oko detalja možda bi pomoć bila lista deficit zanimanja u Minhenu I blizoj okoloni. Možda grana privrede u kojoj se traže radnici za rad, manjak je radns snage na trzistu. Dal zu primanja uskladjena sa std zivljenja u Minhenu? Obično bude neki balans, pa su mesta sa manjom populacijom I veliki gradovi procentualno na istom nivou std zivljenja. I mene zanima odgovor na ovo pitanje za Minhen I okolinu.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.