Дискусије : Немачка

 Коментар
Menjate li i vi losu sliku Srbije?
Jaga
22. мај 2013. у 07.53
Čitam kako Novak Djokovic želi da menja losu sliku Srbije.

Ja, otkako znam za sebe, radim isto na tome, doduse u mnogo manjim razmerama.

A vi?

Pozdrav,
Jaga

Leon01
(ekonomista)
22. мај 2013. у 08.13
ja i nisam najbolji primer ;)))

ti si isto u nemackoj, moje iskustvo je da nemci imaju jako loše miljenje o nama, i možeš da mu ga promenis samo ako se sprijateljis sa njim, a sve dok ti je samo poznanik ili kolega ne možeš mu sliku nikako promeniti.
Berlin2006
(carpe diem)
22. мај 2013. у 13.48
Juče sam bas imala „dozivljaj” sa coucher-om... Tek smo se upoznali i kada sam rekla koji jezik govorim, komentar mu je bio „to bas i nije bio pozeljan jezik za pricu”, na šta sam mu uputila pogled koji bi ubio i posle 2 sekunde se vadi recenicom „ali sada je situacija malo bolja, zar ne?”
I onda procitah jutros i ja taj clanak sa Novakom...
Predrasude ne prestaju i ne znam kako nas to zamišljaju.
Uglavnom na prvu loptu - ja sam iz Srbije, osetim gard sa njihove strane.
Onda se predstavim, ko sam, šta sam, pa se malo popusti (kao da se iznenade da kod nas ima skolovanih ljudi?!).
Sa nekim ljudima krene prica šta i kako (kao da smo Marsovci), sa nekima se i sprijateljim, pozovem na veceru ili vremenom prosto vide da nismo bas aveti kako vole da nas predstave.
Mediji su cudo.
Hobbit
23. мај 2013. у 05.50
Nedavno sam procitala knjigu koja se usput bavi time šta se desavalo u Sarajevu u toku dve godine za koje je bilo granatirano; kosa mi se digla na glavi i totalno mi se smucilo. Knjigu je pisala Italijanka, na Italijanskom je i teme knjige je sasvim druga, samo se jedan deo odigrava u Sarajevu. Elem, Srbi su vise nego bad boys, ne bih da vas opterecujem detaljima, ali evo samo jedan: kad su se snajperisti posle dve godine pucanja na sve sto mrda umorili, onda se među bolesnicima koji vole oruzje proculo da se može otici dobrovoljno i pucati na žive mete, koliko hoćeš. Onaj ludak Breivik je čak negde prokomentarisao kako mu je zao što se za tako nešto nije informisao na vreme.
Pitam se šta je istorija a šta politika i šta zaista znamo od onoga što se desavalo i dovelo do takve slike. Kako god, nosimo to da smo Srbi i moracemo još dugo. Ja bih bez oklevanja žive na lomace stavila sve silne face i politicare iz svih bivših republika koji su to ludilo zakuvali, Kosovo ukjuceno, pa ih naocigled mase spalila; to se ne bi zaboravilo.
Sliku mogu da poprave mediji, onako kako su je i formirali, ali je pre svega ostalog popravljaju dela. Kako god, trebace za to puno vremena, puno pravih poteza i manje praznih prica.
Leon01
(ekonomista)
23. мај 2013. у 06.47
Hobbit, Berlin, ja sam često spominjao, ako neznas kako miljenje imaju ljudi o tebi ako dolazis sa ex-yu podrucja, možeš najkasnije primetiti kad te pitaju dal dolazis iz hrvatske. šta to govori, govori da te ne bi kao hrvata nikad oslovili ko srba jel su srbi zlo zla.
neće slika o nama da se popravi skoro, zato što je svet protiv nas, bombardovali nas jer smo navodno ko zločinci, jel misite da će nam se izvine i kažu da smo u pravu bili a oni pogresili, u kom filmu vi živite?
Hobbit
23. мај 2013. у 07.22
Ne radi se o filmu leon i bojim se da nije tako crno-belo; neke stvari na zalost nisu izmišljene: Srebrnica, Sarajevo i to je čitav svet video. Nas problem je sto recimo istina o zutoj kucu na Kosovu ne može da se cuje, pa taman Carla Ponte pricala o tome. Niti je čitav svet protiv Srba, niti su svi Srbi nevini.
Leon01
(ekonomista)
23. мај 2013. у 07.50
hajd srebrinica i nekako mada je i to namesteno a sarajevo, hm znamo mi dobro kako je tek sarjevo namesteno i inscenirano.
nevini kao narod jesmo nevini kao pojedinci nismo.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.