Дискусије : Шабац

 Коментар
Pukla veceras bomba u Sapcu
lepa015
(drveni advokat)
05. октобар 2009. у 15.51

Nadrljao još jedan mafijas!
bombica-1
(sanjalica)
05. октобар 2009. у 17.58
Gde bre bomba?
Možda bolje da sam pitala kod koga?
bombica-1
(sanjalica)
05. октобар 2009. у 18.05
zOMG
((zOMGovanje))
05. октобар 2009. у 19.14
Ima li neko informisan povodom bombe??? onako iz prve ruke>?
zomg
((zOMGovanje))
06. октобар 2009. у 12.49


Šabac – U eksploziji bombe, podmetnute pod džip marke „BMV x6”, sinoć nešto posle 20 časova u ulici Vlade Jovanovića u Šapcu poginuo je vlasnik vozila Dušan Rosić (37), bivši bokser iz ovog grada, dok je lakše povređena devojka koja se nalazila na mestu suvozača. Eksplozija je odjeknula kada je džip prelazio preko ležećih policajaca, ispred ulaza u Osnovnu školu „Nikolaj Velimirović”, a snažno vozilo nastavilo je kretanje još pedesetak metara i udarilo u stub električne rasvete.

Prema prvim informacijama, bomba je bila postavljena ispod Rosićevog sedišta. Leva strana džipa potpuno je uništena, a on je zadobio teške povrede donjih ekstremiteta i brojne rane po telu.

Od siline detonacije popucala su stakla na izlogu i vratima susedne pekare i na okolnim kućama, a dva gelera pogodila su i stomatologa dr Radivoja Jovičića, koji se nalazio u svom dvorištu. Jovičiću su rane sanirane u šabačkoj bolnici i pušten je kući.

Pre osam godina Dušan Rosić je bio teško ranjen u „sačekuši” ispred svoga stana u ulici Kneza Miloša, u šabačkom naselju Benska bara, i od tada se otežano kretao. Kako nezvanično saznajemo, sinoć, neposredno pre napada, bio je sa devojkom u kafiću na početku ulice Vlade Jovanovića, koja vodi od centra grada do novootvorenog megamarketa „Roda”. U poslednje vreme ovo je jedna od prometnijih šabačkih saobraćajnica, što očito nije bila prepreka napadaču da (najverovatnije daljinski) aktivira eksplozivnu napravu.
__________________________________________________________________

Čini mi se da je ovaj X6 dobijen u zamenu za stan a koji je on dobio kao rezultat reketiranja jednog privatnog preduzetnika...

Što se tiče porodice, saucesce povodom gubitka, ali bilo je pitanje vremena kada će se ovo i dogoditi...
zOMG
((zOMGovanje))
08. октобар 2009. у 18.18
Čini se da je dosta dezinformacija izbaceno u medije. A vidim sapcani nisu nešto raspoloženi za pricu...
stari_grad
(kuvar)
13. октобар 2009. у 22.13
bogami ovo neide ka dobrom, ako se ovako nastavi za koju god.
biće kao nekad na divljem zapadu.
jastreb_X2Y
14. октобар 2009. у 04.50
НАДАЈМО СЕ, НЕ У ЕВРОПСКОМ, ЗАПАДУ... Ја гласам за Кину.
centar_bair
14. октобар 2009. у 06.23
Hapšenja u Beogradu i Šapcu
14. oktobar 2009. | 10:19 -> 12:07 | Izvor: B92
Beograd -- Policija je uhapsila osmočlanu kriminalnu grupu koja je odgovorna za nekoliko ubistva i razbojništva na teritoriji Beograda, Loznice i Šapca.

Ta grupa se dovodi u vezu i sa pljačkom banke u Splitu. U Splitu se za pljačku banke u odsustvu sudi Zoranu Stevanoviću, Milanu Mitiću i grupi pomagača, a optužnica tereti i Strahinju Rašetu koji je poginuo 28. decembra 2008. u Beogradu pri pokušaju da postavi bombu pod automobil koji je bio u vlasništvu Mitića.

Akcija hapšenja je izvršena po nalogu Specijalnog tužlaštva za organizovani kriminal.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=14&nav_id=386510
centar_bair
15. октобар 2009. у 05.48
Uhapšeno osam članova Elezove grupe
Slika Policija je juče ujutro na teritoriji Beograda, Šapca i Sremske Mitrovice uhapsila osam osoba, pripadnika kriminalnog klana Darka Eleza, osumnjičenih za više ubistava, razbojništva i trgovinu drogom i oružjem.



Uhapšeni su Milan Ostojić (34), Igor Marković (32), Nebojša Sarajlija (23), Miroslav Lukić (33), Dragoslav Bajić (46), Bojan Jovanović (25), Milorad Milovanović (24) i Mmilan Mitić (49), kojima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

Kako se navodi u saopštenju policije, oni su osumnjičeni su ta krivična djela vršili u Srbiji i državama u okruženju.

Direktor Policije Srbije Milorad Veljović rekao je agenciji Beta da se ova grupa dovodi u vezu i sa pljačkom banke u Splitu.

U Splitu se za pljačku banke u odsustvu sudi Zoranu Stevanoviću, Milanu Mitiću i grupi pomagača, a optužnica tereti i Strahinju Rašetu, koji je poginuo u decembru 2008. pri pokušaju da postavi bombu pod automobil koji je bio u vlasništvu njegovog prijatelja Mitića.

Veljović je izjavio da se pripadnici organizovane kriminalne grupe sumnjiče za više ubistava i pljački i da su praćeni godinu dana.

On je rekao da je policija planirala da obavi još neke radnje, ali je „bila prinuđena” da uhapsi osam članova grupe poslije svjedočenja oca ubijenog člana grupe Strahinje Rašete, na suđenju za pljačku dva miliona evra iz pošte u Splitu.

Milan Rašeta (52) iz Rume na suđenju u Splitu u utorak je svjedočio o svojim saznanjima o pljački 15 miliona kuna, motivisan, kako prenose hrvatski mediji, smrću svog sina, za koju je okrivio saučesnika u pljački Milana Mitića.

Strahinja Rašeta je poginuo u decembru 2008. godine, devet mjeseci poslije pljačke pošte, dok je podmetao eksploziv pod džip Milana Mitića.

Rašeta je na suđenju izjavio da su pljačku pošte izveli njegov sin, Stevanović i Mitić, i detaljno je opisao kako su je izveli. Mitić je, prema riječima Rašete, angažovao za 1.000 evra nekoga da prebaci novac u Bosnu, a u Srbiju ga je za 20.000 evra prebacio brat Zorana Stevanovića, Dragan, zaposlen u Graničnoj službi BiH.

Kazao je da su poslije toga kupovali stanove po Srbiji, te da je ubrzo nakon pljačke pokojni Strahinja bio uhapšen u Srbiji zbog pokušaja ubistva vođe kriminalnog klana iz Istočnog Sarajeva Đorđa Ždrale, optuženog za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera.

Rašeta tvrdi da je ideja za razbojništvo u splitskoj Kopilici došla od nekog Čube, za koga je rekao da je idejni začetnik svih većih pljački po Bosni i Hrvatskoj.

Prema saznanjima policije RS, Strahinja Rašeta je po nalogu nedavno uhapšenog vođe sarajevskog kriminalnog klana Darka Eleza vršio ubistva po RS. On je pokušao da ubije Elezovog suparnika Đorđa Ždralu, a potom je za 30.000 KM ubio Ždralinog najbližeg saradnika Borisa Govedaricu.

- Darko Elez ponudio je Daliboru-Dabi Ristiću iz Loznice 30.000 evra za likvidaciju Đorđa Ždrale, koji je prihvatio, uzeo avans od pet do deset hiljada, a potom kao egzekutore angažovao Rašetu i Mitića. Kako se sve završilo neuspješno i kako nisu bili u prilici da likvidiraju Ždralu, promijenjen je plan i izabrana druga meta, Boris Govedarica - saznanja su policije RS.

Ubice Mitić i Rašeta pucale su u Govedaricu 24. avgusta 2007. iz auta „bora” karavan, koje je ukradeno u Beogradu, a na kojem su bile registarske tablice BiH, ukradene sa vozila u Kantonu Sarajevo. Poslije ubistva vozilo je zapaljeno u Kantonu Sarajevo.

U avgustu iste godine u Lukavici je ubijen Zoran Golub, zvani Čarlama, a policija sumnja da je ućutkan jer je trebalo da svjedoči protiv Strahinje Rašete na sudu u Šapcu za pokušaj ubistva Ždrale u oktobru 2006. godine u njegovoj kafani.

Prema saznanjima policije RS, Strahinja Rašeta pobjegao je sa mjesta gdje je pokušao ubiti Đorđa Ždralu, autom kojim je upravljao Milan Mitić.

Policija RS prije ubistva Goluba, 11. juna 2008. godine, obavijestila je Specijalno tužilaštvo RS da su Đorđe Ždrale i drugi svjedoci u postupku protiv Rašete izloženi stalnim prijetnjama.

Policija napominje da je i sam Govedarica ubijen dan nakon što je svjedočio protiv Rašete za pokušaj tog ubistva i to pred pravosudnim organima Srbije koji su ga saslušali u Sarajevu.

Darko Elez i dvadesetak članova njegove kriminalne grupe uhapšeni su 1. septembra. Elez je uhapšen u Beogradu, a jedan dio članova njegove bande pohapšen je u RS.

Srbija riješena da se izbori sa kriminalom

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je hapšenje osmočlane grupe još jedan pokazatelj da su MUP i sve državne strukture riješeni da do kraja vode borbu protiv kriminala.

- Reč je o veoma organizovanoj kriminalnoj grupi na čijem je čelu bio Strahinja Rašeta, koji je stradao prilikom postavljanja eksplozivne naprave u Beogradu. Bavili su se različitim krivičnim delima, od ilegalne trgovine narkotika, razbojništava, ucena, pa do ubistava - rekao je Dačić.

Dodao je i da je operaciju hapšenja obavila specijalna antiteroristička grupa MUP-a.

- Rešeni smo da do kraja vodimo borbu protiv kriminala, a pre svega protiv klasičnog kriminala koji neposredno ugrožava živote ljudi - kazao je Dačić.

Izvor: Glas Srpske
http://www.banjalukalive.com/content/view/12896/203/
centar_bair
15. октобар 2009. у 05.49
Policija uhapsila grupu monstruoznih kriminalaca
Žrtve rasporili i bacili u reku!
Četvrtak - 15.10.2009
Osmočlana kriminalna grupa, na čijem čelu se nalazio pokojni Strahinja Rašeta (23), kako „Alo!” ekskluzivno saznaje, za sada se tereti za ubistva Željka Radovića i Siniše Kromeka (29), obojica iz Šapca. Policija ispituje i njihovu umešanost u nestanak Šapčanina Nebojše Krajinovića (27) i Zorana Matića.

U velikoj policijskoj akciji rano ujutru u Beogradu, Šapcu i Sremskoj Mitrovici uhapšeni su: Milan Mitić Ruška (49), Milorad Milovanović (24), Igor Marković (32), Milan Ostojić (34) zvani Sandokan, Miroslav Lukić (33), Nebojša Sarajlija (23), Dragoslav Bajić (46) i Bojan Jovanović (25). Osim ubistva, oni se terete i za razbojništva, trgovinu drogom i oružjem u Srbiji, ali i u zemljama regiona. Kako „Alo!” saznaje, u bekstvu je i dalje Pančevac Zoran Stevanović (35), za kojim već postoji hrvatska poternica.
Vođa grupe pokojni Rašeta važio je za plaćenog ubicu broj jedan na našim prostorima, a kako je „Alo!” pisao, policija je u aprilu počela sa pretraživanjem okoline Šapca i Sremske Mitrovice u potrazi za ostacima i telima njegovih i žrtava članova njegove grupe.
- Telo Željka Radovića izbacio je Dunav na sremskomitrovačku obalu Dunava. Utvrđeno je da je mladić ubijen prošle godine hicem u glavu, zatim vezan betonskim blokovima oko struka i bačen u Savu, sa nadom da leš nikada neće isplivati. Međutim, za Nebojšom Krajinovićem Krajom i njegovim drugom Zoranom Matićem još se traga - kaže naš izvor u policiji.

Mladići su 1. decembra prošle godine otišli da se malo provozaju po gradu i od tada im se gubi svaki trag. Proveravaju se saznanja da ih je Rašetina grupa likvidirala, zatim bacila u Savu i pri tom rasporila njihova tela da se ne bi nadula i isplivala. Uprkos brojnim potragama ronilaca, tela do dan danas nisu nađena.
- Siniša Kromek izrešetan je 6. avgusta 2007. ispred auto-perionice „Lord” u Šapcu. On je u aprilu iste godine pucao na Rašetu i pogodio ga u butinu i stomak - kažu u policiji.
Njihova ubistva samo potvrđuju glas koji je pratio grupu pokojnog Rašete, zvanog „ubica dečjeg lica”, za koju se govorilo da se lista opakih momaka koju nose na duši samo nagađa i u podzemlju. Zbog „profesionalnosti” angažovali su ih mnogi iz Srbije, ali i Bosne, gde su Rašeta i Mitić važili za „najbržu ruku” nedavno uhapšenog Darka Eleza. Rašetina smrt i danas je misteriozna. Pokušavajući da likvidira Mitića, navodno zbog svađe oko plena iz pljačke splitske pošte, Rašeta je 27. decembra prošle godine poginuo u prevremenoj eksploziji dok je postavljao bombu pod Mitićev automobil na Banovom brdu. Sumnjalo se da je imao dvojicu saučesnika, koji su ga zapravo digli u vazduh daljinski aktivirajući bombu.


Pljačka u Splitu

Uhapšena grupa tereti se i za pljačku splitske pošte iz koje je 15. marta prošle godine odneto rekordnih dva miliona evra. Hrvatska policija još tada je raspisala poternice za Rašetom, Mitićem i Stevanovićem. Slučajnost ili ne, u Splitu je u utorak o pljački govorio Milan Rašeta (52), otac pokojnog Strahinje, koji se odlučio svedočiti „jer je izgubio dete od 23 godine i za smrt sina krivi Mitića”. Rašeta je otkrio sve pojedinosti pljačke, u kojoj je osim trojice pomenutih učestvovao i uhapšeni Nebojša Sarajlija, kao i ko je pružao logistiku, prao novac...


Ugova ekipa

Uhapšenu grupu nekada je predvodio Uglješa Aranitović (42) zvani Ugo, kojem je Sreten Jocić bio venčani kum. Ugo je izrešetan u Lominoj ulici u Beogradu 19. avgusta prošle godine, a na čelu grupe nasledio ga je Strahinja Rašeta.




J. Petrović - B. Jelovac
http://www.alo.rs/vesti/20317/Žrtve_rasporili_i_bacili_u_reku
centar_bair
16. октобар 2009. у 01.04
Uhapšen i deveti član šabačke kriminalne grupe
Joca Amsterdam hteo da angažuje Rašetu za likvidacije
Autor: Aleksandra Ž. Adžić | 16.10.2009. - 05:00
Joca Amsterdam hteo da angažuje Rašetu za likvidacije

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, jedan od najvećih narko-bosova na Balkanu nameravao je da za likvidacije svojih protivnika angažuje Strahinju Rašetu, koji je stradao krajem decembra prilikom postavljanja eksploziva pod džip, saznaje „Blic” iz izvora u vrhu policije.

Osmorica članova bivše Rašetine grupe koja je osumnjičena za više ubistva, razbojništva i prodaju droge uhapšena su prekjuče, a juče u Banji Koviljači lisice su stavljene i Zoranu Stevanoviću.
- Rašeta je, prema našim saznanjima, učestvovao u desetak likvidacija u skoro svim zemljama bivše SFRJ. Bio je veoma vešt u rukovanju vatrenim oružjem, ali i u postavljanju eksploziva pod automobil - kaže naš sagovornik blizak istrazi.
Strahinja Rašeta
Za Rašetinu veštinu sa oružjem saznao je Jocić koji je tražio novog egzekutora koji će moći da odradi prljave poslove. Jocić je nameravao da ga angažuje i čak su bili neki pregovori koje je, međutim, osujetila policija koja je krajem juna prošle godine u Beogradu uhapsila Rašetu. Po Rašetinom izlasku iz pritvora, u kojem je proveo skoro četiri i po meseca, pregovori o angažmanu su nastavljeni. Ali do prvog zajedničkog posla nije došlo jer je Rašeta stradao kada je krajem decembra na Banovom brdu postavljao eksploziv ispod džipa Milana Mitića, saučesnika u pljački „Splitskih pošta” 15. marta 2008. godine. Rašeta je smatrao da ga je Mitić prevario za 600.000 evra, koliko je trebalo on da dobije iz razbojništva u kojem su uzeli dva miliona evra.
Policija je juče po podne u Banji Koviljači uhapsila i devetog člana grupa Zorana Stevanovića, za kojim je Hrvatska već raspisala poternicu zbog pljačke „Splitske pošte” 15. marta prošle godine. Stevanović je, prema tvrdnji Rašetinog oca Milana, stan u Banji Koviljači kupio od plena iz „Splitskih pošta”. Za njega se sumnjalo da je pobegao u Austriju, ali je lociran u Srbiji i ubrzo je uhapšen. Milan Mitić (49), Igor Marković (32), Milan Ostojić (34), Miroslav Lukić(33), Nebojša Sarajlija (23), Milorad Milovanović (24), Dragoslav Bajić (46) i Bojan Jovanović (24), kod koga je nađeno 30 grama droge, uhapšeni su prekjuče.
Kriminalna grupa se sumnjiči da je u avgustu 2007. u Šapcu ubila Sinišu Kromeka i naredne godine, takođe u Šapcu, Željka Radovića, čije telo su vezali za betonske blokove i bacili u Savu. Kromek je, saopštava policija ubijen iz osvete jer je u aprilu iste godine u Šapcu pucao i ranio Rašetu. Terete se i za nestanak dvojice mladića iz Šapca, Nebojše Krajinovića i Zorana Matića, kojima se gubi svaki trag 1. decembra prošle godine, kada se Rašeta skrivao od srpske policije. Našoj policiji je zanimljiva i uloga ove grupe u ubistvima Uglješe Aranitovića Uga, avgusta prošle godine u centru Beograda i Dušana Rosića, koji je stradao 5. oktobra u eksploziji automobila u Šapcu. Po likvidacijama aktiviranjem eksploziva postavljenom ispod automobila Rašetina grupa je bila prepoznatljiva.
Kriminalna grupa, koja je praćena skoro godinu dana od kada je Strahinja stradao postavljajući eksploziv ispod džipa svog dojučerašnjeg saradnika, uhapšena je samo dan nakon što je Rašetin otac Milan svedočio u sudu u Splitu na suđenju za pljačku „Splitskih pošta”. Milan Rašeta je za smrt svog sina okrivio Milana Mitića i izneo je niz optužbi na račun članova grupa.

Otkriven kada je menjao kune
Zoran Stevanović (36) optužen je u Hrvatskoj da je učestvovao u pljački 15 miliona kuna iz „Splitskih pošta”. Cela priča počela je da se raspetljava nakon što je krajem marta prošle godine, kada je na pijaci Arizona kod Brčkog, uhapšen Stevanović i to u trenutku kada je pokušao da veliku sumu kuna razmeni u evre. Pre hapšenja razmenio je 173.000 kuna, a kod njega je nađeno još 327.000 kuna. Kako je Stevanović imao državljanstvo BiH, pušten je iz pritvora, i od tada mu se gubi svaki trag. Kako se posumnjalo da je zbog velike sume kuna učestvovao u pljački „Splitskih pošta”, detaljno su analazirani njegovi kontakti i policija je došla do ostalih osumnjičenih.
http://www.blic.rs/hronika.php?id=115838
jastreb_X2Y
17. октобар 2009. у 00.32

Дилингер, Ал Капоне, Бони и Клаид, да су у животу, завидели би кволочности Српских криминалаца...

Дали неко може да претпостави или предвиди када ће криминалистичке банде у Србији да престану са својим операцијама?

Или, дај да променим питање.

Када ће Српска полиција да расчисти своје „КУКОЉЕ” и похапси своје коруптиране чланове?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.