Дискусије : Шабац

 Коментар
Dali su sve žene alapače?
homo-homini
(energetičar)
11. септембар 2009. у 13.45
Alapače možemo rangirati na više načina i statusa . Ali mislim da je sledeči rang najadekvatniji.
Na dnu lestvice je, naravno, alapača početnica (iliti akutus bonus tužibabus). Ona uglavnom sluša i upija svu pamet ovog sveta od starijih i iskusnijih alapača, gleda u njih ucaklelim okicama i mašta kako će i ona jednog dana biti glavna alapača u društvu. Već vežba tako što roditeljima ofira starijeg brata u koje doba noći se uvukao u sobu i da nije promenio čarape, a njemu uredno ogovara svoje školske drugarice, balavice jedne nevaspitane, i ugovara mu dejt sa najboljom ribom u školi kako ne bi rekao ćaletu i kevi da je pušila u kuptailu dok su oni bili u vikendici na Kosmaju.
Sledeća po rangu je autentična svakodnevna alapača (femina domestikus blablatućus), u koju u velikoj većini izrasta alapača početnica. To je status kojim se, moram, istina nevoljno, da se saglasim sa mojim drugom Pecom sa početka priče, ponosi dobrana većina ženskog roda ovdašnjeg. Uz rizik da žestoko naljutim nekoliko svojih poznanica koje bi mogle da se pronađu u ovoj tvrdnji, kao i nekolicinu muških alapača (najgore podvrste alapačizma koja zaslužuje poseban tretman - e sad mi je proradio onaj gen moj balkanski i odmah mi na pamet padaju navijači Rada i još neke ekstremne grupacije), elem uz sav taj rizik čvrsto verujem da bi svet bez alapačizma bio mnogo lepše mesto za život. Ali, ne vredi. Svuda je oko nas. Od nevinog jutarnjeg ćaskanja uz kaficu o novim kolima komšija Pere, preko pogubnog novinskog turbo tračarenja i bolesnog televizijskog voajerizma (čitaj: Veliki brat + Sve za ljubav = 48 sati, svadba), do paranoičnog skupštinskog nadlajavanja začinjenog pikanterijama iz đavolje kuhinje sujete i gluposti.
Konačno, najtalentovanije od autentičnih srpskih alapača postaju 'krem de la krem' alapačkog društva - originalne belosvetske torokuše (tera alba torokus hipokrita par ekselans). To je već birano društvo verbalnih profuknjača. Ne bih da imenujem.
Imam prijateljicu kojoj slobodno mogu da poverim da sam „spavač” Al Kaide sa zadatkom da srušim... srušim... šta li bi vredelo ovde srušiti... (nisam, ovo je samo primer) ili da sam dobio sedmicu na Lotou (nisam ni to, i to je nažalost samo primer), ili da sam se, daleko bilo, zatelebao u neku pevaljku sa Ibarske (nisam ni to, samo jednom, zamalo...), i da budem potpuno siguran da to neće stići čak ni do ušiju njene drage mame koja, inače, zna i broj kondoma bivšeg dečka svoje mezimice. Ali, to je već drugi par rukava. Košulje koju ja nemam nameru da nosim.
Samo... drago mi je što u svakom kukolju ima žita. Srećom, sasvim dovoljno da čovek može da izabere.

Homo

jastreb_X2Y
11. септембар 2009. у 15.00
Pa HOMO, to o alapacama je već zastarelo, ali istinito.

Mene interesuje, (kada tako lepo opisujes) kakvo ime, SRPSKO - LATINSKO, bi ti kumovao novoj vrsti blebetusa...

To su one koje nemaju šta da rade pa po ceo dan „sede” na internetu, surfuju od bloga do bloga, zasednu na nekom forumu, kao da im je caca dao uz miraz, pa ti brajko moj, svakom nadju mane, ispravljaju krivu Drinu, vade is shifonjera neke stare ideje i poglede a za muza i decu, ama ni da pomisle.

Ajde lepi moj pa nadji ime na LTINSKO - SRPSKOM i za njih.
homo-homini
(energetičar)
11. септембар 2009. у 16.18
Sokole!
Staro ili novo, suština je uvek ista i aktuelna te kao takva je svakodnevno prisutna.
Napisane karakteristike i rang su žargonski izraz '' gemišt'' Srpsko- Latinska jezička ligvistička gimnastika.
Nebih sada da dalje istražujem.
Može me neka od rangiranih uzeti na zub , pa sam obrao zelen bostan.
Homo

jastreb_X2Y
11. септембар 2009. у 22.45
Ako je tako, tada ne nemoj... al opet, kad se setim one naše, „ko's u kolo vata u noge (opanke) se uzda”... pa kolovodjo, poceo si, pa ajde nastavi 'kolo„.”
Toltek-inja
(Profesor)
13. септембар 2009. у 08.12
...Da li su sve žene alapace?!

...Lepa tema za diskusiju!
Pitala bih te homo-homini nešto; Ukoliko nisi ozenjen, za koju bi se „kategoriju” alapaca opredelio; ukoliko jesi, u koju bi svrsatao svoju draganu?!
Lično mislim da smo sve alapace!
Neke , tihe, plasljive...neka sa zvonima iznad glave i toliko u pravu , da te naprosto bude sramota od tolike smelosti..Neke, nešto između,uvek pod pitanjem, da li bi, ili ne..?!
Gradacija sa nazivima ti je odlicna...u svakoj sam se prepoznala!

Naslov knjige„Zašto muskarci vise vole kucke”,koji sada navodim , ne navodim kao preporuku za iscitavanje...Nema u knjizi ništa specijalno, sem zabavnog sadrzaja koji upoređuje„ pristojnu ženu ”i„ kucku”...
Upravo me naziv „alapaca” podsetio na muska opredeljenja...Zamisli, uporedjujuci pristojnu ženu i kucku, muskarci se skoro uvek opredele za kucku...Zašto?! Kucka ima predug jeziik...britku misao..odgovori na svako pitanje( makar i pogresno), i ocekuje da bude pored vrlo potentnog muskarca...( istrazivanja iz knjige).
Da napomenem da naziv„ kucka ” u toku opisivanja žene „kucke” ima za cilj da pokaze ( između ostalog) i kakva je žena alapaca!?
Muskarci, kazite: koje žene vise volite, cutljive ili alapace„?
( ne znam suprotni naziv za alapaca, pa sam stavila cutljiva)...


jastreb_X2Y
13. септембар 2009. у 13.11
Citiram HOMO:

Nebih sada da dalje istražujem.
Može m
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa moj brale HOMO, kako si sejao taj tvoj BOSTAN, tako si ga i „pobrao”... Svaka cast na intuiciji...
homo-homini
(energetičar)
13. септембар 2009. у 15.41
Moj naklon za Toltek-inja

Ruku na srce,pa iskreno, nisu sve žene alapače.
Zanimljvo je da su neka istrživanja pokazala da su muškarci veće alapače od žena? Može da bude ali ne mora da znači.
Lično mislim da su uloge podeljene.

Što se tiče poređenja na alapače i kučke, to me podseti na jednu mušku krilaticu . '' Kada se budem ženio tražiću ženu, izvrsnu domaćicu, primernu majku dece a u krevetu kučku, zatim mora biti druga u rangu alapaća - Femina demestukus blablatrućus.
Tako ću zadovoljiti kućne potrebe i imati najnovije belosvetske informacije''.
Eto , tu je poenta.
Sledeće je, nije uredu prepoznati se u sva tri ranga.
Dobra alapača se razvija korak po korak. U suprotnom narušava se rang i mukotrpno stečen ugled.

Nego da ostavim prostor i za druga mišljenja, dotle Ćao.

A sad za Sokola!
Kažeš intuicija.
Evo divnog šlagvorta za novu temu .
Čija je intuicija veća , muška ili ženska??
Ko želi da piše ostavljam mu temu na izvolte.

Homo

jastreb_X2Y
14. септембар 2009. у 00.17
CITIRAM HOMO:
Čija je intuicija veća , muška ili ženska??.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ti napisa nešto iz Njegosevog Vijenca a sada treba da ispravljamo KRIVU DRINU...

OK, evo nove linke:

http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/95/014136950/muskarci-sa-marsa-žene-sa-venere.html?1
zokiitalia
(glava u torbi)
16. септембар 2009. у 13.53
znaš kako je homo...lepo si sve objasnio ali ja bih sve stavio u jednu reč a ta reč je: „POLICAJKA” JOS OD VREEMENA PRE HRISTA uloga žene je bila samo ta , da bude policajka, tako da moramo sacekati neka druga vremena a možda i nikad da se danasnja žena promeni i evolvira u neko drugo biće vise ili manje ...„ policajka”...( iz knjige :sveti jovan sa pathosa)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.