Дискусије : Крајина

 Коментар
Svi koji žele pomoći
lana3
(vss)
12. јануар 2010. у 10.13
Dragi moji zemljaci,citajuci decembarska izdanja naših novina „Vesti”,naisla sam na jednu reportazu koja me je dosta potresla i natjerala da nešto i sama uradim,jer su me slike trojice malisana stvarno rastuzile.
Naisla sam na pricu o dvjema familijama,Djokic i Malinovic koji žive u selu Bjelovcu,opstina Bratunac u Republici Srpskoj.Izbjegli su iz Sarajeva i nisu uspjeli da se snadju kao mnogi od nas.Žive u jednoj skoli,u jednoj sobici.Jedna familija sa troje djece,druga sa dvoje.
Malinovici imaju tri djecaka a Djokici sina i cerku.
Pred Novogodisnje praznike poslala sam djeci pakete (obuca i zimske jakne,za obje familije isto,o tome su već novine pisale a da ni oni niti ja nismo znali,ali to nije bitno).Pre nekoliko dana uspjela sam nabaviti brojeve telefona gdje ih mogu pozvati,pozvala sam ih i bili su iznenadjeni da im neko barem ovako hoće pomoći.
Nazalost tu nije kraj price,danas mi je jedna od porodica uspjela poslati sms koji ne lici na stvarnost,na danasnjicu,citiracu: „Hvala vam za sve od srca,ali vjerujte nam ,mi nemamo ni hljeba u kuci,barem za djecu ,za nas i nije važno ” . Obje familije su bez ikakvih primanja i teško im je prehraniti se.
U njihovo ime postavljam ovu temu i nadam se da ćete mi pomoći da barem malo skupimo novcane pomoći,te im svi zajedno olaksamo da prezime makar ovu zimu.!!!!

P.S. Mozete o svemu još procitati u Vestima od 5. i 19.decembra 2009.

Mojim pozivom u redakciju njihova prica je stavljena u rubriku „Humanitarni most”.

Vjerujem da ćete mi pomoći da im barem malo pomognemo.

B.Vukcevic
tropical
(radnik)
13. јануар 2010. у 19.37
lana3
gdje živis,kako da te kontaktiram.
lana3
(vss)
14. јануар 2010. у 15.46
Posalji mi email na [email protected]
lana3
(vss)
14. јануар 2010. у 15.56
jeste li saglasni da ova tema bude „izdvojena”?
tropical
(radnik)
14. јануар 2010. у 18.50
Ovu temu treba izdvojiti.
BobRok
(profesor)
14. јануар 2010. у 20.11
Slazem se da bi trebalo izdvojiti temu!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.