Дискусије : Мелбурн

 Коментар
Medicinska sestra iz Srbije
neko-iz-mase
(student)
26. јануар 2011. у 08.39
Odlucila sam da postavim ovu temu jer me interesuju licna iskustva medicinskih sestara koje bi želele da emigriraju u Australiju iz Srbije. Ja već 2 godine radim u Klinickom Centru Srbije u Beogradu i imam zavrsenu nasu srednju medicinsku skolu. Već sam se raspitala o ovome malo na internetu, ali bi volela da dobijem savet ili bilo kakvu informaciju od nekoga ko je ovo već uradio ili ko već radi u tom polju tamo da me uputi kako bih mogla da tražim posao odavde. Što se tiče engleskog, već krenula spremanje za IELTS test, Academic version. Unapred sam zahvalna.

Suzana
antiparip
(stolar)
27. јануар 2011. у 10.18
Pajzi 'vako,
Diskusije Melburneta su ti zamrle, tu i tamo naleti neko sa nekom pametnom, ostali će ti govoriti „mala, stacet to”, „da nisi mislila Austrija” i na sve nacine pokusavati da te odvrate od iseljenja u ovu obecanju zemlju koju je i Ekrem opjev'o u pjesmi „evo živim u melburnu graaaduuu”.
Da ih pitas zašto tako rade i kriju informacije od vitalnog značaja, nebi znali reci, da ih istreses iz gaca nebi im 20 maraka nasla, al ja mislim da neće da ti recu jerbo misle da tako sacuvaju poziciju u vabriki plastike.
Elem, stos tiče emigracije u au, racunaj da će ti proces trajati edno god'nu dana, i to ako budes uspjesna. Ako budes neuspjesna onda te bas briga kolko će proces trajati. Imaš tamo neke bodove, pa sabiras ako si na listi deficitarnih zanimanja, ako imaš jednu kracu nogu, jedno oko razlicite boje, ako polozis ielts i ostalo. Zašto tolko traje-pa eto, recimo da oce da budu sigurni da bi ti dosla odi radit i privredjivat, a ne odati se kriminalu i svercovanju sjemenki na australijan openu kao neki.
Gugl je tvoj prijatelj, ima pregrst dobrih informacija na raznijem forumima, reko bih ti ja da je u pitanju forum krstarice i da tamo uradis search, al se bojim da će me banovati pa neću da ih spominjem, jelte, taj forum krstarice.
Inače, ako ti ništa neuspije, razocaras se u ljude, prijatelje i komisinicu iz prodavnice, uvijek te cekaju blagorodne oci druga kralja Bilala, koji će ako ništa da ti da poziciju u „drustvu srpsko-jemenskog prijateljstva”. Trenutno smo aktivni na fb, i u prikrajku sabora u davosu planiramo novi sabor u zadnjoj dilizansi, gdje ćemo svjetu objelodaniti novi svjetski poredak i planove da umjesto dvoglavog gustera na vrhu piramide stoji dvogrba kamila.
Takav plan nemoz da omane, a ako omane imamo mi i rezervni o kojem nebih dalje trosio rjeci jer je ovaj prvi mlogo bolji.
I tako, pozdravljam te u svoje ime i nadam se da te od 'volko informacija neće zabolit glava. Ziv'la
LeaDiKaprio
(shumska)
22. фебруар 2011. у 13.25
Nurses su veoma trazene, nisam sigurna da li možeš da radis sa srpskom diplomom. Probaj da se prijavis za neki posao, kao sto rekoh stalno ih traže. Reci da dolazis za mesec - dva i da te zanima da li bi prihvatili tvoje kvalifikacije.

Imaš ponude za posaocdirektno od poslodavca (tu ti možda ne odgovore ako imaju milion kandidata sto bi se zezali s tobom) a imaš i kroz agencije koje traže posao bas za nurses (ne znam koje su, nisam u tom poslu, ali imaš agencije za zaposljavanje lekara, IT, inzinjeringa ovog i onog, pa sto nebi bio i nursing).

Sve u svemu ako ti i ne podje za rukom da ti se prizna diploma, ovde uvek možeš da zavrsis. Ne znam koliko ti je godina, ali koliko god da je, ako zaista želiš da budes nurse možeš da ovde steknes kvalifikacije.
Ana-D
02. фебруар 2013. у 23.21
Javi mi se na e mail [email protected]. Ana
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.