Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Stock take sijalica
Lumina
(><)
23. мај 2013. у 02.51
Evo, ja se kladim da @još nema pojma o cemu ja to :). Eeee @još ti znaš da smo mi ovde naopacke u mnogim stvarima a eto, ni sijalice nisu izuzetak. Imaš dve vrste grla kod sijalice: tzv. bolt i tzv. screw. Prve imaju glatko grlo ili kapicu, ne znam vise ni kako se to zove, a sa svake strane viri po metalni
pipak koji kada usrafis sijalicu mora da zadje u rupe/ureze u tamo gde stoji sijalica. Sam objasnila? One druge su kao i kod nas. Lepo uvrnes i vozdra djaci. Ne znam da li po kucama trose samo jedan model tih kapica ali, kod mene je to izmesano. Pa tako tu i tamo napravim popis sijalica. Da bi sve lakse islo,
napravila sam spisak u koju prostoriju ide kakva sijalica po jacini i po tom metalnom delu. Onda lepo vidim šta fali, zapisem pa u samouslugu. Sinoć sam pravila popis a posle isla da pazarim sijalice. Zna se i gde idu mlecne a gde providne. Mlecne za tamo gde vire pa ne ide da bodu oci; providne za
unutrasnja svetleca tela. Eto, tako to ide...

josh-uvek-ovde
(živi i pusti druge da žive)
23. мај 2013. у 03.58
A jel ima to u Ikei?VIđala sam razne kojekude po Evropi ali za ovakve prvi put čujem. Interesantno :)
Lumina
(><)
24. мај 2013. у 08.55
Eto vidis, nisi znala da se lomatamo sa dve vrste sijaličnih grla :). Tu mislim na glavne a ima ih još raznih sijalicica za stone i radne lampe npr. pa mora i to da stoji na spisku koja je kakva. Da, ima u Ikei za ona njihova svetleca tela...
josh-uvek-ovde
(živi i pusti druge da žive)
24. мај 2013. у 09.03
LED tehnologija?
Lumina
(><)
24. мај 2013. у 09.14
I te pa eko, one obične, u boji i svasta razno...:)
asdfghjkl
24. мај 2013. у 10.12
Te skljocave su me nervirale na NZ. 90% kuca ih još koristi jer ih Kiviji obozavaju kao i one slavine sa posebno toplom i hladnom vodom koja se može izmiksovati samo u lavabou.
Takve nebuloze se mogu videti samo u Tom i Dzeri crtanim.
Ozie
24. мај 2013. у 18.52
ma lošeg qrca i dlake nerviraju.
Lumina
(><)
24. мај 2013. у 19.33
E ti retardirani lavaboi su izum gospode Engleza a i one cevi za vodu zakacene po fasadama. To mi je bio jedan od kulturnih shokova. Vidim cevi spolja pa mi nije jasno zašto to? Ruzno izgleda, valjda je tako jeftinija gradnja? Nema niskih temperatura pa ne mogu da se zalede inače kod nas tamo taj fazon ne bi opstao. A tek floor plan stanova...naročito u character buildings... Kada vidis da piše character building odmah znaš da je neki krsh, čim ima karakter tu je ona nekakva kao desired beauty prohujalih vremena, šta li. Udjes u stan a ono voz sistem, iz jedne prostorije u drugu pa tek tamo negde krecu hodnik i sobe. Uzano, u kupatilu obavezno takav lavabo pa sad ajde mesaj vodu, ko to od nas radi, niko. Vidim po filmovima kada se glavni baja brije, umiva se iz lavaboa. A to je totalno blentavo, ako se umivas onda ti treba cista voda da isperes lice a ne da ti pena sa dlakama od brijanja pliva po lavabou.

Ja volim normalne sijalice. Eko su ok dok god nisu one rahiticne koje krenu lagano da svetle pa se onda nekako nategnu da prosvetle kako treba. Neonska svetla ne mogu da smislim, sinonim su mi za kancelarijska pa mislim da im je tamo i mesto.
asdfghjkl
26. мај 2013. у 09.42
Ja mislim da su Ameri. Oni su izmislili i ovaj način gradnje sa „vederbord” i drvenim frejmom kod koga plambing ide po spoljnim zidovima.
U Velingtonu ima dosta „kolonijal stajl” kuca ali su u glavnom doterane i modernizovane pa kostaju u pm. Neki delovi grada su zasticeni kao ambijentalne celine (Mnt. Victoria, Oriental bay...) tako da kuce moraju da zadrže spoljasnji izgled.
Lumina
(><)
27. мај 2013. у 00.56
Ne znam to za Usru ali ono sto mi se tamo nije svidelo je to što je u wc solji voda do pola pa kada radis radnju dobijes braon ladju... To mi je toliko bzvz da ne mogu opisati. Njima, naravno, ima smisla ali, po meni, to je besmisao poput tih glupavih lavaboa sa odvojenim slavinama.
asdfghjkl
27. мај 2013. у 06.57
:)))

Moji prijatelji imali isto problem sa braon ladjom.
Deca im dobila gliste pa nisu mogli odmah da ih identifikuju.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.