Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Budget 2013
CikaBrkica003
(Student)
13. мај 2013. у 23.51
Oce li ova vlada pasti zbog „lošeg upravljanja budget-a” uprkos svetskoj ekonomskoj krizi ili će ovaj klempavi Abbott će učiniti još gorom vladom ako pobedi na izborima iako on nema nikakvih politickih programa?

Pozdrav
Lumina
(><)
14. мај 2013. у 08.35
Šta uopste reci?

http://tinyurl.com/cs9gesk
vudu2-lenjin2
16. мај 2013. у 20.50
Radi se o tome da je kriza konacno zakucala i na nasa vrata (dok Dzulija trosi li trosi..)

Treba priznati, iako nam to bas ne kažu sa TV-a: kriza je. Možda i recesija. Prodaja ide slabo, do posla se teze dolazi. Svi su se zabarikadirali gde su, i cekaju.

Australije nema ozbiljnu ekonomiju osim rudarstva. Sve od toga zavisi. Cena rude gvozdja malo padne, odmah se stvori rupa u budzetu od 12 meleardi. Valjda je svima jasno koliko je sati.
LeaDiKaprio
(shumska)
16. мај 2013. у 23.05
Neki ovu jednu istu pricu (propast, ode ekonomija, ode Australija, recesija, kriza, sirotinja) drve već godinama.

Kako vam ne dosadi?
vudu2-lenjin2
16. мај 2013. у 23.49
Hej, nisam od tih! AU ekonomija je i dalje na cvrstim nogama, radi se samo o tome da ulazimo u malo grbaviji period, u kojem je ceo Zapadni svet već nekih 5-6 godina. (Još jedan dokaz koliko smo zaostali za svetom :)

Rudarstvo ostaje australijska uzdanica za sledećih 300 godina. Toliko su izracunali da će biti rude za eksploataciju po sadasnjem tempu. Znaci, nasi praunuci su obezbedjeni.

ALI! Javna potrosnja mora malo da se potkrese. Prvi je stradao bejbi bonus, kojeg su zapravo uveli Liberali preko Kostela. All right, imamo cetvoro i nismo ni planirali da imamo vise. Morace da se potkresu i razni vladini programi za finasiranje klubova posmatraca ptica i popularizaciju skijanja u Alice Springsu. I morace malo da se radi, da se ne lažemo, jer od svih razvijenih zemalja, u Australiji se najbolje živi u odnosu na to koliko se i kako radi. Ne samo da oni po kancelarijama zabusavaju, to znate i sami, nego kad prolazim pored nekih radova na putu uvek vidim 10 njih u zutim odelima kako posmatraju sa rukama u dzepovima možda dvojicu koji zaista nešto rade. Ali svi će oni kad im dosadi odlazenje i vracanje sa posla da traže od države neki 'compo'. Kad se ovakve stvari malo procesljaju Australija će lako da izadje iz zastoja. Oh, da, samo svi nastavite da kupujete uvozna kola, uvoznu odecu i hranu, to je vrlo zdravo za trgovinski deficit.
asdfghjkl
18. мај 2013. у 07.04
Pa ovo poslednje ti bas ne pije vode Vudu.

Nas u Pertu bombarduju recimo ekonomskom mudroscu da kupujemo samo WA made i da bojkotujemo robu sa istocne obale. Kao fol da zastitimo lokalne farmere i proizvodjace. Kad već vlada koja treba da ih subvencionise to ne radi.

Bulidza Barnet i onako može ovoj polumozgaskoj dustabanliji da proda šta hoće.

I pored toga sto mi auto koristi da se prevezem od A do B i ništa vise od toga, zadovoljstvo da vozim seljobus Holden ne mogu da priustim.
revizor
(pilot)
23. мај 2013. у 03.41
vudu2-lenjin2
24. мај 2013. у 03.05
U međuvremenu, ode i Ford...

Taman kad su izbacili novi model „Ford KUGA”.

http://www.youtube.com/watch?v=uxezqYAeBD0
asdfghjkl
24. мај 2013. у 10.58
Tačno.

Tako ti je to kad debilima das kontinent sa ovolikim resursima. Imaš uslove da budes Norveska na kvadrat a u Pertu danas nisu radili vozovi 4 sata jer im je pala bandera.

Onda imaš još vece debile koji napisu:

„Neki ovu jednu istu pricu (propast, ode ekonomija, ode Australija, recesija, kriza, sirotinja) drve već godinama.”

jer su dosli iz sredine koja ih je napravila debilnima pa ništa vise i dalje od svoje guzice niti hoće niti mogu da vide.

U WA ili „raju na zemlji” i boom sitiju Pertu 200.000 ljudi živi na granici siromastva jer je zivot jezivo skup.

Pitajte njih šta misle o ekonomiji, kao i ove sto ostaju bez posla.

Ali to netreba da se gleda. Kad bi još mogli da ih pobijemo da ne žive kakva bi ovo tek onda fantasticna zemlja bila.

Nema siromasnih.

Pa onda kad bi moglo da se svi koji predju 65 umesto u penziju skrate za glavu. Bili bismo još bogatiji.

I onda tako nastavimo sa proredjivanjem dok ne ostane saka onih koji drže lovu.

Ovaj komentar koji sam citirao me podseca na 99-tu i bombardovanja Srbije. Sretnem u Velingtonu slučajno na ulici dvoje poznanika i pitam ih kako je. Oni ladno u glas: Suuuper (čitaj sa novosadskim akcentom). Nasi su bezbedni na Fruskoj Gori i nama je suuuper. Kao da nas ne bombarduju.

Nije to bas tako kako se prica.

Za to vreme moj otac je cekao da mu se uradi „baj-pas” u Kamenici. Nazovem majku a ona u plac da kad naidju avioni cela bolnica trci u skloniste osim njega jer mu je prekipelo da trci gore dole. Brat mi je bio na Kosovu u redovnoj vojsci i 6 meseci nismo čuli ništa o njemu.

A dva debila drže se za ruke (bili su jedni od onih koji su kupovali iste majice i dzempere pa se tako setali) i ponavljaju suuuper.

Kad mi je propistalo na usi uhvatio sam muskog debila za nos, povakao ga sebi i sapnuo na uvo da se nose i on i Fruska Gora i da ću lično da mu bombardujem vikendicu u Cortanovcima.

Posle se zalio policiji da sam ga vukao za nos na sred ulice i pretio da ću da mu bombardujem kucu.

Gledali ga ko idiota.
Ozie
24. мај 2013. у 18.38
Debil ti je otac koji je ugradio bajpas.

Šta ti pametnjakovicu trazis u zemlji u kojoj su svi oko tobe debili???
Verovatno te bije cinjenica „sedi di si ni za di si nisi”.

Najlakse je pljuckati, sraSti (kritikovati) i ni beeeeeeee šta bi ti uradio. A steta, možda imaš rešenje za svetsku krizu, steta ne iskoristiti toliku pamet.

Poredis Norvesku i Australiju, zemlju povrsine koliko i cela Evropa od čega polovina pustinja. Jel možeš da uporedis infrastrukturu jedne i druge zemlje koju je trebalo izgraditi i koju treba održavati?

Jbga, i ja kad sam dosao u ovu zemlju elektronska industrija se uveliko preselila u Aziju, pa šta sam drugo mogao nego da se prestrojavam sa strukom, i uspelo je. Nisam ni imao vremena da kukam na sistem, državu, Boba Houka i Kitinga koji su „dozvolili” takav svetski trend kao sto je offshoring.

Prepotentna naduvena dzukelo, koji sve oko sebe nazivcas debilima!
CikaBrkica003
(Student)
25. мај 2013. у 02.09
Ala vera tampone ne mogu da verujem da si vece gofno kada spominjes bolesnog oca posle spominjaja tudje dece jerbala te tvoja „nivo,cast,porodica i posao” u dupe pa ti si vece gofno od ostalih pitekusa Boba i Kitinga koji ništa nisu pametno uradili. Australija ima dosta potcecijala da bude amerika na pacifiku al zato kao sto si ti debil i drugi skidaju gace amerima i pomijima jer je jerbote to dobro za „turizam” tvoj takozvani „Darwin” baza marinaca i parade puftera uupss „mardi grasa” nije cudo sto ameri kraduckaju pare od pitekusa čitaj debili pa ova dzulija moli amere da ostave malo $$$ za debile posle svega koji debili su dali bilone dolara amerikancima jer jerbote to je dobro za australiju hehehe. Vudu bolje razume,vidi i pametiniji je od tebe debilu.

Pozdrav
Ozie
25. мај 2013. у 04.13
Šta se ti petljas kao prnje u goozicu kad sam ti rekao da te ne čitam.
I dokle god tvoje skrabotine budu licile na fekalije neuroticnog rakuna, neću da te čitam.
Pre nego sto si upisao studije na TAFE trebao si neku vecernju skolu
Nema preskakanja ni preko reda.

A ovo nije za tebe, na tebe je greh potrositi i jednu sekundu:

Jbte, čim se nešto desi eto grobara sa lopatama kao muva na vnogo „aha, šta smo vam rekli”. Koliko živite u kapitalizmu još se iscudjavate i hvatate za glavu kad se neka fabrika zatvori!!!
Još ne kapirate šta je trzisna ekonomija.

Ako je nerentabilna (narod ne kupuje vozila) pa neka se zatvori. Bolje to nego da državni novac odlazi na nešto sto je nerentabilno.

Ne znam kako vam je promaklo veselje da su pre neki dan indeksi drasticno pali na stock exchange???? Niko još nije na tome onanisao??

Lea je i dalje sto posto u pravu, i popricekacete dok prestane da bude u pravu ako ikad.

Nezaposlenost je i dalje 5.6%
GDP 42,400 per capita

Evo šta pišu svetski strucnjaci:
„Australia is a wealthy country with a market economy, a relatively high GDP per capita, and a relatively low rate of poverty.”
http://en.wikipedia.org/wiki/Australia

Dakle, grobari, popricekacete.

Na kraju, ništa loše da se prodiskutuje o zatvorenim fabrikama, ali konstruktivno, kako, zašto, posledice, itd. A onaj siledzija iz Perta umesto toga izvredja nas dvoje i celu naciju, pominje neko bombardovanje u Srbiji, i apsolutno ništa ne rece konstruktivno, nikakav doprinos temi! SEDI, JEDAN! 'In medias res', for god sake!
Jedino sto je pametno rekao u vezi sebe a sto mu ja vecito pricam je sledeće:

„uhvatio sam muskog debila za nos, povakao ga sebi i sapnuo na uvo da se nose i on i Fruska Gora i da ću lično da mu bombardujem vikendicu u Cortanovcima.”

Eto, tako se ponasa i na ovim diskusijama - „ili priznaj da sam ja u pravu, i da mislis kako ja mislim, u protivnom za sada si debil, a kad te sretnem kosti ću da ti polomim!” Šta zna svinja šta je dinja; šta zna siledzija šta je pravo na sopstveno mišljenje??
Lici na onoga lucky na diskusijama Tenis koji se polomi na jednoj temi da dokaze da je renking vazniji od grand slema. Ali on se bar izlomi kopajuci po statistikama, ulozi silno vreme da bi bio u pravu sujetni mucenik, ovaj mamlaz samo vredja i pretim silom.
CikaBrkica003
(Student)
25. мај 2013. у 04.35
Hahahaha koji svetski strucnjaci na vikipediji eee boze moj kakvih ovaca ima u svetu kad ti guglujes i strucnjak za guglanje ti bi trebao da znaš da na vikipedija piše svako i menja se svake nedelje od spelovanja,gramatike i cijenice. Pa ja mogu na vikipediji da napisem da je australija je zadnja rupa na svetu pa eto ja sam svetski strucnjak hehehe. No further comments debilu.

Pozdrav
Ozie
25. мај 2013. у 18.15
Šta znaci postaviti samo link bez svog komentara?

Idemo po sistemu „dzukele, evo vam koska pa se svadjajte”
Ma mudar si ti i vickast.

Tvoj super, ti njime upravljas. Trebalo je pameti pa uloziti super u pravu stvar, a demokratski sistem to dozvoljava.
Moj ortak je ulozio stan koji je kupio u centru Melburna, i sad se ruga svima nama koji smo ulagali u razne shares po svetu i ostale rizicne objekte.
Onaj ko je ulagao super u stednju recimo, nije puno dobio ali nije ništa ni izgubio.

I još nešto, stock exchange, shares, super prirodno padaju i rastu, imaju svoj minimum i maksimum, vreme pada i vreme oporavka. To je prirodna stvar u ekonomiji odvajkada.

Jedan moj ortak iz Svice bio u velikoj panici u vreme Olimpijade kad je AU dolar bio oko 40 i kusur US c. Uhvatila ga je panika, hvatao se za glavu posto je imao povecu ustedjevinu u AU dolarima. Samo sam mu rekao da ne panici ako u doglednoj buducnosti ne treba tu lovu. Na kraju mi je rekao da sam bio u pravu jer je AU dolar do nedavno vredeo vise od US dolara.

Hajde, daj nam još neku koscurinu? Grobari cekaju kao ozebao sunce. A ti nam se samo smej.
asdfghjkl
26. мај 2013. у 09.27
Ovga su definitivno hranili lucerkom i kukuruzom kad je bio mali pa zato bleji kao da su mu četiri noge i ovcija glava.
Ozie
26. мај 2013. у 21.21
Gde si bre ox-u jedan sto sve svoje sugradjane nazivas debilima?

Jel i njih tamo maltretiras po Pertu vukuci ih za nos, zavrcu ci im ushi, preteci im da ćeš ih bombardovati?
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
26. мај 2013. у 21.35
Ma nije to njemu od lucerke, pedio ga komshija (Lein cale) kad je bio mali...
Lumina
(><)
27. мај 2013. у 01.11
Ovde vidimo crno na belo šta se desi kada se dva lika zakace na drugoj diskusiji pa onda to prenesu na maticnu. Zato je najbolja stvar imati drugaciji nik i ne dolaziti u ovakvu situaciju da se gnjavaza nastavlja i oteze bez milosti. Smisao je odavno već izgubila.

Ne znam da li ova gnjavaza između vas dvojice, asdf i ozi, datira od onog nesrecnog navijanja na Hopman kupu ali, mislim da je vreme da se stavi tacka.
Ozie
27. мај 2013. у 01.12
Je li, Englez, šta mislis da ovoga siledziju iz Perta zovemo Cmarticanin umesto Perticanin? Ima sensa, jedini dogadjaj u toku cele godine gostovanje Noleta na revijalnom Hopman kupu.

Ali koja je to nezahvalnost, drskost i bezobrazluk - on dodjos vuce za nos Lalu domorodca i još mu preti da će ga bombardovati, plus još se ruga onome narodu tamo kako prica!!!

Ne valjuju Lale, ne valjaju Kinezi, ne valjaju Vijetnamci, ne valjaju Oziji, ne valjaju gejovi, ne valja Lea, a od mladenova dobija koprivnjacu... Samo je sa Maorima odusevljen, ali avaj, gospodja prekinu idilu. Veca njegova ljubav sa Maorima nego ona tvoja sa Pomijima.
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
27. мај 2013. у 01.22
Tvoja ljubav prema bukkake i da ovde vecito bucno kakish je veca od svih ljubavi zajedno. Opet si poceo da budesh vulgaran tampi, vreme je da opet primish bukkake!
sidtak
27. мај 2013. у 10.12
Где ги је Маријо?Фали на журку;)
sidtak
27. мај 2013. у 10.15
А брат Рафал,друг Младенов,Мосманко а деда Жупа је на изградњи колеџа:))
revizor
(pilot)
28. мај 2013. у 06.32


Electric Avenue: Solar Road Panels Offer Asphalt Alternative

http://tinyurl.com/nvsp92a
revizor
(pilot)
28. мај 2013. у 07.58

Igre (bez granica) machke i kineskog misha

http://tinyurl.com/ozmnsgt
Chinese hackers have stolen some of America's most sensitive weapons designs — a dangerous development that could endanger soldiers in a conflict with China, The Washington Post reports.

A confidential report prepared for the Pentagon by the Defense Science Board does not accuse the Chinese government, but senior officials told the Post that the breaches were part of a growing espionage effort that targets defense contractors.

Many of the larger contractors have put up effective security, so the hackers have gone after subcontractors instead.

„In many cases, they don’t know they’ve been hacked until the FBI comes knocking on their door,” a senior military official told the Post. „This is billions of dollars of combat advantage for China. They’ve just saved themselves 25 years of research and development. It’s nuts.”

The cybertheft gives China an edge that it could exploit during a conflict, it accelerates China's military technology while saving it billions of dollars in research costs and the American designs can be used to benefit China's own defense industry.

The report's public version says that such cyber-attacks could cause „severe consequences for U.S. forces engaged in combat,” including cutting communications links that could make weapons fail to operate correctly. Planes, satellites and drones might crash, the report said.

„If they got into the combat systems, it enables them to understand it to be able to jam it or otherwise disable it,” said Winslow T. Wheeler, director of the Straus Military Reform Project at the Project on Government Oversight. „If they’ve got into the basic algorithms for the missile and how they behave, somebody better get out a clean piece of paper and start to design all over again.”

Read Latest Breaking News from Newsmax.com http://www.newsmax.com/Newsfront/weapons-designs-chinese-hackers/2013/05/28/id/506549#ixzz2UaUMiFqH

The importance of the projects compromised will nevertheless cause alarm in Washington, with some weapons forming „the backbone of the Pentagon’s regional missile defence for Asia, Europe and the Persian Gulf,” according to the Post. These include one of the most expensive weapons ever built – the F-35 Joint Strike Fighter, which is due to cost around $1.4 trillion (£927 billion).

http://www.itproportal.com/2013/05/28/china-hacks-design-plans-for-major-us-weapons/#ixzz2UaScKOA7
radikalan
(x)
11. јун 2013. у 03.16
O xvalitetna tema ,najs. nego nije me bilo ovde na diskusjama dooogo i jedino rasoznajem vudu-a ... sad vidim živi u adjelajdu iliti adelaidi i sad je vudu 2 ,šta bi sa prvim ,pojeo ga debeli? sala mal-a.
'enivej' australija ja ok i manje je njesra od srbije... zbog toga smo svi ovde jeli.drugo norveska infastrukura je razvijenija od australijanske iako je zemlja 8 meseci pod snegom dok australija [uglavnom] uziva suvu i pustunjsku i polupustinjsku klimu...

e sad dali je 'izgradjena' ili ne ,bila je *ebiga do pre 10 godina onako bas svetska [a nasa] a sad ju je i kina pretekla [nazalost]. ali još uvek se OK živi..bolje nego u Srbiji i zbog toga smo svi ovde,slazemo se?

sad sed'te svi 2- !

jel valja ova? ili da je još 'zalijevamo'?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.