Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Malo statistike i još kojecega
asdfghjkl
10. март 2013. у 04.39
Vecina nas je dosla iz zemlje Srbije, siromasne, dezorijentisane i sto je najgore, a o cemu se ovde često prica, ogrezle u kriminalu.

Živimo u Astraliji, nekima raj na zemlji (za drugo i ne znaju)gde su slobode neogranicene a kriminal zanemarljiv bar po pricama koje nam lansiraju politicari, novine i policija.

A da li je bas tako?

Neko će reći da je statistika jedna velika prevara. Ja jedem meso, on jede pirinac a ona kupus. Svi zajedno jedemo dole pomenutu sarmu sto i nije tako loše.

Međutim kad su obične brojke u pitanju stvari stoje ovako:

Srbija, 7,5 miliona stanovnika, zemlja na raskrsnici međunarodnog prometa droge, specijalno heroina:

http://www.politika.rs/rubrike/Tema-nedelje/Nasilje-svuda-oko-nas/Zašto-smo-pukli.lt.html

Zapadna Australija, 2,2 miliona stanovnika, u dupetu svetskih tokova droge (u dupetu u opste), motor australijske ekonomije, ponos i dika desnicarski orijentisanog australijskog plebsa, raj sa najvecim platama u Zapadnom Svetu u kome vas $80.000 godisnje postavlja „just above poverty line”:

http://www.police.wa.gov.au/LinkClick.aspx?fileticket=BU/EJtWwURc=&tabid=1219

Sa tendencijom da bude još gore.
josh-uvek-ovde
10. март 2013. у 05.13
JA kao običan građanin smatram da nisam bezbedna ako:

Primer 1) Pre neko veče 23:30 snažna detonacija, tresu mi se prozori.Mlađe dete se budi i vrišti.Ujutru čujem na TV lik ispalio iz zolje projektil na radnju svedoka saradnika.Hej ni manje ni više projektil...

Primer 2) Šetaš se sa decom u 9 uveče i pored tebe prolazi izrešetan čovek koji ide u Hitnu pomoć izgovarajući:„Dobro veče ja sam izrešetan”(poznati krimos)

Primer 3) Na ulici,bilo gde, u bilo koje doba dana otima ti tašnu, nakit, kida sa tebe opušteno i bez ikakve bojazni i još ga čeka taksi 200m dalje.

Slažem se sa tobom da je trgovina drogom ,ljudima, oružjem biznis na mnogo većem nivou i rešavanje toga je mnogo kompleksno,ali ja danas u Beogradu kažem da se ne osećam bezbedno. Vidim nasilje na svakom koraku.
josh-uvek-ovde
10. март 2013. у 05.40

I kao kruna crne statistike...porodično nasilje i samoubistva

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=09&nav_category=12&nav_id=693808
asdfghjkl
10. март 2013. у 07.40
Nisi razumela.

Ako malo bolje pogledas recimo prvu stavku videces da samo ubistava u Zapadnoj Australiji ima oko 3 puta vise nego u Srbiji.

A osecas se sigurno.
zupa
(DR.MR)
10. март 2013. у 07.58
Beograd,je uvek takav bio,uvek je bilo dzeparosha,ubistva,
pljachki,puno ljudi na malom prostoru.
Sidnej,pravi mali rat,a kao da nishta ne primechujesh,Adelaida
ubijali penzionere I sahranjivali u buradima sa kiselinom.
Mene su jednom provocirali u Adelaidi,kad sam prenochio u kamp
kuchici,izazivali,nisam odgovarao na provokaciju,povukli se.
Kriminala ima svuda,...
bananas
(*****)
10. март 2013. у 08.27
U Kini jedno ubistvo na 100.000 dusa.

bananas
(*****)
10. март 2013. у 08.43
@još,
komentari na clanak ciji si link postavila najbolje govore.

Tuga...
asdfghjkl
10. март 2013. у 09.07
Znaci ako podvucemo na zajednicki imenilac da bi WA i Kina bili na istom, ovde bi trebalo da bude oko 23 ubistva godisnje.

Nego kad smo kod domestic assault skoro 11000 u WA ili 30 na dan prijavljenih. Racunaj bar još toliko neprijavljenih a neki kriminolozi procenjuju, zbog nemogućnosti tacne statistike u udaljenim aboridzinskim komjunitijima, i puta 3-5.

Poslednja kolona je koliko je policija resila slučajeva. Samo 11% provala u kuce je rešeno.

Jezivo.

Jezivo je i to da je profil obijaca kuca under 16. Vecina njih zaglavi i zbog silovanja preko koga ih najcesce uhvate. Mrak, žena spava a on upao u kucu, siromasan ceo zivot, majka prostitutka, oca ne zna, ili još gore oboje na drogama i picu. Scary!

Ali 89% se najcesce ne uhvati.

Meni pre dva meseca ukrali bicikl (Amsterdam sam pevao danima)ispred kuce. Nisam ga vezao. Za srce su me ujeli. Smejali mi se u policiji kad sam prijavio. Morao sam zbog osiguranja. I to samo sto su novine objavile da po gradu hara banda koja krade brendirana bicikla.
asdfghjkl
10. март 2013. у 09.22
http://www.smedia.rs/vesti/vest/109245/

Ako ne radi gornji Politikin link.
josh-uvek-ovde
10. март 2013. у 11.43
Verujem ti @ asdfghjkl časna reč, ali mi je teško da poverujem da toliko ima ubistava dnevno.Ispade da ste vi u „Teksasu” na milost i nemilost ubica,lopova, siledžija,da može da ti upadne svako u kuću i da 80% njih ne uhvate. Uau! Ja onda imam potpuno krivu sliku Australije... :(
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
10. март 2013. у 14.03
U Teksasu? ahhahahaah!

Znaš koja je poslovica u Teksasu?

We don,t call 911, this is Texas!

Kad ti u Teksasu neko tako upadne u gajbu u sred noći( a može i u po bela dana) a ti ga isprangijash, dudju panduri i kažu ti hvala sto si radio nas posao!

U Teksasu isto kažu bolje da ga imash, a da ti nikad ne zatreba, nego da ga nemash a da ti treba!

Secam se kad je baja ispistoljagao dva pijana engleza u sred LA pa se oko toga digla frka u UK. Dosli majstori pijani i naduvani na zurku, samo se ispostavilo da su dosli na pogresnu. Kad ih je domaćin izbacio, oni nadali graju i jedan ga iznabada flayom sa odvaljenim dnom. Tip se ladno pokupi, ode u auto, uzme prangiju, jedan na mestu mrtav a drugi teško povredjen. Pošto se sve desavalo na njegovom propertiju, panduri su mu dali medalju.

Interesantno poredjenje ali mislim da treba uz njega naglasiti dve bitne stvari;

Srbiji je kriminal nametnun zbog nemastine i nedodstatka normalnih prilika, dok je usralija kriminalna od samog početka.
Kad je Amerika kao kolonija pookla Britanci su dosli na ideju da sve robijashe salju u koloniju koji su na kriminalni način oteli od domorodaca.

HM Australian penal colony je nastao kriminalom na prvom mestu, kriminalom koji je trajao sve do kasnih sezdesetih kad je vlada konacno prestala da otima decu od aboridjanskih majki i da ih silom prevaspitava u crne „belce”.

Druga cinjenica je da su pitekusi pored toga sto su genetski priglupi takođe generacijski kriminalno nastrojeni jerbo im je to u genima.
Nisam srtucnjak u penal and reform science, ali mislim da postavljac topika profesionalno zna da su neki od najbrutalnijih zločina na svetu koje savremena kriminalistika proucava pocinjeni bas ovde, ne u srbiji, usri ili u nekoj drugoj third world zemlji. (namerno sam rekao u nekoj DRUGOJ, jerbo je ova kolonija uprkos svome imidzu, u mnogim drugima stvarima bas to; a third world country).
Npr Ivan Milat (kome su mjama i tata ustaše) ili onaj drugi bolesnik sto je sacekivao i ubijao backpackers radi zabave godinama u remote areas. Pa face kao onaj sto je izvrsio masovna ubistva nad totalno neduznim prolaznicima na Hoddle Streetu u melburnu ili onaj bolesnik iz Port Douglasa na Van Diemens Landu(kolonijalno ime Tasmanija), za koja je Norvezanin Andy Brewick peeckin dim.

Uzmite takođe u obzir da je ovo kontinent sa ogromnim prostranstvima, gde je sasvim normalno voziti ceo dan a ne videti ni jedno drugo vozilo, tako da je jednostavno nemoguće to patrolirati. Svi veliki gradovi su u priobalnom pojasu, tako da kad jedared krenesh prema pustinji u unutrasnjosti sasvim je normalno da kad jednom napustish urbanu sredinu, možeš da se nadjes lako na mestu gde jednostavno nema nijednog pandura u radijusu od 200 milja...

Desi li ti se nešto, sanse su da te možda vise nikad ni ne nadju, a kamoli da tačno otkriju šta i kako ti se desilo.

Penalni sistem u ovoj koloniji je takođe do skora bio jako brutalan, npr peder su sve do 1975 aprsili po ulicama, a takođe su i nasilno skupljali omladinu da ih salju u korejski i vijetnamaski rat, iako su imali dovoljno bolesnika koji su to radili anyway kao pitanje nacionalnog ponosa.

Baqa kaže da su japanci surova nacija...to stoji ako poredimo nacije.
Ne zaboravite da moderni usralijanci nisu nacija, nego potomci sake jada anglo-saksonkog olosha i kromosa, koje su sami anglo-saksonci ovde izbacili i izolovali.

Jedred su me prostovano sa posla terali da idem po pustini da popravljam med opermu u ruralnim areama. Tražio sam danger money, dva telohranitelja i AK47...

Eh da je ovde Teksas, milina bi bila...

Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
10. март 2013. у 14.23
Mala digresija...Secam se kako smo zezali pitekuse koji su dolazili u London...ahahah...

Uvek je pitanje bilo o njihovom poreklu, a najpopularniji odgovor je da su iz familja chuvara zatvorenika...tako smo dosli do interesantnog zakljucka da je u usraliju poslata mala grupica hard core krimosa za koje je trebalo dosta chuvara, otprilike 200 cuvara na jednog dzeparosha i small time lopova..ahahhahah...

Jedan moj drugar Britanac, čija se sestra udala za pitekusa, sto joj on nikad nije oprostio, se jedared nasao tamo u baqinom selu, Izgubio se, pa je pitao nekog lokalnog pitekusa kako da dodge u Cooggee Bay...Pošto su Britancima ta lokalna imena chudna, izgovorio je KUDZI BEJ vise kao KUCHI BEJ, na šta je lokani magarac uzeo da mu se smeje i u lice mu rekao sledeće;

We Australians don't pronounce it like that, we Australians speak proper english and always pronounce it as KUDZI BEJ... ovaj ga je gledao u neverici, pa mu je onda rekao;

If you Australians are so prim and proper and such stickelrs for the proper use of English language, why don't you then use the proper English term for „We Australians”?

Tip ga je gledao belo, ništa mu nije bilo jasno... a Nick mu je onda rekao na najfinijem OxBridge naglasku;

A proper term for „We Australians” in English language is either a convict, or a lag!

ahahahahah...i danas se cepam kad neko kaže „we australians”...

Ozie
10. март 2013. у 22.13
još_uvek_ovde, znaš i sama koje dijametralno suprotne informacije možeš dobiti na SC-u, sve u zavisnosto od sveukupnog licnog zadovoljstva diskutanta ovom zemljom. Od informacija ovde ćeš dobiti ništa sem velike konfuzije. Ovde ti je zbogom pameti.

Međutim, pored ove nauke, vise te niko ne može lagati. Sve piše.
Ako želiš saznati tačno o nekoj zemlji, možeš ovde:
http://tinyurl.com/2h2e3k

Što se tiče kriminala imaš na tone o tome na internetu.

On another note:
Čim neko pomene nečije poreklo podrugljivo, odmah znam da je neki rasisticki rubbish. Vuk dlaku menja, cud nikako.
Jednom rasista, uvek rasista.

P.S. Uf kada sad hijene i dupeglavci navale!!! O plusadzijama da i ne govorim. Bezim!
Ozie
11. март 2013. у 05.15
A što se teme tiče, Djokin Plavi je bio najbolji:

„E, moj Plavi, bio si malo sirov, al' ipak pravi
Nikad u dilu sa bagrom, nikom u stranu, nikome duzan
Bio si, sve u svemu, dobrom cukom naoruzan.”
bananas
(*****)
11. март 2013. у 08.14
Tjah...Ne znam da li se kvalifikujem kao rasista posto u zivotu ne bih otisla u hrvatsku na more a ni drugim povodom. Takođe ni u Bosnu ili C.Goru. I sto mislim da sve one koji idu na odmor u kroaciju treba na izlasku iz Srbije nalupati a po povratku im uvaliti duplu porciju.
asdfghjkl
11. март 2013. у 08.37
Još uvek

Pogresio sam. 89% provala u kuce se ne resi a uhvati se mnogo vise lopova.

Primer:

Grupa klinaca (profil je između 14 i 20 godina)obije 30 kuca. Padnu na poslednjoj, uhapse se recimo 3 od 5.

U istraznom postupku im se dokaze još 6-7 i sa timo se ode na sud. Onih 23-24 znaci ostane nereseno ali su lopovi unvaceni. Bar deo lopova.

E sad zašto je za pravdu važno da se sve resi?

Pa zato jer je recimo maksimalna kazna za provale 12 godina. Za 6-7 dokazanih dobice 2-3 godine ako im je to prvi sud. Ako su povratnici ide u glavnom duplo. Kad bi se 20-to godisnjaku dokazala svaka provala zaglavio bi definitivno maksimum.

Ovako prolaze nekaznjeno za 80% provala koje su napravili.

Znaci procenat uhvacenih lopova je veci ali je broj rešenih slučajeva katastrofalno mali pa i tako zatvorske kazne.

Ono sto najviše zabrinjava je stopa kriminala.

Vebsajt koji sam dao je zvanicni sajt Zapadno Australijske policije i tu nema šta da se veruje ili ne veruje. Tako je kako je.

asdfghjkl
11. март 2013. у 09.39
http://www.watoday.com.au/wa-news/violent-brawl-highlights-perth-bus-security-20130308-2fqwp.html

Probaj ovo da uglavis. Ne znam da koristim onu skracenu verziju.
SOMBOR71
12. март 2013. у 05.47
nego..
ljudi dali je neko čuo nešto od vudu lenjina????
CikaBrkica003
(Student)
13. март 2013. у 01.49
Eno ga u Politici diskusiji nećeš ga promasiti:)

Pozdrav
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.