Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Sestre deportovane..
matina
(argos)
03. октобар 2012. у 18.40
Eto,nakon puno godina videh i onu drugu možda PRAVU stranu Australije.Četiri setre na veoma brutalan i potresan način otete od majke i protiv njihove volje deportovane ocu u Italiju!!!???
Vrlo zalosno...
zupa
(DR.MR)
03. октобар 2012. у 21.30
Zashto je zalosno,zar otac nema pravo
na decu,zakon je u ovom slučaju na njegovoj
strani.Ili otac sluzi samo za oplodnju.
LeaDiKaprio
(shumska)
04. октобар 2012. у 01.53
Ako je ovo druga strana a šta je prva?

I da li možeš da nam kažeš nešto o pozadini slučaja? „Oteli su decu” ne znaci mnogo. Decu ne otimaju zvanicne sluzbe jer je nekome naspelo, nego je verujem sudskim postupkom rešeno da se deca oduzmu.

Prema tome zašto je sud tako odlucio?

I druga stvar, ja nebih drvlje i kamenje na državu, već na to dvoje majmuna koji su sebi dozvolili da - preko suda ili ne preko suda, potpuno nebitno - decu izlazu takvim stresovima.
matina
(argos)
04. октобар 2012. у 10.18
Hvala vama na javljanju,ali...

Koji to zakon može biti ok,ako NIJE human? Uzeti decu majci koja je nosila 9 meseci,rodila ih a ne pobacila,odgajala,bila uz njih kad je trebaju,i i sve to BEZ oca koji se seta po Italiji???!!!
Zensku decu dati ocu???!!!
GLUPOSTI nevidjene!
Hoće li ih tata sada pouciti i pomoći sa odredjenim problemima sa kojima se susrecu devojke? Možda problemi sa menstruacijom?
Gde će deci biti bolje?
Gde su bolji uslovi za zivot dece?
U Italiji sa ocem,ili u Australiji sa majkom?

Definitivno se vidi na snimku da ni majka a ni deca NISU bila sretna kod razdvajanja...teško mi je bilo gledati te brutalne scene.

CEMU ONDA RAZDVAJANJE?
I taj „otac” je svestan da ga cerke NE želE,i ne vole.
Hoće li im se osvetiti zbog toga?
A šta ako one njega požele da ubiju...
Koji je onda smisao svega,otimanja dece koje vole i žele majku a i ona njih,a ne oca?
Dakle,sama odluka sude je bez razuma,ne prakticna,nije ni malo mudra...GLUPA I SOKANTNA!
LeaDiKaprio
(shumska)
04. октобар 2012. у 15.01
To ti je kad držiš majci stranu.
A sad, da bi bila fer, pridrzi je malo ocu.

Jednostranost je najlaksa. Teze je naći razumevanja za srugu stranu.
Ozie
04. октобар 2012. у 18.15
Blaga nama Srbima kad smo resili sve probleme pa nam još ostalo da nas mori sudbina dve male zabarke.
U zavicaju raj - nezaposlenost, poskupljenje, razne nestasice, beda, kriminal, zamajavanje paradom ponosa (oce biti neće biti), ekstremisti i homofobisti jači od države...
O ne, to je sve macji kasalj, važna je sudbina dve male Talijanke zato što su vracene ocu.
Priznam bre, zbog toga danima nisam oka sklopio od sekiracije i nocnih mora zbog sudbine malih Talijanki.
matina
(argos)
04. октобар 2012. у 18.43
Ozie

Možeš slobodno otvoriti temu o stanju u Srbiji,pa „brini” koliko hoćeš o Srbiji...kao Ozie!

Ova sudska odluka mi deluje sokantno,u gradu i zemlji gde živim,pa zato i komentarisem o njoj.
Ozie
04. октобар 2012. у 20.01
Ma daj bre zeno, koja vest, šta sokantno??
Zbog čega se ti sokiras?

I ovom drustvu australijskom imaš daleko prece probleme koje zivot znace od sudbine dve male koje su dodeljenu svom roditelju.
Pravosudje tako odlucilo, postoji pravo na zalbu, visi sud će imati svoju reč.

Hvala bogu da konacno ovo pravosudje presudi nešto u korist muskarca, ne žene, jer sam se naslusao prica na angro kako ju muzu samo dozvoljeno da pokupi pidzamu i nogu u du.pe i obavezu za alimentaciju, zbog čega je child care rešen da ga tera do djavlijih vrata.

Ako je i jedno pravosudje u svetu naklonjeno prema ženama, to je ovo austraijsko. I ni jedno drustvo nije toliko sirokogrudo prema single mother od ovoga drustva. Državni stan pod hitno.
Ozie
04. октобар 2012. у 21.08
I još nešto, ako si resila da razvijes diskusiju o ovom marginalnom slučaju koji se malo koga tiče na ovim diskusijama, što ne ostavi link da vidimo o cemu se radi?

Možda je žena maznula decu pa zbrisala za Australiju bez saglasnosti oca, u kom slučaju sam potpuno na strani AU sudske odluke.
Šta bi bilo kad bi se ohrabrivali samovoljni roditelji u stilu 'ko ebe onog drugog roditelja, radim kako me je volja'???

Pominjanje 9 meseci trudnoće, menstroacije su teske nebuloze i lupetanja. Pred zakonom roditelji imaju ista prava i obaveze prema deci. Tacka.
matina
(argos)
04. октобар 2012. у 21.34
Otinaje silom,dece od majki je potresan prizor...potseca na otimanje dece od janicara.Ja nisam navikla na takve prizore,zato i pišem o tome.Ti možda JESI,i zato za tebe je sve to ok???!!!Nebuloze su za one koji NISU roditelji..Koliko god da je minoran slučaj,ti si se UPECAO kao som, na njemu,naivno i glupo.
A prestavljas sebe drugima kao vrlo mudrog..
Ne bi me cudilo da je Italijanska mafija uplela svoje prste u sve ovo...Vrlo nelogicno otimati decu od onih koji ih vole,i dati ih nekome koga ne vole.Brine li se neko o njihovim osecakioma,potrebama?
bananas
(complicated mind)
04. октобар 2012. у 22.09
U pitanju su 4 devojcice od toga dve tinejdzerskih godina. Čitaj: vreme kada se deca ni u kom slučaju ne cimaju da menjaju kontinent pod ocigledno traumaticnim okolnostima.

Šta ovde imamo? Propao brak, decu koja su se rodila u Italiji i tamo živela od početka. Sud dodelio decu ocu. Majka htela da ih vodi na mesec dana na holidej u Australiju. Otac se slozio. Ona nešto tu, nije mi najjasnije, dobila nekakvu podrsku od Au ambasade u Rimu i nije decu ni nameravala da vraca nazad. Krenulo batrganje. Prošle dve godine. To je jako dug period u zivotu te dece. Navikle se na Au. Ko zna šta im je majka pricala o ocu & Italiji. I ko zna gde su živele u It. Imam drugaricu koja je bila udata za lika iz nekog mesta 50ak km od Rima. Koja je to selendra bila, koji mentalitet, njegova majka joj se napijala krvi zajedno sa njegovom sestrom i tim redom na redovnoj bazi.

Meni je zao dece jer ono cemu su bile izlozene ravno je zločinu. Na šta će sad liciti taj njihov zivot tamo nakon ovog pakla, totalni uzas. Majka je trebala da ostane u Italiji blizu dece i makar održava kontakt sa njima, a one kada postanu punoletne tu se više ne pita sud gde će. Tragicno, ruzno, mizerno. Niko tu nije pobedio osim advokata.
Ozie
04. октобар 2012. у 22.27
matina, nebuloze su ono sti navodis kao razlog zbog čega devojke treba da budu dodeljene majci - zbog 9 meseci trudnoće i menstroacije!!!

Ma daj bre, žena se jako lepo upoznala šta joj AU nudi kao single mother - stan smesta, socijalu, child care, može i da radi i da zadrzi taj stan, ma super, može da se svalerise do mile volje (sve vidjeno izbliza)!
Bravo pravosudje, osetili da je ovo zemlja dembelija za takve, pa navali.

Ona je prevarila muza. Obecala je da će decu odvesti na odmor u Australiju, pa ga zayebala.
I šta sad, postovati cinjenicno stanje - deca se asimilirala, posla u skolu, stekli drustvo - ozakoniti prevaru?

Gde su bile krokodilske suze kad je moj drug u sred noćiizbacen na ulicu sa malim kofercetom, sve pripalo gospodji?
Ozie
04. октобар 2012. у 22.36
I od kad je to Italija nedodjija? Italija je Evropa. Ovo je veca nedodjija nego Italija.

Dobro, sad su malo u ekonomskoj krizi ali i to će proći
Ozie
04. октобар 2012. у 22.43
Bas mi je drago sto je sve izvesnije da će ti državni stanovi da se privatizuju, pa će tu verovatno doći i do priblizavanja ekonomskim cenama.

Stop vise ladolezima, gotovanima i parazitima!
bananas
(complicated mind)
04. октобар 2012. у 22.59
Italija nije u nikakvoj „maloj” krizi već je u velikoj i ozbiljnoj. To jako dobro znam jer ta moja drugarica tamo živi vise od 20 godina i poznato mi je kroz šta je prolazila. Ne znam cime se bavi taj otac iz ove jadne price jer broj dece nije nekakav pokazatelj materijalne obezbedjenosti roditelja, to znamo. Da ih voli, naravno da ih voli. Ali, isto tako je i tvrdoglav čim je ganjao dve godine stvar a na kraju nije ni dosao u Australiju da bude tu dok se sva ova muka desava već ceka tamo na bezbednoj udaljenosti da mu se deca isporuce. Ne kažem da je trebao da odustane ali, on je uradio ono sto i vecina razvedenih radi: razkusurava se sa bivšim partnerom ne vodeci racuna o najboljim interesima dece u datim okolnostima.

Znaci, nisu oni ni prvi ni poslednji koji su se raskantali sa nesrecnim posledicama. Pa ovde je jedan nas budak podmetao ženi nakon razvoda na svakom koraku. Sipao joj i secer u rezervoar, nije dao deci odobrenje za pasos pa nisu mogla da putuju nigde i da ne nabrajam. A nije prvi. Kakva je to patologija u ljudima da tog nekog sa kim su usli u brak u najvecem broju slučajeva iz ljubavi, tako patoloski zamrze i žele da mu naude na svim poljima nikada mi neće biti jasno. Naravno da je uvek jedna strana ostavljena i da je to traumaticno ali, želeti da syebes tog nekog i u isto vreme i deci zagorcas zivot je uzasno, uzasno...
Ozie
04. октобар 2012. у 23.30
Pa kako neće da je mrzi kad mu je uzela sve?

Secam se jednog našeg tipa koji se razvodio. Covek radio, kupio kucu, otplacivao, stekao.
Kad se razvodio advokat mu je rekao „Možeš da se sudis ali njoj će sve pripasti na kraju”.
Na kraju dosao u kucu i rekao ženi „Gospodjo, ovo je sve tvoje!”
Naravno nije sve, jer se zna kolika je alimentacija, pa treba da mi se uradi ovo, pa ono, pa da se popravi slavina, ves masina, bojler (pravi potrcko), a sve u interesu deteta. Cik da ne uradi.

Nema tu ljubavi kad se sudi i presudi sve u korist jedne osobe i kada se sisanje krvi na slamcicu nastavlja. Koje voljenje.
Kako da je voli kad je zatekao ebaca u stanu pred detetom???
Ozie
04. октобар 2012. у 23.37
bananas, cela istina je sadrzana u onoj seriji „Two and half men”, u likovima Alena i Dzudit. Kako me njih dvoje podsecaju na mnoge likove iz mog okruzenja ovde u Australiji to je strasno!
vudu2-lenjin2
04. октобар 2012. у 23.44
'Glede' ovog slučaja o kojem pricate, a koji nas se naravno ništa ne tiče.. Bas kažem mojoj ženi nedavno - bioloski gledano, ja sam svoju ulogu ispunio. Sad mogu i da riknem, majku Prirodu bas briga. Jer, kad muskarac napravi decu, i deca se izrode, onda je on zavrsio svoje. Njegova jedina funkcija od tada je da radi i snabdeva porodicu sa dovoljno kesha dok se deca ne osamostale. Eh, ali pazi sad. Tu funkciju je država poput Australije uzela od muskarca jer 'single moms' žive podjednako dobro kao i kad su živele sa partnerom. Muž postaje ekonomski nepotreban. Znaci, ako neće lepo da se ponasa, aj napolje. Ovo sve naravno negativno utice na libido muskaraca u ovakvoj zemlji. Nekad je muskarac bio stub porodice, zakon, oko njega se sve vrtelo. Morao je da bude jak, odgovoran. Danas, deca iz raznih brakova žive u istoj kuci a muskarac je neki dezmekasti tip u sorcu i tongama, zapusten, sedi pije pivo u pabu, peca sa sebi sličnima, i tako mu prolaze dani.
bananas
(complicated mind)
05. октобар 2012. у 08.28
Ova tema je ceo dan na prvom mestu na news.com.au. To dovljno govori koliko su generalno i brakovi i ljudi u qrc-u.

http://www.news.com.au/lifestyle/relationships/how-to-survive-the-nine-stages-of-marriage/story-fnet09y4-12... 88353547

S tebi govori kako ide hronologija prosecnog braka. U principu, ništa tragicno. Priroda čini svoje jer, nema milosti. Kako god okrenes, ne gine ti da se spotaknes. Samo je pitanje u kom stejdzu.
bananas
(complicated mind)
05. октобар 2012. у 08.30
Eeeee SC...dinosaurusu...

http://tinyurl.com/8ba6gnr

zupa
(DR.MR)
05. октобар 2012. у 23.29
Posle ovih komentara stekao sam utisak da su žene postale previse
ravnopravne.
Mnoge zato zloupotrebljavaju svoju ravnopravnost,kao sto je slučaj
sa doticnom majkom četiri kcerke.
Zakon je bolje postovati iako je los,nego upraznjavati COPINU krilaticu,nemoj da se držimo zakona kao pijan plota.Cerke i majka su
malcice glumile zalost zbog rastanka na aeroportu,kad se sve slegne
majka će da bi zadrzala socijalu,roditi još nekoliko dece,ali će
ovaj put paziti da budu od razlicitih muskaraca.
Cerke će se uklopiti u ocevu familiju,ukoliko se ne uklope za nekoliko
godina evo njih nazad u Australiju,ali tada neće biti interesantne
majci jer će napuniti 16 godina kada socijala pripada samo njima.
To su moje prognoze ovog slučaja,ne mora biti tako,i nisu svi slučajevi kao sto je ovaj,takve situacije su ipak marginalne,ali toga
je uvek bilo i biće.
Vecina brakova je normalno,vecina čak iako se razvode to rade na
kulturan i civilizacijski način,tako da deca sto manje ispastaju.
Da se ovde radi o pokusaju prevare doticne majke ne treba puno pameti,
sud je doneo odluku posle iscrpnog psihijatrijskog ispitivanja,oca,
majke kao i devojcica.
Ozie
06. октобар 2012. у 04.41
matina
(argos)
07. октобар 2012. у 03.20
Situacija na ovoj temi,u kojoj samo ja imam razumevanja za majku i njene cerke,oslikava stanje celokupnog AUS drustva koje je otupelo kada su u pitanju osecanja.Njima su vazniji ilegalni imigranti od ovih koji su već u AUS,ili brige za dijabeticare...

To me ništa ne cudi,čak šta vise i vrlo mi je drago da je moj stav drugaciji od ogromne vecine.Brinulo bi me kada bi bilo drugacije.
Svesna sam vremena u kome živim.Vremena u kojima će:„...ohladneti ljubav,i ljudi će izgubiti prirodnu naklonost..”

Sada će tatica,prirodno da popije pivo sa cerkama,pa onda pravac stadion da odgledaju zajedno Inter:Milano.Pa opet pivo,pa nakon toga do neke prodavnice alatki,to muskarci vole.Možda će ce otici na pecanje,kuglanje ili boćanje...
Ozie
07. октобар 2012. у 04.59
matina, šta, žena zayebala muza, maznula mu decu na prevuru, i ti bi to ozakonila? Igrala se deca mala pravosudja.

Znaš li ti koji je ozbiljan problem u svetu krijumcarenja dece, ljudi?
Znaš li ti koliko su sva svetska pravosudja ukljucujuci i onaj međuarodni sud eksplicitni po tom pitanju?
Znaš li ti da se otac ne bi zasutavio samo na AU pravosudju već bi pravdu pravdu verovatno potražio i kod međunarodnog suda u Strazburu?

Lakomislena majka treba da nauci lekciju, i sve one kojima padne na pamet kao njoj.

AU pravosudje nije krivo, lakomislena GUSKA je kriva za celu ovu srceparajucu dramu.

P.S. Čim deca onako odbijaju oca, sigurno nije gubila vreme da napujda decu na oca, kako nosi rogove.
Ozie
07. октобар 2012. у 05.50
Znaš li ti da se ovo ne tiče samo AU pravosudja, da tu i Italija ima interes - njen gradjanin je ostecen, njena deca oteta od oca na prevaru.

Ej zeno, nije mu maznula 50 hiljada dolara, ni sto hiljada, ni stan ni kucu (sve podnosljivo), maznula mu je cetvoro dece!!!
Šta je tebi???

Zanimljivo je tvoje mišljenje o pravu oca u jednom braku.
Imaš mišljenje kao i ona pcelica maja koja svog muzjaka ubije kad joj obavi posao. Ko ebe oca, to je jedna bezosecajna masa, šta će mu deca.

Kad smo kod srceprajuce prica, desava se koliko god hoćeš svakog dana.
Potseticu te na onu kada je majka Vijetnamka iz Melburna dobila pismo iz Singapura sa tačnim datumom i vremenom kad će joj sin biti obesen, pa da dodje na vreme da se sa njime oprosti, a posle izvrsene presude da pokupi telo sina. Kako se jadna majka osecala? Kako je protekao njihov poslednji susret?? Kako je provela tu besanu noć?Kako se osecala ujutro u 6 kada joj je sin isao na vesala?
Dzaba apeli sa svih strana sveta, dzaba kukanje majke kod prime ministra Havarda, dzaba apeli raznih humanitarnih organizacija, premjer Singapura se nije 'uzbudio', hteo je da posalje poruku svima.
Klinac je osuđen na smrt vesanjem samo zbog par kilograma marihuane(ili šta već), u Singapur je samo bio u tranzitu.
Vala posle te tuzne price, zbog koje ni ja te noćinisam mogao oka sklopiti, nema tih suza ni drame van moje kuce keje me mogu ganuti.
bananas
(complicated mind)
07. октобар 2012. у 07.26
Vrlo je glupo i nepromišljeno opredeljivati se za neciju stranu kada je ovako zapetljan slučaj u pitanju. Ko zna kakav im je bio brak? Ocito je on neki dobrostojeci i teoretski mogla je da ima lagodan i obezbedjen zivot. Međutim, samo oni znaju na šta im je licila zajednica i, koja je muka nju naterala da potegne za Australiju i rizikuje toliko toga. Zato: psssst!
matina
(argos)
08. октобар 2012. у 03.08
Ovde u ovoj zemlji se neki vise brinu za surovost Japanaca prema kitovima,ili kako su u Indoneziji surovi prema ovcama???!!!
A prema ljudima...deci?
Jeste li prema njima surovi?
gastarbajterpatriota
08. октобар 2012. у 09.46
JA DA SAM SUDIJA, Ja bih PRESUDIO DA SE MAMA I TATA DODELE SESTRAMA.

MATINI SE OVAKO Nešto DOGODILO PA JE OVO POGODILO.

OVO KAKO JE MATINA OPISALA OCA ITALIJANA KAKO IGRA BOCE ITD..SAMO FALI SLIKA NJENOG MUZA...

EH DA JE MATINA SUDIJA, SADA BI MENSTRUALNI HITLERI VLADALI...

..A PO VUDU, MI SMO VEC SVOJU MISIJU ISPUNILI, JAJA SU NAM PRAZNA...OSTALO JE NA ZENU, I NA VLADU...

CMOK, ZA LEU, JA SAM I DALJE ZALJUBLJEN U NJU...U NJEN MOZHDAN SKLOP...KAKO SKLOPI TE RECHI, ODMA ME RAZNEZHI...
Ozie
08. октобар 2012. у 21.24
Jeste vala matina je strasno pogodjena AU sudskom odlukom.
Ima u tome nešto sto gastarbajter kaže.

Sada mama ne sme u Italiju da ne bi zavrsila u bajbukani.
zupa
(DR.MR)
09. октобар 2012. у 06.38
Otac je pomirljivo pozvao majku da dodje
nazad u Italiju da bi mpgla da nastavi sa svojom
majcinskom ulogom,naglasivshi da su deci
potrebna oba roditelja.
Sad je na potezu majka,,mucenica,,ukoliko stvarno
brine za svoju decu vratice se nazad,ukoliko
se ne vrati znači da je sve ovo dosad bila
farsa...
bananas
(complicated mind)
09. октобар 2012. у 07.42
Ma je li? Pa da im je brak bio u redu ne bi njoj palo na pamet da potegne za Australiju sa idejom da ne vraca decu. Može taj zabar da bude fin onoliko, ko zna kakav je. Imanje ogradjeno i kapija sa lancima. Unutar tog seoskog imanja živi gomila zabarske familije. Kako je jedna Ozi mogla da se uklopi u to to samo oni znaju.

Drugo, od njenog plana ne bi verovatno bilo ništa da joj Au ambasada nije pomogla. Cime i kako, detalje ne znamo. Kao sto je i nasa ambasada u Americi asistirala sa kaucijom za onog studenta koji je nokautirao i ubio kolegu pa posle uhvatio dzadu za Srbiju. Ko zna šta će tu sve isplivati. Ako je žena bila odvojena od zabara dve i po godine i nije joj falio, po kom osnovu bi pristala na supruznicki zivot i to u tom selu?

Muž je resio da istera svoje po svaku cenu. U toj tvrdoglavosti nije procenio koliko će biti visoka. Žena je rizikovala da bi se izvukla iz braka i sela ne misleci da najgori mogući outcome. Sad i ona placa. Tako mu to ide.

Love kills. Freedom costs.
zupa
(DR.MR)
09. октобар 2012. у 08.10
Kakav god brak da im je bio cerke su
izjavile da vole oba rpditelja,znaci ako
se postuje zakon,sudija je pravilno poatupio,
međutim,nashe žene bi da su vise ravnopravme
sto ih puno puta skupo kosta.
bananas
(complicated mind)
09. октобар 2012. у 08.26
Nije jednostavno biti sa nekim sa kojim vise nisi srećan a sve zbog toga da bi deca imala oba roditelja. I ako se njih dvoje nešto tu dogovore da ona ode u to selo, neće to dugo trajati. A deci se svidela Australija, teško će je zaboraviti.
gastarbajterpatriota
09. октобар 2012. у 08.37
EVO TI MATINA STA JE BILO IZMeđu OVIH KAD SU BILI MLADJI, PA TI SAMA PROCENI KO SE TU FOLIRAO, KO SE TU ZRTVOVAO A KO DOSTA POVUKO OKO DECE.

http://www.hardsextube.com/video/1030050/Woodman-Casting-Rebecca-
matina
(argos)
10. октобар 2012. у 04.03
Ala ih je opravio...SVAKA MU CAST!

Odveo ih iz gradu na selo,u sumu i divljinu!

Sada će tata da ih nauci da skupljaju pecurke,cepaju drva..
Ozie
10. октобар 2012. у 21.25
Pa šta ako ih je odveo čak i tamo, u „divljinu” kako ti kažeš?
Zar tamo nisu provele veci deo zivota (ovde samo 2 godine), zar ne?

Eh kakvi smo skorojevici, nekada nam Italija bila svet, sad je divljina kad smo se opili ovom „civilizacijom downunder”.
Još malo pa će nam i Sorbona biti njesra u odnosu na nas TAFE.
mosman
11. октобар 2012. у 04.16
Cito sam neki dan šta ste pisali.Vi ko da ne znate šta znaci živeti u podneblju bez zime i u blizini okeana.Dosle iz italijanskog sela i deca se sokirala od ozi lifestyle.Ja garantujem da će makar one dve starije čim budu punoletne doći ovamo da žive.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.