Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Operacija povratak
bananas
(complicated mind)
26. септембар 2012. у 04.24
Ja, eto, znam za neke ljude koji su se vratili. Imaju odraslu decu i sva ta deca su ostala u Au. Znam i za neke koji su odveli manju decu (do 10 godina starosti). Od prilike ta kombinacija i može da radi posto tinejdzerske godine definitivno nisu za stresove te vrste.

U otadzbini može lepo da se živi ako se ima para. I ako ne mora da se radi. Rekose mi da je najbolja kombinacija penzionisati se u rodni kraj i onda polako krckati koliko je ostalo. Uzivati u zivotu. Pod uslovom da imaš stan, nemas dugove i da ti je mesecni priliv bar hiljadu eura.

Ako mora da se radi, ne vidim kako uopste može da se dodje do posla bez dobrih veza i pomoći sa te strane. Znaci, ako rodjak ili prijatelj ima uspesnu privatnu firmu pa te tu zaposli, ili ako isti likovi znaju nekog kome se dobro plati za uslugu. Drugacije, nema sanse. Privatni biznisi povratnika isto ne mogu da zazive bez odličnih veza i poznanstava.

Ovo je cisto za podsecanje. To sto smo na skoro 16.000km ne ide nam bas na ruku na mnogim frontovima. I nikada nećemo moći da se merimo sa onima koji su se rastrkali po jednoj Evropi. Ipak zivot ima neku sasvim drugu dimenziju ako je covek barem geografski blize rodnom kraju. Jer, krv nije voda.

josh-uvek-ovde
26. септембар 2012. у 12.48
Srce hoće ali razum gleda na život i opstanak .Ljudske sudbine su različite i staze kojima idemo često se ne poklapaju sa željama...A da boli -boli :(
sidtak
26. септембар 2012. у 19.15
Лепа тема ал и тужна,заиста.
gastarbajterpatriota
26. септембар 2012. у 20.21
GDE SE MI TO USTVARI VRACAMO? U MLADOST, U MISLIMA? MOZDA U ONO VREME DETINJSTVA KADA SMO BILI MALI, ZASTICENI I BEZBEDNI.

TOGA VISHE NEMA. SADA SE IDE U REALNOST. PAR OSTALIH ZIVIH PRIJATELJA, MOZDA JEDNA LJUBAV, NESRETNA I SIRMASHNA...

ISTINITA PRICHA:
NEGDE U NEKOM OSREDNJEM GRADU, VRATIO SE PENZIONER GASTARBAJTER. IMaš SVE KUCU, LEPU PENZIJU, CHAK I USTEDJEVINU...
ZIMA, PRELEPO, MALO VISHE VRUCE RAKIJICE I KAFICE, SRCHANI NAPAD...
ZOVI AMBULANTU, NIKO SE NE JAVLJA, POSLE POLA SATA DOBIJA SE AMBULANTA KOJA SAVETUJE DA SE DODJE KOLIMA, JER JEDINO VOZILO JE POKVARENO...
OKRENI-OBRNI, DOK SU DOSLI GASTARBAJTER PREMINUO...

MOZDA BI ZIVEO DUžE U AUSTRALIJI, KO ZNA...NIJE SVE U PARAMA...MOžeš DA IMASH PARE, ALI Ne možeš SVE DA KUPISH...
OSREDNJI SRPSKI GRAD IMA DVESTA HILJADE STANOVNIKA, A NEMA AMBULATNA KOLA? NAZDRAVLJE. BALKAN JE TO.

JA IPAK MISLIM DA CU DA OSTAVIM KOSTI OVDE, U OVOJ EGOZITICNOJ ZEMLJI.,

bananas
(complicated mind)
27. септембар 2012. у 04.24
Oni što se vratise nisu imali ništa otplaceno u Au. Ali, kada izvuku super i spoje sa onim što im ostane od prodate nekretnine nakon vracanja duga bankama, rasprodaju stvari i tako to, tu je već neka suma sa kojom može da se stogod odradi u rodnom kraju. Obično im ostane stan od roditelja a ako ne, koliko je potrebno da bi bio covek srećan? 40-50 kvadrata? Soba za spavanje, dnevna soba, kuhinja, terasica, kupatilo i to je to. Ne mora se u centar niti je to, ako ćemo pravo, nešto pa zdravo. Za 1200eu/m2 može da se nadje sasvim ok stan a sto je noviji kvadrat je skuplji. Smesno je ovde, kupuje se na kvadrat a sto je visi sprat cena je manja. Kod nas u Au je obratno: sto si vise, imaš lepsi pogled, vise neba, veću privatnost i cena stana je veca. Ako si penzos u rodnom kraju, bitno ti je da si blize pijaci, samousluzi, parku, prevozu. Ko nije u Au otplatio krov nad glavom apsolutno nema sanse da živi samo od penzije. Koja crna penzija, ono je ništa. I sad, šta nam buducnost sprema? Nasi roditelji su nas ostali zeljni. I nas i naše dece. Mi ako resimo da se vracamo nazad a decu ostavimo u Au, imacemo istu sudbinu. Znam da je sve samo u jednom, a to je mindset. A opet, dzaba ti mindset ako su ti dzepovi prazni.

gastarbajterpatriota
27. септембар 2012. у 08.32
KAKO CHOVEK SAZREVA MENJAJU MU SE I PROHTEVI I POGLEDI.
NEKADA SAM CHEZNUO DA POSETIM TAJLAND, FIJI, SHRILANKU...I OSTALE EGZOTICHNE ZEMLJE, MeđuTIM SADA NE BIH OTISHO U TAJLAND NI ZA DZABE.
RAZLOG, NE VOLIM DA IDEM GDE JE BEDA. NEKAKO NE UZIVAM. NE MOGU DA SE OPUSTIM KADA VIDIM BEDNU OKOLINU.

TAKO I SRBIJA, KADA ODEM, PRESEDNE MI SVE. POZOVEM STARE PRIJATELJE DA SE VIDIMO, NEMA PROBLEMA ALI MORA DA BUDE PO NJIHOVOM. OBICHNO STO JEFTINIJE, I OBAVEZNO U STANU ILI KUCI...DA IZADJU NA MUZIKU, RECIMO U SKADARLIJU, NE želE JER NEMAJU PARA. AKO IM PONUDIM DA SVE PLATIM, NEćE, JOSH CE DA SE NALJUTE.

I TAKO U NEKOM KLAUSTROFOBICHNOM STANU, ILI SLICHNOJ KUCI, UDAVE ME KUKAJUCI I ZALECI SE.

STA BI JA RADIO TAMO AKO PENZIONER KADA BI SE VRATIO? SETNJA KALEMEGDANOM, KEJOM, PECANJE SAVA, DUNAV, LETO LITO, ADA, SELO, KOPAONIK ZLATIBOR, LEPENSKI VIR. BIBILIOTEKE, PRIJATELJI, PLACENI SEX, I TO JE TO..NEKAKO Ne znam STA BI TAMO RADIO...
OPETE NEKE LICHNE KARTE, PASOSHI, OPET NEKE GLUPOSTI NA TV, NEMIRI, POTOCI KRVI DOK SE PEDERI NE PRIZNAJU, POTOCI KRVI ZBOG KOSOVA...EKS BORCI, KOJI TE VREBAJU DA TI OTMU SVE STO IMASH...OPET PROSTAKLUK, BALKANSKA KOLOTECHINA I TO JE..TO..
ZDRAVSTVENA ZASTHITA, HA, HA, HA, STA JE TO...
ZDRAVSTVO JE KOLAPSIRALO, KORUMPIRANI DIRKETORI DACE TI PREKOMERNE DOZE SVEGA I SVACHEGA, SAMO DA SE PARA VRTI.,...BAJATEI LEKOVI, SUMNJIVO ZNANJE, I NEDOSTATAK SVEGA I SVACHEGA...

NE DAJ BOZE, DA NAMIRISHU DA IMAM PARE, Ne znam..UCMEKALI BI ME...
NEKAKO SAM SUVISHE POSTAO ZAPADNJAK DA BI MOGO DA SE UPUSTIM U Nešto NESTABILNO POD STARE DANE.

Ozie
27. септембар 2012. у 20.22
Da, Tajland bese jedna od opcija za odmor, ali smo odustali bas zbog toga - bede!
Uostalom, šta imam da vidimo u Bangkoku, sem zlatne pagode u centru koju sam već video? Šta će mi Puket i Pataja kad to imam u Australiji?
U stvari u Tajland treba ići bez zenske sledeći onu mudru „ne ide se u bostan sa bostanom”.

Tamo kod nas ista beda koji nosi i rizik, da te neko opljacka, zagorca zivot.
Ja sam ljubitelj setnje, posebno kroz Zvezdarsku shumu, ali ko sme od onoliko pasa lutalica?

Na kraju odlucimo se za Vegas
aleksa1234
(net admin)
28. септембар 2012. у 02.52
Banano, odličan zakljucak kao i analiza. Ocigledno si nedavno bila u Srbiji i dosla do saznanja da dolar nije sve u zivotu. Priznajem, skontao sam i ja u ovoj zemlji debiliji. Nekoliko mojih prijatelja iz Aus, vratilo se prije par godina u Srbiju i uopste nisu zazalili.

Naravno, niko se ne razbacuje sa novcem. Ne razbacuje se ni u AUS! Cast ovim našim izuzetcima- milionerima koji nemaju kintu he he

Što se tiče sigurnosti, niko te neće napadati, pljackati, ucjenjivati...to pricaju oni koji nemaju pojma.

Na kraju krajeva, „ Bolje dinar u hladu, nego dva u radu”

Ozie
28. септембар 2012. у 04.42
Ja sam čuo da se bananas već spakovala.

„Menjam Kudzi za Malu Mostanicu” Hahaha
Ozie
28. септембар 2012. у 04.56
bananice, kad poleces?

Ne zaboravi da poneses ulja posto tog luksuza trenutno nema da se kupi tamo.
Stajanje u redovima letnji dan do podne ti ne preporucujem dok se malo ne naviknes.
aleksa1234
(net admin)
28. септембар 2012. у 09.25
Ozie, jesil` si to stigao sa državnog posla. Mora da radis kao baba sera, hahaha! Tebi je ovde super kao vecini naših seljaka, malo dzoger, malo usisivac i na kraju zacinis raznosenjem novina.

Vecera u stilu, Mc Donald`s, KFC itd. Jbga, tebi ide praaaavo, može se ima se...

Mrsh u kucicu!
Ozie
28. септембар 2012. у 09.29
Mars bre ti tamo odakle si dosao!

Ja pricam sa bananas.

Ti si licemer ne ja, ti cvilis a ne mrdas nigde.
aleksa1234
(net admin)
28. септембар 2012. у 09.35
Znaš li ti šta je licemer?
bananas
(complicated mind)
28. септембар 2012. у 18.14
Kao sto rekoh, neki ljudi se vracaju. Danas sam bas čula pricu o ljudima iz Melburna koji su se vratili u Srbiju a deca im ostala u Au. Na kraju su se i oni pokupili i nazad u Australiju jer su im nedostajala deca. Znaci, kako ko. Svako ima neku svoju kombinaciju i prema mogućnostima i radi jer, nije nasa nova zemlja negde u Evropi pa da se može tek tako svrckati tamo onamo.

Znam i za jedan bracni par koji u Au ostavlja cetvoro dece i uskoro odlaze u Srbiju. Finansijski će im biti lakse a sad, kako će im biti u dusi to će samo oni znati. Mi nismo narod koji uglavnom ne mari za svoje najblize ali, nuzda coveka natera na svasta.

Da li je taj covek iz price preminuo jer lekari nisu imali dovoljno vozila ili već, to se moglo desiti i u jednom Sidneju svakom starijem licu koje živi samo. Znamo da tu i tamo ima vesti kako su nekog pronasli mrtvog posle nekoliko dana ili duže. To se svugde desava.

Pare ne mogu coveka učiniti srećnim (po default-u) ali, mogu zivot učiniti laksim. Ovih nekoliko porodica koje su se vratile nazad nisu bile socijalni slučajevi, daleko od toga. Ali, pronasli su u povratku neku racunicu. Po cenu da im u Au ostanu deca i njihovi potomci. Znaci, sve je u racunici. Da su mogli finansijski da opstanu bez da moraju da rade dok ne ispuste dusu (za muskarce do 67god. po novom?) verujem da bi ostali blizu svoje dece. A ovako, pokupili su superannuation, rasprodali šta su mogli i ostatak zivota će provesti tamo odakle su dosli u Au.

g/patriota & ozie
ne bih ni ja isla na Tajland. Bila sam svojevremeno nekoliko puta, odradila neke turisticke ture gde su se videle interesantne stvari i, zaista me više ne interesuju. Odredjenim muskarcima je ta destinacija srcu draga iz njima znanih razloga. Mene nikada nije zanimalo da idem i gledam one jadnice po seedy barovima ali, analiza tog „fenomena” po kom su beli muskarci opcinjeni Tajlandom spada u domen psihologije. Nekim muskarcima je turn on da budu sa zenom sa kojom imaju mnogo toga zajednickog i koja je njihov equal na mnogim levelima. Drugima, pak, turn on je da budu badze među lokalnim siromasnim maloletnicama, ili mladjim punoletnicama koje znaju dvadeset reci engleskog.

Ja bih npr. platila samo da ne idem u Las Vegas. Taj spomenik US dekadencije i ludila me nikada nije privlacio. Šta vise, urbane sredine me apsolutno ne zanimaju. Kod mene na poslu su vazda napaljeni na Njujork: troje je ove godine islo tamo (jedna osoba je uglavila Havaje posle NY) a četvrta se sprema uskoro. Ono sto bi me radovalo jeste priroda pa bi mi recimo vise znacio jedan NZ nego NY sa LA i SF zajedno. Ili Au jer, treba upoznati svoju novu domovinu da bi se vise volela, zar ne? Tako su bar govorili tamo neki...

E sad, druga je prica šta prosecan zaposlen covek može da uradi sa 20 radnih dana godisnje koje ima za holidej. Evo ovde masa njih ima 30 ili vise. A tek slavljenje Uskrsa (od petka do utorka), pravo na obelezavanje slave neradnim danom, bolovanja bez problema (osim kod privatnika) i da ne nabrajam.

Mi, sa naših prosecnih 20 dana godisnje, a bolje stojimo od onih u Usri jer tamo imaju dve nedelje eventualno i to im je, nemamo previse izbora: ili ćeš da upoznajes egzotike i sl. ili ćeš da holidej potrosis da posetis oca i majku dok su još živi.

I znaš ozie, tebe može da stigne neki ludak i u Las Vegasu. Nemoj da mislis da si tamo 100% siguran. To se jednostavno nikada ne zna. Da se u npr. Beogradu situacija po tom pitanju promenila na gore, to stoji. Losa vremena donose svakojake gadosti. Skoro sam pisala o mojoj drugarici kojoj je neka klinka otrgla lancice oko vrata, izgrebala je i generalno isprepadala. A sad, pre neki dan, isto se desilo mojoj drugoj drugarici. Bilo je pola 11 uvece, ona ispred svoje zgrade, vracala se iz neke posete. Sa ledja joj je prisao tip, dohvatio je za vrat, gurnuo neku kesu na usta i zarezao „Skidaj prstenje!” Ona se otimala, sutirala ga, otrgla se a on opet za vrat. Lik od oko 30ak godina kaže, prepoznala bi ga da ga opet vidi. Izgrebao je, otrgnuo joj srebrni lancic (prstenje nije ni imala), ona je vristala, on pobeze, ona trk u zgradu. A okolo je bilo ljudi, sve se izdesavalo jako brzo. Koliko je istraumirana time ne treba trositi reci. Neko da joj prilazi da je pita koliko je sati ona će da pomisli ko zna šta. Hoda a misli se ko joj je iza ledja. Takvih slučajeva ima sve vise. Narkosi, kojekakvi ludaci i slični pronasli su nov način kako da dodju do nešto kesha. I dok je moja drugarica mislila da taj idiot ima noz, sirota Dzil iz Melburna nije imala nikakve sanse protiv onog zlotvora. Kriminalaca ima svugde samo sto mnogi vole da zagovaraju onu „teoriju” kako je svo zlo stiglo sa Zapada i da je Zapad kriv za sve.

Ulja ima, 200din. litar. Bila je frka kao i svih godina do sada kada mali bogovi rese da prave vestacke nestasice. Vrlo tuzna i ruzna pojava koja će se iskoreniti ko zna kada.

Vreme je i dalje toplo, ceo septembar je poput leta.

http://imageshack.us/a/img255/4649/p1230237.jpg
...
...
...
http://imageshack.us/a/img31/5152/p1230293.jpg
bananas
(complicated mind)
28. септембар 2012. у 18.17
Da nije tragicno, bilo bi smesno. Opsednutost gej paradom i njenim uslovljavanjem oko ujdurme vezane za clansto u EU je ravno totalnom ludilu.

http://imageshack.us/a/img5/8518/p1230310.jpg

...
...
...
http://imageshack.us/a/img38/5053/p1230311.jp g

bananas
(complicated mind)
28. септембар 2012. у 18.18
Ozie
28. септембар 2012. у 18.27
aleksa, već sam negde rekao, stvar je vrlo individualna AU vs SR.
Povratak zavisi od toga
- koji si put već ovde presao (koliko je ostalo do penzije)
- koliko si stekao
- šta imaš tamo
- clanovi familije (njihove preference)

Kad je povratak u pitanju odmah zamišljam nekoga ko je ovde dovoljno stvorio i penzionisao se, decu obezbedio i poslao svakog svojim putem.
Da ima dovoljno u zavicaju da može da plati privatnog lekara, privatnu bolnicu - da se ne aka po cekaonicama mator, da ne reskira i da može da potplati gde treba.

Međutim, povratak koji lici na nekakvo novo pocinjanje sa korakom unazad, ja sam u globalu skeptican.
Ti mene ubeđuješ da bi mi tamo bilo bolje, a ja sam siguran da u mojoj struci više ne bi mogao naći posao. Tamo si posle 35te mator, niko te neće.

Daleko do penzije, a posla nema :((( Ova muka je zadesila mnoge tamo.
Moj jedan rodjak je radio godinama u jednoj velikoj firmi. Međutim doslo vreme prodaje firme, redukovanje ljudstva - on se nasao na ulici. Na socijalnom programu bio godinu dana (neka crkavica), penzija daleko, sada nema ništa. Živi od milostinje rodbine. Ocekuje od rodbine da mu da kintu da može da popije kafu i da ga neko casti (koje ponizenje, mizerija i neprijatnost za njega koji je uvek imao i koji je bio galantan u cascavanju i davanju drugima!)
Nosi se idejom da otvori neki kiosk, ali svi se tamo grcevito bore da prezive, svi bi to da otvore.

Znaš koliko je takvih koje je privatizacija ostavila nasukane???

I ti mene ubeđuješ da bi mi tamo bilo bolje. Pa kako bi mi bilo bolje kad ne bi imao sredstava za zivot?
Ustedjevina i kapital bez redovnog dopunjavanja brzo nestaje.

Emocije su emocije (nas narod, nasa zemlja, prijatelji, stari drugari, ruze koje mirisu), ali stvari koje zivot znace su nešto drugo.

Ima onoh koji su se tamo vratili, nasli posao ili otvorili svoj biznis, vratili se u sopstvenu kucu koja ih cekala.
Međutim ima i onih koji su se brzo vracali nazad ovamo, znam ih puno,
od kojih jedan vrlo svez tuzan primer.
Ozie
28. септембар 2012. у 18.43
Bananas, nije samo Vegas. Mene najviše raduje da vidim Grand Canyion ispred Santa Monike, Holivuda, LA. Možda skoknem do „prasnjavog” grada Tumbstona, onog legendranog iz stripova sa divljeg zapada.
Povrh toga ocekuje nas naše drustvo koji će dodati najjacu komponentu zanimljivosti.
Ozie
28. септембар 2012. у 18.46
Grand Canyon
bananas
(complicated mind)
28. септембар 2012. у 18.49
Sanse za posao su tragicne. Mnogima koji rade za privatnike se zna kada idu na posao a kada će da se vrate, nema sanse. Cede ih i izrabljuju bez pardona. Mnogima se ne uplacuje penziono. Ljudi se boje da ne izgube posao, rade bolesni, cute, ostaju duže i tako prezivljavaju. Ako nećeš, uvek ima mnogo vise onih koji hoće ma kakva cena bila. Matori za posao sa 35? Try 30...:(

Benzin je skuplji nego u Syd. AU$=88 do 92din, kako kad. Litar benzina oko 160din.
bananas
(complicated mind)
28. септембар 2012. у 18.56
Pa dobro je da te to raduje. Mislim, lepo je otici jer najlepse je biti turista, kako po belom svetu, tako i u otadzbini. Ja sam nekoliko puta bila u LA, doduse davno ali, nemam nikakvu zelju da opet idem tamo. Jednostavno, ne zanima me a i mrzelo bi me cisto iz gornjeg razloga vezanog za broj slobodnih dana godisnje. Šta mi vredi da se palim na tamo i onamo ako znam da imam toliko i toliko i to je sve? Pa sad, šta mi je prece, da se lomatam po Usrama ili Azijama ili da zagrlim roditelje? Odgovor znam pa tako, sve se ne može i svako bira šta mu je ostvarljivije i draže. Ne znam da li su ti živi roditelji, pretpostavljam da nisu kada te već ništa ne vuce u Bg.
gastarbajterpatriota
28. септембар 2012. у 19.29
LEPO OZI PRICHA SVE JE INDIVIDUALNO...GENERALNO, MIGRACIJA SE ODVIJA U JEDNOM SMERU, PREMA AUSTRALIJI...I TO JOSH IZ SRBIJE JE Teško POBECI...

Ne znam, Ja bih VOLEO MALO ARGENTINU, BRAZIL...RECIMO AMAZON...DA VIDIM TO CHUDO...

DOSTA MI JE PLAVE MORAVE I DUNAVE, SPLAVA OKRUZENOG PLASTICHNIM KANTAMA I BOCAMA, SA JEDNE STRANE, I ISKAKANJE GOVANA IZ KLOZETA IZ DRUGE...A SA TReće KUVARICA BACA SMECE...NE HVALA...DOSTA MI JE OVAJ IZBAVITELJ OVDE...TAMO SU NA SVAKOM KORAKU...

NEPISMENI, NEKULTURNI, NEPOSTENI, NERADNI...JEDNOSTAVNO SVE VISHE MI SMETA BALKANSKI MENTALITET...
OTISHO PRE DVE ZIME U BGD, ODEM U POZORISHTE, ONO ZIMA...A UNUTRA SVE ODBRANO DRUSTHVO, SVI, ZAMISLITE, SVI IMALI BUNDE I ONE KRZNENE KAPE...DELOVALI SU KO ZIVOTINJE...
Ne znam DA LI SU ONI IKAD CHULI DA VISHE NIJE MODERNO DA NOSISH KRZNA JADNIH ZIVOTINJA...DELOVALI SU KO NEADRETALCI, KOJI SE SKUPILI OKO TEK UBIJENOG MAMUTA...SVE JE SMRDELO, NA NEKE ZASTITNE PREPARATE ZA OVA KRZNA, I ONOM MRACHNOM KLAUSTROFOBICHNOM FOAJEU...DOBIO SAM NAPAD..
POBEGO SAM BEZ GLEDANJA PREDSTAVE...

ILI RECIMO UDJEM DA POPIJEM KAFU, JUTARNJU...DOCHEKA ME DEVOJKA MLADA, LEPA, A TOLIKO LENJA I BEZOBRAZNA, TAKO DA SAM CHESTO IZASHAO, PLATIO, I OSTAVIO KAFU...

DOSTA SE PROMENILO NA BOLJE, ALI NEKE STVARI NIKAD...WC...TO JE NEmogućE NA BALKANU...UZ TARABU, U COSAK, KOJI SMRDI KO INDIJSKI WC.
LJUDI ZATVORENI, BEZ LOVE SVI, ONI KOJI IMAJU ZATVORENI, JER ZNAJU DA NIJE POSHTENO...SAMO JE CHAS KADA CE SOCIJALNA BOMBA..DA GRUNE..

LEPI SU LJUDI, GENERALNO LEPSHA SMO NACIJA, NEMA DEBELIH, NEMA BASH KO OVIH KO DA SU SLETELI SA MARSA...ALI IDE KA TOME...
VECINA KOJI Nešto RADE, TRUDE SE ALI NEZNAJU...

SEKS UVEK BOJAZLJIV, NEMOJ U MENE MOLIIM TE, NEMOJ NA MENE, ...PA GDE CU U MENE?
JOJ GOSPODINE, JA VAS VOLIM...INACHE VI STE MI DRUGI MUSHKARAC...
UH STO MRZIM TO „DRUGI”..BILO KOJI BROJ, SAMO NE DRUGI...NE MOLIM TE..

I...TAKO BALKAN TRANGRLJA..ALI TO NIJE ZE MENE..NEKAKO SAM PRERASTAO..NEKAKO SAM SVETSKIJI...ODEM U PARIZ, ODMAH SE OSECAM BOLJE, LONDON...Takođe...SWISS...UZIVAM...AUSTRIA..OK...
ALI BEOGRAD MI JE ZA KRATKU POSETU SA RAZLOGOM
josh-uvek-ovde
29. септембар 2012. у 02.04
O tome kolika je kriza potvrđuje i Bananin post- lopovi(siledžije) su nekad otimali na ulici zlato sad kidaju i srebro za koje ne mogu da dobiju ništa u zlatarama.

Uglavnom citiraću tvoju jednu jedinu reč koja opisuje tvoj post Bananas-Računica. Uglavnom sve nas vodi ona.Da li finansijska, emotivna, računica iz bezbednosti...i to je odgovor zašto smo tamo ili onamo ili ovde.
A da boli- boli.
aleksa1234
(net admin)
29. септембар 2012. у 12.06
Ozie
29. септембар 2012. у 23.30
Evo ja bih i razmislio da se vratim nazad da recimo ovaj restoran iz Skupstine Srbije otvore za poubliku

http://tinyurl.com/8c9lddp

Kompletan rucak manje od 2 dolara za poslanike!
Za šta? Za drmanje u klupama, cackanje nosa, licna prepucavanja.
Koji odrod od jadnog naroda!

Ako ako neka novine samo pišu ovakve stvari. Svaka cast.
LeaDiKaprio
(shumska)
02. октобар 2012. у 22.05
Nebi mogla da živim u zemlji u kojoj biju ljude samo zato što su homoseksualci.

Jeste, rođena sam tamo, isla u skolu, ali se i vreme provedeno ovde racuna. U decenijama iza nas i okolina u kojoj živim sada uticala je na mene kao svojevremeno i otadzbina.

Jeste, ima ih koji se vracaju u Srbiju i ne dolaze vise ovamo, ali ima i onih koji se vrate pa zakljuce da ne mogu tamo da žive, i onda nazad u Australiju. Takođe novi emigranti dolaze svakodnevno. Svako ima svoju pricu i ni jedna od njih nije ni ispravna ni pogresna. Takva je kakva je za datu situaciju. I tacka.

Sve se svodi na to zašto su ljudi ovde. Ja nisam dosla zbog para, meni pare nisu bile bitne kao neki drugi faktori. Ti drugi faktori (mentalitet pre svega i politika, politika, politika...) se malo teze menjaju nego materijalno stanje.

Roditelji su nas možda zeljni ali to je realnost roditeljstva, zar ne? Niko ne radja decu da sede kod kuce, svako golupce odleti iz gnezda. To je tako i tako i treba da bude. Nasi roditelji, roditelji sa tog podneblja, skloni su da presiraju osecaj krivice sto dublje mogu u svoju decu. (Još jedan razlog sto sam promenila adresu).

Uzimanje svog zivota u svoje ruke nema nikakve veze sa krivicom. Ali ajde ti sad to objasni gomili koja klice „Ubij pedera”.

Nema sanse.
Ozie
03. октобар 2012. у 04.30
--------Pola miliona građana nema ni dinara----------

Platu u Srbiji ne prima čak 19 odsto onih između 55 i 64 godine, a penziju 27 odsto starijih od 65 godina. Tranzicija bez posla ostavila 200.000 starijih radnika i 320.000 najsiromašnijih bez penzije!

http://tinyurl.com/9x5fc2q
-----------------------------------------------------

Onaj moj pomenuti rodjak pripada onoj gomili od 200.000
:(

vudu2-lenjin2
05. октобар 2012. у 00.05
Onaj ko bi hteo da predje iz jedne od najbogatijih zemalja na svetu u jednu od najsiromasnijih (bar među belackim zemljama), uz sve drugo što ne funkcionise u Srbiji, stvarno treba da potrazi sebi doktora za glavu.

Taj san o lagodnom zivotu u Srbiji sa australijskom penzijom brzo bi se raspsio. U realnosti, svako u Srbiji misli da su gastarbajteri puni para. Čak i kad nisu. Jedno vece upada vam u kucu ekipa misicavih momaka sa carapama na glavi, isprebijaju i vas i ženu, bace vas na pod, zavezu vam ruke od pozadi sa selotejpom, i noge, i usta. Ali to je tek početak zurke. Onda stanu da vas lemaju tako zavezane i ulepljene dok ne priznate 'gde su pare'. Dzaba vi njima objašnjavate da su pare u stranoj banci, ili da ih i nema, nikad ih u Australiji niste ni zaradili. Oni lemaj pa lemaj. Vi puzite, preklinjete, placete, obecavate, uzalud, samo još vise batina dobijate. Celu noc lemanje. Peku vas peglom, zavrcu usi, pisaju u usta.. Sledećeg dana vas i ženu pronadje murija onako zavezane i hladne. Još jedan slučaj za crnu hroniku. Ne čitate crnu hroniku u, recimo, Blicu? Trebali bi.
vudu2-lenjin2
05. октобар 2012. у 00.21
Ali i bez misicavih krimosa, okolina bi se pobrinula da vam zagorca zivot. Vi ste gastarbajter? Vi ste mobilna banka. Nešto slično kao da nosite ATM na ledjima. Kome zatreba kesh, dolazi kod vas. A treba svima, stalno. Daj pozajmi mi da detetu kupim lek, vraticu ti prvog. Ma nema problema, evo. Kako da odbijes? Dodje prvi, ah, nemam sad, je li može sledećeg prvog? Aj i sledećeg. Date pare jednom, eto sutra njih 10 sa istim zahtevom. Wow! Postajete socijalna sluzba za celu blizu i dalju rodbinu, komsije, bivše skolske drugove i mladalacke ljubavi. Telefon zvoni, skuplja se narod pred vratima, mnogo ste popuarni. Sve cesce ne dizete slusalicu, pravite se da niste kuci.

Na ulici, gledate oko sebe i slusate o svim tim problemima koje oni imaju, izborima, paradama, kradjama, i čini vam se da vas se to, nekako, i ne tiče. Cudite se sami sebi. Naucili ste na bolje od ovoga dok ste bili u Australiji. I pocnete da ceznete o - još jednom povratku.
vudu2-lenjin2
05. октобар 2012. у 03.10
bananas
(complicated mind)
05. октобар 2012. у 08.22
Vidim da su te tamo odmah spopali, bas si popularan.

A što se tiče povratka u otadzbinu u nekim starijim godinama, zaista, kakve planove vi ljudi imate? Ovde od penzije ne može da se živi. Ne može da se živi ako nije otplacen mortgage i ne postoji neka investicija koja će da donosi redovne pare za dopunu tih jadnih penzija. Granicu za odlazak u penziju stalno pomeraju, ja samo cekam da čujem sledeću odredbu koja će pocinjati sa brojem 7. Sada je valjda 67 ako se ne varam?

I, šta ćete vi da radite? Ako niste otplatili kredit, mozete da birate između tri stvari: da prodate to što imate, vratite dugove i onda se preselite u neki stancic na rentu pa koliko izdržite; da prodate sve i preselite se u neki skroman nursery home ili da rasprodate sve i vratite se u Srbiju i već odakle ste i tamo živite skromno do kraja zivota od tih para. Pa neće vas valjda ovde deca vuci na vratu, strefi vas slog i sl. i onda šta, mislite oni će dati otkaz i sedeti uz vas...
Srećom, ne živimo u starom Japanu iz doba onog obicaja kada sin nosi majku na Narajamu planinu i tamo je ostavlja da je odnese duh ( u prevodu: pojede medved). Ali, vreme brzo prolazi...

Ko nije gledao Narajamu, evo da pojasnim o cemu se radi:

http://www.imdb.com/title/tt0051980/
Ozie
05. октобар 2012. у 17.27
Pa znaš šta bananas, postoji ona mudra izreka „pitace te starost gde ti je bila mladost”. Ima i ona druga „cuvaj pare za crne dane”.

Kupiti kucu/stan je potez o kojem je vecina od nas emigranata na vreme razmišljala, ja mislim.

Dalje, imaš i superannuation u zavisnosti koliko je neko bio uspesan, imao kontinuitet u poslu, mudrosti da investira u prave stvari.

Oni koji se nisu bas snasli shodno svom socijalnom statusu mogli su dobiti državne stanove, itd.
Moj drugar nije imao sreće sa poslom, razboleo se covek, sad živi u državnom stanu i gura. Mogu ti reći da može i da ustedi od penzije, takav mu je life style.
Komsija do njega (nas covek) ima isto toliku penziju, isto je u državnom stanu, ali jedva sastavlja kraj sa krajem, uvek pozajmljuje. Zašto? Zato sto pushi i kocka se. Drukciji life style.
Ozie
05. октобар 2012. у 17.36
Dakle isto kao na onoj donjoj temi o „nefer” AU pravosudja u vezi drame onih malih Talijanki, na prvom mestu se postavlja pitanje koliko smo mi sami krivci za naše stanje, koliko smo bili pametni za naše poteze u zivotu.
Mislim da je i u jednom i drugom slučaju odgovornost na nama samima, manje na državi.

U onom donjem slučaju lakomisleni, neodgovorni roditelji bez međusobnog postovanja su na prvo mestu za blamirati za srceparajuci ishod, ne državu.
Ozie
05. октобар 2012. у 22.27
On unrelated note, poslusajte ovo vrlo poseceno:
http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0

Preko 359 miliona posetioca!
vudu2-lenjin2
06. октобар 2012. у 00.03
Ne vidim ništa specijalno u toj pesmi.

Zuti imitiraju Amere, i još pokusavaju da ispadnu duhoviti.

Verovatno su 3/4 klikova dosli od Koreanaca i sličnih.

Njih ionako ima 732,468,979,554 meleona..
bananas
(complicated mind)
06. октобар 2012. у 10.47
Ovaj kosooki je samo jedan od spomenika debilnosti ovog sveta. Kao sto je isto to i nakaradna trilogija 50 shades of Grey, svetski bestseller kako po belom svetu tako i ovde a i u Srbiji. Covek se zapita po ko zna koji put kuda idemo, gde ćemo se zaustaviti i da li. To sto je klip odgledan ukupno preko pola milijarde puta je u principu i nebitno. Jedna Lady Gaga i onaj mali smesni Biber imaju i preko milijardu pregleda. I nas (Ozi) Gotje sigurno nije ni sanjao da će njegova stvar „Somebody that I used to know” imati takođe preko pola milijarde pregleda. Samo, ta njegova pesma jeste nešto čega se nikada neće postideti jer ima smisla, vrlo ima. Meni ovaj kosooki slučaj nije ni smesan. Nekoliko reci koje kapira i svet van njegovog govornog podrucja, shafling koji je već neko vreme in i jedno generalno majmunisanje. Laka „zabava”.
Ozie
06. октобар 2012. у 17.36
bananas, imaš seksi verziju iste stvari:
http://tinyurl.com/9xdjuuk

Moja lepsa polovina odlepila za njima - terala me da pustam nekoliko puta! Svasta!
Ja pokusavam da uzivam, ne ide mi nikako.

Kosooki će biti gost u emisiji XFactor sutra (ponedeljak) uvece, pa ne propusti.
Ozie
06. октобар 2012. у 17.46
E pa dobro, u ovoj verziji već nalazim nekih elemenata za uzivanje:

http://tinyurl.com/9gmgxfn
aleksa1234
(net admin)
08. октобар 2012. у 07.50
(Reuters) - Australia faces a gathering threat to its 21-year run of recession-free growth that will likely require the central bank to cut interest rates to record lows and keep them there for some time, if the winning streak is to stretch to 22.

http://www.reuters.com/article/2012/10/07/us-australia-economy-boom
Ozie
08. октобар 2012. у 21.27
Ma nyebali smo bre kako god okrenes.

Nasuprot tome one 4 Talijanke kao bez mozga, dernjaju se Help Help, hoće u propalu Australiju.

Ko je tu lud?
Ozie
09. октобар 2012. у 07.19
Neka nam je za utehu da nije Australija jedina koja će propasti:

http://tinyurl.com/8zrpeoy
bananas
(complicated mind)
09. октобар 2012. у 07.30
Nasuprot tome one 4 Talijanke kao bez mozga, dernjaju se Help Help, hoće u propalu Australiju.

----

Ovo je naravno ironija, zar ne?

Ono sto gledamo na vestima je jedna izuzetno traumaticna i tragicna situacija koju ne bih pozelela ni jednom detetu a ni roditelju na ovom svetu.
Ozie
09. октобар 2012. у 08.37
„A deci se svidela Australija, teško će je zaboraviti.”

My point.
aleksa1234
(net admin)
09. октобар 2012. у 09.01
Uvek se nasmijem ovom textu koji je nekada davno objavljen na ovom forumu, cisto da se još jednom nasmijemo. Ozi, mora da je ovo tvoj literarni rad, ha ha ha ha!!!!

Australiju volim zato što je to jedna velika i lijepa zemlja koja ima punoprirodnih ljepota. Te ljepote uglavnom ne mogu da se vide golim okom,
ali ih ima dosta na kanalu „Discovery” koji tata, mama i ja volimo da
gledamo i da se ponosimo u kakvoj zemlji živimo. Mama i tata kažu da je
Australija ljepa zato što u njoj živi puno raznih naroda i narodnosti i
sto su ljudi svih rasa i religija ovde nasli mjesto da žive u miru i prijateljstvu. Ja
u skoli imam puno drugara iz razlicitih zemalja, ali tata ne da da ih
dovodim kuci pa se zato družim samo sa nasom decom ciji su roditelji
bogati jer tata kaže da je tako najbolje. Moja sestra je ucila u skoli
da je multikulturalizam jedna velika stvar i to joj se mnogo svidelo pa
je pocela da se zabavlja sa jednim deckom iz Tonge. Onda su je, kada su
saznali, mama i tata zajednicki oplavili od batina.

Australija je ljepa zato što se u njoj govori puno jezika, a neko čak
govori i engleski. Kada mog tatu prijatelji iz zavičaja pitaju kako
stoji sa jezikom, jer znaju da je u školi stalno vukao keca, on kaže da
se sasvim dobro snalazi i sa bosanskim. Onda mama kaže da mu ništa drugo i
ne treba jer ne izlazi iz naših kafana, pa se onda posvađaju i posalju
me napolje. Moja mama mnogo voli Australiju jer kaže da ovde ne mora
ništa da kuha, zato što je sve na gotovo i sve može da se kupi. Mi se
slažemo sa njom i najviše volimo kada kaže da je boli glava pa naruči
picu, ali je zato moja baka kada nam je došla u posjetu plakala dva dana
kada je videla kako smo se svi ugojili (mama kaže da smo se popravili).

Australiju volim zato što ima razvijen sport i što sa skoro svake
Olimpijade donese puno medalja iz hokeja na travi, bijatlona,
badmintona, odbojke na pjesku, trambuline i ostalih važnih sportova. Tata
kaže da mnogo voli Australiju zato što ti nije potrebna veza da dobiješ
posao kao kod nas. Svi imaju iste šanse da se zaposle u „McDonaldsu” ili
„Hungry Jacksu”. Ja mnogo volim da idem u australijsku školu zato što se
puno igramo i ućimo dosta korisnih stvari o domaćinstvu. Učiteljica nam
je rekla da ćemo u petom razredu da učimo čitanje i pisanje. Jedva
čekam. Moja sestra ne voli školu zato što ide u dvanaesti razred pa ih
sada tjeraju da uče tablicu množenja.

Mi svi u porodici mnogo volimo Australiju zato što je daleko pa tatina
rodbina iz Rogatice ne može da dode kod nas i ostane dvije nedelje dok
čekaju da im zakažu pregled kod specijaliste. Mama uvek govori kako je
ona potekla iz fine i kulturne porodice i da voli Australiju zato što
ima puno kulturnih događaja. Kaže da joj je najveća želja da gleda
mjuzikl „Lion King”.

Ja volim Australiju zato što se ovde mnogo vodi računa o djeci. Ako te
tata ili mama tuku onda možes da pozoveš jedan broj telefona, pa onda
dođu neki ljudi i odvedu te u neku kuću gde ima puno djece i gde o njima
vode brigu čike koje mnogo vole male dječake.

Australija mi se dopada zbog toga što možes sa 16 godina da dobiješ
vozačku dozvolu, uzmeš auto od tate i onda se trkaš sa drugarima po
ulicama. Moj tata kaže da voli Australiju zato što ne mora da živi sa
maminom mamom. Doduše, ona nam ponekad dođe u posjetu i stalno priča kako
joj se ništa ne sviđa u Australiji, ali tata kaže da nju ne smijemo da
slušamo jer je ona „matora komunjara”.

Volim Australiju zato što ima puno mjesta gde možes da odeš na izlet.
Mi bar tri puta godišnje, na brzinu spremimo, sjednemo u kola i odemo na
neko jezero. Tu se uvek ljepo provedemo sve dok ne počnu da nas grizu
komarci i muhe i dok mama ne počne da viče na tatu zato što je popio
osam piva. Onda dođe vreme da idemo kući, pa upadnemo u gužvu na
auto-putu i u kolima svi ćute. Ja tada volim da gledam kroz prozor i da
uživam u prirodnim ljepotama Australije.

Volim Australiju i zato što u njoj ima puno domaćih i divljih
životinja. Svi imaju kucne ljubimce pa sam i ja molio da dobijem psa,
ali mi je mama rekla da njoj ne pada na pamet da ide za njim po ulici i
da skuplja govanca u plasticnu kesu. Onda sam krisom počeo da hranim
jednog posuma koji nam je prevrtao po dubretu jer sam hteo da imam svog
ljubimca, ali ga je tata umlatio lopatom kada ga je video u dvoristu.
Krišom smo ga zakopali iza kuće i tata nam je zapretio da ćutimo jer bi
inače morao da plati neku kaznu od ne znam koliko mnogo dolara.

Moja sestra mnogo voli Australiju zato što je ona malo punija (ja
mislim da je baš debela) pa kaže da ovde uvek može da nade garderobu u
kojoj izgleda seksi. Ja mislim da nije to razlog nego što joj se niko ne
smije na ulici kao kad je bila u Sarajevu pa su je zvali „debela
australka”. Kada sam pitao mamu zašto ona voli Australiju, dugo je
razmišljala i na kraju mi rekla da je voli zato što može da se opusti i
ne razmišlja šta će reći komšiluk, koji nam je tamo kod nas svakog dana
zavirivao u lonac. Onda sam ja razmislio pa sam joj rekao da ovde i ne
mogu da nam vire u lonac kada ga niko i neupotrebljava. Onda mi je ona
zveknula jednu zaušku i ja sam odlucio da je iskljućim iz ovog projekta.
Moj tata kaže da najviše voli u Australiji to što je izbor piva toliki
da će mu trebati još ko zna koliko godina pa da sve isproba. Ja mislim da
je on već sve isprobao po više puta i da stalno počinje novu turu.

Volim Australiju zato što ovde i ćike mogu da se žene medu sobom. Ja
baš ne marim mnogo za djevojčice jer su halapače i bezobrazne, pa sam
razmišljao da oženim nekog drugara kad porastem. Mislim da bi nam baš
bilo fino jer bismo mogli zajedno da gledamo utakmice, igramo fudbal i
košarku i naručmo picu ili kinesku hranu kada dodemo kući. Rekao sam to
tati, a on se samo uhvatio za glavu i opsovao i ovu zemlju i dan kada je
u nju ušao. Nije mi jasno zašto se tako naljutio kad je stalno pričao
kako voli Australiju.
josh-uvek-ovde
09. октобар 2012. у 14.56
Hehehehe...super je :)
Ozie
09. октобар 2012. у 16.48
U tekstu ne piše da za par meseci stize NBN!

http://www.nbnco.com.au/rollout/rollout-map.html

:)))
aleksa1234
(net admin)
09. октобар 2012. у 22.23
Ma šta ti bre znaš o NBN. Tvoje znanje je povrsno o bilo cemu da razgovaramo. Plicak, sto bi rekao nas narod. Procitaj nešto više o NBN prije nego sto pocnes ke...ti.Šta će tebi NBN da se nećeš možda umreziti sa svojim dzogerom? NBN je sarena laza za takve slicje tebi. Eto da vidimo kada ćemo početi da surfamo super brzim internetom?
Ozie
09. октобар 2012. у 23.01
Ti ćeš da mi kažeš? MARS!
Za tebe sam doktor nauka za kompjuter i sve vezano za to.

Ozie
09. октобар 2012. у 23.11
Stavio net admin da mi svi popadamo u nesvest.
Jak stih, mijudo Marjanovo.

Mogao sam i ja da nakarikam titula iz elektronike i kumpjuterske nauke ono sto stvarno jeste, ništa da izmišljam, ali mi je glupo. Kome da se pokazujem?
aleksa1234
(net admin)
10. октобар 2012. у 09.14
Ma daaaa... Mali je malo nervozan. Ajd da vidimo šta si ti to zavrsio i daj mi oblast o kojoj želiš da razgovaramo ako si bas toliki znalac. Do tada...MARS U KUCICU!!!

A da, umalo da zaboravim, net admin je onako bzzze. Ako je za tebe to neka titula ti si stvaaaaaarno paglu..misliiim...ako si ti na ovom projektu jadna nam majka, pakujem se i odlazim sutra...momentalno!

NBN has achieved only 9 per cent of its rollout target for homes passed by fibre and 3 per cent of the planned connections where customers are hooked up to broadband.

Based on its initial estimates, by June this year 317,000 households should have been passed with fibre and 137,000 homes actually connected to a broadband service.

Writing in The Australian on 7 August 2012 Kevin Morgan points out that fewer than 25,000 homes had been passed and fewer than 4000 connected.



He says this is not just a debacle. Its an abject failure by NBN Co, especially in new (greenfield) housing estates.

Lessr than 20 months after predicting that 172,000 greenfield premises would be passed and 132,000 connected, 0.6 per cent of the coverage target and less than 0.2 per cent of the active service target have been met.

Kevin Morgan says many homeowners will have a long wait for new telephone services.

But if NBN Co is failing dismally on delivering the fibre promised to 93 per cent of homes, he says it is at least making progress on its wireless and satellite services for the other 7 per cent.

////////////////////////////////////////////////////////////////////

That's because NBN Co has little active involvement in building either. These have been fully contracted out, albeit at considerable cost. The average capital cost of the wireless and satellite services will be about $14,000.

Given each service will yield less than $300 a year in revenues; these rural services will require ongoing annual subsidies of at least $3000 a year per service.

In contrast, Optus and Telstra are building far faster new-generation mobile networks at a cost in the hundreds of dollars, not thousands, for each customer.
aleksa1234
(net admin)
10. октобар 2012. у 09.27
Vidi se da si ljakse, cuj „KOMPJUTERSKE NAUKE” ha ha ha ha!!!

Pinging Ozie brain with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

HA HA HA HA 0 1 0 0 1 0 1 0
Ozie
10. октобар 2012. у 16.49
Šta ti je toliko upalo smesno, net admine?

U jednoj oblasti ti svaka cast, u besomucnom kopaju po zutoj stampi u potrazi za raznim „eminentnim” analiticarima o propasti Australije, samo ti du'pe viri iz te gomile papirusa, pa kad nadjes „Aha, evo ga, sad ću ima ja pokazati!”. U toj disciplini si super. Cela ti se diskusija svodi na to, apsolutno ni na šta vise godinama. Vecito neke prognoze, nikad ništa od toga. Jedna jedina tema naucnika koji sve zna.

Tebi da pricam šta sam zavrsio, gde sam radio? Tebi? Pa šta mi vredi kad od toga ni 5% nećeš shvatiti.

Međutim, ne treba doktorat iz oblasti optickih vlakana da bi neko ukapirao prednost NBN u odnosu na ostale internet veze u brzini. Ne treba ni nikakvo predznanje jer sve piše na postavljenom sajtu.
A ja imam pravo da se radujem jer internet koristim i u poslu intenzivno i privatno (evo treba da skinem VS 2010 od 4.5 gigabajta, i bas mislim koliko bi mi NBN dobro dosao).

Raduj se i ti, jer znaš koliko ćeš vise iskopati rabisha o Australiji NBN vezom, idi begaj.
Ozie
10. октобар 2012. у 20.06
„NBN has achieved only 9 per cent of its rollout target for homes passed by fibre and 3 per cent of the planned connections where customers are hooked up to broadband.”

Pa za ovo nije razlog mom radovanju sto će kod mene fibre connection doći već u januaru, net admine?

I pripazi na tvoj uvredljiv recnik, umem i ja tako.
Prvi si poceo.
Ozie
10. октобар 2012. у 20.44
Ah da zaboravio sam ti odgovoriti u vezi ping-ovanja.
Probaj da me pingujes jezikom u du.pe uspeces isgurno, ako ti je do uspeha, net nadmene!

Prvo ukljucis tracert (nosinu) da pronadjes pa piiiinggggg!

Dobices
Reply from ozie_dpe TTL=124
Reply from ozie_dpe TTL=124
Reply from ozie_dpe TTL=124
Reply from ozie_dpe TTL=124

Ajde sad 0 0 1 0 si!

P.S. Net nadmen ti je najadekvatniji nik.
bananas
(complicated mind)
10. октобар 2012. у 22.41
A da se ne volite toliko na mom topiku?
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
10. октобар 2012. у 22.46
he he...

Meni najbolje ono sto mu je „chuvar plaze u zimskom periodu” rekao;

Tamponovu aka Ozie lakse udje metar u boolju nego angstrom u mozak!

neću vise...

Pinging Tamponov boolja with 1 meter packets...

0% loss
0% loss
0% loss
0% loss

ahahahahahh!

Ozie
10. октобар 2012. у 23.27
Stari stos, nova stara budala, to je ova vranetina, Englez veci i od Blera sto mu praziluk 1 metar viri iz buljanfera!
Nemoj da ti ja kažem šta ti stane, tebi i tvojoj najblizoj rodbini, ima da se pusis!

A net nadmeni hteo da me zbuni binarnim brojevima, on zna ja ne znam šta je to.
Ebo te, dok sam ja radio sa binarnim, heksadecimalnim, oktadecimalnim brojevima, on se igrao pačijim fekalijama u prasini.
aleksa1234
(net admin)
11. октобар 2012. у 01.33
Stvarno si me shebo, nema šta pravi si profi. Drugi put stavi milisec ako želiš da ostavis dojam da si neko mudo. Jadna firma za koju ti radish.
Ozie
11. октобар 2012. у 01.54
Ebo te, sad mi on drzi predavanje, a u moje vreme u skoli sve samo prepisivaci oko mene. Mucenik, morao sam resavati [0 0 1 0 1 0 0] (hoću reci 0x14) zadataka umesto svojih [1 0 1]. Uradim onome do mene, onda onima dvojici iza mene, i tako sve vreme skolovanja.

Onda desetak godina posle dodjes na drustvenu mrezu, svi posisali pamet, svi znaju sve.
aleksa1234
(net admin)
11. октобар 2012. у 02.40
Pero jbte pa to si ti. Izvini brateeee, nisam skontao. Izvini, povlacim sve sto sam rekao.
aleksa1234
(net admin)
11. октобар 2012. у 02.53
Evo, obecavam da vise neću preterivati. Samo da ti kažem, smanji malo buraz, srbi smo nismo...
mosman
11. октобар 2012. у 04.24
Tako je bananice ne znam šta bih vise da dodam.Ja znam neke koji su se vratili pa onda opet nazad,neki tamo ostali i svasta ima tu razne kombinacije.
Mi smo mislili o povratku kad su deca bila mala ali nisu tamo bila dobra vremena.Sad je kasno.Ne znam ni šta bi tamo radio.Icicu u posetu i dalje ali
gledaću da izbegavam leto.Kad nismo pomrli ove godine od onog pakla.
Svako ima svoje kombinacije a steta je sto smo ovoliko daleko jer to sve otezava.
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
12. октобар 2012. у 23.12
Šta bi Pero?
Aleksa ti ga stero???

Dobio si metar u booljson, ajd sad nazad u kucicu!

ahahahah...
mosman
19. октобар 2012. у 22.42
Šta je englez nema lekova tamo kod tebe?
Tvoj najveci problem je što ne živis u Sidneju.Ja bih te tako namestio za
sva vremena e da vidim onda koliki si junak.Lako ti je ovako lajati.
CikaBrkica003
(Student)
28. октобар 2012. у 20.14
Aleksa taj Tamponov pojma nema ni o cemu a kamoli o NBN a još mi pretio da će me naći preko njegovog ustašu, naći mene pa da me tuce a ja cekao i cekao a majmuna nema da ga bijem ko vola u kupusu jer mu se prpa supak hahaha. Pusti tog majmuna jel ti znaš koliko on mene puta pitao šta sam zavrsio, a tebe zeza kao da neće da ti odgovori a rado bi volio da zna šta si ti zavrsio tako da bude iznad tebe posle tvog odgovora hahaha kao da je zavrsio nešto a neće da kaže šta. Pusti tog majmuna svi ga na serbiancafe znaju da je majmun sprdaju snjim pa je on promenio na Ozie. ...o ga Steve Job u dupe majmuna.

Pozdrav
Ozie
28. октобар 2012. у 23.52
Brkice austrougare, jedi bre go'vna sit!

Ebo te tvoj Franc Josef u dooope!

Ako ćeš rata imaces ga, j. t. m.
Ozie
28. октобар 2012. у 23.59
„Ja sam austrougarin!”

Koji si ti bre austrougarin, tvoji su samo bili skovacini austrougarskih stala i njuznika, i oni koji su im timarili konje i cetkali cesagijom konjska doopeta.

Cuj austrougarin, da puknes od smeha.
Ovamo se busa u srpske grude, a malo posle izjavljuje da je austrougarin!!!
E nije cudo sto je veciti student. Konraveznog i neodredjenog ga majka radi.
aleksa1234
(net admin)
29. октобар 2012. у 10.00
Citiracu jednog jako pametnog coveka:

„Primećujem da ima ljudi kojima je čmar važniji organ od duše, a debelo crevo od srca, kojima je važno da je čanče puno, a da li morate klečati da se iz njega lapće, nije uopšte bitno. Važno je da je drobina puna.”
Ozie
29. октобар 2012. у 19.10
Ne samo nekih ljudi nego vecine i ovamo i tamo na Balkanu -
kultura ispijanje unucica ispred prodavnice, skakanje na tudje žene i cerke, svaleracija u srednjim i poznim godinama (ako nemas svalerku u 50 i nekoj shonja si), neizostavne tuce, manje rada vise lada i hvatanje krivina, kafane i lunjanja umesto sporta i rekreacije...
Doslo se u novi svet, stare navike se zadrzale koliko je god moguće.
I dalje potraga za burekom, pasuljem, prsutom, suvim rebrima, kiselim kupusom, podvarkom, slaninom, zutom osom... nema veze klima.
bananas
(complicated mind)
30. октобар 2012. у 07.40
Sinisa. Uvek je bio vise od pametnog coveka.
mosman
01. новембар 2012. у 03.32
Ti ozie tojest mladenov bas si fin ko da si iz Finske :-).Nije tamo kod nas toliko crno jer ni ovde nije toliko bas belo.Tu smo gde smo nema da se mrda.
MAKPO
(косингас)
07. новембар 2012. у 04.15
Sto covek pre otvori svoje oci, lakse će mu biti!

Vecina nas pamti stara i lepa vremena, a to smo ostavili daaaavno, ne juče.

Dok su mi deca mala, samo mogu u SRB da svratim turisticki.
A šta će biti za 5, 10, 50, 100 godina, to ćemo morati da cekamo i da vidimo. Svasta je danas sutra moguće.

Znam par familija koji su otisli pa se vratili, al' su se vratili kada su ostali skoro bez prebijene banke, pa se pitam, kako dozvole da idu do tolike granice, ako ne ide, onda ne ide majku mu...ne znam, ne shvacam...

Il' si sposoban il' nisi sposoban ;o)

Pozdrav
asdfghjkl
18. фебруар 2013. у 06.23
„Sinisa. Uvek je bio vise od pametnog coveka.”

Hvala ;).
SOMBOR71
04. април 2013. у 06.21

Hej DISKUTANTI
uzelo mi pola sata da procitam ove postove
i samo klimam glavom ,ali ću sad da prestanem,jer ako nastavimglava će mi pasti sa ranena (-:
SVE STO JE NAPISANO GORE NEMA NIKAKVE LOGIKE
VODU pozdrav od „starog coveka”
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.