Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Ne mogu da se vrate..
aleksa1234
(net admin)
04. септембар 2012. у 09.05
Prica da u Srbiji nije dobro je za malu decu. Naime, problem je sto ovi koji kenjaju ovu pricu ne mogu da se vrate jer nemaju love za povratak a ovde nisu ništa ostvarili.

Otplacu kucu 300 godina, žive u zlatnom kavezu- duznicki robovi. Ljudi u Srbiji imaju slobodu, djeca se slobodno igraju na ulicama, druže se sa ostalom decom a ne sa Nintedom, Sega, PC...

Sacekacemo još malo, Rudnici se lagano zatvaraju, otkazi pocinju...neazaposlenost raste. Na redu je Retail sektor a onda i nekretnine koje se se lagano klimaju.

Pitacu vas onda gdje bijase LUCKY zemlja, hehehe...

Lazite vi i dalje sebe da tamo nije dobro a da je ovde super. Zapitajte se šta ste realno stekli za sve ove godine.

josh-uvek-ovde
04. септембар 2012. у 14.27
„...Srbiji imaju slobodu, djeca se slobodno igraju na ulicama, druže se sa ostalom decom a ne sa Nintedom, Sega, PC... ”

Veruj mi Aleksa u zabludi si...Ne mogu da pričam o vašem životu tu, jer nisam u Australiji ali Srbiju „doooobro” proživljavam.
mosman
06. септембар 2012. у 19.50
Možeš ti prijatelju da se vratis i zivotaris nemoj misliti da ne možeš.Mogu i ja da se vratim i da do kraja zivota imam mesecno bar dve hiljade eura bez problema na kontu onoga sto imam ovde i prodam.Ali deca ne bi nazad.Draže mi je da smo na okupu i da živim u mojoj lepoj kuci na Mosmanu a u Srbiju mogu otici u posetu bez problema.Moja deca su odrasla u dead end ulici i igrala su se sa drugom decom pa ne vidim da im nešto fali sto to nije bila neka ulica iz Srbije.Tamo deca od 14-15 ostaju do pola noćinapolju da li je to normalno?Bleje ispres zgrada,plsla nema.Moja su radila od 15godina iako je bilo para i sad rade kad su studenti.Ja sam im onoma kupio po stan i sad se to izdaje a neverujem da bib ovoliko stekl da sam ostao tamo.I ko zna u kakvo bi mi drustvo upala deca,neka hvala.
Ozie
07. септембар 2012. у 00.42
Jbte, ovima bgd pekmezima je u genima da se dupetaju šta imaju, šta su postigli, gde žive, nivo, klasa... Vuk dlaku menja, cud nikako.

Uvek postoji potreba da prospu šta imaju i šta su kupili, onako nicim izazvani i kad ih niko ništa ne pita, iako to nije tema.
Sto kaže Bob „Šta ti vredi sto si postao neko i nešto ako te nasi ne vide”. Pa tako „šta vredi sto imam kad drustvo na SC nije upoznato”.

Pobegao sam iz takve skorojevicke sredine na drugi kraj sveta jer su mi se tamo sqrcili, ali dzaba, eto ih u stopu da ti masu svojim bogatstvom ispred nosa.
josh-uvek-ovde
07. септембар 2012. у 03.41
„Josh Uvek Ovde ---> Nemoj da mislish da je ovde med i mleko, daleko od toga.Ukoliko imash mogućnosti da u Srbiji napravish 1000 EUR ( za 4 clana porodice), živeces mnogo bolje i opustenije nego bilo koji duznicki rob u AUS...”

Interesantno. Aleksa ti baš nisi u toku sa platama u Srbiji.Kojih 1000€.Moja plata je nešto veća od prosečne a spada u bolje plate u Srbiji a to je po današnjem kursu NBS (evro-dinar) 360 € .Stan plaćam 300 sa sve režijama.

Takvu platu od 1 000 ima manje od 10% stanovnika u Srbiji.Za one koji se vrate sa kapitalom npr.iz Au nije problem.Kako kaže Matina mogu da se najedu i napiju za male pare.
aleksa1234
(net admin)
08. септембар 2012. у 09.04
Pazi ovako, sve sto sam ti napisao bile su samo dobre namjere, ništa vise. Ukoliko želiš ovamo, samo napred.

Ako ti je stalo da živis za gomilu betona, čitaj Kucu, automobil, tehniku i ostalo sranj.., onda je ovo zemlja ko` stvorena za tebe. Prikljuci se skorojevicima, intelektualnoj masi koja je shljegla u ovu nedodjiju.

Evo da vidimo koje su to prednosti ove zemlje u odnosu na bilo koju zemlju bivše juge. Zanemari novac koji nije sve u zivotu.

----IT'S a paradox and a grand self-delusion. It is this: Eight in 10 Australians say there is a major alcohol problem in this country. We're seeing the late-night fights between binge-drinking blokes on the evening TV news. We're uncomfortable, threatened even, when travelling home from the city on public transport after an evening out.

---Australia as a nation might never have been better off, but about one in ten Australians can't afford to eat every day. At the beginning of Poverty Week, Australia's poor are in the spotlight.

----According to the educational experts, Australia is well on its way to becoming ‘the stupid country’ thanks to a wide spread neglect of public education and a widening gap between its best and worst performing school students.

----Over 100,000 Australians will be homeless tonight
Half are under 24 years old and 10,000 are children
The waiting list for public housing is 16 years

----It's estimated that in the past 12 months we drank our way through $23 billion worth of alcohol, and our desire for drink is unslakable. Every year, every Australian is consuming, on average, about 90 litres of beer and 22 litres of wine. Alcohol is a drug, is addictive, and does affect your health. It is, in fact, second only to tobacco as a preventable cause of death, even after subtracting any protective effects (which have been exaggerated).

I tako dalje...
Ozie
08. септембар 2012. у 10.23
Ajde bre ne lupetaj vise!
aleksa1234
(net admin)
09. септембар 2012. у 05.59
Mora da ti je tata lupetao pa napravio tenkre kao sto si ti. Mars u kucicu!
Ozie
09. септембар 2012. у 08.08
Pa lupetas yebi ga.
Otkud nastavniku plata u Srbiji 1000 evra mesecno???
To nije bilo ni u Jugi u najbolje vreme.

Dalje, poredis Australiju sa najsiromasnijim zemljama Evrope!!!

Licis na nevestog provokatora. Zato ti je i odgovorilo samo par njih.

Vecita ti je tema, već godinama, propast Australije i povratak kuci, i ni jedno ni drugo nikako da se desi.

josh-uvek-ovde
09. септембар 2012. у 10.05
Teško je da porodica u Srbiji zaradi 1 000 evra mesečno.Zapravo nema šanse. I oni koji mogu čine minimalnu populaciju.

Bez obzira na svetsku krizu i sl. iluzorno je porediti krizu Srbije i moguću krizu Australije.

Problem droge, kriminala i sl. je globalni problem. Tako da je i to neuporedivo.

O povratku u Srbiju...pa zavisi od porodice do porodice i kako se ko snađe i šta želi od života. Uvek bilo. I moja porodica ima neke proračune (nije dolazak u Australiju) pa ako zaživi biće dobro ako ne idemo na neki drugi plan. To je u prirodi čoveka...probaš ovako pa onako pa nešto će i da upali. Pozdrav :)
Ozie
09. септембар 2012. у 17.41
Gde je bolje vrlo je individualno. Za nekoga Srbija može biti bolje rešenje, za nekoga ko već tamo ima krov nad glavom (živeti sa roditeljima nije rešenje), roditelje, mogućnost da dobije posao preko neke veze... Onda se postavlja pitanje iz koga razloga se taj uopste iseljavao?

Još nešto, ništa loše iznositi probleme zemlje u kojoj živis (Australije), ali neka generalna poredjenja su glupa. Postoje fakti.
Ozie
09. септембар 2012. у 18.00
Evo npr, ovome Leskovcaninu Srbija ne dgovara
http://tinyurl.com/9xrrxo2

Hoće da se odrekne srpskog državljanstva iako drugo nema!

Verovatno nije dobra ni za ovaga coveka kojeg su pretukli u Bgd
samo zato što je gej http://tinyurl.com/97ejgwo
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
09. септембар 2012. у 22.39
Aleksa,

Ozie aka Tamponov je na payroll-u kolonijalne vlade. Kao u Kini, za svaki post protiv kolonije na koji on protestvuje, on od kangaroo vlade dobije 0.0005 kolonijalnih centi. On nema mozga nego vise dodje kao human govt-bot, ništa lično protiv tebe, to mu je posao i primarni zadatak u zivotu.

Tampi jesi izrazio saucesce JuliaRki? Jesi plako krokodilske suze?

aleksa1234
(net admin)
09. септембар 2012. у 23.34
Ozi, znaci to je razlog zašto si emigrirao u Aus. Ova zemlja i jeste za tebe.
Ozie
10. септембар 2012. у 01.33
Aleksa1234 Carnojevic oce još jedan egzodus Srba, ovoga puta Srba iz Australije nas 100.000 komata. Cek samo dok nas ubedis da je ovo sve fatamorgana (Fata na jorganu) sto smo ovde stekli.

Kaži Carnojevicu gde nas ceka brod, u kojoj luci i kada pa da se spakujemo na vreme pa u svetlu buducnost balkansku. Koliko će za nas 100 hiljadarki trebati brodova? Hajde organizuj nešto posle seminara o propasti Australije.

Ebo te koje smo mi Srbi qurceve sreće, uvek u nekakva egzodus :(((
Egzodus sa Kosova onaj iz 1690, egzodus iz Krajine, pa još jedan sa Kosova, evo sad Aleksa zagovara egzodus iz Australije. Narod koji se nigde ne može skrasiti, rođeni nomadi.

Ama Aleksije Carnojevicu, znaš li ti za faktor vreme? Prođes neku crtu kad se spremes da podvuces crtu a ne vecito neki novi početak
Vreme prolazi, vreme ne ceka. Neće te ni u Srbiji matorog.

Dalje, da si procitao kako se proveo onaj gej ni kriv ni duzan? Tukli ga mesraskim cekicem po glavi, izbili mu zube, razbili lobanju, ostavili gotovo bez zivota. Šta mislis da li je covek i jednog sekunde zazalio sto nije na mestu gde bi imao sigurnost i slobodu? Sigurno da jeste. Ebo te, od sada treba da se trza na svaki susanj iz nekog grma, da premire od straha.
Po meni slobada je pre punog stomaka i na prvom mestu.

Batke, istina je da tebi ne cvetaju ruze, i onda po ustaljenoj praksi blamiras zemlju i mrzis je. Imam more primera.

Uostalom ovu izandjalu temu pokreces ko zna koliko puta i sve u istom fazonu. Vidis da te narod ne slusa.
aleksa1234
(net admin)
10. септембар 2012. у 02.53
Covjece al` si ga zapenio. Nije mi jasno zašto se palis ko` hepo kockica na moju pricu? Možda tebi cvetaju ruze al` sigurno ne mirisu.

Ajd vozdra,Over and Out!
Ozie
10. септембар 2012. у 04.31
Mani taj sentimentalizam, to je samo teret za uspeh.
Opet da citiram Boba: „Ko želi da poleti daleko i visoko mora da odbaci sav taj nepotrebni sentimentalni prtljag”
http://www.youtube.com/watch?v=bH9LrAatktc // 54:33
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.