Дискусије : Сиднеј

 Коментар
vudu2-lenjin2Порука негативно оцењена. Покажи

Najjeftinije do Beograda i nazad?
vudu2-lenjin2
25. јун 2012. у 22.48
Zanimaju me vasa iskustva po pitaju putovanja AU - Srbija i natrag. Ja ovo iskustvo još nemam jer sam ovde otakako sam stigao, pre 9 godina. Ali vreme mi je da posetim Beograd, ako Bog da ove godine, pa me zanima kako najjeftinije da prođem.

Koliko je po vama najjeftinija karta do Beograda i nazad (nazad, može da bude Adelaida a i ne mora, može i Sidnej).

Isplati li se pokusavati nešto preko Aeroflota (sudeci po cenama na njihovom sajtu, ne).

A Turkish Airways?

Isplati li se doći do Londona ili Frankfurta, i onda sam naći neki put do Beograda?
Ili do Budimpeste? Pa busom do BG-a?
Ili do bilo kog evropskog grada pa malo probati taj njihov brzi voz.. :-)

Ove karte koje sam gledao, obično kombinacija Qantasa i nekog drugog prevoznika (JAT, Lufthansa..) izadju min. 2,500 AUD (sve sa porezima). I to ako ste srećne ruke.

Može li manje? Bolje da ustedim recimo $500 na karti pa to posle da potrosim u Beogradu :))
bananas
(complicated mind)
25. јун 2012. у 23.14
Sve ti zavisi kad hoćeš da ides...

Obrati se ovde (kontakt: nasa žena gospodja Zlata)

AIR TRAVEL SERVICES

Level 3 , 32 YORK STREET SYDNEY 2000

TELEPHONE: (02) 80149609 FAX: (02) 9290 3854

Emiratima Syd-Dubai-Frankfurt pa onda JAT-om za BG u sept. $1910 za
30kg+7kg

(ima i kombinacija ista lova a samo 20+7kg)

U isto vreme neki drugi daju kvotu na $2400 ali Emiratima do Dubaija pa posle BG. Ako hoćeš da ustedis to automatski znaci malo vise cimanja...

Zaboravi na autobuse...Ne treba ti to cimanje a i nije vise '92-a...
vudu2-lenjin2
25. јун 2012. у 23.59
Znao sam da će Bananica prva da pritekne u pomoć i to sa konkretnim brojevima.

Ima žena stelu.

Hvala puno na ovome. I dalje sam zainteresovan za kombinacije npr. do Budimpeste pa busom. Koliko bi to ustedelo?
nadael-rafal
(no moto)
26. јун 2012. у 05.30
Na koju ustedu ti gospodine mislis? Novac ,vreme ili zdravlje odnosno nervni sistem? Ja recimo gledam koliko dugo put traje, koliko ću se maltretirati sa kojekakvim idiotima i šta dobijam za svoj novac.
Koliko prtljaga mogu poneti ,kakva je hrana i ostale usluge u avionu , gde mi je sediste , koliko prostora ispred nogu itd. Ja recimo neću sediste blizu klonje ili u repu avina. Neću ni Emirate koji su smanjili sirinu sedista pa se umesto dva sedista kao sto je nekad bilo sada na istom prostoru nalaze tri sedista. Zamisli ako neka guzara poput Bananas sedne do prozora i svakih petnaest minuta ide u klozet a ti moras da ustajes da bi ona prošla. Ne racunam to što te debelguze non-stop prde i odriguju od silne hrane i pica koja je u avionu besplatna.
Plati malo vise i dobro se obavesti šta dobijas za svoj novac. Ako imaš pare za holidaj onda imaš i za dobru uslugu. Odmor nije odmor ako se mucis u prevozu , spavas po aerodromima i udises smrad iz toaleta koji je pored tvog sedista.
Poseti ovaj sajt koji ti daje dosta informacija u vezi sedista:
www.seatguru.com
nadael-rafal
(no moto)
26. јун 2012. у 05.36
Takođe pogledaj ovde :
https://www.bestflights.com.au
Ajde srećan put pa nam posalji jednu lepu razglednicu
vudu2-lenjin2
26. јун 2012. у 05.53
Kao bivši avio-mehanicar i neka vrsta srtucnjaka za avijaciju, da se tako neskromno nazovem, reci ću ti da je sediste u repu najbezbednije u slučaju pada. Naravno, zavisno kako avion padne. Možda bude i svejedno gde sedis.

Sediste u repu je dobro kod B-737 i A-320, 330, jer budes prvi poslužen, posto se rerna i ceo taj odeljak sa stjuardesama nalazi bas tamo. Blizi si i njima, stjuardesama, pa ako ti nešto od njih treba.. A klonja, neka je i ona blizu, možeš lakse da uskocis ako ti se ide.

Sediste u samom nosu je pak zgodno jer prvi možeš da izadjes iz aviona kad sleti, umesto da cekas da se svi pre tebe proguraju sa torbama. Ali nos se najviše klati tokom leta, posebno kod dugonosog MD-80, pa može da te uhvati muka.
bananas
(complicated mind)
26. јун 2012. у 06.52
Šta zna ljakse gde je bezbedno... Vesna Vulovic je npr. sedela pozadi i prezivela pad sa 10.000 metara. Sa druge strane, po meni, ako krene da pada tu nema tamo je bezbedno a ovamo nije. Ide dole a sanse za neko prezivljavanje su minimalne.

Nego, ne znam vudu zašto te toliko zanima kombinacija sa autobusom? Uostalom, možda neko zna pa će ti reci. Mada, nisam čula da je iko putovao na taj način osim dok su trajale sankcije. Možda ako covek bas ima toliko vremena da ga baci na klackanje a ustedi par stotina dolara, ne znam... Meni je u jednom cugu sasvim dosta 10-ak sati u avionu a kada pomislim na još toliko plus autobus, pa onda ti treba nedelju dana da se oporavis od puta.

Znam neke ljude koji su na ovom mestu iskopavali dobre dilove:

http://www.zuji.com.au

Stvar je sesti i traziti kombinacije i, sto ranije bukiras kartu ona je i povoljnija. Bukiras u avgustu-septembru za sledeću godinu u junu/julu i da vidis koliko je jeftinije. Takođe nisu iste cene za sve dane u nedeljji. Vikendom je skuplje putovati nego npr. utorkom ili sredom itd.

nadael-rafal
(no moto)
26. јун 2012. у 21.52
Све неки стручњак до стручњака. Сви знају све и клацкали би се три дана у аутобусу само да уштеде педесет евра. Типични пироћанац.

Човек бре поправљао авионе, нема ту зезања. Стручњак за авијацију сунце ти калаисано.
Можда би могао и бродом да идеш бре. Најјефтиније и имаш месец дана храну и пиће бесплатно. Лепо поцрниш на теретном броду међу контајнама. И искрцаш се у Бару. Кад сиђеш са брода Црногорци ће помислити да је Марко Поло васкрснуо. А и бабе у Србији има да падну на дупе кад те виде. Иди бегај
vudu2-lenjin2
27. јун 2012. у 00.08
Rafo, nemoj da se ćeraš sa vuduom, da ne ispadne po onoj narodnoj dala baba dinar da uđe u kolo, dva da izađe.

Lepo je leteti u avionu, ja to volim, ali šta vidis tokom puta? Uglavnom samo oblake. Ovako, malo bus, malo voz, pa nešto i vidis (od dobre stare Evrope, that is.)

Ustedis 50 evra, naravno. Kad imaš cetvoro dece i svaki dolar koji potrosis moras zaista i da zaradis, da, onda stvarno postaneš malo piroćanac. Drugo su ovi koji nemaju ni kučeta ni mačeta, njima je lako.
bananas
(complicated mind)
27. јун 2012. у 00.14
Ma pusti ga Vudu, razume se on ko Marica u kriv milokliz. Nagledala sam se takvih onoliko. Dodju u avion i samo izvoljevaju po onoj rdjavom qrc svaka dlaka smeta. Sedne i samo bi zdrao i pio a nad ne zna šta će sa sobom pocne da izmišlja po sistemu fali ovo, fali ono. Takve bih ja redjala u bagaz i dala im samo flasu od 2 litra vode da cuclaju do destinacije.
nadael-rafal
(no moto)
27. јун 2012. у 02.46
Немој неко да се ћера са Вудуом јер он уме и да прети.
А ти бабац мислиш да је сваки .урац добар јел тако? Нема за тебе рђавог. Нормално да нема кад си се олињала ко папуџијски мачак па не бираш. Сваки би ти цуцлала Бабо Банано али недају ти.
sidtak
27. јун 2012. у 18.02
Где си брате Рафал сунце ти калаисано,јеси жив,јел су то биле санкције ко и мени???
bananas
(complicated mind)
27. јун 2012. у 22.29
Vidi sad ovog, kao on neka faca pa popio ban ahahahahahaha :)))) smesan si sidaki ko korejanska opera... Nego, jesi se ti dogovorio sa bratom koji je tobdzija a koji furundzija?
bananas
(complicated mind)
27. јун 2012. у 23.21
Naduval,
vidisjadomenestrucnozabolekadasisetirodiojadojadnijeronostojenaovommestujedinobitnokodtebenepostojijerjetebita tikvasapromajomkojatisluzizakapupraznaicemernapastogamogusamodakonstatujemdasitupsonnaeksituvisenemastadasedoda.Smesansi kaoiovajtvojbratstomudahceszastrokavvrataiontebietotoliko.
asdfghjkl
29. јун 2012. у 08.48
Vudu probacu da ti dam par odgovora jer smo u istoj decijoj poziciji. I ja imam cetvoro i vrlo dobro znam šta je $200 vise po karti puta 6.

Prvo, u oktobru prošle godine sam putovao za $1926 od Perta, staza Pert- Dubai 10 sati, 2 sata u Dubajiu, onda Dubai - Istambul 4,5 sata, samo 2 sata u Istambulu i na kraju Istambul - Beograd sat i frtalj.
Povratak je bio direktniji Beograd - Dubai 6 sati sa pauzom od 45 minuta u Larnaki, 4 sata cekanja u Dubaiu i onda Pert.

Emirati su super, JAT solidan s tim sto u Jatovom 737 ima mesta koliko volis jer nisu nabili sedista.

Kartu sam kupio preko našeg tipa u Pertu koji ima agenciju i kod koga, na primer,možeš da se prijavis u tefter pa kad ispadne nešto još jeftinije on te pozove i ponudi. Prošle godine je moglo za $1570 a ove mi je ponudio za $1670 preko Amsterdama sa 15 sati cekanju u Amsterdamu.

Nisam otisao jer sam ispucao malo municije prošle godine a i nisam mogao da uzmem odmor u to vreme. Žena nije htela sama sa cetvoro.

Agencija se zove „Jet Set” a telefon je 93711666.

Što se Londona tiče tu se može provuci sa malo love. Prošle godine su ovde davali u „Flaj centru” $999 povratnu Pert - London. Moji prijatelji bukirali i sve je bilo OK. Od Londona za BG leteli jednom od onih „low cost” za 60 evra povratnu.(mislim da su i prtljag placali 15 eura po torbi)

Morali su da prenoce dve noćiu odlasku i jednu u povratku sto ih je kostalo (cetvoroclana porodica niko ispod 12) dodatnih $420 ali su imali vremena da obidju London.

Znaci karte i nocenje oko $4800 za cetvoro.

Nezgodna stvar u ovoj kombinaciji je jedino sto ovi „low cost” mogu da promene vreme leta pa da izvisis za konekciju. Zato, sigurnosti radi za porodicu sa malom decom, ostavi dan dva u dolasku i dan dva u povratku.

Ovi jeftini lete još iz Rima, Frankfurta, Pariza, Beca i Stokholma sto ja znam.

Što se tiče Budimpeste, Temisvara (meni je temisvarski aerodrom na 55km), Sofije i ostalih autobus - kombinacija zaboravi osim ako nećeš da se nagledaz pejsaza kroz prozor voza/autobusa.

Skuplje a izgubis vreme i maltretiranje pogotovo sa decom.

Mi planiramo sledeće godine varijantu „stop over” EU centar/rent a car/BGD 5 dana puta maksimum a onda one way „low cost” BGD-EU centar - Pert.

Da ne ulazim u detalje ali na razliku u ceni od recimo Rima do BG možeš da iznajmis 7 siter za 5 nedelja i ekstra trosak ti je 5 dana smestaja (proverio on line„ oko $650 AUD) klopa i oko $180 AUD za karte u povratku. Znaci za oko $1000 AUD vise dobijes auto sve vreme dok si tamo i 5 dana negde. Ovo je racunica na +- $100.

Normalno imaš bezbroj varijacija i ako ti nije teško da sedis ispred kompjutera uvek ćeš naleteti na nešto.

Najjeftinija solucija je AU centar - EU centar - BG sa ”low cost„ sa dan dva nocenja.

Banana, krme u oboru zna gde mu je valov, slama i kad mu daju da se najede ociste svinjac i promene slamu grokce li grokce od zadovoljstva.

Nego sto Raven rece šta ćemo za ime: qurac ili palac it's question?

Ja sam za palac.”
MAKPO
(uljar)
02. јул 2012. у 00.42
Povalis stjuardesu i dobijes 80% popusta ;o)

Pa ti sad racunaj koliko je to para!

Pozdrav
sidtak
02. јул 2012. у 02.11
То док су стјуардесе и ваљале нечему а сад ове раштроћкане никоме нису потрбне!
bananas
(complicated mind)
02. јул 2012. у 08.28
Mene Evropa i urbane sredine uopste ne zanimaju. Zanima me priroda.
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
02. јул 2012. у 10.27
Nego sto Raven rece šta ćemo za ime: qurac ili palac it's question?

Ja sam za palac.„

________________________________________________________

Tebra, bas me nasmeja! Palac bi mu lepse stajao, ali u njegovom slučaju će napraviom izuzetak;

NADUVAEL-QRAC-RAFAELU

Nek se zna da nije ni on bash bilo koje moodo, a qrac ko srednje ime mu dodje ki leptir-masna!

ahahahah!
asdfghjkl
04. јул 2012. у 07.31
E onda banana ako te put nanese u WA obavezno poseti Kalbari!

Bez zezanja i ironije odusevili smo se. Kanjon Murchison reke je spektakularan i ono sto me je posebno obradovalo je to da sam sa ovodvoje starijih prosao svaku stazu ( krajolik je kao iz crtanog sa pticom trkacicom bip, bip) tj. ispentrao se uzduz i popreko. Čak nam se i no.3 pridruzio koji je tek 6!

Prošli smo i „coastal walk”, gledali kitove sa obale i jedino nismo isli na brod i safari uz reku jer je bilo dosta vetrovito i oblacno.

Sve u svemu vredi otici.

Raven za qurac treba da je malo pametniji.
Dok mu se mozdane vijuge ne umnoze za podnosljiv IQ ostace palac.
Zapravo palcic.
Suvise je glup.

Tip je manijacki opsednut sa mnom. Proganja me siroma po drugim diskusijama.
Takve ovde trpaju u zatvor jer je „stoking” zakonom zabranjen.

Palcic.
bananas
(complicated mind)
04. јул 2012. у 08.29
Volela bih ja da odem i vidim, kako ne bih ali, daleko... Ovo bi me bas interesovalo, makar je blize, slusala sam price jedne odusevljene, kaže da je fantazija.

http://www.otwayfly.com/
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.