Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Kolonijalne seljachine,
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
05. јун 2012. у 09.57
Gledate li kako mama proslavlja svoj jubilej?

Nisam nikog tamo video sa golim doopetom, kao sto je vi pocastite kad dodje u ovo selo da vas obidje i podseti vas šta ste i ko ste, nacija koja to nije, zasnovana na lazima i tiraniji?

sidtak
05. јун 2012. у 10.09
А смеш ли то пиргавој да кажеш?
asdfghjkl
05. јун 2012. у 20.58
U poslednjih par nedelja lokalne pertske novine neprestano pišu kako nezaposleni sa istocne obale neće da dodju u WA da rade po ovdasnjim vuko...inama za „veliku lovu” (i pomognu onoj debeloj da postane još bogatija) i pored toga sto je savezna vlada odobrila 9k za svakoga ko se odluci da dodje.
Tek sad su lokalni citaoci imali priliku da saznaju da je ova sema na snazi 18 meseci i da je za to vreme čak 37 aplikacija odobreno.

Znaci nije bas tako da Kambera ne radi ništa drugo nego samo saplice noge WA i lokalnom Bulidzi i njegovin 7 rudara.

Ali,lokalni red neck's sand groper's su mnogo ljuti zbog, kako oni kažu, „eastern states job snobs” koji zobilaze „boom city” i „best place for living on the Earth”.

Samo 37 a još su placeni da dodju.

Pre dva dana jedan od retkih kolumista je danapisala lep clanaku noovinama na ovu temu.

Kad uvide da im 9k treba da pokriju troskove preseljenja doći će u oazu u kojoj je, zbog najnovijih mera Bulidze i njegovih 7 rudara (premijer Barnet) vezanih za bilding industriju, a koje su sasekle gradnju za 45% jer cene padaju pa svi oni koje je doveo da ulazu u nekretnine kukaju i vuku ga za rukav, rental market u krizi kakvu do sad nije imao.
Rente su probile plafon. Pre manje tri godine u kraju u kom sam ja rentao 4x2 se kretala od 360 do 400. Najnovija prosecna renta je 490 i raste!

Drugo, cene „child care” su tolike da dve prosecne plate(70k) ne mogu da pokriju tj. ne isplat se, troskove za recimo dvoje dece.

Znaci jedno kuci sa dvoje dece. E onda ako je muž 3-4 nedelje u rudniku a žena kuci u gradu u kome nema rodjaka i prijatelja posle par fly in fly out krugova podvuce se crta i vidi se da si se zayebao.

A da ne pminjemo razliku između Sidneja/Melburna/Brizbejna i Perta što se „vibrancy” tiče.

Prošli petak žena i cerka otisle posle skole do centra, pazi centra, grada jer prodavnice rade do 9. Posle 7 uvece svi kafei (sva 3) u shoping zoni bili su zatvoreni.

Juče su objavljeni rezultati ankete „kako znaš da živis u ”boom city„.

Najbolji odgovor je bio: tako što ćeš otici u restoran na obali reke sa lepim pogledom i jesti odmrznuto povrce sumnjivog porekla sa uvezenim baramandijem iz vijetnamskih ribnjaka, sve podgrejano u mikrotalasnoj i cekati oko pola sata da ti donesu. Na kraju ćeš to zadovoljstvo platiti $45 jer sedis u ”posh„ restoranu bez obzira sto ostali gosti nose jeftine kopije brendiranih kosulja kupljenih na Baliju za 2 dolara.

Drugi odgovor: tako što ćeš biti srećan sto nisi narucio ekstra hleb kad za ekstra casu vode sa cesme u najobičnijoj rupi, koju u Pertu zovu restoran, platis $8.

Treci: kad za promenu ulja u motoru, menjacu, kocnicama i servu platis $968 jer si platio AWN pa moras da servisiras gde ti oni kažu.

Dobrodosli u Pert.

McManus
05. јун 2012. у 23.03
Ne vredi objašnjavati šta je Pert nekome ko kao ti radi za državni zatvor i živi na periferiji.
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
06. јун 2012. у 00.12
Ipak mislim da bi ti trebalo da pokusas da mu objasnish šta je to Pert...ko sto nam je onomad onaj snob Lacroix objasnio šta je to Melburn...da ovako prosti i gloopi ne umremo u zabludi i neznanju da je ova kolonijalna vukoyebina ustvari centar sveta...
revizor
(pilot)
06. јун 2012. у 02.58


google : 1700 overseas workers for Gina Rinehart
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
06. јун 2012. у 03.06
Revizorov link odozgo;

http://tinyurl.com/dyhwcw3

pa kad lokalni djilkoshi krenu da im na tintare „kaleme” V8 mentality..pod uslovom da ih pre toga ne pokokaju, posto im „uzimaju” posao koji ionako ili neće ili nisu sposobni da ga rade...

eh zivote, sinji kenguru!
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
06. јун 2012. у 03.15
minusaru, minusaru, toorim te na qaru!
josh-uvek-ovde
06. јун 2012. у 04.13
hahahaahahahahaah...

Joj samo da viza legne u pasoš odosmo svi kod Đine...pojede me ova otadžbina...

e živote sinje prase... :-D
asdfghjkl
06. јун 2012. у 04.53
Raven znaš li šta je gore od kolonijalne seljacine?

Srpska gologuza seljacina iz Balkate i okoline koja redovno posecuje Dijanelu i Madington (nasi klubovi koji se obično potuku između sebe kad za to dobiju priliku) u zavisnosti kom podplemenu pripada i koja misli da je Pert centar sveta.

Po mogudjstvu radi u „busu” tj. srpskom nazivu rudnickih predela.

Omiljena kvota kad dodje iz „busa”:

„Bajo kad to krene...”

Oni uspesniji, koji su shvatili šta je Pert, obično diluju drogu a oni uspesniji koji su ga totalno shvatili su u nekom od AU gengova.
asdfghjkl
06. јун 2012. у 06.51
Nasa dika iz centra grada. Zapalila je Makedonka. Makedonci su jedini gori od nas.

http://www.perthnow.com.au/news/western-australia/dana-vulin-drug-case-adjourned/story-e6frg13u-12263863002...
Expander
(some like it hot)
06. јун 2012. у 07.17
Ehh bio sam jedaren @ Dijanela nocu, klinci trenirali fudbal a mi cirkali pivo za barom, bilo strasno vruce u pm .)

U Madingtonu nisam bio, nisam imao priliku ali znam da su tamo kojekakve Jasne, Cece i ostala boranija & varene i pecene, not my scene.
bananasПорука негативно оцењена. Покажи

bananas
(complicated mind)
06. јун 2012. у 08.10
Ahhh...citala sam za tu zapaljenu jadnicu. Šta reci :( Koji mentalni sklop može tako nešto da uradi...

E sad, ako je ova luda imala neke nerasciscene racune sa žrtvom pa nije znala kako da joj naudi već joj je ovo bio jedini način, šta onda reci za ovakav slučaj:

http://tinyurl.com/7d3xkhz

Zamislila sam tog jadnika i njegove muke. Ebo ih prank...O pranks sam slusala od naših kada su se prisecali vojnickih dana. Tamo vazda nisu znali šta će od sebe pa daj razne pranks.

A Djina,
Djina će možda biti najbogatija zenska na svetu. Bas bi bilo lepo da može da živi jedno 2000 godina pa da natenane trosi te parice. Ali, pomamilo se to poput svih tih glavonja koji obole od strasti zvane „pravi još para, još, još, aaaahhhhh još...”. Žena izgubi troje dece kroz sudski proces jer nisu hteli da cekaju 2061-u ili već koju pa da raspolazu sa nasledstvom. Zašto je njoj bilo teško da im da po nekoliko stotina miliona i skine ih sa vrata? Halapljivo to... I onaj blentavi Paker, ništa pametnije nije smislio nego da kazino uturi u city. Sidneju samo još jedan fali, Star City nije dovoljan za sve budale koje ne znaju ništa pametnije u zivotu nego da se kockaju.

bananasПорука негативно оцењена. Покажи

bananas
(complicated mind)
06. јун 2012. у 08.33
(nasi klubovi koji se obično potuku između sebe kad za to dobiju priliku)

Ha!? Ima i toga? Ja sam bila samo jednom za sve ove godine u nasem klubu u Bonirigu. Isle drugarica i ja da odvedemo podmladak na neku igranku, ajde, valja se... Do tamo tri dana jahanja. Mrak, ona vozila, promasi skretanje pa smo lutale neko vreme (bese to before GPS ere - ko ga izmisli dala bih mu Nobelovu nagradu!). Dodjemo mi na kraju, jedva se uparkirasmo i to nešto daleko. Zenskaci namontirani, oskudno odeveni a zima brrrr...Odose deca da djuskaju a mi šta ćemo daj u onaj kao restoran. Tu sam se sokirala kada sam videla da rade - Kinezi! Koji blam, zar nije mogao neki nas covek da vodi biznis nego da mi Kinez servira cevape? Napolju satra, sede ljudi, tresti muzika, klopa se, odmah tu i tezga sa Cepterom (ah serpe rodnog kraja koje ovde prosecan covek neće kupiti jer stotine dolara za jednu serpu su mu van pameti) i sve deluje nekako nestvarno. Kao druga planeta na cca 40ak km na kojoj se odvija neki sasvim drugi zivot. Nasi ljudi, nasa deca, sreću se, upoznaju, zabavljaju kao i da žive tamo negde daleko... S' tom razlikom sto između sebe pricaju uglavnom engleski.
ExpanderПорука негативно оцењена. Покажи

Expander
(some like it hot)
06. јун 2012. у 08.48
Hehe vrlo slokovit opis situacije..ljubim ruke .)

Čuo sam od ljudi, meni bliskih da je i moja mala diva odnedavno postala clan folklorne grupe „Oplenac”, ako velim, bas mi je drago!
asdfghjklПорука негативно оцењена. Покажи

asdfghjkl
06. јун 2012. у 10.10
Djina je samo jedna. Ovde ima nekoliko, do duse ne toliko imucnih (par miljardi manje) koji su svoje bogatstvo stekli kopajuci zemlju koja po ustavu pripada svim Australopitekusima a za koju ne placaju ostalima sto bi trebali tj. majning porez.
Po izvestaju „Fajnansal Tajmsa” Australija je procerdala oko 200 milijardi dolara u poslednjih 12 godina.
Pazi ako je BHP prijavio 26 milijardi profita za prošlu odinu a Djina uduplala svoje bogatstvo za samo godinu dana (52 miliona dnevno) onda svako ko napada Laburiste zbog rudarske takse, a pri tom nije „sher holder” ili vlasnik neke od kompanija na ovaj ili onaj način, je kompletan idiot.
Ili je clan desnice koja se još uvek bori protiv komunizma.

Upravo ta politika, koju vodi Bulidza i njegovih 7 rudara, opravdava banke za igru sa kamatama.

Bulidza huska WA punoglavce da se GST nepravilno raspoređuje precutkujuci da je njegova stranka za vreme ong Hovarda donela ova pravila.

Dalje se navodi da je zbog prodaje resorsa Kini koja još uvek gura dobro AU ekonomija još uvek na zdravim nogama ali upozoravaju da bas velike AU firme ulazu velike pare u Gani, Kongu. Kad krene ruda odande cena gvozdene prasine može da padne sa $150 po toni na $40.

O ovome su, za divno cudo, nedavno pisale i WA novine.

Inače tuca je sevnula na fudbalskoj utakmici između gore navedenih klubova. Nisam bio prisutan ali su me dobro obavestili.

Raven_UKПорука негативно оцењена. Покажи

Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
06. јун 2012. у 19.37
ma ja sve cekam da dodje ovaj odozgo sto oce da nama priprostima i zatucanima objasni koja je Pert svetska metropola.
Izgleda da mu se shift u „busu” još nije zavrsio...ili još uvek razmišlja kako da nam objasni...evo chika „chuvar” mu je predlozio početnu recenicu; „Bajo, kad to krene...” ahahahahahahahah!
bananas
(complicated mind)
07. јун 2012. у 08.23
Mater im prevarantsku i eksploatatorsku...
asdfghjklПорука негативно оцењена. Покажи

asdfghjkl
09. јун 2012. у 01.57
U danasnjim novinama, na opasku vlasti da umesto da uveze 1700 stranaca (ah ti stranci samo rade o glavi australopitekusima i uzimaju im poslove) zaposli mlade iz WA, tip iz Djinine firme iznese podatak da 20% mladih iz WA ispod 30 godina padne na testu za drogu prilikom zaposljavanja a sledcih 30% budu najureni zbog droge i alkohola u sledećih godinu dana.

Mi smo prošle godine napravili „appointment pool” zavrsno sa 31/3. Za trening kurs koji je poceo pre par nedelja moralo se opet na NZ i istocne države jer je 70% napustilo pool, sto zbog kriminala (obično tuca, droga i „drink driving”), sto zbog drugih razloga.
A da regrutujes 100 ljudi lokalno treba ti milion dolara šta spada u najskuplju kampanju na svetu. WA spiri za rekrutment oko 25% vise nego Victoria i NSW a 30% nego Tasmanija i duplo nego NZ.

Ne znam jeste li citali pricu o klincu iz Perta koji se predstavljao kao policajac par nedelja i za to vreme uspeo da udje u departmente za organizovani kriminal, drogu, da im mazne sekjuriti kartice i da ga otkriju tek kad je sesti put usao u „night shelter” da obidje druga.

Dobro desi se ali za ovo se u normalnoj zemlji postavlja pitanje premijeru o poverenju u ministra policije.

Kažem u normalnij zemlji ne u WA. Ovde se hapse oni najnizi „pomagaci”.

bananasПорука негативно оцењена. Покажи

bananas
(complicated mind)
09. јун 2012. у 07.14
Ovde je bila zanimljiva prica o liku koji je godinama radio u Motor Registry i to na nekoj senior position. Posle otkrili da ima veze sa nekim bike gang-om. Ko zna koje je sve info delio pajtosima.
asdfghjklПорука негативно оцењена. Покажи

asdfghjkl
09. јун 2012. у 10.02
Na svakog uhvacenog dodje po 5 neuhvacenih.
Ovde su pre par godina pohapsili grupu naših i njihovih koji su uvozili drogu iz CG.
Pisale i novine o tome. Tip koji je bio pijun, boravio u BG i CG potrosio na sud i zalbu oko milion ipo. Inače u posetu mu redovno dolazi najveci sin WA drogirana pertska AFL legenda Ben Kazan.
Možeš misliti koliko puta su uspeli pre nego sto su ih pohvatali.

Ovaj sto je policiju vukao za nos je čak maznuo uniforme, lisice i ostale drangulije.

A bulidza i njegovih 7 rudara nedaju pare za policiju a zatvore hoće da privatizuju jer je toboze jeftinije.

A za svaku tonu rude državi ide 7,5 dolara plus porez na plate i profit - oko 21 dolar ukupno i na cenu od 100 dolara gazdi ostaje cistih 26 dolara profita posle takse. Znaci BHP je prodao prošle godine milijardu tona Kinezima.

Zbog ovih silnih cifri i ekspanzije red je da svi podelimo troskove tako da su struja , gas, voda, vazduh, prodavnica, automobili najskuplji u WA jer je potraznja i ponuda u diproporciji.

Problem je što se i plen (s obzirom kako se u WA posluje profit je plen) ne deli bas na ravne casti.

Lacroix
15. јун 2012. у 09.20
Posle duzeg vremena sam opet pregledao forum.Isti diskutanti slični komentari.

Gospodin gavran je još uvek ovde vrti istu pricu.
Zašto se ne preselite negde drugde gde vam odgovara?
Znate onu pricu kada je mali Mujo otisao u Carigrad?

Gospodine asf...,Mining Tax neće doneti ništa dobro australiskom drustvu,vlada je dosta novca potrosila na raznorazne programe 2009/2010 za vreme takozvane globalne finansijske krize,zato uvodi carbon tax i mining tax.

Kasno je da prodaju pricu da svi treba da podele profit,rudari placaju royalties republikama pa je i federalna vlada resila još da im uvede dodatni porez.

Gospodine asf...,ocigledno je da je još uvek imate stav prema uspesnim osobama kao kada su komunisti kod nas dosli na vlast.
Nema nikakve veze koliko je BHP napravio profita na toni rude ili koliko je moj prijatelj Andy Forrest napravio biliona,livada u bush-u nema nikakvu vrednost ako se ruda ne iskopa.

Africki kontinent ima minerala vise od australije pa se tamo vrlo malo kopa.

Uvodjenjem dodatnih poreza država usporava otvaranje novih rudnika samim tim i zaposljavnje novih radnika.
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
16. јун 2012. у 05.35
ne znam za tu pricu, dragi gospodine Lacroix...bolje znam onu drugu, kad je Aga Hasan-Aga otisao iz Carigrada i dosao u kolonijalnu selendru, tu pricu slusam svaki dan!

Vidite dragi gospodine, moj problem oko preseljenja je isti ko i vas, ja bih se davno vratio u Old Blighty, al ne merem jerbo Governor General neće da mi da Royal Pardon... ne zato što sam los, ili opasan krimos, nego isto kao i vi, samo sam ukrao funtu budjava leba, da prehranim decu, nego zato što kaže da u koloniju trebaju taki ko vi i ja, da prosvecuju pLitekuse i da prave nove tax payere za HM Colonial govt...

To je tezak posao dragi gospodine, nije za mene finog engleza, koji pije caj u pet i drzi do kulture i manira.

A cuja sam da se u mother country sprema još veci peechvajz nego kad su onomad 1850tih irce skoro iskorenili gladju...

Nego vidim da vama lepo ide u ovu koloniju, imate uticajne prijatelej na vaznim mestima, vozite bentley i svakodnevno izlazite po „tres schique” seoskim bircuzima sas gospoju, dok se meni ceo kolon smeje jerbo sam sa Bombay Saphire morao da predjem na Gordons i ne mogu vise da držim poslugu, pa sam Guptu pustio da ode u Kinu, da trazi svoj fame and fortune ...

Mi priprosti seljaci, propali blatnjavi kolonijalni paori i robijashi ocigledno ne znamo šta je to „dinja”, pošto dinju nikad videli nismo...
asdfghjkl
16. јун 2012. у 08.03
Šta sve 10 godina nejedenja u Meku napravi od coveka je cudo.
Nego mislio sam da vi što se družite sa milijarderi ne trosite vreme na ovim diskusijama.

I ne mogu ponovo ceo krug. Ako pazljivo procitas Lacorixe šta si napisao videces da si sam sebi uskocio u stomak ali pusti sad to.

Pozdravi prijatelja.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.