Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Pucnjava u Westfildu u Paramati
LeaDiKaprio
(shumska)
26. март 2012. у 23.15
Navodno je kriminalac bezao iz Penrita gde je ucestvovao u oruzanoj pljacki. Jurila ga je milicija kroz M4, helikopteri & all. Ocevici kažu da je jurio 160 autoputem.
Pobegao je u Westifield (ja budale...) gore na 5 sprat, pokusao da otme auto iz perionice ali mu zaposelni nisu dali kljuc.
Usao je u soping centar gde ga je milicija stigla.

Navodno je imao nekakav skalper sa sobom kojim je pretio policajcima.

Ubise ga ko zeca.
bananas
(complicated mind)
26. март 2012. у 23.20
Laka mu zemlja sto izgubi tako blesavo glavu. Gde ode u onu dzunglu od Vestfilda a i koji auto je maznuo ono je smesno. Api WRX pa te neće boleti glava jer ni jedan pandurski Holden nema sanse da ga stigne. Sad, zašto panduri ne pucaju j noge nego daj pet puta u coveka to je već neka druga prica.
nadael-rafal
(no moto)
27. март 2012. у 00.38
Још један манијак мање на нашим улицама. Честитам полицији на добро обављеном послу.
asdfghjkl
27. март 2012. у 00.48
Nema „pucanja u noge”. Puca se u metu gde se na obuci uci da svaka meta ima najvecu verovatnocu pogotka sto je torzo i stomak.
Dalje postoji procedura kad je oruzana pljacka u pitanju, plus ludak koji bezi kako je Lea opisala. Znači da je na drogama ili lud a naoruzan sto je „high public risk” i ukoliko bi neko iz „innocent public” stradao neko ko je komandovao celom akcijom dobio bi sut u but.
Znaci svaka situacija se analizira po utvrdjenoj proceduri (risk assessment)sto je rutina a onda „soldzers” dobiju instrukcije šta da rade.(procedura traje vrlo kratko nije kao miting u programerskoj firmi i „in charge” stavlj dupe na vetrometinu)
Normalno instrukcije se menjaju u zavisnosti od razvoja situacije sto je opet „in charge call”.
Prevedeno na prost srpski : „Bolje upucati budalu nego neko da strada”.
Kriminalci imaju devizu da : „If you play with fire be prepare to be burnt” i nema ljutnje.
vudu2-lenjin2
27. март 2012. у 02.14
Izgleda da policajci takve situacije shvataju kao „fire at will”.

Za mene nema opravdanja upucati tek tako osobu koja je imala samo noz.
bananas
(complicated mind)
27. март 2012. у 05.29
Ja razumem da postoji briga za narod koji je na javnom mestu. Ali, sa 5 ispaljenih metaka veca je verovatnoca da će neki od njih pogoditi još nekog. Obuka nosilaca oruzja u policiji treba da se usmeri na sto veću preciznost kod gadjanja jer pored torzoa i glave postoje i noge i ruke. Kažu da nije potvrdjeno da je policajac pucao bas toliko puta. Kad je frka onda verovatno i nema brojanja, bad luck.

asdf,
kad se već razumes, šta se desava ako lopina upadne u tvoju kucu a ti ga obogaljis ili ubijes u samoodbrani? Šta kaže zakon za tu situaciju?

asdfghjkl
27. март 2012. у 09.40
Vudu, „samo noz” je gledano kriminoloski veoma ozbiljno oruzje a za sud da ti i ne govorim.
Policija je vlada koja treba da stiti gradjane jer ako ti se nešto u AU desi vlada placa „kriminal kompenzejsen” sto može da bude jako puno. Znaci nema „cojstva i junastva” tj. fer-pleja. Gomila policajaca naoruzanih do zuba smanjuje rizik da se nešto krene pogresnim tokom. Tako reaguje ozbiljna država gde je pijun koji poteze oroz treniran da to uradi i uradice kad mu se naredi. Zbog demokratije ostavljen mu je veoma mali prostor da o tome sam odluci.
Zato im se ne desavaju „demokratske promene”, „narod”. „5 oktobar” i slično jer je pijun izabran (HR) treniran i „brain washed” da uradi šta mu se kaže jer mu je to posao.
Za uzvrat će dobiti duplirani super kad ode u penziju, 2% kamatu na nekretnine, vorkomp za najmanju sitnicu... i normalno sve placeno tvojim parama od poreza, GST-ja,...
Nedavno je u jednom od WA zatvora tip izbo trojicu cuvara zasiljenom cetkicom za zube. Dvojicu je samo „bocnuo” ali je trecem uspeo da zarije prilično u vrat. Policija ga je prvo teretila za pokusaj ubistva (attempted murder) pa su na kraju preinacili na „grievous body harm with aggravated factors”. Aggravated factors je zasiljena cetkica za zube za koju će da dobije minimum 2 godine plus. Bio sam na sudu, prvi put u WA (na NZ sigurno 25-30 puta), i tuzilac i odbrana se slazu da je upotrebljeno „ozbiljno oruzje” i posao odbrane je otezan nizom faktora (kamere u zatvoru, reporti,...) plus tip je svorc tako da ga brane po sluzbenoj duznosti a nije imao sreće da se neki mladi advokat (smart ass) zeljan slave zagreje za njegov slučaj i brani ga za dzabe, sto će u slučaju da dobije spor, debelo naplatiti u buducnosti braneci kriminalce koji jako dobro uspevaju na AU tlu.
Banana, ovo vazi i za tvoje pitanje. Ako uspes da dokazes da je sve bilo u samoodbrani nema problema. Znaci na sudu, jer će te policija najverovatnije carzovati, treba da imaš dobrog advokata mada policijski izvestaj kao i koronerov izvestaj, ako se radi o ubistvu su veoma vazni i ako tvoj advokat oceni da su u tvoju korist najbolje je da trazis porotu koja u 95% slučajeva presudjujue u tvoju korist.
Znaci mukotrpan proces, nešto poput zivotne partije saha gde svaki sledeći potez zavisi od protivnika.
Zvanicni stav države je da nesmes uzimati zakon u svoje ruke jer ima ko je za to placen i za to država odvaja ogromne pare.
Ali upad u kucu je kraljica fore za tvoj tim.
bananasПорука негативно оцењена. Покажи

bananas
(complicated mind)
27. март 2012. у 23.01
Kažu da je taj narkos nešto navalio na polismena sa nozakom a ovaj dum dum dum dum dum i prica gotova.
asdfghjkl
28. март 2012. у 04.43
Pa ako navalis sa nozem na organ normalno da ćeš da popijes metak.
Tejzer se koristi za nenaoruzane a postoji određeni procenat na koje u opste ne deluje. Kao i „kapsikum sprej”.
Pucaljka, po novosrpskom utoka, deluje podjednako efikasno na svakog ko je sa druge strane cevi.
I zakona u glavnom.
LeaDiKaprio
(shumska)
28. март 2012. у 05.26
Jel bio narkos?
nadael-rafal
(no moto)
28. март 2012. у 05.29
Јес да'е босанац ал' зна. Зна оба ми ока. Ко би реко?
bananas
(complicated mind)
28. март 2012. у 05.36
Pa piše da jeste, olesio se od droge i poremetio u glavi. Rastao se od žene ili već šta mu je bila i to mu teško palo zbog dece. Kad mu vidis sliku pomislis simpatican lik a ono u glavi pomrcina.
nadael-rafal
(no moto)
28. март 2012. у 05.46
Колико ли млека даје једна расна коза? Нешто размишљам ,две добре козе, било би доста доброг козјег сира.
Ито им даш лепа имена, Баналеа и Леабана.
asdfghjkl
28. март 2012. у 07.46
Ej a tek da vidis pedofile kako su simpaticni i umiljati. Obično se drže „segregate” od ostale zatvorske populacije jer se dogadja da neko nekog od njih prebije, ubije i slično.
Kad sam poceo ovo sto sad radim, radio sam u velingtonskm zatvoru koji je ceo bio segregate„ i u kome ih je bilo 90%, mnogi od njih ”high profile historical cases„. Imao sam caki jednog profesora sa ”London School of Music„ osudjenog da je napastvovao decake sedamdesetih u jednom katolickom koledzu na NZ.
Sasvim normalan tip,rekao bih, dok ga jednom lično nisam video da pilji u TV i gleda deciju emisiju sa patkom u rukama.

O tome se radi. Njemu možeš ostaviti milion dolara na cuvanje i cent neće faliti ali ne možeš dete.

Radio sam i u ”junitu„ za rehabilitaciju kao ”counseling-custodial„ i ako uprostimo strucne izraze i dijagnoze na srpsku terminologiju - radi se o bolesnim ljudima.

E sad da se vratimo na pedere koji su, ne tako davno, smatrani bolesnicima i hapseni i zatvarani a onda se ”civilizacija„ potrudila da ih ”legalizuje„ i da bi ”civilizacijski„, sto Lea rece, ispravili hiljadugodisnju ljudsku nepravdu dali im da mlate patkama po ulicama i okrecu dupe na svakom drugom kamionu koji ih vozi.

Šta će se dogoditi ako ”civilno drustvo„ krene napred pa pedofile strpa u istu kategoriju, kategoriju ugrozene i istorijski nepravedno osudjivane vrste, za recimo 50, 100 godina?

Zvuci neverovatno a?

Kao sto je pre 100 godina zvucalo neverovatno da će guzicari slobodno da paradiraju Sidnejom a deo napredne civilizacije to da odobrava. Tad su za slično dobijali po 20 godina sa bukagijama na nogama a pre recimo 150-200 su ih vesali.

Šta je sa njihovim seksualnim slobodama za koje nisu krivi kave su (gle analogije) jer su takvi rođeni?

Dodjite u zatvore i popricajte sa njima - ima sjajnih tipova, obrazovanih, duhovitih, etc. i sigurno će nekoj Kandic-Biserko pasti na pamet da ih vrati u drustvo.

Nije mi bila namera da krenem na ovu stranu ali ovo je deo onoga cime se sada bavim tj. ucim (opet u skolu)a tema na početku je bio kriminal.

A posto je sve podlozno evolciji, po Darvinu, eto mogućeg ishoda samo sto mi to nećemo, neki možda hoće, doziveti.

Nasa deca verovatno a unuci sigurno.

sidtak
28. март 2012. у 08.04
асдфгхјкл Па ти си љубитељ кандићке и бисерко,доказаних Србомрзаца и све што је српско,алал ти вера.Ја мислио ти неки наш образован Србин кад оно неки жутаћ,свака част.
bananas
(complicated mind)
30. март 2012. у 09.39
Šta će se dogoditi ako „civilno drustvo” krene napred pa pedofile strpa u istu kategoriju, kategoriju ugrozene i istorijski nepravedno osudjivane vrste, za recimo 50, 100 godina?
...

Ko zna šta nas ceka ali, toliko nećemo poziveti da vidimo šta će da se izdesava. Pedofilija je ipak zločinacka radnja i znamo šta podrazumeva. Njih bi trebalo drzati npr. u izolovanim institucijama kastrirane i lobotomizirane a opet, sve to jako kosta. Taj profil „ljudskih bica” ne može da se uspesno integrise u zajednicu i pokusaji rehabilitacije su osuđeni na neizvesnost. Ako bi se drzali po asylums trebalo bi ih obuciti da nešto proizvode pa makar neka korist do njih kada već tax payers moraju da placaju i za to. Najbolje neki rudnik ili tako nešto, fizikalije na prvom mestu. Te spodobe jednostavno ne treba pustati na slobodu. Homoseksualci su već druga prica, prema pedofilima su andjeli. Oni makar nikog ne maltretiraju i nisu opasnost po decu ili odrasle.
asdfghjkl
31. март 2012. у 09.22
Banana nisi prošla intervju za posao u Department of Correction.
Nadam se da si ono sto sam gore napisao shvaila sa dozom sarkazma.
Ono sto pokusavam da objasnim je upravo to što si napisala. Vidis, kad bi tvoj post objavila u novinama iz 1800 odgovaralo bi blazoj verziji „public opinion” za homoseksualce. Kad bi postojala neka vremenska masina da te vrati tamo ili da nekoga odande prebaci u danasnje vreme bilo bi grdnih lomova.

Nešto poput Domanovicevog „Kraljevic Marko po drugi put među Srbima”.

Imao sam prilike da čitam delove zakona iz tog vremena (možeš i sama da ih nadjes ako te interesuje) kao i ondasnje komentare i prepiske. Dali su nam ih kao primer „evlucije” svesti drustva(trudim se da prevedem na spski jer sam se sa ovom terminologijom prvi put susreo ovde) u šta je puno ne verujem.
Evoluira ljdsko znanje i iskustvo a svest ostaje ista od nastanka coveka. Ali neću sad „down that path”. Ima filozofija a tamo sam se okusao par puta pa posle nisam mogao da spavam od razmišljanja.

Znaci nešto sto je bilo skandalozno, bolesno i kaznjivo pre 200 godina (3-4 ljudske generacije koje mogu i da žive par godina zajedno) je sasvim normalno danas.

Ebo te pricali mi ljudi ovde da su ih vesali po eukaliptusima ko sunke.I to „by hook” za onu stvar i ljubu. Kako im se cefne.

Ja nisam rekao da će „rehabilitacija” i parada pedofila da se desi ali „Historia est magistra vitae” i nije 100% iskljuceno ni da neće.

I daleko od toga da sam za vesanje ali nisam ni za to da paradiraju gologuzi po ulicama i da se to predstavlja kao „cool”. Pa još TV... to to far.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.