Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Parramatta
vudu-lenjin3
13. фебруар 2012. у 19.49
Evo upravo sam se vratio sa trodnevnog boravka u Sidneju, tokom koga sam se uglavnom kretao po Paramati.

Šta reci? Paramata deluje mnogo bolje nego ono sto sam ranije video od Sidneja, posebno Liverpul i Kabramata. Kad se sedne u voz od Liverpula do sitija, gledajuci narod na usputnim stanicama jedva se može videti neki belac, sve su mahom Arapi i Azijati. U Paramati je pak, belacko stanovnistvo dominantno. Ima naravno i mladjih Indijaca, zutih i sl. Svi su bez razlike dobro obuceni i vidi se da imaju u najmanju ruku pristojan standard zivota.

Centar Paramate, to su dve ili tri ulice gusto napakovane svakojakim restoranima. Subotom uvece to je sve puno mladog sveta a skupa kola sabijena su duz ivicnjaka.

Prosetao sam duz Paramatta River, do stanice gde se ceka feri koji plovi do grada. Nismo isli na feri jer smo skontali gledajuci u timetable da za povratak nazad ne bi bilo drugog ferija (već je padalo vece.) Okolina reke je vrlo lepa, ljudi setaju, oseca se jedna opustena atmosfera.

Posetio sam i Westfield u Paramati, koji možda nije najveci shopping centar u Australiji no jeste najveci koji sam do sada video. Na pet nivoa su rasporedjene radnje koje uglavnom postoje i drugde kao K-Mart, Toys R Us i sl. kao i bar dva (koliko sam izbrojao) velika food-courta. Rekli su mi da ovaj Westfield nije uopste nov ali ga stalno doteruju tako da deluje cisto i sljastavo.

Vreme u Sidneju tokom vikenda je bilo malo cudno, uglavnom lepo, ali i sa iznenadnim provalama oblaka. Čuo sam u ponedeljak da su neki drugi delovi Sidneja bili i poplavljeni(?)

Uglavnom, eto. Lepo je u Paramati i ne bih imao mnogo toga protiv da i živim tamo. To je već vezano za nalazenje dobro placenog posla, čak i po merilima koja vladaju u Sidneju, kao i podnosenje ocigledno većih troskova stanovanja u takvoj eriji. Znam da Paramata nije bogatska erija ali je ocigledno rezervisana za solidnu srednju klasu sa dobrim primanjima.
mladenov
13. фебруар 2012. у 20.09
Paramata jeste lepa, sa time se slaze vecina.

Meni je zao što se zatvorila jedna kafe radnja na samom glavnom ulazu u Westfield. Tu su imali nekakav chicken i salmon delight sa sirom plus salata - nešto najukusnije zbog čega sam redovno odlazio u Paramatu. Sluzili su i 'top up' kafu.
Ebi ga, sve sto je lepo kratko traje.
zupa
(DR.MR)
13. фебруар 2012. у 20.15
Šta je Lenjin ni Adelaida više ne valja,sve tesno ko da si u Beogradu.
CikaBrkica003
(Student)
13. фебруар 2012. у 20.33
Vudu trebo si malo duže da ostanes i setas navecer da vidis pun libaneza u Paramati tako da nisam video 15 godina paramatu pun libaneza ko sam ja u Auburn ili Lakembi a ne u Paramati. Vremena se menjaju pre 15 god je bilo puno belaca i Azijata a sada sve libanezi i arapi.

Pozdrav
vudu-lenjin3
13. фебруар 2012. у 21.16
Eh, šta je sad? Zar nemam i ja pravo da sednem na avion i vidim neki grad? U Sidneju nikad nisam živeo, samo sam ga posecivao. Ovo je bila moja 4. poseta. Pre sam bio u Liverpulu i obilazio centar. Moj utisak o Sidneju tada nije bio najbolji. Ali znao sam da za Sidnej vazi ona narodna „Sto juznije to tuznije, a sto zapadnije to jadnije.” Sad sam video malo i Northa, koji je bogatiji i cistiji. I dalje sam kod toga da je Sidnej dosta tezak za zivot u odnosu na manje gradove u Australiji, u smislu guzve na putevima, zurbe, distanci, visokih cena nekretnina.
bananas
(complicated mind)
14. фебруар 2012. у 07.13
A kada planiras da posetis istok?
mladenov
14. фебруар 2012. у 19.38
Paramata rules, a njeni azijati mi bas nešto i ne smetaju.
mladenov
14. фебруар 2012. у 20.13
Uostalom, Kinezi postaju sve bogatiji (a Evropljani i Amerikanci sve siromasniji i zaduzeniji), pa će im svaka erija biti pristupacna. Nema gde da se krijemo i bezimo mi arijevski Srbi. Već sad je Chetswood, Artamon, St Leonards, Crows Nest, Lane Cove, Ryde, itd, prepun azijata.
Na Gold Coast-u Japanci sve pokupovali, itd.

A Kinezi u vecini azijatskih zemalja (Singapur, Filipini, npr) kao po pravilu su najbogatiji sloj.
CikaBrkica003
(Student)
14. фебруар 2012. у 21.47
Tamponov malo si zaostao u vezi Gold Coast-a Japanaca je bilo pre 10 godina a sada je puna muslimana i zamotane žene ja sam bio u Gold Coast prošle godine jaoo sve sami muslimani i zamotane žene, malo Azijata ko sam sam ja u Bondie a ne u Gold Coast-u možda ću opet u Gold Coast za jedno pet godina da vidim opet Gold Coast a za sada ne jer mi isto dodje ko sam u Bondie.

Pozdrav
mladenov
14. фебруар 2012. у 22.22
Pa eto Japanci, azijati, arapi, svi oni na koje si ti gadljiv, dodjose svugde, na tvoju nesrecu i nesrecu tebi sličnih.
A jednog dana će nas Kinezi kupiti sve djuture.
mladenov
14. фебруар 2012. у 22.26
Ti beduini prave najviše i najluksuznije zgrade na svetu, raj od vestackih ostrva, ne znaju šta će vise od luksuza...
CikaBrkica003
(Student)
14. фебруар 2012. у 22.37
Tamponov gde sam rekao da mi se gade Japanci,Azijati?? A za muslimane ne rukujem i ne družim snjima. Vise cenim japance ili Azijate nego muslimane koji im glavni imam u australiji kaže da su muslimani bili prvi u australiji nego australopitekusi i da su žene krive za silovanje jer bogami provociraju muslimane na silovanje hehe šta mene boli kita za muslimane jer nemam nikakve veze sa muslimanima i ne volim ih a ti kako ti oćeš tvoje pravo, samo mene nemoj da solis pamet o muslimanima a kamoli o racizmu „rukovanje”.

Pozdrav
mladenov
14. фебруар 2012. у 22.46
Pa zar ovo nije rasizam pyzdo jedna rasisticka:

„Vudu trebo si malo duže da ostanes i setas navecer da vidis pun libaneza u Paramati tako da nisam video 15 godina paramatu pun libaneza ko sam ja u Auburn ili Lakembi a ne u Paramati. Vremena se menjaju pre 15 god je bilo puno belaca i Azijata a sada sve libanezi i arapi.”

Dabor hajde, gadljiv si na arape.
CikaBrkica003
(Student)
14. фебруар 2012. у 23.13
Pa šta sto sam racista na muslimane oćeš li plakati moderatoru,human right voice, United Nation, policiji sto sam racista muslimanima? Ma ade bezi bre ti si bre zalostan ili si ti balija. Šta te boli kita sto nevolim balije idi ti bre malo kod balije da se igras samo mene nemoj da solis pamet ili siris ljubav balijama.
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
14. фебруар 2012. у 23.25
U AUSTRALIJI IMA MILIJARDU LEPIH MESTA, ALI JE NAJLEPSHE U GLAVI...TO MESTO AKO JE LOSHE...NEMA BRATE MIRA...
______________________________

Mario, jel ti to iz licnog iskustva?
Izgleda da terapija deluje, ima sanse za tebe, svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujes!

Tampi ti izgleda još uvek nisi ukapirao poentu svih onih politically correct kurseva na koji te je govt slao o trosku taxpayera...

Nije protvzakonito reci „mrzim muslimane”, ali je protivzakonito huskati i zagovarati druge na mrznj te vrste. Ajde nazad, da ponovo proucis gradivo, pa ćeš možda iz drugog puta i doboti „pecat”! ahahahah
mladenov
15. фебруар 2012. у 00.15
Poenta je u tome sto nikad ne idem u Paramatu sa strahom da ću sresti muslimana, Kineza, uopste u tome ne razmišljam. Radujem se lepim parkovma, zgradama, lepim i cistim ulicama, lepim i prijatnim kaficima pa i mesavini naroda iz celog sveta.

Međutim neko odmah iskoci sa nacionalnim sastavom.
„A kad padne mrak pojesce te vrag”
vudu-lenjin4
15. фебруар 2012. у 00.40
DA SE I JA MALO PRODEREM RED JE HEHE..NE VALJA TI TAJ KVINSLEND PET PARA ZIVELI SMO MI TAMO PET I PO GODINA I DOBRO SMO POBEGLI PRE NEGO STO JE NEKO OD NAS FASOVAO ASTMU. SVAKO LETO KAD JE DOSLO OBECAVALI SMO SEBI DA NAM JE TO POSLEDNJE LETO U URBANOJ TROPSKOJ MOCVARI ZVANOJ BRIZBAN. DOGODINE I U KNINU AKO TREBA ALI NE U BRIZIJU. HVALA BOGU TAKO SE I OSTVARILO, EVO NAS U NASOJ LEPOJ OFUCANOJ ADELAIDI, U KOJOJ BAR NEMA VLAGE, POPLAVA I HARIKENA. ETO, BAS TE GODINE KAD SMO SE SPAKOVALI I OTISLI, ODE BRIZI POD VODU, GLEDAM NA TV, TIP SE VOZI U GUMENOM CAMCU NA NADUVAVANJE PREKO CENTRA BRIZBANA I SAVI ON KRMU LEVO U TANK STREET A LEPO MU VIRI IZ VODE ZNAK NO LEFT TURN. MORA DA JE PLATIO MASNU KAZNU, TAKO I TREBA KAD NE POSTUJE SAOBRACAJNE PROPISE. JA SAM ODUVEK VOLEO AVIONE A MORNARICA ME NIJE PRIVLACILA PA TAKO NI KVINSLEND. BOGANI TAMO BOGANI OVAMO, ALI NEKA SMO MI OVDE U ADELAIDI BAR NA SUVOM, PREZIVECEMO I BOGANE. MENI SU NAJBOLJI AZIJATI, KAD VIDIS NEKU CURU S LEDJA NA ULICI DA SE LEPO OBUKLA, MOžeš BITI SIGURAN DA JE AZIJATKINJA, JER TE JOS DRžE DO SEBE DOK SU OVE PLAVE PRASICE U TONGAMA TOTALNO ZAPUSTENE, PUSE, PSUJU I KRESTE I BRUKAJU NAM RASU. DAKLE NISAM RASISTA, MOGU SA SVAKIM SAMO AKO JE PRISTOJAN.
CikaBrkica003
(Student)
15. фебруар 2012. у 00.54
Tamponov još jednom si dokazao da si glup majku mu meni nije strah balijama nego ne mogu da podnostim balije nevolim ih jeli kapiraš. Vudu prica o Paramati kao da je raj a kada ima boljih mesta od Paramate lep je Paramata po danu manje balija kao da ne postoje nego kao mali biznis centar a nocu jaoo šta ću ja jerbem ti ja u Paramatu svuda balije jerbo tebe oni u dupe kad ima boljih mesta gde ima manje balija i zamotane žene šta si navalio na Paramatu idi bre u Lakembu,Aurburn,Bankstown i tamo je isto lepo ko u Paramati.
mosman
15. фебруар 2012. у 01.44
zato sam ja radio i borio se da živim na najlepsem mestu u Sidneju na Mosmanu.
mladenov
15. фебруар 2012. у 06.01
brkice dr.kice, ja tih problema nemam. Tacka.

Ne može se biti ni delimicni niti parcijalni rasista, kao što ne može voda da bude polucista/poluprljava, ili je prljava ili cista.
CikaBrkica003
(Student)
15. фебруар 2012. у 20.44
Mario ti kažeš da ne volim balije jer su ubijali Srbe onda imaš pravo a nisi u pravu da sam iz bosne to Tamponov misli a daleko od toga jer ne zna odakle sam, pa nek se ubije od radoznalosti. Srbi su moj narod ali ne samo da nevolim balije sto su ubijali Srbe nego i znam kakve su ti balije, a vi samo igrajte sa balijama šta mene boli kita da li vi ocete dudlate kitu jednim i drugim, rukovati periguzicarima i jesti kebab njasra.

Pozdrav
bananas
(complicated mind)
15. фебруар 2012. у 21.20
Ja bih sa istoka mogla samo možda na Northern beaches ili nešto tipa Dural, Windsor. Ono, neka zemlja pa da imam kuce, macku, konja i tako to. Samo sto mi za adresu u Duralu trebaju milioni $$. Ebi ga. Sve sto ovde valja - kosta. Kod nas sto je visi sprat manje atraktivna gajba - ovde obratno. Tamom cena po kvadratu: ovde je važno samo jedno LOKACIJA, LOKACIJA i LOKACIJA. Bes kucetinu ne znam kakvu ako je u shit kraju. Tu je kunst.
mladenov
15. фебруар 2012. у 23.26
Matereti, pa kako ne bi znao odakle si?
Ako si 'matereti', onda sigurno nisi iz Slovenije niti iz Hrvatske, a ni iz Srbije već izbosne.

Odakle god da si imaš probleme koje ja nemam a ni ostali normalni neoptereceni.
Da nije tebe ne bi mi uopste palo na pamet prisustvo muslimana u Paramati niti da o tome razmišljam.
mladenov
15. фебруар 2012. у 23.47
The country of birth of people living in Parramatta is
32.5% Australia,
14.1% India,
12.8% China,
2.2% New Zealand,
2.2% Lebanon,
2% Korea.

32.3% of people speak English
10.8% speak Mandarin,
6.5% speak Cantonese, 5.5%
speak Arabic,
5.3% speak Hindi,
3.2% speak Gujarati.

The religious make up of Parramatta is
21.3% Catholic,
18.3% No Religion,
13.3% Hinduism,
7.4% Angličan,
6.8% Islam.

brkici smeta javno ovih 6.8% islamske vere sa naglaskom na onih 2.2% Libeaneza, i zbog toga nevaljato ići u Paramatu nocom, a danjom bidni oprezan!

http://localstats.qpzm.com.au/stats/nsw/sydney/parramatta/parramatta
vudu-lenjin4
16. фебруар 2012. у 00.49
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3271904685764&l=2121ec2851

Tu su neke slike iz Parramatte, samo klikcite na Next...
zupa
(DR.MR)
16. фебруар 2012. у 18.53
Lenjin pobegao da ne dobije ASTMU,a neki idu tamo i budu izleceni od
ASTME,ko je tu sada lud.
CikaBrkica003
(Student)
16. фебруар 2012. у 19.34
Tamponov kako bi tvoji australopithecus rekli „far from it” pogodio si kao musica na gofno hehe sve na „matere ti”, bolje bi bilo da manje gledaš detektivske serije na tv i da ides u paramatu da se igras sa balijama. A ti podaci o stanovnicima paramate nema ama bas nikakve veze sa nocnim zivotom u paramati tako da možeš fino da obrises na guzicu. Ja znam da ti nemas problem za balijama i to uopste me ne smeta šta vise samo ti se druzi sa balijama samo nemoj meni da solis pamet i siris ljubav balijama jer jednostavno ih ne volim jeli kapiraš, ima bolja mesta za noćnizivot gde ima manje balija i zamotane žene a Vudu kao wow paramata hehehe kao sto sam rekao paramata je lep po danu manje balija i izgleda kao biznis centar a po noćiuzas.
mladenov
16. фебруар 2012. у 20.09
brkice dr.kice, uopste nije bitno odakle si već kako razmišljas, šta ti smeta, koje strahove imash, predrasude, itd.

To sto obesna omladina arapska dodje uvece iz Grenvila, Auburna do Paramate u noćnizivot, pa ko im brani da se upute i u eastern suburbs. Naci ćeš ih i u samom sitiju, i na Bondaju i Kings Krosu, Marubri. Sidnejska predgradja nisu preko sveta jedno od drugoga niti su ogradjena bodljikavom zicom.

Ko trazi djavola dobice ga.

Za onaj miran svet sto dodje u vecernji provod u Paramatu, apsolutno mi ne smetaju niti me iritira njihovo oblacenje.

Za tebe vazi ona izreka „losem qrcu i dlake smetaju”. Čim si nezadovoljan sve ti smeta.
mladenov
16. фебруар 2012. у 20.19
...a vazi i ono „Magare u Bec, magare iz Beca”.

Ako ne podnosish „balije” ti si u velikom problemu jer oni su svugde oko nas.
Bem ti zivot i emigraciju kad trebam da pazim gde ću nogom stati kao u minskom polju.
CikaBrkica003
(Student)
16. фебруар 2012. у 21.07
Pa ti si bre glup matere ti. Pa neka balije idu gde im digne ku..c ko im brani? Neka idu u grad, bondie, double bay itd da se ne nabrajam, šta mene boli kita majmune a to ne znači da moram da se družim sa balijama ili da rukujem periguzicarima jer po tebi su svuda oko nas, nosi se ti i tvoje balije u tri lepe dosadan si sa balijama.
mosman
16. фебруар 2012. у 22.01
zato je Mosman najlepsi deo Sidneja i bez olosa.
mladenov
16. фебруар 2012. у 22.10
Pa ko te tera da se sa njima družiš?
Tvoja prica je malo drukcija, da ne volis da ih vidis ocima da ih srećes, a to nije druzenje.

mosmane, bre ja ti se divim što ne srećes ni arape, ni Kineze, ni Indijce, samo ozijevske i djuishke gu.zice koje se.ru mirisljavim go.vnima.
Kao da beli nemaju svoj olosh.
mladenov
16. фебруар 2012. у 22.19
... i o kom oloshu pricas u Paramati?

Nije moj grad, samo volim da svratim, ali dajte cinjenice, statistiku sluzbi za suzbijanje kriminala, a ne pricati napamet.

Eno ja sam dao demografsku sliku, jedino tako vredi pricati.
CikaBrkica003
(Student)
16. фебруар 2012. у 23.40
Hehehe vidis li koliko si ti glup i dosadan sa balijama i o paramati ti si taj koji menja pricu ko vuk draskovic lepo sam ti rekao da nevolim balije a ti na paramatu kad ja tebi kažem paramata nije „my cup tea” sto bi tvoji austroplitekusi rekli i da ima bolja mesta od paramate sa manje balija i zamotane žene pa ti pricas da sam racista pa ja ti lepo kažem pa šta sto sam racista i da ih nevolim a ti opet na paramatu i te podatke o stanovnicima pa ti kažem da možeš da obrises na guzicu jer nema AMA bas nikakve veze sa nocnim zivotom i da ima bolja mesta za noćnizivot pa ti lupaš kako su svuda oko nas jerbale su te balije u dupe, šta me boli kita za balije gde oni idu, ja idem na mesta gde ima manje balija a kamoli da se družim,rukujem periguzicarima kapiraš? A ti idi u paramatu ko te sljivi majmune.
mladenov
17. фебруар 2012. у 00.49
Gde ima manje balija?! Pa zar u startu ne postavljas sebi granice?
Imali smo granice tamo odakle smo dosli, koje sad granice u belom svetu?
Šta ćeš ako ti slučajno balija dodje za susedni sto u restoranu, sto je moguće? Oni Imaju novca, ne brini.

Šta kažeš za naše Srbe koji idu masovno na letovanje kod „balija” (Turaka), i još nisam čuo da se neko loše proveo? Tamo nas služe kao careve.
Probaj da nekad letis Emiratima pa javi kako si se proveo.

Dobro, drzi se ti tih tvojih principa, biraj gde nema muslimana i ostalih nepozeljnih, nemam ja ništa protiv. Vidim ja da pricam zidu. Adio.
LeaDiKaprio
(shumska)
17. фебруар 2012. у 01.25
Paramatu su okupirali Indijci a oni su kao narod prljavi katastrofa jedna. Tako da kao sto su Hrvati i Srbi uvezli svoju mrznju, tako su i Indijcci uveli svoju shtroku.

Paramatu posecujem već godinama i iz godine u godinu sve je gore. Westfield je ruglo. Saobracaj u Paramati je blokiran dva puta dnevno: ujutru oko 8.30 i uvece oko 5.30.

Noćnizivot je ono sto ih vadi, Parramatta River i kafici i restorani.

Urbanisticku kartu grada nacisto su usr@li Libanezi 2000-tih kada su zbog porasta cena nekretnina „every man and his dog” otvarali firme za izgradnju kuca i pravili dozlaboga ruzne duplekse i zgrade od 10-15 stanova. Kad pogledas neke ulice u radijusu od kilometar od Parramatta CBD izgleda kao da je dete redjalo lego kocke.

Istina, Liverpul se ne može meriti sa Paramaterinom. Paramaterina je jedno dve klase iznad Liverpula, tako da nas seljak veseljak iz Adelaide polako napreduje sto je za svaku pohvalu.
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
17. фебруар 2012. у 03.01

mosmajmun

16. februar 2012. u 22.01

zato je Mosman najlepsi deo Sidneja i bez olosa.
__________________________________________________________

A biće još lepsi i bez pedofila, kad te konacno prihapse!
bananas
(complicated mind)
17. фебруар 2012. у 06.01
Ja sam jednom isla u Vestfildu u Paramati, u vreme kada nije bilo GPS-ova. Jedva nabodoh. Malo sam tanka na UBD i mape, kažu da je to svojstveno mnogim ženama. A odavde je ta Paramata u 4 lepe i pojma nemam šta ima tamo. Zanimalo bi me da obidjem ali, niti imam kad niti imam neka posla tamo. Najdalje sto me eventualno interesuje je Inner West. Homebush samo za koncerte a ostalo između ako se ide eventualno u neku posetu pa ono, klaj klaj.

Slazem se da je Mosman lep kraj, ima ZOO vrt na vrlo lepom mestu. Onaj Military Rd. je da povracas kada uhvati guzva a covek nema kud nego da trpi i ceka da prođe. Ljudi osuđeni na tu jednu dzadu, strashno.

LeaDiKaprio
(shumska)
17. фебруар 2012. у 12.09
Idi bre bananas u persun, pa gde ti bre za Westfield u Paramati treba bilo šta. Obelezeno je po celom gradu, nema da promasis. Ne prođes 2 ulice a da nemas saobracajni znak da upucuje na shoping centar.
Ja sam isto bila pravo smotana sa tim mapama, ali Westfield u Paramati je bio luk i voda.
CikaBrkica003
(Student)
17. фебруар 2012. у 19.47
Tamponov ti „Srbi” koji idu u Tursku ad i u rvatsku na letovanje nisu Srbi to su budale, petokolonasi, polutanci, nemaju gram mozga pa se zale sto ustaše tuku njih, a turci ko turci pametni i lukavi ko libanezi smeskaju ti sve za lovu a ustvari te nevole jer mi smo za njih svinje i nevernici. Može turcin tebe tretira ko kralja za lovu a kada nemas lovu šta onda? A Grci ko Grci ko te sljivi sto imaš lovu nego kakav si ti covek ako mislis da si frajer ko oni englezi u grckoj onda te nevole i ne tretiraju ko kraljeve nego ko stoku. Zašto bi ja isao sa Emiratima? Zato sto su jeftine? Meni ne pada mi na pamet da idem sa Emiratima makar meni dali prvu klasu kartu. Pametni su ovi iz Emiratima jer misle na long term goal jer kad im ponestane nafte ili poskupe svoju naftu a imace svoje lojalne klijente bez ozbira na cenu karte. Pre vise od 10 godina niko nije čuo za Emirate pa su pokupovali prostore za reklame od stadiona do medija, a pre 15 ili vise god Dubai bio pustinja, ono sto me divi je kako Dubai u kratkom roku 10 godina od pustinje podigli od jednog najboljih grada u svetu.
bananas
(complicated mind)
17. фебруар 2012. у 20.10
Jeste lea, kad ides negde gde nisi nikad bila potrefis obavezno iz cuga. Secam se Jagune, tu sam se gubila detet minuta pred skretanja. A jedan Vajzemen feri sam trefila iz prve. Sa zapadom nisam bas nešto, ne stojim dobro jer se tamo ne krecem. Gadno je promasiti a trefik ti ne da da tek tako stanes.
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
17. фебруар 2012. у 20.37
za selo sydney jedino pomaze gps koji ima EPT (enhanced position technology) i jedino ih pravi TOMTOM... npr tomtom 730 ili 950.

Ima dodatni chip u sebi da nastavi da „naviga” i kad se udje u tunel, znaci stvar hardvera, a ne mape ili software...

Mislim da je selo sydney ubedljivo najgori grad na svetu za voznju, pogotovo za one koji ga posecuju, zbog qrchevih tunela, mostova i ostalih peechki materina gde običan gps slabo pomaze.

A vozikao sam se po raznoraznim selima, usra, kenjada, eu, itd itd...
London i LA su za selo sydney peechkin dim, ne bi tamo živeo i radio svoj posao taman da mi plate troduplo i sve kazne za putarine...

u usri kad rentiras auto fino pooknes js desetak dolara nedeljno i sve putarine su included...Plitekusima to još nije palo napamet, jerbo mi se čini da su te putarine smišljene da se ustvari naplati kazna...

ua selo sydney!

bananas
(complicated mind)
18. фебруар 2012. у 00.45
Imaš pravo. Ovaj moj nema taj andrak već zanemi u tunelima. Desilo mi se da neki put promasim skretanje pa me put odvede na Harbour bridge i onda klaj klaj do Kiribilija pa se vrnem nazad. Blagi uzas. East imam u dzepu, sa south-om sam o.k., northern beaches ok isto, inner west i city no problemos ali west mi je baba roga. Tek putarine, od mene do Castle Hilla oko $25 tamo i nazad. Da se ispovracas. Dva miliona dusa grad je puna kapa. Ovako rastrkan nije po mom ukusu. Mada, to mi toliko nije ni bitno. Posao mi je na 13km pa je podnosljivo. Probala da radim u sitiju i zahvalila im se, mrzim javni prevoz. Volim da se lepo odvezem svojim autom a ne da se drndam autobusima. Još imam motion sickness pa ne mogu ništa da čitam već blenem kroz prozor. A tek ona depresija kada svi krenu kuci, cekanje autobusa na Martin place pa cimanje nazad: bilo, ne ponovilo se. Ne daj mi boze da ikada moram da radim u sitiju.Daj mi boze da radim nešto od kuce ali, ta sreća izgleda neće da me strefi.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.