Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Australija ili Novi Zeland
arhimed
(student)
23. јануар 2012. у 18.53
Interesuje me jer negde cuh da je Novi Zeland bolji po zivotnom standardu, platama, klimom i ostalim od Australije pa rekoh da vas pitam koliko je to tačno?
Srdacan pozdrav!
Expander
(disco_science)
23. јануар 2012. у 21.46
Jedino bih se slozio da NZ ima bolju klimu nego oziland, umereniju & vise ovaca po glavi stanovnistva.
Za standard i plate cisto sumnjam da su bolji/veci sto potvrdjuje i cinjenica da u Australiji mnogo vise kiwiya živi i radi nego li obratno.
arhimed
(student)
26. јануар 2012. у 07.05
Pa ja sam čuo obratno, da je standard na Novom Zelandu bolji nego u Australiji. Raspitacu se josh podrobnije.
A ti jesi li u AU? Mislim živish i radish tamo?
Expander
(disco_science)
26. јануар 2012. у 07.15
DA, nazalost! :)
asdfghjkl
26. јануар 2012. у 08.22
Arhimede, ova tema je prezvakana vise puta na ovim stranicama.
Ja sam živeo 13 godina na NZ u Velingtonu. U Pert sam dosao pre nešto manje od 3 godine i tu sam još uvek.
Da podjemo od plata koje su mnogo manje na NZ za 90% poslova. AU ima oko $10k bnp-a po lobanji vise nego NZ što se oseti. Razliku im nije napravila tehnologija i pamet nego sreća da 20 miliona ljdi živi na povrsini nešto manjoj od povrsine Evrope i raspolaze rudama koje jeftino eksploatisu i prodaju Kikinezima koje inače mrze iz dna duse kao i svakog ostalog ko im dodje u zemlju samo neće to da priznaju. Od prilike „bratstvo i jedinstvo” ex YU tipa (tolerisemo se)sto, kao sto vidis, srpska gologuzija na ovim diskusijama guta u neogranicenim kolicinama kao sto smo gutaoli u ex-YU.
Stavis im cevap u usta i „nema boljeg od mog Mileta”.
Klima ebi ga je relativna stvar ali posto si Arhimed dozvolices malo filozofije.
Prvo,porediti globalno - ne ide. Nešto poput onoga gde je bolja klima u Evropi ili Americi? Na Floridi je bolja nego u Dablinu ali je zato vreme u Barseloni bolje nego u Sijetlu (proverio).
Isto tako što je dobro meni nije dobro tebi. Meni se recimo klima u Peru svidja (to je jedino sto mi se svidja u ovom trenutku uz veću platu). Ekspanderu se ne svidja sto je opet OK.
NZ je po tom pitanju sarolik. Do duse nema vrucina kao u Pertu ali odrdjeni delovi imaju topla leta sa preko 30 stepeni. E sad sto u tim delovima nema posla to je druga prica. Grad koji bi po klimi odgovarao nama iz kontinentalnog dela je Krajstcerc koji je na zalost „pukao” posle zemljotresa. 4 godisnja doba bez ekstrema, sto znaci zimi jutarnji mrazevi do -5 a preko dana između 5 i 10 sa puno sunca, leti možeš ocekivati preko 30. Velington je fenomenalan grad sa jezivom klimom, Okland je OK ali gradovi kao Hamilton i Tauranga sa preko 100 hiljada su odlicni po klimi. Danidin je lep, malo hladniji i jedino ga univerzitet održava u zivotu.
Pre nego sto sam dosao u Pert bio sam par puta u Sidneju i Melburnu sa kojima sam Pert poredio i zayebao se.
Po meni je grad „bez boje mirisa i ukusa” u poredjenju sa predhodna dva kao i sa recimo Oklandom i Velingtonom na NZ.
Danas je na primer na proslavi „Dana Australije” koji vise od 70% Ozija ne zna šta predstavlja (dan kad se loce i poce rostilj) u sred bela dana izbila masovna tuca u Rokinhemu na plazi gde se mlatilo oko 50 pijanih Ozija i to na sred „plejerije” za decu.

E sad standard nisu samo pare sto opet gologuzija iz naših krajeva ne razume ali ne mogu sad o tome.

Onda druga prica je jesi li sam, ozenjen, sa decom i kolika su ti deca. Svaka od ovih podkategorija ima razlicitu pricu.

Ekspander je u pravu kad kaže da vise Kivija dolazi ovamo nego suprotno. U ovom trenutku broj Kivi pasosa u AU je oko 500.000 dok je obrnuto oko 100.000 sto kad pogledas proporcionalno na broj stanovnika dodje na isto(AU oko 20 NZ 4,2 miliona).

U AU dolaze mladji, na NZ dolaze penzioneri (u glavnom) kao i oni koji mogu da se ucipe u onih 10% bolje placenih poslova na NZ. Veliki procenat Kivija u AU nisu rođeni na NZ dok je obrnuto 90% rođenih AU.
Inače na NZ ima izreka da kad neko permanentno napusti NZ i ode da živi u AU IQ u obe zemlje naraste.(vidis iz ovih diskusija mrzi me da citiram bisere)

Eto ja ti nabacah onako „s'brda s'dola” pa ti oceni.

Danas je u Pertu bilo 42!
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
26. јануар 2012. у 17.01
Nuff said, samo da pojasnimo oko usralopitekus day...

To bi trebalo da se zove Colonial Day. Za razliku od drugih bivših kolonija koje slave npr. Independence Day ili Federation Day, pitekusi slave dan kada je kapetan Cook zgazio svojom imperijalnom chizmom na Botany Bay i nabio Union Jack u guzu domorodcima.

Zato su crvenokosoj lazljivici sto ima nos ko Pinokio domorodci „skidali” cipele juče...ahahahah.

Pitekusi slave dan kad se domorodcima smrklo, i kad su poceli da ovde dovlace robijase i olos koji je krao leba i maramice iz imperije.

Sram da im udje!

ima_dana
29. јануар 2012. у 02.51
asdfghjkl, druže moj stari, zar već prođe 3 godine? A kao da je jucer bilo kad smo rostiljali kod Puske prije tvog odlaska.

Anyway, odgovor na temu napisan precizno i vjerodostojno (kao i uvijek na ovim stranicama). Pozdrav cijeloj tvojoj porodici iz suncanog L.Hutt-a :-) TL
asdfghjkl
29. јануар 2012. у 10.16
Hvala druže.
Nego procitala žena ovo sto si napisao pa pocela da pakuje kofere da se vratimo na radost ovo dvoje starijih.
Kaže mene će da ostavi da prodam kucu.
Čula se nedavno sa Puskinom lepsom polovinom.
Bili mi i Rijecani iz „Chrton parka” na par dana. Prokuvali, kum sedeo ispod air-kona po ceo dan. A ugrejalo tek ove nedelje. Ovaj moj stariji je bio fasciniran pa mi je rekao: „Znaš tata kad porastem i ja ću da pijem pivo kao ti i .ojo.”
Sad se ubih objašnjavajuci suprotno. Pustio sam mu par video-zapisa mojih dzudo meceva iz mladosti ali ne vredi.

Upravo odgledah tenis gde sam video par poznatih faca iz WGTN-a u publici. Da ne navodim imena.

Pozdravi Pusku i svoju familiju pa se vidimo nekad u suncanom Hatu ako Bog da. Bio sam u Srbiji pre par meseci pa je sad NZ na redu. Deca prekukase da ih posaljem pa cmeo nešto iskombinovati.
mladenov
29. јануар 2012. у 16.29
Šta, opet gospodja pakuje kofere! Pa dokle će vise? Pa ona je unstoppable!

E mucenice moj :(

More odvalio joj par dlanova pa da samo bridi.
ima_dana
03. фебруар 2012. у 21.03
Pa nije ni cudo da djete neće da ide na dzudo kad si mu pokazao one snimke gdje te „mlate o patos”... hahahahahaha

Sa Puskom ću se videti sledeće sedmice...slavim 50-ti pa će se skupiti malo raje da me tjese :-)

Ovih par dana je ludilo u Capitalu zbog „Sevens” nemas gde parkirati :-(

Pozdravi g-dju, a bilo bi mi drago da se vidimo na kavi kad dodjes u goste.
Legenda
(DVB)
04. фебруар 2012. у 18.40
>> To bi trebalo da se zove Colonial Day. Za razliku od drugih bivših kolonija koje slave npr. Independence Day ili Federation Day, pitekusi slave dan kada je kapetan Cook zgazio svojom imperijalnom chizmom na Botany Bay i nabio Union Jack u guzu domorodcima.

Mala digresija Ravene.
U pitanju je kapetan Arthur Phillip a ne kapetan Cook. :)
A imperijalna cizma je zagazila na Sydney Cove tada zahvaljujuci Francuskom mornaru La Perouse hehehe.
Da ne bjese njega sad bismo imali Operu u Botany Bay fujjjj hahahaha.

A kako je Union Jack upotrebljen to stoji.
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
04. фебруар 2012. у 22.53
he he Legendo, hvala na ispravci...

„Imena i mesta pravih lica su namerno bila promenjena da bi se zatitio identitet pravih pocinilaca nepravde”

Sad će tamponov, zastitnik australopitekusa, inače jedna „opasna figura”, da ti posalje „men in black” na gajbu posto si otkrio pravi identitet pocitelja ;-))

Arthur Philip, yebo te otac radoznali, a ti frenchies uvek prave neka sranja po evropi, pa nije ni cudo sto to rade i ovde...mogli su tamo, kuku lele, da naprave novu Bastilju umesto opera house, kao na Van Diemen landu, od toga bi bar bilo neke koristi...

;-))
asdfghjkl
06. фебруар 2012. у 08.05
Ma imam neke snimke koje su mi u napravili u klubu pre nego sto ću poći za NZ gde, kao fazon, omlacujem sve zivo od onih lakasa ispod 60kg do „gmazova” od preko 120!
Kao „ajde trebace ti možda” i mogu ti reci ko ne zna o cemu je reč mislio bi da sam stvarno strasan. E sad sto su me posle toga bolela ledja nedelju dana nikom ništa.

Znam kako izgleda WGNT kad je „sedmica” vikend. Nedostaje mi taj tip karnevala („kuba karneval”, „frindz festifal”, kao i NZ art festival). U Pertu toga jednostavno nema.

Što se dolaska tiče imamo dve opcije. Pošto, da ih ne imenujem (osiguranje Dr. DOZ), najverovatnije idu iz Bankoka ove godine (izgleda mu uletela Zeneva sto je i bio cilj pomeranja WGNT - Bankok) može da se desi da žena i ovo dvoje starijih „skoknu” do njih. Odavde nije toliko strasno. Druga opcija je NZ ali opet bez mene u kombinaciji. Ebi ga neko mora i da radi a kuca nam je na velikom placu koji sam poceo a onda posle povratka iz SRB prestao da sređujem - sto zbog finansija, sto zbog lenjosti i vrucine.

Gledao sam i docek „srpske” u St. Dzejmsu na YuTube.
Onaj orkestar je fenomenalan. To sam može u Kivilendu i nigde drugo!

Srećan ti rođendan i pozdravi drustvo.

Za Legendu i Ravena.

Negde u ranijim diskusijama sam pomenuo „Triti of Vaitangi” koji je potpisan na danasnji dan i koji se proslavlja na NZ kao dan nacije kad je kruna potpisala ugovor sa Maorima.
Postoji mala prica koja je predhodila tom potpisivanju a koju na NZ niko neće da uzme kao zvanicni razlog potpisivanja „tritija” au koju su Francuzi i te kako umesani.
Pricu ćete naći u muzeju malog gradica Akaroa koji se nalazi na sat voznje od Krajstcerca na poluostrvu „Banks”.
Akaroa je francuski gradic koji se nalazi u istoimenom zalivu. Kompletno sve je na francuskom jeziku, francuske zastave su na svakom koraku, puno je francuskih restorana i tako redom.
1838 francuski kapetan, ploveci sa Tahitija pristao je u ovaj zaliv i ocaran lepotom otkupio je svu zemlju od lokalnih Maora. Podneo je i izvestaj u kome je opisao Juzno ostrvo, niciju zemlju u to vreme, kao jedan od najlepsih predela koji je video na svojim putovanjima i predlozio tadasnjoj francuskoj vladi da se organzuje kolonizacija. Odputovao je još jednom 1839 da utvrdi posao sa lokalnim Maorima i kad se vratio oko 50000 francuskih porodica je bilo spremno na seobu.
Na trecem putovanju 1840, gde je trebao i da ostane, zatekao je englesku zastavu pobodenu u luci.
„Triti of Vaitangi” je bio potpisan i engleska kruna je bila suveren na celoj teritoriji NZ.
„Governor” NZ-a Hobson mu je priznao vlasnistvo nad Akaroom jer je legalno kupljena od lokalnih Maora i to je bilo sve.

Kasnije je osnovao mali setlment koji i dan danas predstavlja „malu Francusku” na NZ i jedno od poznatijih turistickih mesta.

Eto tako mu to dodje danas. Za nekoga je „triti” potpisan kao demokratski gest krune a neki kažu da bi se sprečili Francuzi da kolonizuju NZ.

Ko će ga znati.
Disk-jokey
08. фебруар 2012. у 03.44
blago nama kad znamo sve šta se desava i tamo i amo,.puni smo znanja,sa obe strane,blago nam je još samo da znamo cime se bavimo i šta radimo kojim poslom se bavimo,pa da nazdravimo,.uvek smo bili puni sebe,nekog znaja,pametovanja,kao da smo jedini na ovoj zemaljskoj kugli,steta što se takvi talenti znanja nisu otkrili prije ma gde bi nam slava nebi ni nikola tesla bio rival,.
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
08. фебруар 2012. у 04.46
O cemu ti to bulaznis junace?

Si ti to promasio topik ili si ovde nasao da se igras „maxima i divizije”???

Smanji malo vege-shite, prolupao si ko pijani pitekus sto je isao da se tuce u plejeriji...
Disk-jokey
09. фебруар 2012. у 16.01
sto ti to kakas,znance,čitam tvoje komentare iz komentara,u komentar,sve znaš steta sto takvi talenti kao ti ne izadjose na videlo dana prije a ne sada u nekom zapecku,prolivas pamet,nekome,ko treba neki odgovor,da nisi možda useljenicki advisor,ili drveni advokat bio nekada,pa sada kakas malo okolo
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
09. фебруар 2012. у 16.43
A ne, ne kakam ja okolo, gavran-ptica je vrlo precizna!

Vidim i ti si otvorio usta da ti u njih ispraznim „kloaku” ahaahahah!

Zini jače azdajo!
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
09. фебруар 2012. у 17.30
a „drvenog” možeš da das tvojoj mami, tamponova mama je već stavila onaj pravi u „pasulj” ahhaahhaah!
Disk-jokey
10. фебруар 2012. у 00.50
pitaj tvoju mammu koliku pusku,imam kad sam te pravio mislio sam da ćeš biti pametniji,a ne da ćeš biti bezok sa jednim okom,i liciti na kiklopa,majmune,a zaboravio si kad si mi brisao guzu
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
10. фебруар 2012. у 01.40
E seljacino crnogorska, odma si na psovanje udario...
Ajde mars u kucicu, sa totalnim retardima i polu-pismenim ko ti ne divanim!

Disk-jokey
10. фебруар 2012. у 16.22
Nisam prvi udario na psovanje,nisam nikada prvi uvredio nikoga kroz psovke,pogotovo nebih nikada vredjao familiju,komentare,svakako,postavljam a ne vredjanje,vrati se na prvi komentar,pa vidi koje prvi poceo vredjati familiju,ti ili ja,.možda te sretnem u gradu,.ako imaš muda dodji na kaficu,kad dolazis na riblju bijacu,u sidneju,preko puta pijace imaš kafic,.
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
10. фебруар 2012. у 17.07
Ma dodji ti kod mene u „halem na magistralu”, da ti platim da popijes nešto gazirano (da te izgazim). Tu je i ovaj drugi „znalca”, koji je inače dzudista, ali on oce da dodjes na Terazije, da te razbije!

Ajde ne brukaj se „odje” i sramoti djeticu, ko da si glupi mosmajmun, ne ide da se bijemo, možda smo familija...

http://www.youtube.com/watch?v=GKcfbFI5RaE
josh-uvek-ovde
10. фебруар 2012. у 17.39
Idi bre Raven, zabole me stomak od smejanja, evo suze mi idu. Pa gde sve ovo pronađeš :-D
Disk-jokey
11. фебруар 2012. у 00.12
pa mama mi nije rekla da si toliki bednik,jer nisam te davno video mislio sam da sam pravio majmuna,a ne bivola,cudi me gde god sam pravio djecu,ispala su pametna sem tebe,mora da ti ja nisam tata,ili me sperma izdala,ili ti je mama bila već usla u zalazak pa nije mogla celu spemru da uzme,onako malo je uslo sa nekom kladanjskom muskom vodom,bednice
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
11. фебруар 2012. у 02.36
Ti nekoga pravio? Pa ti ni nos ne umes da obrises!
Lepo ti je mama rekla da si bednik, jer te je sama napravila uspomoc iskoriscenog kurtona, sto ga je nasla u stanicnom WC-u.

Ti si bre vaginalni isprdak i neuspeli abortus tvoje mame.

I koji si qrac dosao ovde? Dok pametan zbori, ti glooperda kushujes i slusas, možda nešto i naucis, to je mama trebala da ti objasni kad te je isprdela!

Ko te je uopste vukao za jezik kad se tvoj IQ meri brojem cipela za bebe? Samo primitivna budala se oseca prozvanim, dok obrazovani zbore!

Ajde bezi jado, ti dve recenice ne umes da sastavis bez gramaticke greške, nemoj da se brukas i sramotis, i mesas u nešto sto tvoj pileci prostovanski mozak ne može da shvati.

I kakav ti je to seljacki nick?! Disk-jokey? Piše se DISC-JOCKEY, osim ako ne mislis da si „jokey” (vickast), a vickast si do mojega, celo selo Sydney ti se smeje! Bolje da si turio DICK-PROSTOVAN to ti stoji ko moj qrac ti leptir-masna! Em si dick, em si prostovan!

Disk-jokey
11. фебруар 2012. у 16.31
dok sam ja putovao svetom ti si pravio kolacice od kake i pita mamu jel ovo nova strudla mama,kako je drugacija od sladjine,
ja radio na Radio Beogradu,bio DJ dok ti nisi imao klozet nego si delio nosu sa mamo,da kakis,!@#$,.blago mami kakvog pametnog sina degenirika jedan,neznas šta si jeo juče,a jel brises guzu vodom iz flase,ili od jucerasnjeg Heralda cepas stranice zguzvas pa u rukicu,da obrises kakicu
josh-uvek-ovde
11. фебруар 2012. у 17.40
Е, Београде...
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
12. фебруар 2012. у 00.40
Vidim kako si sveta proputovao „vickasti” prostovane, ni svoj jezik ne znaš, a kamoli tudji...Juče si se sa planine svuko, ima'l koga koji bi se tuko...

Jesi to u svetu naucio da se doope brize novinama ili dok si „radio” u radio beogradu? Ti dj? Pa yebo te u prkno onaj ko ti dade mikrofon, stoko priglupa...Šta si ti tamo radio jado, bio „dj” u WC-u, menjao toalet papir, a nisi nauciop da ne valja novinama po prknu?

Nisu za tebe ni novine, ocigledno da si od njih na mozgu dobio hemeroide od olova, posto ti je mozak odma blizu chmara, a nije ni flasa, no za tebe je klip kukuruza, sa njim brisi goozu pa ga onda turi mami u cicvaru, seljacino neotesana.

Ajde bezi, nemoj da se brukas vise i sramotis, pametnom dovoljno, a budali ko tebi bolje je da cuti kad ne zna pametno da zbori, dzaba ti sto si sveta video.

Može ramko iz sela, ali selo iz (gej) ramka nikako!
asdfghjkl
06. март 2013. у 05.59
.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.