Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Hallowen
josh-uvek-ovde
15. октобар 2011. у 17.14
U susret ovom čudnom prazniku, gledam razne đakonije,krvavo- umobolne što se nude u katalozima na sajtu lasoo.com.au.. Razmišljam i ne mogu nikako da shvatim poentu unakarađivanja. Znam da je nastao u Irskoj ali zbog čega nemam pojma, pa opet i pored dobre volje ne vidim suštinu zabodenog noža u leđa i moje dete tako ide da peva za slatkiše nekom na vratima.
Da li i naša(vaša)deca učestvuju u tome? Šta vi mislite? :-/
CikaBrkica003
(Student)
15. октобар 2011. у 19.50
To je bilo kod nas u bivšoj Jugi se zvalo maskara ali nije bilo pevanja:) A ovde su tek poceli da uvode u modu radi marketinga tek pre dve ili godinu dana hehe Australija ko Australija zadnja u svemu. Ne verujem da deca to rade jer ima puno ludaka i pedofila na ulicama nego to mladi rade za neki parti u kucama ili na poslu. Tako da nije ništa specijalno ili veliko ovde jer su tek uveli tu modu nego u Americi tamo je ludnica kao da je bozic:)

Pozdrav
kukla
15. октобар 2011. у 21.15
Ma bar da uvedu kao državni Praznik kao u USA. A nek slavi ko hoće.
bananas
(Ghost)
16. октобар 2011. у 04.12
Meni lično taj „praznik” je je bez veze. Sa decom može ok da funkcionise u ulicama gde su samo kuce i gde se sve komsije znaju. Prijatelji u Americi su uvek imali good time sa komsijama za Noc vestica. Za decu je to velika zabava. Nas komsiluk je sastavljen od kuca i manjih zgrada pa tako malo ljudi znam. Mnoge zgrade imaju interkom. Deca su isla nekoliko puta ali to je bilo sa decom koja žive u ulicama gde su sve kuce i ciji se roditelji poznaju sa komsilukom. Ove godine jedno ima party kod drugarice iz odelenja, biće maskirani i imace tu kao disko vece.

A bundeve? Paaaa, i nisu bas dzabaka:

http://img340.imageshack.us/img340/3687/p1060107s.jpg
josh-uvek-ovde
16. октобар 2011. у 04.49
Da, nisu ni jeftine, bar da su već isečene i izdubljene za te pare :-)

Tako sam i mislila, običaj koji se samo obeleži ,ko će puštati decu, kao u Am.filmovima.
MAKPO
(uljar)
16. октобар 2011. у 19.49
Noc vestica, tatin dan, mamin dan, dan zaljubljenih, crveni nos dan, roze povez, zuta olovka, i još tamo nekih izmišljenih gluposti.

Sve je to marketing!

Ne praktikujemo to.

Pozdrav
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
20. октобар 2011. у 02.01
V sto nikad niste bili u Americi za vreme Hallowen-a ne mozete da zaista razumete duh, tj „vampir” tog obicaja i praznika ;-)))
bananas
(Ghost)
20. октобар 2011. у 04.58
Noc vestica, tatin dan, mamin dan, dan zaljubljenih, crveni nos dan, roze povez, zuta olovka, i još tamo nekih izmišljenih gluposti.
...

Pa dobro Mrakice, nemoj mi reći da ignorises Dan zaljubljenih, Mother's Day...? Od žene si se odljubio, dete još malo a videces kada krene u skolu i pocne da vam crta karte za Mother's & Father's Day, pa onda skupljaju u skoli donacije da ih prodaju obično petkom pred praznik koji uvek pada nedeljom i tako. Oa ti dodje dete kuci srećno i uzbudjeno, kupilo poklon za koji si ti naravno dao pare tog jutra detetu da potrosi na skolski soping. Ili ćeš da se mrgodis i ocitas bukvicu kako su to izmišljene gluposti, da to vas ne zanima jer vi to ne konstatujete. Imam utisak da ti dete ne ide u skolu pa se ti još uvek opires u ovom slučaju nekim normalnim praznicima. Šta bi ti slavio? Crkvene praznike, rođendane i tacka? E Mrako, Mrako, mnogo si neelastican.

Svaki od tih nabrojanih dana (minus Noc vestica jer po meni taj „praznik” ne spada nigde) ima neko znacenje u ovoj nasoj Australiji. Ako nisi znao, Majcin dan je drugi najjači praznik posle Bozica.
josh-uvek-ovde
20. октобар 2011. у 09.55
Kad smo već kod prepisivanja i marketinga...

http://www.deltacity.rs/upload/pictures/slideshow/maskenbal_liflet.jpg

MAKPO
(uljar)
20. октобар 2011. у 21.07
Da bananice, ignorisem dan zaljubljenih.
Zaljubio sam se na sasvim neki drug dan, i od toga dana mi je svaki dan zaljubljen dan i ne vidim potrebu za trcanje po trznom centru da bi se kupio neki medica sa srcem/porukom il' ruze.

Opet gresis i trcis ki zdrebe pred rudu, al' dobro sad, izgleda da ti je to urođeno ;o)

Da dobio sam kartu od cerkice za tatin dan i mali pokloncic, koji je ustvari mama platila.
Zahvalim se detetu i objasnim da taj dan uopste nije važan. A šta ćeš, dete opet ponosno. Razumeće bolje za par godina i biće to olaksanje za nju, tj. neće trebati da se opterecuje.

Ne, ja ne branim te stvari, samo ih ne cenim i gledam da se koliko toliko ne praktikuje i dize prasina.

Što se tiče religioznih praznika, ima ih mnogo vise od samog Bozica i Vaskrsa koji su lepi i zabavni isto. Isto se pokrivaju dani za oceve, majke... ali neeee, ipak je bolje otici za ostalim krdom stoke u prodavnicu pa kupiti neku glupost, cast izuzetcima

Pozdrav
revizor
(pilot)
21. октобар 2011. у 03.40

Omladina se opredelila na koju će stranu,onda nije ni cudo sto gradovi gore.
bananas
(Ghost)
21. октобар 2011. у 08.09
Zahvalim se detetu i objasnim da taj dan uopste nije važan. A šta ćeš, dete opet ponosno. Razumeće bolje za par godina i biće to olaksanje za nju, tj. neće trebati da se opterecuje.

...
E Mrako, Mrako...:((

Zalosno. Dete svo srećno sa drugovima i drugaricama u skoli bira poklon za tatu a on se zahvali i onda bukvalno pljune na sve to. Ti tu nešto objašnjavas, spustas se na njen nivo i glumis ludilo, kako te bre nije sramota??? Kakav si to tiranin od oca?? Ja ti ne kažem da trebaš da ides u tudju crkvu i da se molis, ko razume - shvatio je. Ali da toliko imaš protiv Mother's Day i Father's Day praznika i da se tu nešto sada duris sto ti dete daje poklon je meni totalno sumanuto.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mother's_Day

Šta je bilo, gajis zmije u dzepu? Ko ti kaže da trpas ženu sa medvedima i cokoladama za Dan zaljubljenih? To može biti nešto simbolično, neko malo iznenadjenje koje si osmislio i pripremio ranije. Na taj način te niko ne prisiljava da se patis po Vestfildima uoci praznika.

Zaista, zaista ima svakakvih ljudi.

MAKPO
(uljar)
22. октобар 2011. у 03.34
Bananice ne lupaj gluposti majke ti!!!

Pozdrav
bananas
(Ghost)
22. октобар 2011. у 18.33
Ah, nasekirao si se. Znači da sam pogodila.

Kod vaspitanja dece je jako važno da ih se pohvali kada urade nešto dobro i thoughtfull, kada pokazu da mare za oca, majku, brata, sestru, komsiju i tim redom. To im razvija osecaj odgovornosti i vrednosti a i ponosa. Ne zaboravi to. Zahvalices mi možda jednog dana.
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
23. октобар 2011. у 04.26
Jeli bako jesi ti nakacila ovaj x-ray vampiricine vagine za haloween?

Top marks! LOL
bananas
(Ghost)
23. октобар 2011. у 06.08
Ah...puna ti usta zeljene stvarqe====> LOL :))

Jok bre, okacila sam donju celjust. Mean machine is my middle name...:)))
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
23. октобар 2011. у 07.34
donja mean machine ili mincing machine? ;-)) LOL!

bas si mi ti prava man-eaterka!

Mwah-mwah!
MAKPO
(uljar)
23. октобар 2011. у 17.35
Slabo nisanis, a još losije gadjas bananice.

Budem li slusao tebe kako da vaspitam svoju decu, onda sve može otici po qurcu.

Pozdrav
bananas
(Ghost)
24. октобар 2011. у 05.06
Mraven,
nemoj molim te da pišes svasta, ja sam bre ozbiljna žena! I bavim se iskljucivo zen keksom.

Mrakice,
znaš li onu pesmu kad kaže „open mind for a different view (and nothing else matters” tra la la. Ja ti lepo kažem neke stvari koje mogu da ti pomognu da se usput ne spotaknes a tebi onda bude lakse da me - psujes? Zaista si nezahvalan mada, tvoja reakcija me uopste ne iznenadjuje.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.