Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Obrnuto od suprotnog
vudu-lenjin
(srboskeptik)
09. октобар 2011. у 06.42
1. Stvari po pravilu nisu takve kakve izgledaju i kakvima se prikazuju, nego upravo suprotne.

2. Shodno ovome, napore treba usmeriti u suprotnom smeru od onog gde ste mislili da treba.

3. Stvari se ne mogu tako lako menjati, a najverovatnije ni ne trebaju da se menjaju. To što vi ne uspevate da vidite zašto je nešto tako kako jeste i zašto nije dobro da se menja, čisto je vaš lični problem.

4. Možda ono što volite, mrzite i želite nije stvarno ono što volite, mrzite i želite, nego su vas samo nabedili u to. Oslobodite um od spoljnih uticaja i upitajte se u trenutku iskrenosti prema sebi šta je zaista posredi.

5. Mudrost je precenjena. Postoje mnogo pametnije stvari od mudrosti.

6. Mudar čovek će običnom čoveku izgledati kao neverovatan cinik, mizantrop i kontraš. To se ne može izbeći.

7. Baš me briga da li nešto zvuči cinično ili ružno na neki drugi način, ako je istinito. Istina kao cilj opravdava sva sredstva dolaženja do nje.

Neki od Vuduovih principa dijalektičkog nadrealizma.
vudu-lenjin
(srboskeptik)
09. октобар 2011. у 06.43
Ako hoćete da malo čujete o bogatima i siromašnima, evo šta uči dijalektički nadrealizam:

Siromašni gledaju bogate i razmišljaju kako bi svi ti resursi koje bogati poseduju bili bolje i pravednije iskorišćeni da su u njihovim rukama, kod siromašnih. Ali siromašni onda ne bi bili siromašni nego bi sad oni bili ti bogati pa bi promenili „klasnu svest” i ponašali se baš kao i raniji bogati. Bogatstvo nikad nije bilo u službi čoveka, nego obrnuto.

Siromašni misle da su bogati bogati zato što kradu. Bogati misle da su siromašni siromašni jer neće da rade. Da se nađemo negde u sredini pa da kažemo da bi sve bilo mnogo bolje kad bi ovi prvi malo manje krali a ovi drugi malo više radili.
vudu-lenjin
(srboskeptik)
09. октобар 2011. у 06.43
Vuduov dijalektički nadrealizam daje preporuke kao postati uspešan pisac:

Često se čitaoci pitaju šta je pisac hteo da kaže, ali ako pisac to nije znao u vreme pisanja, sigurno neće znati ni čitaoci kad budu čitali. Dela koja niko ne razume malo kome koriste ali barem ostavljaju snažan utisak. Ako želite da napišete jedno takvo delo, koje će čitaoce ostaviti zbunjene, morate paziti da ni vama samom, ni jednog trenutka, ne bude jasno o cemu pišete.

We all live in a yellow submarine... Strawberry fields forever... a da li mislite da su Bitlsi uvek znali o cemu su pevali?
vudu-lenjin
(srboskeptik)
09. октобар 2011. у 06.43
I na kraju:

Ako promena zavisi od toga da svako uradi po malo, onda nije baš verovatno da će se ona dogoditi.
bananas
(Ghost)
10. октобар 2011. у 05.11
A šta mislis, da li je sve to apsurdni paradoks ili paradoksalni apsurd?

:)
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
10. октобар 2011. у 06.13
Australis Retardis?
Retardis Australis?
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
10. октобар 2011. у 17.47
e moj druže mudu lenjine,

kad ti je teško i kad si sam, kad si zbunjen i mozak stane , pomoli se bogu Srbine.( onih 75 % srpskih i 25 % ruskih ili ukrajinskih kod tebe)

Nije ti lako brate , shvatas i sam da to tvoje jereticko nazaretsko ucenje ne greje dusu i srce kao slatko pravoslavlje. Ne mogu te oni nauciti , robe boziji, da kao pravoslavac na svaki samar postanes jači od svojih krvnika...

Vidim da ti je teško, izgubio si kompas, batrgas se kao riba na suvom i gusis se. Ako brate, to ti se taj tvoj truli razum bori s djavolom, i onih 75 % tebe te zove nazad u veru najsladju , najcistiju i najlepsu na svetu. Kad budes rascistio sam u sebi , kojim putem srce vuce , pomoći ću ti da stanes na noge.

Nije sramota da si zaluto, i sveti petar se hrista tri puta odrekao.
Samo hrabro Srbendo, napred, ne boj se, i slavu ćeš poželeti da uzmes kad te ljubav pravoslavna ogreje. Nismo te se odrekli, nećemo te pljuvati, ruku bratsku ti pruzamo onda kad te svi od reda odbacise.
Nacucicemo te da kad dodje taj trenutak da se za narod i veru gine, kad snage ponestane, budes jači nego ikad. Tvoja će te vera onda iz pepela izdici , i krenuces napred sa punim plucima pravoslavlja. Jači nego ikad.

Samo kaži brate, robe boziji, dal si spreman među najjače da se upises?
vudu--lenjin
12. октобар 2011. у 19.45
Bombus, ocekivao sam malo dostojanstveniji nivo od tebe umesto ovakvih niskih napada.
Ja nikome ne diram to u koju crkvu ide, jednom nedeljno ili jednom godisnje, pa zašto to tebe tako pogadja?
Ne treba nikome valjda dokazivati da na svetu ima mali milion crkava, pravoslavna je jedna od većih, ali ni najveca, ni najmanja, ni najbolja ni najgora.
A sad jedna senzacionalna vest za tebe, a i za ostale ovde! Slusaj pazljivo! Sve, ali bas sve crkve, tvrde da su one jedino ispravne a sve ostale su pogresne. Ovo ukljucuje i moju i tvoju crkvu.
Wow! Neverovatno, zar ne? Mora da je jedna od njih stvarno u pravu kad to kaže, a sve druge nisu. Ali koja je to, hm?
Možda su sve u krivu kad to kažu?
rešenje je moj Bombus u se i u svoje kljuse, neka svako gleda svoja posla kako najbolje zna i neka ne komentarise šta je u tudjem tanjiru.
Pravoslavlje inače nije sacuvalo pravoslavce, ni Ruse ni Srbe ni Grke, od stravicnih stradanja tokom 20. veka, pa se opravdano, mislim, može postaviti pitanje kako to, ako je Bog na vasoj strani, i iskljucivo na vasoj, kako dopusta sva ta zla da dolaze na vas? Ratovi, logori, proterivanja, nesloga, korupcija... Zar ne piše u Bibliji „Pokazi mi Gospode koji put da izaberem, izbavi iz zamke nogu moju..” Isto i: „Ako na me podju zlikovcu da pojedu telo moje, spotaci će se i pasti. Ako se na me i rat digne, neće se bojati srce moje..” Ali kako vidimo, propade i Srbija i Srpstvo. Ako nekoga danas Bog cuva to su Jevreji, uprkos svim svojim manama i nepravednostima, okruzeni sa desetostruko vise Arapa koji bi ih pregazili koliko sutra samo da mogu. Treba se uciti od Jevreja, makar ih i ne voleli. Ruse i Srbe mozete da volite ali od njih nemate cemu da se naucite.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
12. октобар 2011. у 23.36
ne znam zašto toliko ti bezis od sebe i od svog naroda .

imam i ja jednu vest za tebe. jako važnu.
ne znam da li si procitao topik o ovom malom Nikoli.

e dok se takva deca radjaju u Srbiji biće i Srba i Srbije, nikad nećemo propasti.

Razumem da si po prirodi sarkastican i da je ironija mocno oruzije u rukama talentovanog govornika, ali realnost je istina.

Drago mi je da si ostavio komentar i da želiš da cujes šta ja imam da kažem dalje, to govori o tebi i tvom daljem trazenju sebe u ovo mracno vreme, laznih istina.

Osecas se nisko kad neko prica o pravoslavlju, ili o veri generalno?
hmmm.

use i svoje kljuse, dobar moto kroz zivot, ali dokle ćeš stici sam?

Jedno je crkva a drugo je vera. Crkva može biti mala, velika, zuta ili bela. Crkva kao institucija može biti dobra i losa , vodjena s lošim ilim dobrim ljudima, ali vera je nešto drugo brate moj.

Vera je ono što se golim okom ne vidi, ona je ono što se srcem i dusom oseca. Vera je i nada za bolju buducnost. Vera je i ljubav za drugog coveka. Ti i ja se možda verski razlikujemo, ali ja ti ipak pruzam bratsku ruku i ne napadam te. Naprotiv želim da ti pomognem da dozivis pravu svetlost boziju.

Znaš li ti onu pricu o caru dusanu i ženi njegovoj jeleni?
Svi smo čuli o dusanovom carstvu, svi znamo da je Srbija tada bila najveca, a crkva ga nikad nije kanonizovala? Mislim da je jedini srpski srednjovekovni vladar kome je to uskraceno.

Ima jedna jako lepa prica o tome zašto je to tako.

Zbog žene.

Aj izguglaj to pa mi reci šta mislis o tome.

Pozdrav u Hristu brate vudu, dogodine kod tebe na slavi. Ima da se ponapijamo, nazderemo, proveselimo i možda i rastuzimo...jer smo Srbi
vudu--lenjin
12. октобар 2011. у 23.50
Drugom ti to. Opet hoćeš da mutis bistru vodu ali na pogresnog si se namerio. Uostalom, prvo proveri o cemu je topic pre nego sto ostavljas komentar. Ako te tema ne interesuje nego bi hteo da pišes o necem drugom, onda lepo otvori sam svoj topic.

Šta je mali Nikola pisao je irelevantno, neće ništa da promeni. Pisao sam u svoje vreme i ja skolske temate koji su dobijali nagrade, pa šta.

Ti si ovde dosao na moj topic da me vredjas, ili možda jer si zeleo da privuces moju paznju. Možda si hteo i ranije da sa mnom pricas o nekim stvarima ali ti se nije ukazivala prilika. Pa, način kako si nastupio ovde zatvorice ti moja vrata. Ono sto me vredja u tvom nastupu je jeftinoca - dosao si da provociras nekoga ko je u provociranju mnogo iskusniji. Vidi se da me ne postujes.

Ne znam price o caru Dusanu niti me zanima srednjovekovna mitologija u Serbalja. Kralj Artur, Jovanka Orleanka i te stvari, možda može da se napravi dobar film i o Dusanu pa ćemo videti.

Konacno, ja se ne smatram „izgubljenim”, naprotiv, sebe vidim kao dosta dobro pozicioniranog coveka, imam porodicu, imam profesiju, posao, crkvu, hobi, prijatelje, neprijatelje, i sve drugo sto treba. Imam na svaki moj prst i po jednog takvog kao ti koji misle da bolje od mene znaju kako ja treba da živim.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
13. октобар 2011. у 00.11
sve imaš...čini mi se.. A šta je to što nemas a voleo bi da imaš?

vidis ja nemam ratoboran stav, naprotiv.
ne hvalim se uspesima , imam vremena za kafu.
ne provociram te. Procitao sam ceo tvoj topik.

Mnogo reci jednog coveka , ništa receno konkretno, nikakva ideja i pouka da se izvuce iz gomile fino formulisanih recenica, mnostvo modernih reci i praznina na kraju. I izvini sto ti kažem , pored svega toga sto si nabrojao, osecam tu prazninu u tebi. Kao naduvan balon kad pukne. Cas ga vidis i tu je i veliki i naduvan, a kad pukne ostane samo vazduh i ništa vise.

Ako svidja mi se temparamentnost tvog tona u razgovoru sa mnom. Znači da ulazes sebe malo vise u ovaj razgovor. Srećan sam sto ipak nisi hladnokrvan i ignorantan.
Napad je najbolja odbrana jel da?

ok. time is up.

nastavicemo veceras...stay tuned.

vudu--lenjin
13. октобар 2011. у 00.30
Jedini razlog zašto ti pišem ovaj odgovor je sto nemam ništa pametnije da radim do 5. A i da ostali imaju nešto da čitaju.

Mudar covek sa ironijom gleda i na sopstveni ego! Moja zivotna filozofija je dijalekticki nadrealizam. Naravno da ništa takvo ne postoji, ja sam skovao taj izraz-nonsens. Moja filozofija je izasla iz mog zivotnog iskustva. Ja sam na pragu 40-tih, to je ono doba kad je covek pozamenjivao uglavnom sve table koje su mu drugi postavili sa sopstvenim tablama. Svet je onakav kakav ga ja vidim, ne kako su me ucili da treba da ga vidim. Svima svaka cast, ali ovo je moj zivot.

Nije slučajno da u mojim mudrolijama gore nisi nasao mnogo konkretnih pouka i saveta. Ni nema ih. Niti si nasao neki određeni pravac. Nema ni njega. Još jedan princip dijalektickog nadrealizma je da covek ne treba iza sebe da ostavlja spomenike. Ni one od mermera ni u smislu nekih grandioznih ideja i sl. Nego, kao kad dodjes na plazu. Imaš svoje vreme, uzivas, onda na kraju dana sve svoje pokupis i za sobom pocistis, poravnas pesak, da sledeći koji dodje iza tebe i ne primeti da je tu neko bio. Svako ima pravo na svoj početak, sredinu i kraj. Tastina je to kad nastojis da svojim idejama utices na zivote drugih. Mnogi su to pokusali.. neki i uspeli.. obično sa kataklizmickim posledicama.
bananas
(Ghost)
14. октобар 2011. у 07.29
„Svakog dana, u svakom pogledu, sve vise napredujem.”

A svakog dana vidim koliko toga mi u stvari - nije potrebno,.

Space. The final frontier.

Mi smo potomci kucnih ljubimaca, koje su vanzemaljci zaboravili nakon što su se u neka davna vremena zaustavili na Zemlji da bi im se pets malo istrcali i protegli noge.

http://img847.imageshack.us/img847/3239/boardr.jpg
vudu-lenjin
(Dr Prevarion)
27. октобар 2011. у 19.26
Još jedan:





Kad me početnik u nečemu pita kako da radi, ja, da bih skratio priču, kažem mu: „radi sve suprotno od onog kako ti se čini da treba”.

Hoćete primer? Pa eto, kad neko tek stigne u ovu Australiju i pita me kako da nađe svoj prvi posao, kako da se postavi prema agenciji za zapošljavanje, na koji način da razgovara sa poslodavcem kad ga pozovu na intervju, itd. ja mu prosto kažem da radi sve suprotno od onog kako on zamišlja da treba. Da mi je neko dao ovaj savet pre 8 godina kad sam stigao u Australiju, to bi mi prištedelo mnogo gluparenja.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.