Дискусије : Сиднеј

 Коментар
vudu-lenjinПорука негативно оцењена. Покажи

Kada vas žale jer ste u Australiji
vudu-lenjin
(istinozborac)
15. септембар 2011. у 21.32





Da li se smejete kada vas vaši poznanici koji ne žive u Australiji - sažaljevaju?


„Nije imao/imala gde da ode pa je morao/morala u Australiju”

„To je tako daleko od sveta, tamo ništa nema”

„Ne valja u Australiji, ima puno Kineza”

„Sve im je skupo tamo, od kuća do odeće i hrane”

„Sunce prži, svi će da dobiju rak kože. Ili će da ih pojedu ajkule”

„Vratili bi se oni ali im je skupa povratna karta pa ne mogu”


klc
(Engineer)
16. септембар 2011. у 00.20
naprotiv Vudu, svi moji poznanici i radne kolege žele da žive u Australiji...izraze/izjave koje si naveo još nisam imao prilike da mi neko kaže...poz
MAKPO
(uljar)
16. септембар 2011. у 00.34
Nikad čuo tako nešto!

Jedino smesno je bilo sto su se cudili što ne smem sunku poneti za Sidnej.

Posle svakojakog objašnjavanja, samo cujes glas, mogo si poneti, pustice oni tebe, sunka je to. A, da spakujemo...mislis da ne može...

Pozdrav
Raven_UKПорука негативно оцењена. Покажи

Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
16. септембар 2011. у 00.46
Meni su sve kolege rekle da ću da izvrsim „karijerno” samoubistvo ako odem u propalu koloniju kojoj se smeje ceo svet.

Nisam ih slusao...

Tako mi i treba kad ne slusam starije i pmatnije...

Ja zalim samog sebe i yebem dan kad sam dosao da živim u ovu Savamalu...
klc
(Engineer)
16. септембар 2011. у 01.16
raven, jel to od pom boyz
ja ih znam cetvoricu sto su sa familijama dosli ovde u zadnjih 4 meseca i kažu da im je super ...iz Manchester-a inače
ništa drugo ti nepreostaje nego kartu u jednom pravcu pa nazad da se vise nemucis u ovoj vukoyebini ...srećan put i mirno more
bananas
(♥)
16. септембар 2011. у 01.26
Ima komentara, od rodbine, u stilu „mnoogo ste daleko”.

Svi prijatelji uvek kažu „samo kad ste se sklonili”, „dobro je da ste otisli”, „bolje je tamo šta bi ovde”, „jeste daleko a ko zna zašto je to dobro” i sl. varijacije na temu.
Raven_UKПорука негативно оцењена. Покажи

Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
16. септембар 2011. у 02.02
klc, odredjenoj vrsti pomova je ovo raj na zemlji. neko ko je iz omanjeg grada npr Leicester, Reading, Sheffield, ko je zanatlija i ko dobije agorafobiju kad treba da ide u London, a pritom je još i polu-pismeni chav (ako znaš šta je to) i rasista, njemu je ovde super.

jel ti to meni nudis kartu ko sto je McHammer platio put Sinead O'Connor da se vrati u Irsku kad je javno rekla da je Amerika sranje i pocepala papkovu sliku na televiziji zbog prikrivanja pedofilije u katolickoj crkvi?

Oćeš da ti ostavim adresu da mi saljes kartu ili ćeš da mi kupis e-ticket?

Vi sto samo znate usraliju i srbiju, i vama je ovo raj na zemlji. E pa onda uzivajte u clanstvu ambulance klubova i kad otegnete papke na operacionom stolu zato jer se „nadri-hirurgu” tresu ruke od kokaina.

Uzivaje da vas drapaju na svakom cosku, korupciji i nekulturi.

Ovo je SavaMala bre, i yebem ti dan kad sam dosao u ovu Savamalu da živim!
bananas
(♥)
16. септембар 2011. у 02.17
Daj vise mraven, ti k'o navijen i k'o da si jedini koji je u zivotu (po)jeo gowanca zbog ljubavi. Svet se ne okrece oko tebe: sto ti je - to ti je.
Raven_UKПорука негативно оцењена. Покажи

Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
16. септембар 2011. у 02.23
Eh bako...ja se taman ponadao besplatnoj karti nazad u pomijaru a ti tako...jel to zato što bi ti nedostajao na ovim prostorima ako mi klc stvarno kupi kartu? mwah-mwah
bananas
(♥)
16. септембар 2011. у 02.26
Naravno da bi mi nedostajao, ja tebe mucho lolim.

Nego, reci ti meni je l ovako nešto stvarno moguće? (ako se ceo link uopste provuce)

http://www.dailytelegraph.com.au/news/weird/zhang-nan-has-15cm-eel-swim-into-his-penis-and-has-it-removed-f... -his-bladder/story-e6frev20-1226138170989
bananas
(♥)
16. септембар 2011. у 02.28
McManus
16. септембар 2011. у 02.28
Pernati, hebi ga matori, hteo si svoju polovnu englesku rendgensku opremu da uvalis ovde. Umislio da će ovi da se ukake jel'da? Primitivci neće da primete šta je jaje a šta bubreg.
Nego iscitavam te laganica na Velikoj Britaniji, kenjas kako ovde pravis 100 iljadarki godisnje, fol ala si se snasao, bolje sto si otisao.
Jel ima sanse da se sa sobom dogovoris, milim - jeli trta ili mrta, ...i gs majstore, odluci se.

100 iljadarki? I to je za tebe pojam? Smesan si.
klc
(Engineer)
16. септембар 2011. у 02.40
raven,
previse brzo zakljucujes neke stvari...možda upravo zbog toga sto si već dugo vremena proveo u ovoj „vukoyebini” ... ne znam šta si ti to toliko video pored srbije/UK i ove „kolonije” pa da tako tacne komentare postavljas...što se mene tiče, nisam iz srbije ali sam proveo par godina i tamo, uz australiju bio u njemackoj,zadnje 4 godine u Tajlandu, obisao 90% azije, juznu afriku, latinsku ameriku i naravno verujem svima nama znanu evropu ..samo nazalost put me nije naveo još u SAD (ali nadam se da ću i to da tikujem uskoro)

elem, mislim da sam dovoljno video/prosao/čuo za konstantaciju da je ovo jedna od lepsih zemalja za zivot u ovom globalnom selu ...

za ljude naprimer kao ti, nigde nije dovoljno dobro jer da ti je bilo ok u UK verujem ti bi tamo i ostao ... takodjer mislim da okruzenje ovde u kom se kreces je istog stava kao i ti, sto u ovom slučaju uopste ne pomaze

što se karte tiče, nazalost nisam UN iliti neka druga humanitarna organizacija koja deli karte za zeljene destinacije nesretno raseljenih/naseljenih lica ... ustvari ne znam odakle je to i poteklo jer u svom zadnjem postu nisam uopste implicirao u tom smeru (kupovanja karte), već na izraz „one way ticket” ...

lep pozdrav
Raven_UKПорука негативно оцењена. Покажи

Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
16. септембар 2011. у 03.42
McManus trebao si malo bolje da se udubis u tematiku tamo, pa bi možda razumeo šta je pisac hteo da kaže, nego poredis babe i zabe. Ja nikad nisam rekao da su ovde loše plate i da nema posla za pristojan zivot, pogotovo oni koji hoće da rade. Isto tako, ovde možeš da mandrknes na operacionom stolu zbog „opustenosti” doktora kome se yebe za tvoj i ostale slučajeve, to ako si platio membership za mabulantu, pa te donesu do operacionog stola, i doktoru se zbog toga ne desi ništa!

Ova zemlja bi zaista mogla da bude raj na zemlji za sve, ali nazalost samo je za neke...

U pravu si treba da se manem medicinske opreme, to je ovde bezveze, nego treba da uvalim doope u local government u neki qrchev opstinski odbor za proliferaciju shunudla i zdavanja dozvola za kucice i macice, kao nasa baka i tamponov. Tu su pare i to za ništa! Prilike za drpanje para kradju i korupciju su tu mnogo bolje nego bilo gde drugde u ovu zaostalu koloniju.

klc, ja sam samo odgovarao na temu, ti si nudio kartu.
Raven_UKПорука негативно оцењена. Покажи

Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
16. септембар 2011. у 03.47
Može bako, kako ne, zavisi od „promjera” jegulje i doticnove urethe tj otvora na glavicu. Uhvati me jeza kad pocnem da mislim koji je zahvat bio da mu je izvade...

Mrako je kandidat za takav slučaj, posto je on već „masan”! ;-)))
McManus
16. септембар 2011. у 04.18
Ukapiro sam te savrseno. Znamo obojica ko je skenjao UK,zato sam i ja ovde. Gledam neki dan otvaranje novog Vestfilda tamo i napada sirotinje na otvorena vrata novog soping centra. Setim se smrada nekih ulica istocnog Londona, Mancestera i podzemne. Nemoj jebiga. Nije takva zurka, nemoj da crtamo ljudima ovde oblacice i pcelice. Sve je tamo u urcu. Ali sve.
A za razliku od tebe ne svojatam UK. Nije to moj deda gradio. Trebalo bi i ti da uporedis ono sto je pravila tvoja krv. Onda uporedi nasu zastavu sa svetskim automobilima (vidim mrzis holdena, holden je 10 liga iznad zastave), nasu ekonomiju i naše zdravstvo.

U vezi zdravstva i korupcije odgovoricu ti samo jednim linkom a ti razmisli odakle smo dosli i zašto se ne vracamo.

http://www.pistaljka.rs/home/read/139
bananas
(♥)
16. септембар 2011. у 04.57
Neverovatno, znaci i time se bave! Imam drugaricu u Beogradu kojoj je nedavno otkrivena kvrzica na dojci. Ukratko, morala je na zracenje. I šta je bilo, odgadjali su joj i prekidali jer masina nije radila! Imala je između dva tretmana pauzu i po nedelju dve. Falio neki deo za masinu i oko toga je ispalo natezanje. Strasno.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
16. септембар 2011. у 05.07
Cekaj bre malo...uhhh. Opet me tangiraju „ tange”

Da uporedis ono sto je napravila tvoja krv? Ok pa jel ti to upoređuješ?
Ne može se svet gledati kroz zadnjih 50-100 godina. Ono sto je pravila nasa krv je paljeno ruseno gradjeno vekovima. Srbija je imala tu nesrecu da bude na takvom jednom mestu , gde svaki cas neki rat i neki pljackas baci oko na nasu zemlju. Ne znam dali razumes posledice stradanja našeg naroda kroz istoriju. Dali uopste možeš da razumes kako to izgleda da trecina muskog stanovnistva pogine u prvom svetskom ratu, a trecina se vrati obogaljena? Koliko su velike posledice prolivanja naše krvi zbog tih istih engleza ili nemaca ili bilo kojih drugih velikih.

Ja lično mislim da je nasa kultura na vecem nivou od engleskih kolonija.
Vreme je teško svuda, od Evrope do Amerike. Zapadni kapitalizam jednostavno po svom politickom sistemu i onako kako je zamišljen urusava sam sebe, isto kao i komunizam.Da bi kapitalizam i dalje razvijao svoj stil zivota neophodni su ratovi i otimacina i pljacka i sve to u vidu „ milosrdnih andjela” i „ uvodjenja demokratije” divljim plemenima sirom sveta. Ceo svet je u jednom moralnom kolapsu prvenstveno, a zna se zašto se to radi.

Kako može covek da bazira kvalitet zivota po nekim tamo vesfildima ili automobilskoj industriji? Prvo Srbija nema puteve za dobre Automobile ove ili one. Srbija je pokorena 1918 i otada se radi na unistenju nas kao nacije. Mi smo sada u novom svetskom poretku gubitnici i cilj je da nestanemo, da se pokrstimo, da upadnemo u neke sekte, da se unisti jedan slobodarski duh koji je stvorio dusanovo carstvo. I sve se radi planski. Od zatupljivanja naroda do falsifikovanja istorije. Glavni cilj je da se kapitalizam i dalje razvija i to iskoristavanjem rudnih bogastava Rusije a mi kao jedna pravoslavna ( većinom) nacija stojimo na putu zapadnim bitangama jer smo uvek bili direktna pretnja zapadu i kapitalizmu. Pravoslavni narodi jednostavno se ne uklapaju u religijsko-filozofski pristup koji diktira zapad. Koliko mi imamo praznika godisnje? Mnogo?

Protiv čega se bore nasi ljudi u Srbiji? Covek, moj rodjak je dosao da radi sa mnom i ovako posle tri meseca rekao? Neću da radim od sedam do pet, neću da živim od petka do nedelje, neću da rmbam, ocu da živim zivot. Mlad sam i ocu da uzivam. Neću da radim ko konj za kreditno ropstvo. Ocu da budem srećan i vracam se u Srbiju da živim ko covek. I znaš šta. Gledam ga. Nema para ali živi. Radi koliko oce i koliko mu treba. Ima mali posao , ima malu platu ali puno srce zivota.

Koliko je i ispravno naše shvatanje? Kaže covek e sad radim dok sam mlad da bi kad ostarim uzivao. Star covek ne uziva, jer je star i to je prirodni zakon i svi moramo ostariti ovako ili onako. Istina je da kad si star , ti si i bolestan bilo gde da si u svetu.Sa parama ne znam koliko možeš da kupis zdravlje jednom kad ga izgubis? Sa parama nikad nećeš moći da kupis nekoga ko je umro pa aj sad ga ozivi?

I sam koncept para je samo iluzija zivotnog standarda. Na kraju dana cilj je da se gotov novac ukine i da svi žive u jednom te istom standardu gde će se sve placati karticama. Gde su prihodi i rashodi u brojkama , a celo zamajavanje je ko koju valutu koristi. U jednoj zemlji na kraju dana ostace ti 100 funti ili 100 dolara ili 100 dinara ili 100 juana ...ali vrednost koju kupis u namernicama je ista. Znaci onaj u Srbiji radi za 50 000 dinara mesecno onaj u Australiji za 7000 dolara. A standard?

sidtak
16. септембар 2011. у 06.53
Bambuse,svaka chast,sve si rekao u najkracim crtama,još jednom svaka ti chast majstore!!!
bananas
(♥)
16. септембар 2011. у 09.59
Protiv čega se bore nasi ljudi u Srbiji? Covek, moj rodjak je dosao da radi sa mnom i ovako posle tri meseca rekao? Neću da radim od sedam do pet, neću da živim od petka do nedelje, neću da rmbam, ocu da živim zivot. Mlad sam i ocu da uzivam. Neću da radim ko konj za kreditno ropstvo. Ocu da budem srećan i vracam se u Srbiju da živim ko covek. I znaš šta. Gledam ga. Nema para ali živi. Radi koliko oce i koliko mu treba. Ima mali posao , ima malu platu ali puno srce zivota.
____________________

Odakle je on dosao, iz nekog manjeg mesta u Srbiji? Gde tamo živi tj. sa kim? Je li ozenjen ili slobodan? Da li živi sa roditeljima? Ima li u vlasnistvu krov nad glavom, zemlju? Kakvu skolu ima? Znanje engleskog?

Svaki covek je posebna prica. Ako je on dosao ovde i upao u masinu tri meseca, u ovaj ogroman grad, krenuo tempo koji mu je tamo bio spansko selo, apsolutno me ne cudi što se na kraju poplasio i otisao nazad. Ako je sam, šta bi ovde? Da bi ustedeo za neki depozitcic treba koliko da rmba? A tamo u svom mestu ima možda kucu ili stan od roditelja za šta ne mora da se zaduzuje i da ga boli glava. Tamo može da zivotari i ne menja mnogo toga, prezivece. Ovde treba da zavrne rukave i nategne se kao nikad u zivotu. Pa normalno da je onda digao ruke od belog sveta.
josh-uvek-ovde
16. септембар 2011. у 12.44
Bombus „Mi smo sada u novom svetskom poretku gubitnici i cilj je da nestanemo, da se pokrstimo, da upadnemo u neke sekte, da se unisti jedan slobodarski duh koji je stvorio ...”

Potpuno si u pravu.
Nađem ja u poštanskom sandučiću pre neki dan neki crkveni časopis i kad sam ga prelistala šokirala sam se onoliko. iz teksta citiram„ naša vera se zasniva na simbolizmu odnosno katolicizmu”...i malo malo pa mi smo u biti katolici jer simbolizam znači katolicizam...
Odem kod mame a ona i komšinice piju kafu i komentarišu kako je časopis zvanična crkva odobrila. Ja ih tu razuverim i savetujem da budu oprezne jer su i sami „zaposleni”u crkvi podeljeni po tom pitanju. Ne znam koliko ste u toku ali žećša borba se vodi oko jedinstvenih praznika i pitanja dolaska Pape u Srbiju.
djolenolovic
16. септембар 2011. у 17.59
hm
mladenov
16. септембар 2011. у 20.35
„Neću da radim od sedam do pet, neću da živim od petka do nedelje, neću da rmbam, ocu da živim zivot. Mlad sam i ocu da uzivam. Neću da radim ko konj za kreditno ropstvo. Ocu da budem srećan i vracam se u Srbiju da živim ko covek.”

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/176411/Nemaju+pravo+na+stan%2C+auto%2C+porodicu%2C+nadu ...html

Nema kreditnog ropstva jer se i ne može kredit podici, a bez krova nad glavom i sigurnog posla ne prave se mala deca, sto je ozbiljan problem onoga drustva.
mladenov
16. септембар 2011. у 20.43
Kako ova parola 'gordo' zvuci onima na birou za zaposljavanje koji uzaludno cekaju da im svane:

„”Neću da radim od sedam do pet, neću da živim od petka do nedelje...„

Boze dragi koliko smo otisli daleko - dva paralelna sveta, dve galaksije!
Cesto se to primeti u kontaktu sa onim narodom tamo. Cesto mi kažu ”davno si ti otisao„”
Raven_UKПорука негативно оцењена. Покажи

Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
16. септембар 2011. у 20.44
McMajmun

16. septembar 2011. u 04.18


Ukapiro sam te savrseno. Znamo obojica ko je skenjao UK,zato sam i ja ovde. Gledam neki dan otvaranje novog Vestfilda tamo i napada sirotinje na otvorena vrata novog soping centra. Setim se smrada nekih ulica istocnog Londona, Mancestera i podzemne. Nemoj jebiga. Nije takva zurka, nemoj da crtamo ljudima ovde oblacice i pcelice. Sve je tamo u urcu. Ali sve.
A za razliku od tebe ne svojatam UK. Nije to moj deda gradio. Trebalo bi i ti da uporedis ono sto je pravila tvoja krv. Onda uporedi nasu zastavu sa svetskim automobilima (vidim mrzis holdena, holden je 10 liga iznad zastave), nasu ekonomiju i naše zdravstvo.

U vezi zdravstva i korupcije odgovoricu ti samo jednim linkom a ti razmisli odakle smo dosli i zašto se ne vracamo.

http://www.pistaljka.rs/home/read/139

________________________________________________________________

Ja sam u zastavu seo par puta, silom prilka, i nikad vise. Hvala bogu nikad nisam imao prilike da tu krntiju provozam. Yugo je mogao da se kupi u engleskoj, ako želiš da sa tobom teraju sprdnju.
Sperma tome, ja ne mogu da poredim te krntije i polu-proizvode sa au polu-proizvodima. Imao sam niz rovera i british leiland govnomobila, ali od nijednog nisam dobio hronicne hemeroide kao od holdena, koje mi ti BTW tvojim half baked ill-informed komentarima sada agrravate!

Ja sam tamo otisao mnogo pre tebe,i to na velika vrata i sa britanskim pasosem, koji nemam po istom osnovu kao ti, koji ga je dobio tako što se povlacio po home offisu da ih molis da ti daju refugee status.

Dok si ti provodio vreme u Looney House-u u Croydonu, ja sam već imao par godina karijere u civil servisu iza sebe.

Drugo, ja još uvek stojim iza svoje stavke da je ovde običnom coveku lakse zarditi 100K aud, nego običnom englezu 40K GBP.

Treće, Dr. Suresh Nair, australijski neurohirurg, tj sa australijskom diplomom, je dvoje upokojio na operacionom stolu i još njih 12-13 stavio u invalidska kolica dozivotno zato jer su mu se tresle ruke od kokaina. Nepean helthace je to znao od početka, ali su odlucili da ga prikrivaju i stite, umesto da ga na licu mesta otpuste, kao sto bi se desilo u UK. Tuzno je u ovoj koloniji sto Dobri Dr. Nair nije zavrsio u zatvoru zbog gore navedenog, nego zato što je posle niza godina takvog zivota i ponasanja mislio da je nedodirljiv pa je svojim dvema qrvama dao losu gudro, pa su obe mandrknule kod njega na gajbi, tj na negovom qrcu.

Pacijenti koje je unesrecio neće da se vrate sa onoga sveta a nepean helthcare trust neće čak ni novinarima i javnosti da da podatke o rabotama „dobrog” doktora, claimuju privacy laws!

Serem ti se sto i jedan put u takvu zemlju i takvo licemerje, gde ti uzimaju mediocre care levy da te upokoje, i nikom ništa! tako nešto ne bi moglo da se desi u UK gde se NHS zaposlenici, pocevsi od cistaca WC-a pa do direktora bolnice randomly testiraju svakog meseca za gudro, pa ako ti nadju, odma letis sa posla bez dalje diskusije, pre nego sto unesrecis nekoga ko je tu već zato što mora da bude tu.

Dovoljno sam vremena proveo u healtcare biznisu u obe zemlje, da znam o cemu pricam, pa ti stoga preporucujem da prestanes da placas medicre care levy, i da te pare pocnes da stedis, da imaš za avionsku kartu da se vratis u UK kad zdravlje pocne da te keca. malo ćeš da se izlezavas po bolnickim hodnicima dok na tebe ne dodje red, jerbo mora da se pregleda i sva zgadija iz istocne evrope i afrike, kojima je mama Kraljica velikodusno otvorila granice, ali kad dodjes na red dobices top service, a ne kao ovde, gde te operisu sutra pod kokainom, pa se za 24 sata nadjes u mrtvackom sanduku zbog slepog creva!

Onda ti ne vredi ni 100 in 200 ni 300k godisnje!

Stvarno si majmun ako kažeš da si živeo u UK, a nije ti jasno o cemu pricam i onda izvces moje reci sa drugih diskusija!

KO IZVRCE MOJE RECI, JEDE VNUGO IZA PECI!

a za ovaj link iz Srbije, čak je i tamo bolja situacija u zdravstvu jer ima ljudi koji su pripremljeni da stave svoju karijeru na crtu da bi ispravili nepravdu, a ne kao ovde gde se sve gleda kroz pare i licemerje. Svaka cast toj radiologici sto ima mooda da se javno exponira i sto to radi u liniji svoje doktroske zakletve.

Doktore, postovani kolega, svaka vam je gore na mestu. zavidim vam sto i ja nisam tako elokventan na maternjem jeziku...Da li ste razmišljali o karijeri kao pisac?
mosman
17. септембар 2011. у 00.05
Kakav glup topik.Šta ima mene bilo ko da zali kad sam zdrav i prav,familija takođe,steko sam vise no gomila onih koji su se ovde rodili.Meni je zao bolesnih ljudi ma bilo gde da su.A mene da zali neko zbog geografije a taj mi u zivotu i netreba.
zupa
(сељак)
17. септембар 2011. у 02.24
ВИДИШ ДА ЈЕ ТАЈ ЛЕЊИН МАЛО ТЕЖИ БОЛЕСНИК У ГЛАВУ,ГДЕ ГОД ОДЕ СВИ
ГА НАПАРАДАЈУ,ТАКВА ВАМ ЈЕ ДАНАС ВЛАСТ У СРБИЈИ,А ЛЕЊИН И КРКЛЕЦ
СУ ЊИХОВА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА,АКО НИЈЕ ЈЕДАН ТЕ ИСТИ.
sidtak
17. септембар 2011. у 02.31
Zupo,i još dodati babananu,sve je to jedna te ista osoba,,,
mladenov
17. септембар 2011. у 08.03
vudu lenjine, zaboravio si još par tacaka:

„u Australiji skupe banane”

„u Australiji ti kusur vracaju u ruku a ne na tačni”

„U Australiji treba otplacivati kredite, u Srbiji ne”
bananas
(♥)
17. септембар 2011. у 19.11
Mladenov,
procitala sam tekst sa tvog linka. Ono je zaista uzasno, šta drugo da kažem. Možemo mi da pišemo nostalgicne pricice koliko volimo ali, reala je nešto sasvim drugo. Ta devojka koja radi 6 godina kod privatnika bez stalnog radnog odnosa a već ima 29 godina je samo jedna od ko zna koliko njih. A ovde klinci krenu da rade sa 15 godina i lepo crno na belo, odmah im procenat ide u penziono, nema greške. Tamo deca koja studiraju prvu zaradjenu kintu vide tek kada zavrse i ako su srećni da dodju do posla. Tu već govorimo o mladom coveku koji ima najmanje 23 godine. U tim godinama ovdasnji mladi ljudi za sobom imaju već iha ha rada i potrosenih para koje su sami zaradili. Dok tamo mama i tata moraju da daju dzeparac i finansiraju apsolutno sve sto je podmlatku potrebno. Romanticarima je možda surovo sto ovde deca rade desetak ili vise sati nedeljno za dzeparac. A nama odavde je tuzno citajuci ovakve i slične vesti koje opisuju mlade ljude bez prevelikog izbora i neizvesne buducnosti.
vudu-lenjin
(istinozborac)
20. септембар 2011. у 00.21
Hvala na 30 odgovora. Temu sam postavio cisto zato jer su oni na Politici uvek pljuvacki raspoloženi kad je reč o Australiji (valjda zato što ja živim u njoj). Preneo sam vam u topicu šta obično čujem o Australiji pa da vi prokomentarisete. Naravno, umesao se Raven i usro sve. Pa, dobro. Neka je. Bar se iz cele diskusije vidi ono glavno, da zaista kenguri ne skacu po ulicama, ajkule ne pojedu bas svakog ko se smoci na plazi i ne dobijemo svi rak koze. Australija ima svojih dobrih i manje dobrih strana ali ostaje cinjenica da je to jedna od retkih zemalja danas sa priicno solidnom ekonomijom.. Sto rekoh ženi, za sledećih 300 godina biće dovoljno uranijuma, uglja, gasa, zlata i ostalog, tako da je sadasnji standard odrziv.
josh-uvek-ovde
20. септембар 2011. у 08.59
@vudu
Upravo sve to što si naveo mi govore ovde ljudi kad čuju da se spremam za imigraciju u Australiju. Najčešće mi kažu za ozonske rupe i „au pa gde čak tamo...?”

@bananas

Ne mogu nikako da ti odgovorim na onoj drugoj temi nešto zeza na ovo:

Ovo je info za @još, da vidi kako se to ovde kulturno radi:

http://img62.imageshack.us/img62/4682/p10105591.jpg

Mislim šta reći a ne zaplakati-izgleda da su neke stvari zajedničke ljudima bez obzira na nacionalnost i geografski položaj... :-(
vudu-lenjin
(istinozborac)
20. септембар 2011. у 17.12
-7 u topicu??! Ljudi, pa je li to moguće?

Siguran sam da je to rekord za diskusije Sidnej. Na Politici sam jednom dogurao do -11.
Raven_UKПорука негативно оцењена. Покажи

Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
20. септембар 2011. у 19.07
Samo sam ja gori od tebe...meni daju minus i kad kažem „dobar dan”...ja dodjem i zaserem sve..uskoro ću da delim prvo mesto sa Mariom...

Polako djorjde, postajes i ti notoran...
metacortexПорука негативно оцењена. Покажи

metacortex
20. септембар 2011. у 20.51
@vudu-lenjin
Sto rekoh ženi, za sledećih 300 godina biće dovoljno uranijuma, uglja, gasa, zlata i ostalog, tako da je sadasnji standard odrziv.

mitovi i legende australijskog rudarstva...

http://www.independentaustralia.net/2011/business/mining-the-truth-the-rhetoric-and-reality-of-the-commo dities-boom/
bananasПорука негативно оцењена. Покажи

bananas
(♥)
20. септембар 2011. у 21.07
Ovo sa minus/plus fazonom je totalna nebuloza. Jeste mi se omaklo nekoliko puta i jedno i drugo ali da dozivljavam euforiju kaceci nekom minus, e pa to mi je van pameti. Seljaci u glavu koji redovno klikcu na minus rade to po sistemu „šta ti tu sad ću ja tebi”. Svidja ti se sto pišem? OK. Ne svidja ti se moja misao? OK. Naravno da će svako uvek otvoriti zaklonjen post jer u coveku je taj poriv da vidi ono sto je iza. Tri minusa ne cine da se reply izgubi već samo mame da se vidi šta je to što su ljudi „ocenili” negativnim.
Raven_UKПорука негативно оцењена. Покажи

Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
20. септембар 2011. у 23.46
Exactamundo!

Evo dao sam ti gore minus u nameri da ti „sakriju” post pa da onda svako klikce na njega!
vudu-lenjin
(istinozborac)
21. септембар 2011. у 00.49
Metacortex, tekst je prakticno bezvredan. Ide za tim da dokaze da je rudarstvo ne samo manje korisno nego što se misli nego ga treba ukinuti jer steti ostatku ekonomije. Vidis kako porede prihod od rudarstva sa prihodom od sektora finansija. Međutim, finansije nisu proizvodnja, to je presipanje iz supljeg u prazno, lihvarenje, pljacka gradjana. Finansije nisu izvozna grana, ne doprinose prilivu dolara u Australiju nimalo.. čak, doprinose odlivu dolara, jer tako Australija pozajmljuje i ulaze u druge zemlje. Kad bi rudarstvo puklo sve bi kao domine popadalo, dok se za npr. turizam to ne bi reklo, ni za industriju koje skoro pa vise i nema. Gradjevina zavisi direktno od stabilnosti ekonomije. Rudarstvo je dakle lokomotiva cele AU ekonomije.. bez nje bismo bili na nivou Novog Zelanda i nize.

===========

Public perceptions of the size and significance of the mining industry to the Australian economy are radically different to the facts, a new study by The Australia Institute‘s Dr Richard Dennis and David Richardson reveals.

„The future is in our hands, and it will be defined by the way we handle the current minerals boom. Get it wrong, and we falter. Get it right, and we set the nation up for decades to come.”
~ Prime Minister, the Hon. Julia Gillard

The Australian economy, like all modern economies, is diverse and ever changing. In 1951, agriculture accounted for just over 30 per cent of Australia’s GDP—much bigger than mining has ever been—but today agriculture represents just 2.6 per cent of GDP. Sixty years ago it would have been inconceivable to imagine agriculture shrinking to less than a tenth of its size as a share of the economy. By the same token, nobody would have predicted that the telecommunications sector would become so large; the mobile phone industry employed virtually nobody in the 1980s. But change is a signature feature of a healthy economy, and these things did indeed take place.

Recently the mining industry in Australia has boomed, surging from around four per cent of GDP in 2004 to around nine per cent today. But the rise of the mining industry is neither inexorable nor universally beneficial. While the high exchange rate associated with the mining boom has brought down the price of imports, at the same time it has ensured that trade-exposed industries such as tourism, manufacturing and education will find it harder to compete internationally.

Much has been said about the changing face of the mining industry, where the effects of the boom have been both substantial and positive. But until very recently there has been far less discussion of the impact of the mining boom on the rest of the economy, including those areas which have suffered as a result. While one might assume that any expansion in the mining industry simply adds to the overall size of the Australian economy, in reality the operation of the macro economy is far more complex. Indeed, much of the growth in mining comes at the direct expense of expansion in other parts of the economy.

The paper describes the various ways in which the mining boom is changing the Australian economy. In particular, it highlights some of the negative consequences of the boom which are rarely acknowledged in public discussion of economic issues.

For example, when asked what percentage of workers they believe were employed in the mining industry, the average response was around 16 per cent, when according to the Australian Bureau of Statistics (ABS) the actual figure is 1.9 per cent.

The survey also found Australians believe that mining accounts for more than one third (35%) of economic activity. However, ABS figures show that the mining industry accounts for around 9.2 per cent of GDP – about the same contribution as manufacturing and slightly smaller than the finance industry.

The survey was conducted as part of a new research paper by The Australia Institute. The Institute’s Executive Director Dr Richard Denniss launched ‘Mining the truth: The rhetoric and reality of the commodities boom’ on Thursday 8 September at the Institute’s annual conference in Sydney.

Dr Denniss said the mining industry’s expensive advertising campaigns had clearly had an impact on people’s perceptions.

[Listen to a debate between Dr Richard Denniss, executive director of the Australia Institute, and Minna Knight, a director of the Australian Mines and Metals Association.]

„The mining industry likes to portray itself as a big employer, a big tax payer and a big money maker for Australian shareholders. Yet the reality just doesn’t match the rhetoric,” said Dr Denniss.

„The mining industry’s advertisements ignore the way that the mining boom is driving up the exchange rate, driving up mortgage interest rates and driving down employment in other sectors of the economy,” he said

„It is a bit rich for former BHP Billiton chairman Don Argus to talk about declining productivity growth when an analysis of the figures actually reveals that productivity in the non-mining sectors is growing quite rapidly. The irony is that it is the rapid decline in productivity in the mining industry that is driving down the national figures.”

The paper also reveals that the mining boom is driving a blow out in the current account deficit with the International Monetary Fund expecting the current account deficit to reach 6.5 per cent of GDP in the medium term. In the middle of a supposed export boom this will put Australia back into Paul Keating’s ‘banana republic’ territory.

„It’s amazing to compare the rhetoric of the mining industry with the reality of the national accounts. Not only is the mining boom reducing the competitiveness of other exporters but the enormous outflow of profits to the foreign owners of the mining companies is driving up the net income component of the current account,” said Dr Denniss.

„It might seem bizarre, but Australia is set to simultaneously experience a mining boom and a blow out in our current account deficit,” he said.

„The mining industry is in the middle of planning massive further expansions. But the faster the expansion of the mining industry, the lower the level of employment in other industries will be. You don’t have to be a protectionist to see the merit in slowing the approval of massive new mining and coal seam gas ventures.”

In summary, Australians believe that the mining sector:

* Employs nine times more workers than it actually does
* Accounts for three times as much economic activity as it actually does
* Is 30 per cent more Australian-owned than it actually is.
metacortex
21. септембар 2011. у 07.56
Finansije nisu proizvodnja a rudarstvo je proizvodnja? Rudarstvo je takođe pljacka gradjana i takođe doprinosi odlivu kapitala iz Oza. Ti ljudi ni porez ne placaju...

http://www.smh.com.au/business/bhp-wins-540m-tax-case-20110601-1fglb.html

Sve firme koje kopaju po Ozu su ili Engleske ili Americke, tj. sav profit na kraju zavrsi izvan Oza.

Izvozni proizvod broj 1 u Viktoriji (u kojoj živi skoro pola Australije) je edukacja. Melburn je treci najveci studentski centar na svijetu.

http://www.dfat.gov.au/publications/stats-pubs/analysis-of-australias-education-exports.pdf

Ili recimo turizam, koji zaposljava 4,5% Ozija, sto je duplo vise nego u rudarstvu (1,9%)

http://www.alp.org.au/federal-government/news/tourism-gdp-remains-steady-328-billion/
metacortex
21. септембар 2011. у 08.01
I da, vecina „firmi” koje se bave edukacijom su u državnom vlasnistvu, tj. vecina profita ostaje u Ozu.

Rudarstvo pumpa dolar, a ispumpava i turizam i edukaciju...
asdfghjkl
22. септембар 2011. у 10.00
Onomade lokalne pertske novine za divno cudo (obično se sve sto je protivno Bulidzi Barnetu ne objavljuje)objavise tekst sa „Vikiliksa” tj raport US ambasodora posle neuspelog „biznis” mitinga u Pertu.
Naime Jenksi ocenili da u Pertu tj. WA postoji ogromni potencijal (ili velika rupa) za ulaganje u poljoprivredu, turizam, usluge i još neke grane nevezane za rudarstvo. Ambasador doveo tim spreman da ulozi pare a docekao ga sipak.
U svojoj depesi ljude koji vode WA i u opste WA je opisao kao „very shalow” i da u glavi umesto mozga imaju „rocks and gas” (izasla je i karikatura na kojoj je Barnet predstavljen kao „Woodside employee of the Year”). Svaki razgovor se sveo na „resource” i postavilo se pitanje „who run the country - obviously Prime Minister not”.
Zakljucak je bio zaboravite o bilo kakvom ulaganju u WA.

Najsmesniji su srpski gologuzani koji popasu pricu o „muzenju WA” od strane ostalih država u AU „jer se ovde kopa ruda”.

Ja ovoliko budala po kvadratnom metru nevideh od vojske.
radikalan
(x)
16. новембар 2011. у 18.33
pre bnego sto procitam sve ovo *ranje [jer sam na poslu i cekam 5 pa da idem kuci] samo da vam kažem da je [ako to već ne znate] vudu jako veliki emotivac i vodjen je emocijama kao i 90 % 'naših'

emocije su ga dovele ovde, pa se odusevljavao svim i svacim trudeci se da ubedi sebe da voli australiju i da je jako srećan ovde [ još uvek to radi] , kao i svim mi manje vise. ALI cinjenice su :

1. nigde vise nije super
2. australija je prosecna zemlja kao recimo Yuga 70-80 -ih.
3. evropa je pukla
4. amerika takođe
5. srbija je pukla 90 -ih.

Znaci sto bi rekli vojvodjani 'sedi disi, za bolje ni nisi.'

ali sad samo bez preteranih emocija molim vas...

pozdrav
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.