Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Carbon Tax - dubina gluposti avg australopitekusa
Raven_UK
06. август 2011. у 21.59

Stiglo pre neki dan;

Ian Rutherford Plimer (born 12 February 1946) is an Australian geologist,
academic and businessman, and professor of mining geology at the University of Adelaide ..
You will appreciate his take on climate change (aka: global warming).

Professor Ian Plimer could not have said it better! If you've read his book you will agree, this is a good summary

Okay, here's the bombshell. The volcanic eruption in Iceland ,
since its first spewing of volcanic ash has, in just FOUR DAYS, NEGATED EVERY SINGLE EFFORT you have made in the past five years to control CO2 emissions on our planet - all of you.

Of course you know about this evil carbon dioxide that we are trying to
suppress - it's that vital chemical compound that every plant requires to
live and grow, and to synthesize into oxygen for us humans, and all animal life.

I know, it's very disheartening to realize that all of the carbon emission
savings you have accomplished while suffering the inconvenience and expense of:-- driving Prius hybrids, buying fabric grocery bags, sitting up till midnight to finish your kid's „The Green Revolution” science project, throwing out all of your non-green cleaning supplies, using only two squares of toilet paper, putting a brick in your toilet tank reservoir, selling your SUV and speedboat, vacationing at home instead of abroad, nearly getting hit every day on your bicycle, replacing all of your 50 cents light bulbs with $10.00 light bulbs . .. . well, all of those things you have done have all gone down the tubes in just four days.

The volcanic ash emitted into the Earth's atmosphere in just four days - yes - FOUR DAYS ONLY by that volcano in Iceland , has totally erased every single effort you have made to reduce the evil beast, carbon;.
And there are around 200 active volcanoes on the planet spewing out this
crud any one time -EVERY DAY.

I don't really want to rain on your parade too much, but I should mention
that when the volcano Mt Pinatubo erupted in the Philippines in 1991, it
spewed out more greenhouse gases into the atmosphere than
the entire human race had emitted in its entire YEARS on earth.
Yes folks, Mt Pinatubo was active for over one year - think about it.

Of course I shouldn't spoil this touchy-feely tree-hugging moment and
mention the effect of solar and cosmic activity and the well-recognized
800-year global heating and cooling cycle, which keep happening, despite our completely insignificant efforts to affect climate change.

And I do wish I had a silver lining to this volcanic ash cloud but the fact
of the matter is that the bush fire season across the western USA and
Australia this year alone will negate your efforts to reduce carbon in our
world for the next two to three years. And it happens every year.

Just remember that your government just tried to impose a whopping carbon tax on you on the basis of the bogus „human-caused” climate change scenario.

Hey, isn't it interesting how they don't mention „Global Warming” any more, but just „Climate Change” - you know why? It's because the planet has COOLED by 0.7 degrees in the past century and these global warming bull artists got caught with their pants down.

And just keep in mind that you might yet have an Emissions Trading Scheme - that whopping new tax - imposed on you, that will achieve absolutely nothing except make you poorer. It won't stop any volcanoes from erupting, that's for sure.

But hey, relax, give the world a hug and have a nice day!

evo još:

http://vidcall.com/index.php/videos/show/2090/#chooseVidcallMailWin-coming-s
Umesto da sredite health service kroz povecanje takse kao svuda u civilizovanom svetu, vi ćete da placate tax za ništa!

Porazavajuce je sto cela ova govnarija zakamiflirana spinom da običan australopitekus neće ništa da plati iz svog dzepa. Pa šta mislite odakle će korporaije koje loooda lazljiva i prevrtljiva baba Gillard ima nameru da odrapi povratiti pare?

Kako on bese? nije mudo nego bubreg?...
CikaBrkica003
(Student)
07. август 2011. у 21.47
Raven ja sam za carbon tax naravno biće teško u početku ali svaki početak je tezak problem je sto narod nije dosta informisan u vezi carbon tax i nemaju para jer su sve protrosili na kredite ili imaju manju platu ja nevolim carbon tax i nebi placao carbon tax državi jer neverujem u politicare a u Dzuliju nisam nikad verovao i nisam glasao za nju jer onaj ko zabije noz u ledja taj je izdajnik a ko veruje u politicare u ovom svetu ali za budusnost moje dece i unuke ja bih placao carbon tax za cistu i jeftinu energiju nego da naprave nukelarku ili staru teknologiju zvanu termo eletrane. A za Health sistem tu si upravu.

Pozdrav
bananas
(~*~)
07. август 2011. у 21.51
Koji paradoks! Toliko natezanje a onda proradi jedan od toliko aktivnih vulkana i zezne celu konstrukciju.
Raven_UK
07. август 2011. у 22.01
U UK je taj problem delimicno rešen time sto manji automobili i automobili koji imaju bolji emmision kostaju znatno manje da se registruju.

Zato su određeni dizeli popularniji jer imaju catalytic converter koji uopste ne zagadjuje...ovde još nisu čuli za CAt...

Npr hibridni auti ne placaju cogestion charge u Londonu, koji je bio 8gbp za dan, pa sad ti vidi ustede ako treba svaki dan da vozis u centar Londona.

Cela ideja o redukovanju stetnih izduva mora da se preispita;
carbon tax je glupost! Treba raditi na tome da se prekine proizvodnja naprava koje zagadjuju i da se ljudima daju povlastice da kupuju sprave koje manje chade, kao u eu.

Sve holdene treba staviti na brod i onda ih potopiti u sred juzno kineskog mora, a onaj ko hoće da registruje auto sa manjim carbon emisijama da to bude upola cene, pa da vidis razliku za godinu dve.

Health service treba da se ozbiljno preispita, ja lično ne bu marfio da placam duplu taksu, ali da mi je sve beplatno kad mi treba.

Koncept Carbon taxe u ovoj zemlji je cista prevara!
bananas
(~*~)
07. август 2011. у 22.12
Kod mene su u dva medical centra ukinuli bulk billing. U jednom sam imala doktorku već dugo godina, fina žena, Induskinja. Uveli su placanje 30$ za posetu GP-u. U drugom, malo blize, uveli 50$. Taj je i onako neki sludjen Medical centre, radi samo do 6 uvece. Ja jednom dosla u 5 a ona kaže ne primamo vise. Mislim, za koga je, za penzionere i one koji ne rade. Sada sam nasla jedan koji je još uvek na bulk bill. Prošle nedelje sam isla da mi izvade krv, to radim na 2 god. cisto da prekontrolisem šta se desava. I još tako neke kontrole koje zensko stvorenje mora da radi redovno. A sto mrzim igle, ne mogu da ih smislim.
mladenov
08. август 2011. у 01.56
Uglavnom se slazem da je carbon tax bez veze u situaciji kada se najveci zagadjivac US pravi blesav i ne preduzima ništa.
To je isto kao kad svi skidaju cipele pre ulaska u kucu, samo ne vazi za onoga seljaka sa bakandzama sa njive ili onoga koji je radi u stali.
Koliki su zagadjivaci oni koji upravljaju vojnom masineriom, koliko zagadjuje civilno i vojno vazduhoplovstvo??? A nama mere koliko baloncica CO2 proizvedomo kad koristimo ves masinu, sporet, bojler, svetlo - smesno!

Pametnjakovici ili ti prepotentni i umišljeni smart as'ses iz CSIRO rekli Djuliji kako treba taksa, a Djulija se sad drzi kao pijan plota. Biće ipak da ona vidi sansu da se izmuze od nekoga.

Ova cela papazjanija sa azilantima je posebna prica. Tu su se uvalili u zivo blato, posebno sad kad im se sudi.
Nisu mi jasne dve stvari:
1) Sto su menjali Havardovu politiku koja je davala rezultate?
2) Što ne donesu rigorozne kazne protiv smaglera (recimo 20 godina robije)?
Šta je problem?

Nije cudo sto je popularnost Djulije i laburista pala na najnizi nivo do sada.
Sada bi Djulija glatko izgubila čak i od jednog Abota.
CikaBrkica003
(Student)
08. август 2011. у 06.15
Raven slazem se stobom ali imaj na umu da i Evropa ima isti carbon tax samo sto je manja taksa i menjas ih kao bondove kao ako si ispod limita pa prodajes drugoj kompaniji da potpuni taj limit naravno za $$$$. Evropa je stari kontinet i ima svega i svačega wind power,solar,wave power ,nukelarke evo najveci proizvodac solarne energije Nemacka ukida sve nukelarke u buduce. Australija je nova država stara vise od 100 godina i nema ono sto Evropa ima pa je logicno oce $$$$$ za energiju jer Australija jednostavno nema $$$$ pa normalno mora preko takse da ubere $$$$ pa svejedno koje na vlast isto ti dodje Abot ili Julija pre ili kasnije bi uveli carbon tax zašto Abot nije za carbon tax??? To quote him „ If you don't know what's about it don't vote for it” evo sada on polako se povukao jer bi i on isto uveo ali sa drugacijim sistemom a kakvim sistemom ni on sam nezna i neće da kaže. Sve je to predstava.

Pozdrav
mladenov
08. август 2011. у 17.44
Nego šta se ono desava u rajskoj zemlji UK?
Narod protrstuje i pali sve pred sobom pijani od sreće i rajskog zivota.

Pakujmo se i hajdemo tamo, to je zemlja dembelija so sve Unijom.
Do mojega.
Raven_UK
08. август 2011. у 20.22
He he Tampi..
I am glad you brought that up!

Desava se to da narod ne trpi kad policija neće da preuzme odgovornost za svoje postupke.

Nisam osoba koja podržava anarhiju, ali reci ti meni šta se desilo kad su ovde panduri koknuli onog tinejzjera od 15 godina?

Desilo se...

Ništa!

Sad znaš zašto gunjam kad vidm kako AU vlada tretira svoje gradjane kao pecurke i veverice a oni Ništa!

Otprilike kao sto je Zloba karao Srbe i zavrtao im usi a oni vikali
„daj još chila slobo, volimo te!”

Samo u blesavim i totalitaristickim zemljama panduri mogu da rade šta hoće i da se ne desi Ništa...

Raven_UK
08. август 2011. у 20.34
Jesi primetio šta se desava sa kursom funte otkad su pocela sranja?

Skocila za skoro 10 centi u odnosu na kolonijalni dolar...

Neka, neka, treba s vremena na vreme sve porazbijati, da bi moglo da se gradi ponovo, ako ne ništa drugo valja za ekonomiju i kapitaliste..;-))
mladenov
08. август 2011. у 20.37
Eto meni krivo sto nisam tamo, jer kad su ovako impresivni prizori buktinje na TV, na licu mesta mora da je ludo i nezaboravno!
:))))
Raven_UK
08. август 2011. у 20.58
Tampi, nećeš verovati ali takvo ponasanje za London nije ništa novo...to se radi još od dana robina Huda.

Svakih desetak godina se napravi slično sranje kad vlada pretera u nekoj od svojih budalastina.

Prvi put sam tome bio svedok kad je Margareta donela zakon o tzv Poll Taksi. Sličan bese kao i ovaj za carbon tax, da svaka dusa koja udise vazduh mora da placa taksu.

Porazbijase, popljackase pola Londona, vlada promenila zakon da bude vise fer, teramo dalje!

Padale su razbijachine i za vreme laburista, strajkovi i neredi u vezi rata u Iraku, o vezi opresije crnackog stanovnistva, itd, itd...

Zadnja diskusija koja se trenutno vodi u Pomijari je, opet nećeš verovati, da li treba da se vrati smrtna kazna. Izgleda da je uzelo maha, ako se preko e-petition web sajt skupi vise od 100000 potpisa, house of commons je duzan na napravi debatu o tome, otvorenu javnosti.

Nemoj pogresno da me shvatis, i Eglezi su prepredeni i znaju kako da guraju stvari koje vise odgovaraju pojedicima negoli vecini, ali razlika je sto nisu tako arogantni i „nedodirljivi” kao ova kolonijalna goveda.

Eno svi ministri koji su fidlovali expenses sad „sviraju klavir”. Za prisluskivanje telefona zamalo pade vlada, iako ako ćemo fer te rabote su se radile za vreme laburisticke vlade. Ovde čak nije ni protivzakonito da te spijunira preko mobilnog telefona ko god hoće, pocevsi od poslodavca, pa do ljubomorne žene. eno oglasi na TV kao da spijuniras komsijin mobilni.

oje*te o tome ti pricam, poenta mog gornjeg posta nije bila da li treba da se placa carbon taxa ili ne, nego šta se tu i kako zapravo placa?

Ko bi ga znao... možda ćete za još trista godina da shvatite šta je demokratija i dokle se može a dokle ne...
MAKPO
(uljar)
08. август 2011. у 21.08
Carbon Tax - još jedan način otimanja para siromasnima i ubijanje srednje klase.

Velika je korupcija i na veliko se krade u ovoj državi. Nekada se o projektima pricalo da će kostati nekoliko stotine hiljada il' u najgorem slučaju miliona.

A danas? Danas se ni milioni ne pominju, već bilioni (milijarde).

Sve jedan projekat nije uspeo i napravio je vise stete kud materijalne tu i finansijske.

Kažu da se zaposlenje povecalo. Jeste, povecao se, al' kako je placen taj posao (mizerno), covek ne može ni sam za kiriju da priusti nego ganja partnere da ih manje kosta kirija. Jednom recju stil zivota je otisao po qurku.

DER i BER projekti, ogromno bacanje para gde su pojeli sami svoje g9BH0.
Solarne panele, isto sr@nj3, navukli najviše matorce koji na zalost neće ni docekati da vide neku ustedjevinu od toga, a još moraju da placaju.
Staklena vuna... daaaaj bre, ima boljih stvari od toga. Jeftinije i bolje bi im bilo da su postavili po tri one vrtece pecurke po krovovima.
Kupovati auto za biznis i dobiti 50% nazad u startu isto je bilo bacanje para, al' ajd' sad...bolje da su uveli da se mora platiti za dogradnju gasa, cistije i jeftinije.
$900 vracati ljudima i mrtvim penzionerima, zato sada još placamo cenu.

Ova država je na zalost dosla do toga da ljudi ne mogu da veruju ni jednoj stranki, a posten se niko neće naći da se takmici sa ovim lopovima...


Pozdrav
mladenov
08. август 2011. у 21.47
Sravene što se ljutis, pusti me da malo uzivam u prizoru sada, za sve ono kada je Boegrad goreo kada su ga ti tvoji obasipali bombama.
bananas
(~*~)
08. август 2011. у 21.54
Nisam upucena u demografiju Londona. Iz kojih je zemalja crnacko stanovnistvo?
mladenov
08. август 2011. у 22.05
Pa pametna je gospodja. Kad je onomad bubnulo na nekoliko mesta u The Tube, verovatne je rekla „bezim svojoj kuci, ne želim ovde djuture glavu da izgubim, ti muzu hoćeš neces, ko te sshisha”.
Ozijko, all thumbs up, bre!
Raven_UK
08. август 2011. у 22.39
Dovlacili ih na prevaru iz kolnija u karibima. West indies, jamaica, montserrat, barbados i slično.

Na ta ostrva su se doselili bivši americki crni robovi posle gradnjanskog rata tamo, a kruna im je dala ta ostrva u znak izvinjenja.

kad je u britaniji posleratna industrija uzela maha, britanci su im obecali lepsi zivot u engleskoj jer je trebalo radne snage za mrezu vozova po londonu.

Prva generacija tih „karipskih” crnaca je dovedena u velikom broju da bi radili te poslove vezane za vozove, koje belci nisu hteli, ie da chiste zeleznicke klonjare.

Kao sto to već obično ide, druga generacija se obrazovala, dok ova treca trosi pare, pravi probleme i misle da im kruna nešto duguje, pa zato obično postanu small time pimps and drug dealers i ponasaju se bahato. Onda ih panduri ispistoljagaju i eto riots!

U londonu ima puno karibskih crnaca, u nekim krajevim londona, obično u blizini velikih zeleznickih cvorova (Willesden Junction, Clapham Junction, etc) populacija crnog stanovnistva je veca negoli sve ostale nacije.

Eto ti mala lekcija iz demografije Londona.
Raven_UK
08. август 2011. у 22.42
Tampi, pa london je godinama živeo pod pretnjom IRA terorista. Nije to u pitanju, nego smo oboje naseli na obecanja propale kolonije.

Da smo bili u punoj snazi sezdesetih, onda bi verovatno isli na asignment u neku dobrostojecu koloniju, odradis par godina, doneses pare, kupis gajbu i auto vda za kesh i onda nadjes mediocre posao do penzije...
mosman
09. август 2011. у 00.07
Sa nekim stvarima se slazem sa ravenom.Drugo, Australija sad i pre 20godina nemaju veze jedna sa drugom.Ceo svet ide na gore samo su forme razlicite.Nama u Srbiju nema povratka osim ko ima dovoljno finansija da se tamo penzionise i gleda svoja posla.
revizor
(pilot)
09. август 2011. у 04.14

U brosuri koju ste nedavno dobili stoji:„ The carbon price package will ensure that by end of the decade Australia will cut 160 million tonnes of pollution from the atmosphere each year.Thats the equivalent of taking 45 million cars off the road...
... Putting a price on carbon is a big change for Australia- but it will help protect the economy, enviroment and future generations.”
Na tv prikazali propalu investiciju odvikavanja Aboridjana od pusenja koji je kostao preko sto miliona,država u dugu preko trilion,gola sjeca suma se nastavlja ,a elektricna auta su izgleda za „future generations”.Too late baby,too late...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.