Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Da li govorite „australijski”?
josh-uvek-ovde
01. август 2011. у 08.47
bananas
(~*~)
01. август 2011. у 19.50
Šta fali, prepisi, za svaki slučaj. :) Ima ih raznih a likovi koji pricaju kao da imaju dve sarme u ustima su ti uglavnom tako neki seljoberi. Meni je prve godine dosao vodoinstalater, nisam mogla cudu da se nacudim. Covek nešto mjauce, mrlja, bio se zaglavio ispod sudopere, ja nešto radila po kuci, dodjem u kuhinju kad on skinuo dzemper a ispod majica na kojoj piše „porn star”. Uf reko' gde sam ja ovo dosla, covek prica engleski a ne mogu da pohvatam šta hoće da kaže. Posle se naviknes.

Pocnes sa „howaya” (how are you) a posle sve ide ki podmazano. I kada ti se kasapin obrati sa „howaya love” si se nećeš naljutiti. :) I kada ti kažu „see you later” a ko zna hoćeš li ih ikada vise videti, kaži i ti isto to. I kusur ne ostavljaju na „tezgi” već stave u ruku. I kada odes u bioskop ti držiš karte a onaj tamo otcepi - znaci, ne dajes mu i ne cekas da ti vrati. I tako, neke sitne cake, snimas svaki dan.
LeaDiKaprio
(shumska)
04. август 2011. у 08.21
Smatram da su Oziji uprostili komunikaciju i napravili je user-friendly. Kao to recimo „see ya”. Šta fali, bas zato što ko zna kad ćeš zaista da vidis tu osobu. Mislim da to i nije vremenski odredjivanje da ćeš ga/je videti skoro ili ikada, već vise „prijatno je bilo caskanje s tobom, biće lepo ako te videm opet”.

Vracanje kusura me raduje do imbecilnosti i jedino mesto gde mi nisu vratili kusur za sve ove godine („nisu imali sitno”, je li) bilo je kada sam bila namamljena u Bonaring na nekakav koncert zabavnjaka. Tek sam sletela na aerodrom, nisam znala ni gde sam ni šta se desava, drustvo kao ajde biće super.

Brzo sam naucila lekciju.
Raven_UK
04. август 2011. у 09.01
Usrana kolonija koja je najviše od svih upropastila Queens English!

Zato valjda sad zakeraju pa traže visoke IELTS rezultate za emigrante, tipicno kolonijalno licemerje, taj koji zna engleski za 8 na IELTSu, njega ovde niko živi neće razumeti!

Ah usralia...
Pekioo9
(Kontraktor)
04. август 2011. у 14.55
Bananas se raduje kad joj vrate kusur u ruke,Lea zato što joj vrate pisljivih 5 ceti a da li su vam nešto otkucali par puta nije važno.
Koji ste bre vi debili,nevidjeni!
To i jeste poenta ovog drustva,daj coveku da olize kasiku meda dok mu sa druge strane odu na tone,ali njemu ili bolje receno njima je lepo dok obradjuju kasiku,osecaju se pocastvovanim.
Alo bre,pod hitno da prekinete pracenje ovdasnjeg TV.a,za vase dobro!!!
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
04. август 2011. у 16.28
uzmi south line od centrala do grenvila , tako cec najbolje da naucis jezik...tu u vozu na licu mesta. Obrati paznju na izgovor oko redferna.
Tu je ovaj dijalekat

http://www.youtube.com/watch?v=tatl1PBYim4

slusaj pazljivo...
bananas
(~*~)
04. август 2011. у 20.47
Neverovatno! Peki ti i dalje lupaš po tastaturi kao da neko stoji sa strane i udara te u glavu? O cemu ti pricas? Zašto, blago meni, pre nego sto posaljes svoju nebulozu ne procitas je bar još jednom? Mada, teško da ti možeš nešto smisleno da napises.

Meni je u početku to za kusur bilo neobično. Ali, sada i tamo kod nas rade isto, poslednji put su mi svi stavljali kusur i racunce u ruku.

A ima i smesnih dogadjaja. Dolazim ja sa korpom na kasu u Bg samousluzi, tu su banane, naravno, još neke vocke i sl. Racunam ona tamo će to da izmeri kao i ovde. Ali jok, pita me da li sam izmerila. Ja kažem nisam, je l ja trebam da merim? Kaže da. I onda šta ću, ajde nazad trazi vagu, printaj nalepnice.

Pre neki dan u Vulvortu neki lik poceo da mi prica, vise me gleda i prica nego sto pazi šta radi. Dosao na red da izmeri pecurke, ja uzela one portobelo koje su 10 i nešto $ kilo a on ladno kuca kao da su sampinjonke, one bele a one su 8 i nešto. Dobro, šta da mu radim, neće Vulvort propasti zbog par $.

I tako, u Vulvortu se osecam kao na nekom ispitivanju?

- How are you today?
- How is your day?
- How was your weekend? (ponedeljkom)
- Do you have any plans for weekend? (petkom)
- Do you have reward card?
itd.

Nemam reward card niti me zanima.
mladenov
04. август 2011. у 21.18
Reward card.
Imam je ali slaba fajda od toga. Od prilke od 70c ili dva puta toliko ti umanje iznos na Caltex pumpi. Pa dobro, nije ni to za bacanje ako se cela muka sastoji u vadjenju te kartice iz novcanika i skaniranja.

Kod mene u Vulvortsu već poduže rade kase na kojima musterije same skeniraju i plate. Osoblje samo pritrci kad „zaskripi”.
josh-uvek-ovde
05. август 2011. у 08.01
Hm,pa koji đavo onda polažem Ielts i učim British English. Ja bogami krećem sa učenjem ovog ,nazovi, engleskog jezika. Živeo you tube!

I hvala vam na savetima vrlo su korisni!(ono sa vodoinstalaterom Bananas je baš živopisno,ha-ha, da sam bila na tvom mestu i ja bih se šoknula) POzdrav iz Nedođije :-))
CikaBrkica003
(Student)
05. август 2011. у 23.10
Pekio ono za kusurom na ruke sam odavno rekao bananas i mladenovu da to rade da bi kupci „customers” osecali privelegnim a ustvari to je kao da dajes kusur prosjaku na ruke a to se trenira još od high school retail predmeta i to je nešto kao javna tajna. Zato lepo im kažem kusur na tačni ili na stol ne na moje ruke. Svako ima svoje mišljenje tako da kod mene nema na ruke nego lepo na tačni ili na stol kao u banci ili u posti i još im govorim da mi ne daju kusur na ruke u colesu,woolworthu,Kmart itd samo banke i posta vracaju ti kusur na stol ili na tacnu i Medicare ti vraca novac na tacnu ili na stol.

Pozdrav
bananas
(~*~)
06. август 2011. у 01.38
Brkice,
ti si malo opterecen. Mislis da se ja opterecujem kako će da mi da kusur? Zašto se osecas iskoristenim ako ti vrate kusur u ruku ili nadmocnim ako ti ga stave na pult? I ne znam zašto mi pade na pamet onaj stih iz pesme, ide ovako „the problem is all inside your head
she said to me, the answer is easy if you take it logically...”. Možda ljude na kasama po samouslugama obucavaju da obrate paznju na taj detalj jer jednostavno tako ide brze. Zamisli žene sa dugim noktima ili sve one koji grizu nokte pa ne mogu da zahvate coins i brzo ih pokupe? Banke recimo nisu u toj frci a mnoga mesta imaju zastitno staklo pa je direktan kontakt/dodir između stranke i onog na salteru nemoguć. Znaci, da opet citiram jednu pesmicu, „open mind for a different view and nothing else matters”. :)
Raven_UK
06. август 2011. у 08.14
Ribo brkata, pa tebe bi sa takvim non PC stavovima prihapsili u evropi i još nekim drugim zemljama.

Time sto nećeš da primis pare iz ruke u ruku, pogotovo small change pokazujes da si rasista, koji „crncu” ne bi ni orah uzeo u ruke.

jesi jeo banane i pomoradze u bivšoj YU? Pa njih je krdo crnaca izdiralo dok do tvog sola nisu stigle... šta mislih ko ih ovde dirka?

Opet moram de te pitam; KOJA RIBA IMA BRKOVE?

Koji je qrac ovoj nazovi naciji robijasa i belosvetskih probisveta da su sebi uvrteli u glavu da su superiorni ko arijevci, a ceo svet im se smenje?
LeaDiKaprio
(shumska)
06. август 2011. у 11.55
Opet i ispočetka se pitam za pojedine likove ovde: a koji qrc trazite u Australiji kad vam ne valja? Eno idite u EVROPU, sad ima 3 ili 4 zemlje u koje se mozete vratiti i ciji jezik govorite. Plus još jedno 2-3 čiji biste jezik brzo savladali.

Da ne govorimo o ostatku sveta. Pun svet raznih zemalja, ljudi, novih izazova. Zašto sedite gde vam ne odgovara, ako vam ne odgovara kao sto pricate? Put pod noge!

Vecito zakeranje ne samo da vam narusava zdravlje nego o vas pravi i pravi proliv od ljudi.
Raven_UK
06. август 2011. у 12.27
Odakle tebi kozo glupava ideja da meni Australija ne valja?

Australija je najelpsi kontinent na svetu ali steta sto u njemu žive i vladaju licemeri, bivšhi robijasi i budaletine kao ti, koji su sebi dali za pravo da sebe smatraju superiornim samo zato st žive na najlepsem kontinentu na svetu.

Kad ste toloko pametni i superiorni zašto onda morate da uvozite strucnjake iz ostatka sveta da vam resavaju probleme koji sami ne umete?

Takvi kao ti cine ovu koloniju usranom. Licemerni, pokvareni, od lošeg oca i još gore majke, i to na svim nivoima, od cistaca WCa, do one lazljive prevrtljive babe Gillard, kojoj nos raste svaki dan sve veci i veci kao Pinokiju kad laže...

Šta serete za IELTS goveda jedna, kad ste Queens English iskvarili do imbecilnosti, treba da budete srećni sto još ima evropljana koje mozete da prevarite da dodju u ovu nedodjiju, da vas prosvete i da ih držite ko malo vode na dlanu, da vas kinezi i indusi ne pojedu, a ne odma ako ti se ne svidja then fuck off.

Ne svidja mi se sto budale kao ti ovde prosperiraju kroz svoju glupost i neodgovornost, bolji opis vasih moralnih vrednosti bi bio upside-down nego down under.

Australia, great country, shame about the people!

Lea, hasaj mi vnugo!
mladenov
06. август 2011. у 18.27
Raven, da li si nešto u jajima ovih dana?
Šta ti je, koji ti je moj? Čitaš li ti sebe?

Vidim castis sve od reda one koji se sa tobom ne slazu, nazivas ih pogrdnim imenima. Pominjes i mene i ako ti se nisam obratio ima bar 2 meseca!

Da li te zakacio ovaj ekonomski kraj US i EU pa si ljut i nervozan?
Koliko si izgubio?
Pa manje vise smi smo, yebi ga, ali imamo neki dignitet, majku mu.

P.S. Eto ti, desi se i rajskim zemljama kao sto su US i EU da ode sve u p.m.
mladenov
06. август 2011. у 18.54
Na miroljubivim temama te nema ni od korova („Imate li vi neku tajnu?”), doduse javio si se sa namerom da je oboris pa ti nije uspelo jer si bio ignorisan.
Gde god si ti tu je svadja, vredjanje, ruzno etiketiranje!
Da li si takav u pravoj kafani? E pa ne možeš tamo bas jer bi dobio po njusci vrlo brzo, a ovde si safe.
bananas
(~*~)
06. август 2011. у 19.00
Mladenov,
meni ga zao. Non stop nešto histerise.
Raven_UK
06. август 2011. у 22.51
E moj Tampi tuzna si ti figura...

Zašto bi se ja uznemiravao oko novog GFC kad znaš da sve pare izbrojim ženi gfc or no gfc pa ih žena pametno ulaze gde treba.

Ti to gledaš kao slabost a ja kao privilegiju i cast da sam se dobro udao za pametnu ozzie ženu koja zna šta i kako sa parama. Ni za nju se ne brinem, ako moja žena pobegne sa mojim parama, nema veze, još uvek je moja žena!

Uostalom, uvek treba da se jede, ...e, spava, sljaka i uvek će biti bolesnih kojima treba nega i dijagnoza, tako da se ja tu ništa ne brinem.

Znaš valjda da najviše „izgube” oni koji se useru pa prodaju sve čim se malo zatrese. Eno moja žena oce sad da kupi još bluechip od tih koji su se usrali, pa prodaju navrat nanos.

Gubitak u vrednosti je samo „perceived” ako to radis na duge staze, a ti koji kupe danas da bi prodali sutra uvek dobiju preko usiju. I treba, zahvaljuci takvima, pravi majstori koji imaju long term strategiju se bogate!

Mene vidis kao svadjalicu kad god se poserem na neku au budalastinu a ustvari ni ne chitas šta sam napisao.

O baki neću ništa ni da komentarisem, ocigledno još nije skupila dovoljno karamela pa sad vice „kiselo grozdje!”...
Znaš da je ona oduvek bila „idi mi Raven, dodji mi Raven!” dok ove ostale ukljucujuci i tebe ne firca in dva posto...

Smiri se Guzana, smiri se!
Raven_UK
06. август 2011. у 23.09
Ti koji sebe smatras za multikulturalistu i borca za antirasizam i bigoteriju, treba da budes svestan da je jako ruzno i neprijateljski odbiti tom „crncu” da mu dodirnes ruku dok ti vraca kusur.

On / ona barem radi teško za male pare posao koji ti kao „nadmocni” belac ne bi nikada, pa stvarno nije u redu da ih brkata riba ponizava i na taj način. Brka je dobio šta je tražio, a to se i dalo cekivati jer samo još on na ovom forumu ne zna koja riba ima brkove.

Ali som nije zlonameran i pogan kao ti, on po svojim komentarima vise spada u „neupucene” osobe uskih shvatanja, pa mu to ne treba uzeti za zlo, nego mu treba pomoći da se prosveti, nije mu lako u ovoj nedodjiji već vise od pola svog veka.

Ti i Lea ste nešto drugo, patoloski nastrojeni svadji i lupetanju bez obzira šta je ko rekao, gori ste od Marija i Mosnjaka zajedno.

Vi cinite ovu koloniju ukakanom, vas zadrigle debele svinje koje sisaju krv radickoj klasi ovde kao vampiri treba poslati malo negde drugde, recimo u Namibiju ili Indijski subkontinent, ali vas prvo dobro namazati crnim imalinom, koji ne može lako da se opere, pa da onda vidite kakav zivot može da bude.

Serem ti se u tvoju licemernu laznu multi-kulti facu, Tamponov namcore i svadjalice jedna!
CikaBrkica003
(Student)
06. август 2011. у 23.48
Bananas pa dobro bre pa neću ja pobogu da slusam ljude koji nemaju osnovno znanje ponasanja, matematike,istorije geografije politike itd ili da mi kažu da je normalno kopati nos pred drugima, da je normalno biti derpe, da su ameri sletili na mesec itd imam ja sirokoumno shvatanje kako ti kažeš „open mind” ne znači da ću da prihvatim njihovo shvatanje jer ljudi nisu svi isti. Ako ja ocu da mi vrate kusur na tačni ili na stol onda tako da bude nema evo ti na ruke jer „customer is always right”:) ako oćeš kusur na ruke niko ti ne brani. A ti Ravan koji si ti ku..c da mi kažeš da sam racista i dosadan si ko proliv o ribi take a chill pill and chill out.

Pozdrav
Raven_UK
06. август 2011. у 23.58
Hteo sam da kažem da odbijanje kusura u ruke može da se protumaci kao rasizam. Znam ja da si ti dobar chovek i da u tvom postupku nema trunke rasizma intended, my bad.

Hteo sam samo da ti skrenem paznju da takav zahtev da ti se kusur stavi na sto, pogotovo ako je u pitanju „obojena” osoba može da se porgesno protumaci.

U pravu si Brko, evo izvinjavam se za lapsus pri pisanju.
CikaBrkica003
(Student)
07. август 2011. у 00.10
Ma ništa je sve je cool all water under bridge stay cool :) razumem tvoj stav

Pozdrav
bananas
(~*~)
07. август 2011. у 06.13
Brkice,
ja ti predlazem da sa sobom nosis tacnicu. Pa lepo kada dodjes u Coles ili Vulis na kasu, a ti isuches tacnu da ti na nju stave kusur. Imaš po kineskim radnjama tako neke male tacnice, može da ti stane u dzep.

:)
mladenov
07. август 2011. у 06.56
...i sa sobom stalno u dzepinje takvu tacnicu kao muslimani flashu u VC.
HAHAHAHA

Raven, svoje karakterne osobine pripisujes meni. Uparavo si ti svadjalica, namcor, vindjalo, nezadovoljan, negativac. Ako je neko pozitivac dozivljavas ga kao neprijatelja i onda nas ruzis i psujes sto nismo kao ti i što se ne osecamo kao ti - luzeri i izgubljeni.
Od veselih tema bezis kao djavo od krsta kad ti već ne polazi za rukom da ih oboris.
Za razliku od tebe, mene miroljubive teme raduju i uzimam ucesca. Eto na onoj dole temi nacimbali smo 145 postova a da niko nikome nije ruznu reč rekao sem tebe. Daklem, mogu da budu interesantne i takve teme i da imaju zapazen odziv. Ne moraju biti ni provokativne na ni bilo ciji racun.

Uporno se prema australijskoj naciji (valjda engleskog porekla) izrazavas potcenjivacki, sto te svrstava među znaš već gde, recimo u „rasiste”, pošto si se već izrazio i prema nekim doseljenicima vrlo negativno. Ko ocrnjuje neku celu naciju, zna se ko je i šta je.
Ti nastavi, bas me briga i za tebe i za njih, samo izvodim zakljucak.

Moje iskustvo sa Australijancima engleskog porekla.
Za mojih 20 gpodina nikad nisam imao nikakvo loše iskustvo sa njima:

1) Oni koji rade sa mnom svi od reda su genijalci (preblaga reč) u kompjuterskoj nauci, fenomenalni u saradnji, uvek spremni da pomognu, bez ikakvih su predrasuda na rasnoj, nacionalnoj osnovi, name it.
2) Što se tiče Ozija na ulici, uvek su spremni da pomognu, u šta sam se puno puta uverio kad sam bio u problemima, a na tudjim primerima.
To je valjda taj AU spirit.
3) U pabu, kafani, restoranu, bioskopu, bilo gde na javnom mestu su maksimalno fer,tolerantni i apsolutno postuju tvoju privatnost, ukus, opredeljenje, osobu sa kime si, itd.
4) Easy going su, opusteni i neformalni, sto meni lično godi.
Valjda mi zato i ne smeta kusur u ruku, niti sam na taj momenat ikad obratio paznju dok nisam dosao ovde. Navikli me oni tamo sto su pakovali grozdje u fisek od cistu novinu (stranica za umrlice).
Možda su se sad profinili pa dele sitnis u tacnici sa cveticem i porukom „Hvala, dodjite nam opet”.
...

Zaista, nikad u ovih 20 godina zivota u njihovoj sredini nisam imao nikakav problem sa njima.
Ne volim ih nešto posebno, nisam lud za njima, ali eto samo sam izneo moje iskustvo.
CikaBrkica003
(Student)
07. август 2011. у 21.20
Bananas los si savetnik a i loše predlazes nedaj boze da radis u modi ili u trgovinama znaš ima stari ne bas tako stari izum a to se zove novcanik. Ja mislim da ti i mladenov ste super par jer kad god ti nešto kažeš a on ti prati ne znam ja možda se poznajete lično sto je uredu ali ako nepoznajete onda trebate ići na kafu da se upoznate. Mladenov nisi u pravu u vezi pomaganjem na poslu ako je u pitanju saveti ili znanje jer oni ne daju/pomazu zato što znaju da saveti i znanje vredi vredi zlata u poslu jer stime penjes na dobru poziciju ako je u pitanju fizicki rad ili da ti isprinta dokumente onda si u pravu to svako radi. A sve to drugo sto si nabrojao to svako radi onaj koji ima trunke pameti i postovanja osim za easy going tu si upravu ali ima granica jer ako su previse easy going onda bezi od njih. Ne kažem da su Aussies losi ljudi nego su dobri i cool ali njima boli uvo šta si ,odakle si jer neznaju i neće da znaju jer imaju pivo na ruku a na drugoj BBQ meso na rostilj ali kada njima uzmes taj način zivota e onda ćeš videti pravo lice aussie-a.

Pozdrav
Raven_UK
07. август 2011. у 21.38
Niste razumeli poentu Brkine pricice...

Brko, u pravu si, ne treba dozvoliti da te sredina sroza na njihov nivo gde god da se nadjes. Mene pljuju kad im stavim do znanja da mi se oderdjeni aspekt australijske kulture ili obicaja ne dopada, umesto da pokusaju da iz kritke izvuku nešto pozitivno.

Nazalost vecina rođenih australopitekusa je takva, čim je u pitanju neka kritika odma se naroguse, zato sam i rekao da su nadmeni i da musle da su bolji od drugih nacija samo zato što su ovde.

Tamponov, definisi mi molim te te australijance engleskog porekla;
da li pricas o prvoj generaciji pomova koji su ovde dosli ili pricas o autralopitekusima koji su ovde rođeni od roditelja pomova?

Razlika je ogromna!

Brka je tačno ocrtao vrednosti što se tiče timskog rada. pitekusi to uopste ne vrednuju, ali su uvek spremni da se ogrebu za tudje iskustvo i savet, pa da ga onda nazovu svojom rabotom ako je resilo problem, a ako nije, da tebe krive na sva usta. Lizanje dupeta shefu je mnogo vise rasprostranjeno i vrednovano nego strucni competence ovde. Warm fuzzy feeling around my arsehole does not get the job done!

Zato ne volim sa njim da radim u timu jer još uvek nisu naucili osnovne vrednosti timskog rada. Englezi su totalno drugaciju!

Postoji nešto izvestaceno kad te australopitekus u supermarketu pita 'did u have a nice day?„. Znace o cemu se radi onaj ko je bio u americi...nisu oni još naucili šta znaci customer service u pravom smislu reci... rešenje problema za kusur; nabaci kreditnu karticu i uvek koristi automat kasu u vulisu, problem rešen!

Raven_UK
07. август 2011. у 21.44
PS Brko, tamponov je babin bivši, koji ni do dan danas ne može da prezali sto ga je baka korpirala, pa joj se zato stalno shlihtara, u nadi da primi nazad...vrlo ljigavo...
bananas
(~*~)
07. август 2011. у 22.08
Brkice,
ne znam zašto se duris. Pokusavam da zamislim tu sliku. Stojis na kasi i onaj tamo sto radi ti pruza kusur ili racun a ti šta, držiš ruke u dzepovima? Ili mu pricas da ti stavi sve to na pult pa ćeš ti uzeti? Tako ćeš se osetiti vaznijim i postovanijim?? Sa koje si ti planete?

Sraven,
imaš li još nekog sličnog pajtasa tamo na britexpat da mozete zajedno da se tesite i tapsete po ramenu? I nisi skoro slao cmokice @još uvek ovde, kako ti se to omaklo? Sad malo pricaj opet kako si ti udat i bla bla...

A to što vam mladenov bode oci je prica za sebe.
Raven_UK
07. август 2011. у 22.27
A to što vam mladenov bode oci je prica za sebe.

_____________________________________________________

I? Oćeš ti da nam pricas ili da pitamo Tampija zašto si ga shutnula i nećeš ga nazad?

Sad si ljubomorna i na još-uvek-ovde sto ona meni mi salje poljupce?

Evo, možeš i ti dam posaljes koji... a možeš i na expats, posto me i tamo stalkujes...

Šta mogu kad sam glomazan i dlakav, bas onakav kao sto ih ti voles!

mwwah - mwahh, babunice moja!
CikaBrkica003
(Student)
07. август 2011. у 22.37
Hehe bas si smesna nedaj boze da budes pisac jer tvoj „imagination” je najgori ali dobro ako bas moras da znaš kako evo ja im kažem kusur na tačni ili na stol dok uzimam kesice puna robe i stavim na kolica „ trolley” čim zavrsim kupim kusur i caos. Jesi zadovoljna? Uostalom šta te briga kako ću pokupim kusur kao sto mene boli uvo kako ti uzimas kusur. Svako ima svoje mišljenje nisu svi ljudi isti.

Pozdrav
bananas
(~*~)
07. август 2011. у 22.53
Brkili,
pa ti si neki redak pticon bog te smazo?! Od onoliko ljudi koji prodju pored kasa u samousluzi nadjes se ti jedan uvredjen ako dobijes kusur na dlan? I šta se duris? Da li ti je teško da objasnis tehniku cele situacije, dok nadmeno teras svoje ispred onih mucenika po samouslugama koji rade za sica lovu? Sladje ti je da se jogunis i trosis vreme toj osobi koja pegla tabane stojeci za kasom a i onima koji cekaju iza tebe? Nazovi ti to mojom mastom, hvala na pitanju, masta mi je haos, svojevremeno sam pisala fiction price za jedno mesto a sve ovo ne uzimaj previse k'srcu jerbo nije zdravo, bre.

Ravene,
srećo moja daleka a neostvarena, ne jurim te po britexpats, znam da postoji to mesto ali zašto bih se tamo patila i lomatala kada te ima ovde, na nasem lepom, maternjem jeziku. Znaci kabast si i dlakav, perfect darling, uz cinjenice da si udat & mature you almost ticked all necessary boxes. Sad to što si blentav nema mnogo veze, nobody's perfect. Babuncicu.
bananas
(~*~)
07. август 2011. у 22.57
Ravenko,
samo da se izjasnim, ja ne volim ovako
==
http://img82.imageshack.us/img82/7727/unvraisupporter5je.jpg
==
==
a ni ovako
==
==
http://img89.imageshack.us/img89/9545/baletan7bg.jpg
mladenov
08. август 2011. у 00.38
Brkice, ja ne pricam o tvom iskustvu već o svom, ako si me pazljivo citao. Šta vise, to sam naglasio na kraju da je to moje iskustvo.

A moje iskustvo je (pomenucu najvaznije):

- Uvek spremni da pomognu, pod uslovom da ne postavaljas glupa i trivijalna pitanja ne ceneci njihovo vreme, kada mogu i da se na ljute SA PRAVOM.
Naravno pricinices im nelagodu ako im trazis pomoć u vidu pozajmice, jer racunaju da je banka zaduzena za takve stvari, kao i ostale ustanove za pozajmljivanje novca. Dakle, reč je o strucnoj pomoći koja ima smisla.

- U pabu, kafani, restoranu, bioskopu, bilo gde na javnom mestu su maksimalno fer, tolerantni i apsolutno postuju tvoju privatnost, ukus, opredeljenje, osobu sa kime si, itd.
- Easy going su, opusteni i neformalni, sto meni lično godi.

Ono drugo bi naglasio jer se tiče sloboda!!!!

Što se tiče kusura u ruku, pa kad već trazis da ti se da kusur na tačni, valjda bi bilo fer sa tvoje strane da joj isto das na tačni, zar ne? Zamisli period kada vlada grip, ko je na vecem udaru, ona sto dolazi u kontakt sa njih stotinu, ili ti koji dolazis u kontakt samo sa jednom osobom dnevno?
Zato blago meni, tacnicu u dzepce (opranu i dezinfikovanu), pa kad kupujes izvadis iz dzepa, stavis novac i „na, drz”, a ona tebi vrne kursur u istu tacnu dezinfikovanu.
rešen problem.
mladenov
08. август 2011. у 00.56
Pomenucu jedan primer u vezi sloboda.

Pre nedelju dana sedio sam skupa sa skvo i nekom Nemicom u onome nemackom restoranu na Roksu, i pijuckali pivce. Bese naroda neverovatno, mnogi su stajali, nisu imali mesta da sednu. Nilo je lepo vreme, pravo letnje. Ima dosta turista na tom mestu. Jednog trenutka se pojavi tip u roze suknji, i blestece srebrnim zenskim cizmama. Tip još napuderisan. Tip je dugo stajao sa konobarom nešto pricao. Nemica i ja samo smo se na par sekundi gledali i smesili na prizor, i ništa vise, a ostala rulja rekao bih da je malkice poskocilo raspoloženje zbog prizora, i ništa vise.
Naravno, pomislio sam kako tip dobio taske batine kada bi se takav pojavio na onim balkanskim prostorima (ST, BGD, etc) Al bi mu ebali kevu.

Sloboda, bato, sloboda! Udji sa rogovima na glavi u pub i niko te neće ni primetiti. To mene odusevljava. To je ono o cemu ja pricam.
bananas
(~*~)
08. август 2011. у 01.03
Tacna, tacna, tacna pa tacna, joj nebesa šta je on navalio na tu tacnu, uhvatio se tacne k'o veseo plota! Oce u tacnu u samousluzi pa bog, neće oni njega ponizavati i pipati ga dok mu stavljaju kusur u ruku! Ima da se zna red, on je gospodin musterija a oni su juniors, Sabanni, Pundzabi, Kinezi i ostali koji rade po samiskama. Tacna i tacka! Bilo kuda (u samisku), tacna svuda! More bre tacna ili će te utepam! Daj zeno spisak za shoping i tacnu! Just a sec, let me get my saucer! Here you are, this is my darling saucer. I prefer any change to be placed on it. Please, that is my way, hope you're fine with it? Thank you very much, blah blah, aaaahhh, uuups, OMG! fuck! I dropped my lovely saucer!! Kmeeeeee :((( A rekla mu lepo žena da nosi plasticnu tacnu...cccccc...

CikaBrkica003
(Student)
08. август 2011. у 01.05
Hehehe pa ti si totalno pukla ali ade neka ti bude kao ventil za ispustanje preporucujem ti yogu ili meditaciju. Mladenov ako prodavac oce novac natacnu ili na stol nevidim u cemu je problem rado bi stavio novac na tacnu ili na stol sa zadovoljstvom. Hehehe a ono za pitanjima i tracenje vremena upravo Aussies su najgori u tome znaš ti koliko ljudi me pitalo svakakvih pitanja i trosilo moje vreme pa mi ne smeta uopste a ovi Aussies hehe bolje da ne pricam ako sa takvima družiš onda neka ti je u bog pomoći.

Pozdrav
mladenov
08. август 2011. у 01.29
Ma daj bre otkaci vise, smesan si u pycku materinu.
Ispod casti mi je o tome uopste i da raspravljam.

Šta da li su ti u Centropromu vracali kusur na tačni?

P.S. 'još uvek tamo', ne dolazi ovamo iz dva vrlo bitna raloga:
1) ne vraca se kusur na tacnici
2) skupe banane

Nadam se da ćeš imati na umu ova dva VAžNA FAKTORA prilikom odlucivanja.

Bre, u nekim delovima sveta svet gladuje, negde umiru od gladi, a ovde dzangrizala i vindjala zapeli za tacnicu i za bananice, YEBALE VAS I TACNICE I BANANE!!!!!!
CikaBrkica003
(Student)
08. август 2011. у 05.26
Mladenov ti si pukao, o kakvim bananama pricas i centropromu??? You are lost man haha. Ako ti se toliko brine o cenama banana i glad u svetu preporucujem ti da se upises u greenpeace ili za farmere banana kad se toliko brines. Ad sad lepo uzmi te tablete sto su ti drugi preporucivali evo i ja se slazem s preporukom tako popij jednu i lezi

Pozdrav
bananas
(~*~)
08. август 2011. у 05.41
Kako brkili tepa svojoj tačni?

MY PRECIOUSSSSSSSS...

:))))
josh-uvek-ovde
08. август 2011. у 06.48
Ja danas nisam ni dobila ceo kusur u radnji...lepo me zamolila teta na kasi da mi duguje dva dinara jer nema da mi vrati...pa kad me lepo zamolila neka bude...da se bunim ne vredi ako insistiram ima svi optuživački da me gledaju i cokću u stilu „vidi je stipsa” :-))
mladenov
08. август 2011. у 07.58
Ma Brkice, ti si bre pukao čim pored ovoliko problema koji drmaju svet i Australiju nasao problem vracanja kusura u ruku!!! Pukao, neozbiljan, van vremena i prostora.
Meni si sa tom temom smesan i totalno nezreo.
mladenov
08. август 2011. у 08.06
Ceo svet u strahu panici koliko će izgubiti na superu i ostalim investicijama zbog ove krize, svi u strahu šta će biti sutra, on se uhvatio za kusur u tačni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yebo te kusur u tačni!
LeaDiKaprio
(shumska)
08. август 2011. у 08.45
mladenov šta ti trazis ovde covece?
čitam ono sto si kazao za slobode, za onog pepiku u suknji i pitam se koji ku-rac dangubis među ovima sto zahtevaju da im se sve zivo pruzi na tačni.
mladenov
08. август 2011. у 08.55
Lea, u pravu si. Ne mogu bre da shvatim koliko covek može biti nezreo da može da potencira takvu bezvezariju, ej u ovome trenutku. Koje probleme neki ljudi imaju, blago njima. Znaš onu „blago onom ko rano poludi, sav mu zivot prođe u veselju”.
bananas
(~*~)
08. август 2011. у 22.18
Evo imaju soljice i tacnice sa brcicima. Bas zgodno!

http://assets.svpply.com.s3.amazonaws.com/small/521227.jpg
Raven_UK
09. август 2011. у 00.50


bananas
(~*~)

08. avgust 2011. u 22.18


Evo imaju soljice i tacnice sa brcicima. Bas zgodno!

http://assets.svpply.com.s3.amazonaws.com/small/521227.jpg

______________________________________________________ ___

LOL!

A jel ima tacnica sa „brkatom ribom” ?
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
09. август 2011. у 02.03
hahahaha

pa sve je u standardima. Recimo da covek želi da se oseca dobro tako što me je poklonjena paznja. I kusur na tačni.

Ako je on sebi postavio takav standard nema ništa loše u tome. On teško radi za svoj novac, trosi ga isto tako teško, ali ipak želi da bude ispostovan do kraja. Sebi je postavio high goals u zivotu, daleko će da dogura. Stremiti u zivotu ka perfekciji je sasvim normalno.

Brkice brate,

jedno pitanje onako neobavezno, ne moras da odgovoris.

uvod.
recimo , da pricamo o parama. Ja mislim da su pare jako prljave, prelaze iz ruke u ruku, promene hiljadu vlasnika u toku sedam dana.
Prljave su kao rukohvati javnih klozeta, sa milionima bakcila, bakterija,mikroorganizama. Covek kad primi novac u ruku nikad ne zna , ko je pre njega drzao te iste pare. Možda neko bolestan, neki sidas, ili neka druga bolescina može da bude u pitanju. Jednostvano nikad se ne zna. Možda je neki msulimajmun bas zapro gooz pa platio posle dva minuta nekom nešto.

pitanja.

Koliko često peres ruke dnevno? Koliko puta pomislis da operes ruke?
Da li se često rukujes sa ljudima ili si ko japanc?
Jesi li kad proslavio rođendan a da se nisi ljubio ni sa kim? Ili si se možda osecao neprijatno, zbog recimo previse prisnosti?

eto ne moras da odgovris, al me zanima.
Raven_UK
09. август 2011. у 02.05
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
09. август 2011. у 02.16
dragi kolega Dr. Raven...

nisam siguran dal se radi o klasicnoj fobiji ili kompulsivno opsesivnom ponasanju? Moram da privolim brkicu da poprica sa nama otovreno...

lep tanjric nema šta...za kusur dusu dao.

Brkice dali bi ti iskoristio ovaj tanjric sto ga je doktor Gavro predlozio za kusur ? a posle recimo pranja ,u njega bi servirao kolac ili neko parce torte?

šta mislis o motivima na ovom tanjiru?
Kako dozivljavas plavu boju?
mladenov
09. август 2011. у 04.04
bombus, sva ta pitanja koja si postavio brkici ja sam mu ih davno postavio sa naglaskom na rukovanje. Pomenuo sam i potencijalnu opasnost koja VREBA ako se kojim slučajem rukuje sa muslimanom, a muslimanu ne piše na celu da je musliman. Problem je iznesen ovde na videlo pre godinu, dve, tri, tako nešto... i još nije pronadjeno rešenje!!!
Valjda će mu sad pomoći ovi gore linkovi sa tanjiricima i tacnama, ko zna. I meni se svidjaju one tacne sa brcicima :)
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
09. август 2011. у 04.31
pa sve zavisi od toga o cemu se radi. Ako se radi o fobiji recimo, to nije ništa strasno. Znaci samo malo jače osecanje straha prouzrokovano specificnim okolnostima u kojima covek živi. Malo jači stres izaziva malo jači strah. Svi mi imamo urođen strah, i razlicite strahove.
Problem nastaje onda kada se posle , recimo dugog niza godina taj strah postavi kao uzrok opsesija. Onda je problem. Kažu u strahu su velike oci. Dal to znači da osoba sa ovakvim poremecajem bolje vidi ? Nikako.
Dal bolje cuje? Dali bolje mirise? Oseca? Osoba koja pati od ovakvih poremecaja ( sto i nije opet strasno) često ima i panicne napade. E onda je to bolest. Oprati ruke 5 dnevno je ok, ali oprati ih 50 puta i dzepu nositi sapun i sredstva za dezinfekciju je opsesija.

Ja sam imao priliku da upoznam coveka koji tvrdi da on namirise muslimajmuna. Da ga vidi po faci. Covek koji je recimo imao jako stresne situacije , i on je razvio jedan instinkt za prepoznavanje islamiziranih osoba. Stress je kod njega razvio odredjene receptore u nosu koji nepogresivo se aktiviraju pri i najmanjem mirisu loja. Opsesija je isla do te mere, da bez obzira na koliko se kupao , brijao i zapirao „ lojavi” , ovaj ga je nepogresivo uvek namirisao. Može on da se i naparfemise sa pacom rabanom, ali ovaj je bio u stanju da namirise loj ispod koze.Nije se radilo o konkretnom oboljenju, već o samo jednom odbrambenom mehanizmu koji je bio specifican za određeno vreme i određeno mesto. Promenom sredine naravno doslo je i do promene sve opsteg stanja pacijenta.
bananas
(~*~)
09. август 2011. у 05.06
Oki je tanjir sa ribicom ali deluje da je poveci, dinner plate? Ne može brkica da vuklja bas toliki tanjir, lepo se covek izjasnio da želi tacnu.

Ne da mi se da se smaram sa takvim trivijalnostima poput brkilija. Daj da zavrsimo transakciju, who cares...
LeaDiKaprio
(shumska)
09. август 2011. у 06.41
@mladenov:
Lea, u pravu si. Ne mogu bre da shvatim koliko covek može biti nezreo da može da potencira takvu bezvezariju, ej u ovome trenutku. Koje probleme neki ljudi imaju, blago njima. Znaš onu „blago onom ko rano poludi, sav mu zivot prođe u veselju”.
------------------------------

Ma nije samo re: tacna, nego (i) u globalu - kakav je dijalog uopste moguć između tebe i pojedinih pajvana ovde? Nikakav. Živi smor je citati kako se zale na sve redom. Ne znam kad sam poslednji put procitala ijedan post pojedinih papaka ovde. Njihova mudrovanja dozivljavam kao fekalije ostavljene u cyber prostoru. A fekaliju zaobilazis u sirokom luku, nije dobro kad ugazis ni malo, niti kad zagazis celom nogom.
Raven_UK
09. август 2011. у 09.00
Ali ti ipak uprkos toga sto si nakakila gore, ipak svracas da vidis i omirises fekalije?

he he It takes one to know one draga baba sero...
Ti ne možeš 24 sata da izdržiš a da malo ne njusnes neku fekaliju
CikaBrkica003
(Student)
09. август 2011. у 22.16
Auuu mene nema za jedan dan i svi o kusurima hehe koja luda nacija smo mi. Mladenov ako se toliko brines o gladima,finacijskim krizama molim te učini nešto umesto da pametujes ovde znaš izreku akcija vise govori. Samo nemoj da se brines za mene i moju porodicu jer sam sve to prosao rat,inflacija,glad itd tako neboj se za mene. Bombus ako moras da znaš svako jutro se tusiram i svaki dan perem ruke prije jela, perem ruke posle nudze, perem ruke posle rada. A za rukovanje o tome smo pricali ja i mladenov i bananas prije pa su mi rekli da sam veliki racista zato što ne rukujem sa muslimanima i još rekli su mi da ima muslimana belaca koji imaju hrišćanska imena pa sam im lepo rekao da nema teorije da musliman novi ili stari musliman da nema muslimansko ime. I rekli su mi kako bi ja osecao kada bi i drugi nebi rukovali sa mnom lepo sam rekao da nebi imao šta protiv i nebi se ljutio nikako jer su i mene nisu rukovali ljudi druge nacije i kulture i postujem to a ovi još mene napadaju ko ovi ljudi za ljudska prava da sam racista i da moram da se rukujem sa svima makar i kad drugi neće da rukuju sa mnom hehehe bananas i mladenov su borci za ljudska prava tako bolje nemoj da se igras snjime inače imaces verziju Kandicke i Biserko.

Pozdrav
mladenov
09. август 2011. у 22.41
E brkice brkice, još nisi resio svoj problem sitnisa u tacnicu posle toliko godina!!! Pa ebo te ja se cudim kako se do sada nisi oshugao, niti nabacio neku ozbiljniju boljku?!
Da sam na tvom mestu ja bih već davno zapalio iz Australije, ne bi se izlagao tolikoj zdravstvenoj opasnosti!
Zdravlje na prvom mestu!

Kako bre ne primecujes da ti se svi smeju??????
CikaBrkica003
(Student)
09. август 2011. у 22.52
Mladenov jesi ti glup ko tocak ili se pravis? O kakvim rešenjima pricas a kamoli problem? Možda je tebi problem ali meni nije. Šta se toliko brines za mene je..te brini se za sebe koji kur.c oćeš od mene? Popij tabletu covece i lezi.

Pozdrav
bananas
(~*~)
09. август 2011. у 23.02
Brkili,
nisam te optuzila da si rasista. Ja ipak na celu stvar (tvoj issue) gledam iz neke druge perspektive.

Meni se, na primer, ovde svidja što se ljudi ljube jednom u obraz ili onaj fazon, air kissing. Postoje situacije kada je potreban takav kontakt, kada treba ispostovati situaciju koja nalaze blizi dodir ljudi kao sto je to pribliziti se nekom i poljubiti ga. Cestitanje, pozdravljanje, nismo se dugo videli i sl. E sad, ovaj nas svet je tokom godina poludeo. Vise nije dovoljno poljubiti se u oba obraza nego mora da se cmace tri puta. Nova moda. Nešto se ne secam da smo se nekada ljubili tri puta? I ja sam tu imala razne problematike. Ponesena tom naturenom „navikom”, desavalo mi se da kada se cmacem sa nekim ko nije nas krenem da poljubim i drugi obraz. Pa se taj neko zbuni. A ja onda pravim fazon, we Serbians, we kiss tree times... Znaci, ne sme covek da se zaboravi. A tek tako neka nasa okupljanja kako ih ja zovem, tu me onoliko razvuku sa tim tri puta ljubljenjem. Ima ljudi koje ne vidim dugo, nismo čak ni prijatelji već tu neki vajni poznanici, wow, we're having a good time, great, bla bla, a on dodje vuce me da me tri puta cmace. Ma svi, apsolutno svi nasi imaju sada tu foru sa overavanjem obraza 3 puta. Zar nije dosta jednom pitam se? Lagani cmok na obraz, vrlo kratki hug koji ide paralelno, sasvim dovoljno. Tako da vam kažem, kada ste u situaciji da se pri pozdravu cmacete sa našim ljudima, pomislite da taj neko bas ne voli da se overava tri puta. Najsmesnije mi je ono cmok jednom i krenem da se povucem a onaj me vuce za dalje. Ja ispostujem i br.2 i krenem da se odmaknem ali avaj, onaj vuce za br.3. Uzas.
mladenov
10. август 2011. у 00.42
Brkice, ti definitivno patis od opsesivno-kompulsivnog poremecaja.
To je bolest koja se ne leci, i tako te treba prihvatiti.
Teško onome sa kime živis!

Evo malo nauke za tebe:
http://en.wikipedia.org/wiki/Obsessive%E2%80%93compulsive_disorder

A sad ti preporucujem malo ovoga stiva:
http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=105355
mladenov
10. август 2011. у 00.46
Evo još malo nauke za tebe:
http://www.businessweek.com/lifestyle/content/healthday/646591.html

kad već kažeš da gi dranjas (ruke mislim) svakog trena kad god se za nešto ufatis.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
10. август 2011. у 00.50
kod mene je tri puta najmanje, ali sve zavisi s kim moram da se ljubim.
Ako je neko ruzan ne ljubim se uopste, a ako je dobra riba ljubim se tri puta po tri puta svaka tri minuta, i kažem im da je to kod nas Srba normalno...nekad upali ..nekad ne. A ako je bas mnooooogooooooo dobra riba ljubim se i jezikom...
mladenov
10. август 2011. у 00.57
Tačno, kod nas Srba je obicaj 3 puta poljubiti (Sveto Trojstvo, kao pozdrav sa 3 prsta). Ostali se ljube jednom ili 2 puta.

bombus je u pravu, ako je zenska koja mi se dopada izljubio bi je koliko god mi dozvoli, as long as it takes.

Nego da dopunim malo za Brkicu.
Doticni poremecaj se skraceno obelezava sa OCD. Međutim ima i OCPD ili ti obsessive–compulsive personality disorder

Koja je razlika?

People with OCD are often aware that their behavior is not rational and are unhappy about their obsessions but nevertheless feel compelled by them. People with OCPD are not aware of anything abnormal; they will readily explain why their actions are rational, and it is usually impossible to convince them otherwise.
bananas
(~*~)
10. август 2011. у 01.18
Jezik se ne trpa prijateljima, poznanicima, kolegama sa posla i sl. Znaci, da ne mesamo babe i zabe. Ja ne vidim svrhu ljubljenja vise od jednom ako su u pitanju gornje kategorije. One sa kojima sam prisnija vise volim da cmoknem jednom i stegnem u zagrljaj. Svako ima neku svoju tehniku. Valjda.
CikaBrkica003
(Student)
11. август 2011. у 00.57
Mladenov još si glupiji nego sto sam mislio i neznas druge nacije i kulturu preporucujem ti da izadjes napolju i da upoznas ljude. Ne samo da se mi poljubimo tri puta nego i druge nacije iz bliskoga istoka bez ozbira na religiju, holadjani i svabe iz istocne nemacke ako znaš zašto:), Rusi , turci, itd. pa dali ti znaš da pola evrope slavi Svetoga Nikolu? Ne nije Santa Clause nego bas kao Sveti Nikola samo sto je razlika datum, istorija i kultura

Pozdrav.
mladenov
11. август 2011. у 02.52
Brkice, pa ti si glup kao ponoc, pyzda ti materina!

Treba mu tacnica za kusur!!!!

Mars tamo, budaletina jedna!
mladenov
11. август 2011. у 02.58
On će mene da uci da izidjem.

Kako ćeš upoznati ljude ako se sa njima ne rukujes, ako od njih bezis, ako imaš paranoju i hipohondriju da ćeš zakacati boljku???

Ti si bolestan a bolest se zove OCPD.

Dao sam ti linkove, a ti nisi uradio domaći, pa ko te ebe, !@#$.
CikaBrkica003
(Student)
16. август 2011. у 00.24
Mladenov ti samo znaš da psujes jel da? Jel ti je bogat recnik pskovke kad ti nestane argurment? Ade i ja da psujem i da vredjam tebe i tvoju mater i cacu a ne ne neću ja to mi je ispod moje casti i ne pada mi na pamet da spustim na tvoj nivo jer si ti glup i prost covek ako su tvoji naucili da budes prost jeli tako ad zato uzmi tablete i u krevet.

Pozdrav
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.