Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Amerika je zakon
bananas
(~*~)
13. јул 2011. у 20.21
Tamo po ovom pitanju nema cile mile. Upadne ti lopov u kucu, možeš da ga ladno ubijes. Zao mi ovog coveka. Šta su ta cetvorica planirala dok su ga cekala u zasedi? Tj. šta bi mu uradili? I šta se desi, panduri hteli da ga zadrže u pritvoru?? A stvar jasna kao dobar dan. Neverovatno. Ovo nije prvi slučaj, bilo je sličnih. Tragedija je kada zakon stiti lopuzu i potencijalnog ubicu.

http://www.news.com.au/national/man-who-shot-intruder-is-real-victim/story-e6frfkvr-1226093749448
mladenov
13. јул 2011. у 21.38
Ma kakav zakon, kad bi mi neznanac i nepozvan loših namera usao u kucu ne bi imao vremena da razmišljam o zakonima, paragrafima, 000, niti posledicama. Između mrtvog njega ili mene uvek ću izabrati ono prvo kad se odluka donosi 'in a split second'.

Međutim, kod mene gde stanujem je toliko sigurno da ponekad razmišljam da li kucu da zakljucavam uopste. Ponekad se desi da ostavimo na izvolte lopovima.

Cesto me salecu u banci da osiguram stvari, „jerbo oni mlogo brinu da me ne pokradu”. Kad im ispricam moja iskustva nije im bas pravo.
„Lopovi, šta cekate, biznis nam se urusava?!”

Neko rece: „kad bi osigurao sve šta ti nude, ne bi ti ništa ostalo za zivot”
mosman
13. јул 2011. у 21.58
Tačno tako bananas,u Americi je drugacije to rešeno jer svoja kuca je svetinja.Pitam se odakle ovim papcima da coveka hoće u pritvor?On je usao u svoju kucu gde si ga cekala 4 gangstera.Šta je trebao da radi,zaboga pa on se borio za goli zivot u SVOJOJ kuci!
CikaBrkica003
(Student)
13. јул 2011. у 22.56
Hehe Bananas cudi me sto posle mnogo godina u Australiji ne poznajes zakon krstim se tri puta pa ti zakoni u Australiji su najgori zakoni za obične ljude a najbolji za kriminalce zato što je ovo zemlja convicts ne možeš da pipnes kriminalca,lopova,narkomana da se ne nabrajam bez ozbira na njihove akcije inače letis u zatvor za assult charge na te kriminalce hehe. Na primer ako lopov uzme torbu neke babe a baba vice lopov držite lopova a ti skocis u pomoć babe uhvatis lopova srusis lopova na zemlju ili lupis sljivu policija tebe hapsi a ne lopova zašto? Zato sto će lopov da kaže malo sam se salio za babu a on mene srusio ili lupio sljivu ocu da ga prijavim za assault charges ti letis u zatvor a lopov seta napolju. A zamisli silovanje devojke ili žene kada zove u pomoć jaoo bolje da ne zamislim za tu situaciju. Ako ubijes coveka ili ženu jednog ili dva letis u zatvor za pet godina ako imaš cist kriminalni rekord „dosije”. A u mnogim strogim državama je dozivotna ili smrtna kazna za ubistvo. Jedina politicka partija u Australiji koja je bila za smrtnu kaznu i stroge zakone za kriminalce ade pogodi koja?? One Nation partija da bas ta partija davne 1996 godine. Glasao sam za tu partiju dok nije propala. Nema sanse da zovnem policiju i da cekam da dodju vise od pola sata nego lepo po kratkom postupku ubiti kriminalca na mestu bez ozbira dali ću da letim u zatvor ili ne nego on/i da me ubije mene i moju porodicu. Ovde policija je dobra samo za ulične i speed kazne „beraci love” nego u hvatanju kriminalaca, održavanja reda i zakona.

Pozdrav
bananas
(~*~)
14. јул 2011. у 00.09
Ja o ovakvim primerima procitam ili čujem na tv. Bas me zanima šta će biti sa tim covekom, ima advokata i valjda će se izoboriti u toj papazjaniji. Na šta oni trose pare, na sudjenje coveku koji se branio? Pa i nije upucao tog krimosa u glavu već u nogu. Sad sto mu je potrefio arteriju bad luck. Gde su lopuzi bili drugari da mu pomognu? Cackaju mecku a kada ovako nalete žrtva još treba da se izvini, da ne kažem robija za njihov kriminalni izbor.
josh-uvek-ovde
14. јул 2011. у 03.17
Ne mogu da verujem da je takav zakon u Au ili je ZoVu samo malo iskarikirao ...
LeaDiKaprio
(shumska)
14. јул 2011. у 04.23
manslaughter nije najteza moguća optuzba, kao sto je recimo hladnokrvno ubistvo. nisam sigurna kako ide postupak tj ako je charged with manslaughter da li će njegova odbrana da argue that position jer koliko vidim bilo je tu gusanja pre nego sto je doslo do pucanja. gusanje je tu presudna stvar (koliko se može videti iz clanka).

naime, covek ima pravo da ubije drugog coveka samo ako brani svoj zivot. pri cemu „brani svoj zivot” znači da je u datom slučaju vlasnik kuce prilikom gusanja sa lopovom verovao da mu je zivot ugrozen.

znaci jedno je da ga recimo upuca jer ga je video u kuci, ili ga je video kako bezi iz kuce pa pucao za njim. međutim, ukoliko su se tukli pre nego sto je ovaj pucao, moguće je da će njegova odbrana da dokaze da je verovao da mu je zivot ugrozen. (za ovo čak ne mora da bude fizicki napad, može i verbalni, kad neko nekome uverljivo preti da će ga ubiti).

posto je jedan mrtav mora stvar da se ispita, kako drugacije?? na „casna reč bili lopovi”?
Pekioo9
(Kontraktor)
14. јул 2011. у 14.10
Ma šta i da nije bio lopov?
Jel možda trebao da ga ponudi kafom pa da se lepo ispricaju kako i zašto je dosao u njegov stan,možda na kolace!
Koji je bre to zakon,ako ti je ugrozen zivot? Dodjes kuci zateknes nekog u stanu i sad gledaš u pasulj da li on ima neko oruzje u ruci,ili možda da ga pitas koji će mu sledeći korak biti?
Sad pre neki dan kod jednog poznanika upada covek u parking prostor fabike,udara par puta autom u metalnu ogradu,zakaci caravan za auto i to sve lagano i natenane i ode frajer,kamere sve snimile ali za koga?
Panduri kažu imaš osiguranje,osiguranje kaže a sto nisi drzao caravan u fabriku,izvan fabrike ne vazi! odose 50k
Obezbedjenje ne sme da nosi oruzije,pa cime onda i šta obezbedjuje?
Sto kaže Mladenov,kradite ljudi,opada interesovanje za osiguranje!!!
Eh šta ti je demokratija,svi imaju sva prava.
bananas
(~*~)
14. јул 2011. у 20.08
Secam se pre nekoliko godina kada je ona žena iz security servisa ubila tipa koji joj je oteo kesu sa lovom. On joj nešto razbio lice, nalupao je a ona bum bum i ubi ga. Posle je isla na sudjenje, hteli da joj natovare ubistvo pa je na kraju ipak oslobodjena. Ni kod samoodbrane nije sve crno ili belo već tu rade razne nijanse.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
14. јул 2011. у 20.29
ako hoćeš da ubijes nekog, samo ga pozovi u lov. Ubistvo u lovu ne podleze krivicnom zakonu.
ZoVu
(mlatilac prazne slame)
14. јул 2011. у 22.04
Josho, 'leba ti, šta sam ja to mogao da iskarikiram ako nisam ni reč rekao na ovoj diskusiji?
bananas
(~*~)
14. јул 2011. у 22.09
Ne zameri joj, upala jadna u ovu ludnicu pa ne može da se sabere, ne zna se ko pije a ko placa, k'o rastimovani instrumenti. Kako sirota da pohvata osim ako ne zapisuje?
CikaBrkica003
(Student)
14. јул 2011. у 22.28
Hehe Bananas pa i ja se secam toga ali neznas šta je dupli standard pobogu ona zenska je radila za veliku i jaku firmu da oni mogu ladno pozovu nekog jakog advokata ili politicara i problem je rešen hehe a to je bio veliki primer sitnim lopovima da nema zezanja sa velikim lopovima i da mogu pucati. Malo si naivna a zamisli da su njoj osudili za ubistvo uffff svako bi isao za uzmu pare a security ne moze ništa čak i da rizikuju svoj zivot za malo $$$ a veliki lopovi bi izgubili $$$$ i ljudstvo za security.

Pozdrav
LeaDiKaprio
(shumska)
15. јул 2011. у 01.48
Vidis bananas da je moguće ubiti nekoga i ne ići na robiju (primer žene iz security servisa). Najveci izazov ne samo da dobije slučaj nego i mentalno za svakog pojedinca je kako zakon funkcionise. Zakon je skup pravila. Bez emocija - samo pravila. Razlog je zašto ti treba dobar advokat je ocigledan: to je kao dilema da li da u teniskom mecu od kojeg ti zivot zavisi za tebe igra Novak Djokovic ili Ivan Janicijevic.

Law is just a game. Imaš advokate sa obe strane koji koriste skup pravila da dokazu svoj point (i opovrgnu drugu stranu).

Sudovi neznaju unapred za right or wrong, u sudu su svi ravnopavni i jednaki. Zato se od porotnika i zahteva da ne gledaju TV i ne prate stampu o datom sudjenju. Ono sto je najbitnije je da se prati skup pravila a ona ne podrazumevaju uplive sa strane (šta kaže drustvo, ova il ona strana, javno mnjenje).

Ljudi koji ne razumeju osnove ove igre (a takvih je jako, jako puno) smatraju da je sve to prevara, urota advokata, Universe is out to get them (yet again) & all other bull/crp.
aleksa1234
(net admin)
15. јул 2011. у 13.33
Previse gledaš americke serije. Mojne vise tisra matereti...
MAKPO
(uljar)
17. јул 2011. у 19.56
Sad da taj covek može mirno da spava, treba da nadje i onu ostalu trojcu.

Za svaki slučaj!

Ako se ne možeš izboriti sa lopovom onda zovi policiju, komsiju, bilo koga.

A ako možeš, zaboravi na sve. Još zakljucas vrata da ne može da pobegne, pa mu gurnes krpu u usta da se ne cuje po komsiluku.

Malo mu polomis obe ruke, poneki prstic... mislim, da ne ulazim sada u detalje.

Uglavnom, nebi mu kradja pala uopste vise na pamet.

Pozdrav
mosman
17. јул 2011. у 23.18
Ja sam na strani tog coveka,razum mora da pobedi.On da nije reagovo ne bi izvuko glavu pored te cetvorice bandita.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.