Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Opet lupetanje na SBS radiju na srpskom jeziku!
nevenka_p
(cvet)
16. јун 2011. у 02.43
U danasnjoj emisiji SBS radija na srpskom jeziku (četvrtak 16 07) voditeljka je ucesnike demonstracija u Grckoj nekoliko puta nazvala DEMONSTRATORI.

Onomad je ista spodoba ucesnike protesta nazvala PROTESTANTI.

U reklami za naocare na istom radiju kažu da je veliki popust zbog RENOVACIJE...

Tako je to kad se bez puno skole a sa puno veze dobije posao!

asdfghjkl
16. јун 2011. у 03.18
Eh, a šta reci za lokalni radio „Aleksa Santic” (Aleksa se izgovara sa dugim „e” - moravsko-niski akcent mada je doticni bio Hercegovac sa kratkim „e” sa akcentom na „A”) ovde u Pertu.
Ti su se posvadjali sa srpskom gramatikom tako da se jadni Aleksa u grobu okrece. Deca se upisaju od smeha kad cuju najavu „srpski radio AlEEksa Santic”.(pusta se u autu kad „pobele” od dosade)
Ako je za utehu Makedonci i Bosancerosi su još gori.
Ima još jedna srpska na „Frimantlu”. Ti nekad zaborave da su u programu pa u sred programa 5-6 minuta nema ništa.
josh-uvek-ovde
16. јун 2011. у 05.05
Eto posla za mene :-)
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
16. јун 2011. у 06.30
ne slusam nas radio da ne bi zaboravio srpski. Ne gledam televiziju jer ispiraju mozak. Prisluskujem samo radio talase iz svemira.
Upravo javili da se bananas spremila za spavanje, sve zajedno sa krznenim cizmama.

A ovo bas trese grcku. Kod nas se kaže „ pukla ko grcka”
bananas
(ironwoman)
16. јун 2011. у 07.27
Priznajem da sam prve godine i još nešto od sledeće slusala nas radio non stop. Pa sam citala i naše novine. Posle sam digla ruke od svega. Ni ova TV me ne zanima a tek da gledam nasu, kad bih i to postigla.

Promasio si bambuse, sad imam papuce od sheep skin.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
16. јун 2011. у 07.55
retko kad masim. Kad uhvatim pravac idem pravo u centar. Ako i promasim , uradim to namerno. Nikad dalje dva prsta od mete, nizvodno!
BACATE
16. јун 2011. у 08.02
Зашто се драга господо спрдате са нагласцима,људи причају како их
уче апсолутно је све правилно Алекса Шантић,као и Алееекса Шантић,
због сличних спрдачина Шантић из Аделаиде је данас Крват.
chill3
(" " ")
16. јун 2011. у 09.38
asdfghjkl.. taj radio program vodi nikola nikolic(prezime mu je inače budalic ali je promijenio),seljacina iz istocne hercegovine,a kucara u kojoj se skupljaju je u maylands..njegova žena je australka a brat joj je neko moodo u vladi pa je tako isposlovao da vodi tkz klub alexa santic i kao da pomazu izbjeglicama,zato dizu fine pare svake godine iz državnog budzeta (bila sam prisutna prije nekih 10-ak god kad su dobili cek na 55 hiljada za održavanje te stracare i kluba)..imali su prije i neki program za „mjesane” brakove,vodila ga jedna glupaca iz loznice koja cita kao prvacic pa je hvatala okolo i moljakala da joj procitaju pa da snimi :))) ..zaista su fujjj
asdfghjkl
16. јун 2011. у 10.11
Ova sto sad cita zvuci ko' zenski Zika Obretkovic. Ceo program bi mogao na Ruzmarinovu „Soder listu”.
Ko su oni sa radio Frimentla?
ZoVu
(mlatilac prazne slame)
16. јун 2011. у 23.21
Nevenka, izgleda da se samo nas dvoje uzrujavamo zbog radija SBS. Ne znam za tebe, ali kod mene postoji gradacija u nerviranju:

Najnizi stepen: Ako vlasnik privatne stanice hoće da ustedi pa sam cita tekst (mada ne ume) onda ja nemam šta da se bunim, njegova je stanica. Mogu samo da ponudim da mu pomognem.

Malo visi: SBS jeste državna televizija, ali imam utisak da reklame čitaju vlasnici radnje, tako da razni biseri koje čujemo pre svega uticu na ugled same firme. Inače, osim RENOVACIJE možemo da čujemo i za VELIKO SNIZENJE NAOCARA i slično. Sad, da li je citac (vlasnik?) zaboravio da kaže „snizenje cena naocara” ili je pod pritiskom da mu duzina reklame ne predje određeni broj sekundi (jer to kosta) odlucio da ispusti sve sto je „suvisno”...?

Još visi, prava frustracija: Zvanicno, cilj radija i televizije SBS je da promovise multikulturalizam a ništa se ne čini da jezik kojim se govori u pojedinim emisijama bude na zadovoljavajucem nivou. Tako u praksi imamo sledeće primere:
PROTESTERS se prevodi kao PROTESTANTI (umesto demonstranti)
AGRICULTURE se prevodi kao AGRIKULTURA (umesto poljoprivreda)
TO MAKE PROGRESS se prevodi NAPRAVITI PROGRES (umesto ostvariti napredak)
LEVEL se ne prevodi uopste (a znaci sprat [može i kat] ili visina, stepen, nivo...)
Engleski toponimi se ne menjaju po padezima (...IZLOZBA CE SE ODRZATI U DARLING HARBOUR...)
itd itd
(Poseban im je problem kako da prevedu TO MAKE SURE)

A najjeftiniji recnik bi mogao da im pomogne. Vise puta smo pitali a još nismo dobili odgovor zašto je tako teško pogledati u recnik. Ako im je dato 70 minuta da skrpe emisiju od 60 minuta, onda ne mogu da krivim voditeljke nego SBS kao kucu. A ako je u pitanju cista lenjost i neodgovornost onda naravno da krivim voditeljke, ali tu je opet odgovornost poslodavca sto tolerise neodgovorno i neprofesionalno ponasanje. Kao da se to radi namerno...

Vrhunac: Nisam slusao emisiju u četvrtak (doduse još uvek mogu), ali u sredu jesam i stvarno sam ostao zabezeknut slusajuci gospodju ambasadorku Srbije. Neverovatno je koliko je puta bez ikakve potrebe koristila engleske izraze u sred srpskih recenica. Zašto neko mora da kaže „student exchange” umesto „razmena studenata” (govorila je o saradnji među univerzitetima)? Jedino ako ima snažnu potrebu da nam pokaze kako ona zna engleski, a ta potreba je izbijala iz skoro svake recenice. Odakle ta potreba? Da li su kod nje prioriteti malo poremeceni? Možda gresim, možda je ona odličan diplomata, možda joj je stvarno stalo da zastupa srpske interese dok je ovde, ali nešto nisam siguran.
vudu-lenjin
17. јун 2011. у 07.55
>>ne slusam nas radio da ne bi zaboravio srpski.

Hahahaha!! Dobra!

Ja uhvatim nešto naše ovde u Adelaidi ali polomih usi na te cudne tvrde naglaske i robustne glasove.. kao kamenje da se kotrlja.
chill3
(" " ")
17. јун 2011. у 08.41
asdfghjkl..nemam pojma ko je sada u frementle radio,ne slusam to već godinama..znam da je ranije bila grupa djevojaka i mladica iz srbije i bosne i da su vodili omladinski radio,bili su dobri..nije bilo frljanja sa izgovorom i nije bilo narodnjaka..poslije su ih istisnuli neki papci što se frljaju sa srpskim...sad me podsjeti i na ucitelja srpskog u nedeljnoj crkvi sv sava,trebalo ga je samo cuti kako prica..doslovno je nagrdjivao srpski..ne znam da li sad uopste ima ta nedeljna skola..zalosno je kad slusas te mamlaze i stidis se njihove sramote..
Raven_UK
17. јун 2011. у 09.18
Sto gubite vreme sa kojekakvim mamlazima, koje samo interesuje kakao da otmu neke pare od države. Kupis lepo andriod tablet, namestis Vtuner i slusas izvorni radio pravo iz Beograda preko interneta. Eno Studio B, 202 i radio beograd pice sve u sesnaest. Još sam nasao neke pomovske i chemericke radio stanice, whole world at my touch. Ili vas još uvek kara los i skup internet? Onda lepo podcast na MP3 player, pa slusajte Micu Trofrtaljku u kolima do mile volje. Ove lokalne papke treba ignorisati, za bolje i nisu.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
17. јун 2011. у 10.32
Banana:

Promasio si bambuse, sad imam papuce od sheep skin.

Dr.Bumbar:

Dobro da nisu od kamiljeg qoorca.

bananas
(ironwoman)
17. јун 2011. у 11.01
A je l, je l takve nosi tvoja gospodja pa ih preporucujes?
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
17. јун 2011. у 11.04
po sto ja moju gospodju nosam na qoorcu tamo vamo, nema potrebe za obucom. Ona leti non stop , a posto sam ja bozanstvo i ja letim.
Ne nosimo obucu i ne dodirujemo podove

jel ovo moram da objasnim sa koreografijom , da bi ti bolje shvatila?
bananas
(ironwoman)
17. јун 2011. у 11.08
Jeste, jeste, znam ja kako je to, imam jednog ortaka koji isto tako leti a i gospodja mu. Duvaju pa otkidaju a posle lete k'o leptirici. Sve im ravno do Sibira.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
17. јун 2011. у 11.12
znam tog ortaka, zovu ga Mile babotres...pricao mi je o tebi. kaže da si losa u krevetu, i da svaki put kad mora da te sredi popije flasu tekile i smota dzokavac ko frulu
bananas
(ironwoman)
17. јун 2011. у 11.20
Slabo te hoće masta...
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
17. јун 2011. у 11.22
zzzzz...zzzzzzzz...izgasi svetlo kad podjes.!
bananas
(ironwoman)
17. јун 2011. у 11.27
Ne zaboravi da operes vilice...
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
17. јун 2011. у 12.17
nemam ja vilice
svrsim ti u zilice

opet sam te sj.ebo!!
asdfghjkl
18. јун 2011. у 07.43
Sa našim ambasdorima je cirkus.
Slusao sam i ja ovu novu kad je ispljuvala generala Mladica, onako u stilu najzesce „Radio Srebrenice i bosanskog Podrinja”.
I to sve na engleskom.
Njen dobar engleski mora da nadoknadi godine boravka bivšeg Milivoja Glisica koji nije znao da ga bekne ali je bio dobar i pametan covek.
I onaj pre njega nje bio bolji što se jezika tiče.
No najzad je država shvatila da sa zemljama engleskog govornog podrucja nema zezanja pa salje poliglote. E sad to što nisu bas diplomate, pa još po malo nisu ni Srbi ko te pita.
Na vlast su dosle kursadzije koje su mame i tate slale na raznorazne „Narodne univerzitete”, „Bozidare Adzije” da uce jezik.
Puni znanja a na zalost prepuni sebe, ovakvi kakvi su nikome ne služe na dobro osim samima sebi.
Dok sam bio na NZ imao sam priliku da se često sastajem sa Milivojem. Bio je omiljeni lik i redovno su ga pozivali na proslavu „Treaty of Waitangi” tj. novozelandskog „Dana republike”.
Bio je, jednom recju, najradje vidjen ambasador na proslavi.
Pio je ali sa stilom.
Ova nova valjda nepije i to bez stila.
nevenka_p
(cvet)
18. јун 2011. у 19.36
Čuli smo kasnije tu emisiju od srede. Osim sto kao da pokazuje kako zna engleski (WOW, bas nas je impresionirala) a ne zna srpski -ambasadorka kvislinske vlade naše iznutra porobljene zemlje kao da nije ambasador već kulturni atese. Kao odgovor na pitanja šta je do sada uradila i šta planira za buducnost samohvalisavo pominje nekakve izlozbe i koncerte!!!

A gde je neko planiranje o uspostavljanju dogovora Srbije i Australije o penzijskom i zdravstvenom osiguranju??? O tim za nas najvaznijim stvarima nije prozborila ni reci.

Samo da podsetim da su nama koji živimo u dijaspori u zemlji ukinuli zdravstvenu zastitu, pravdajuci to u stilu da je dosta bilo besplatnog lecenja u Srbiji onih koji u inostranstvu dobro zaradjuju. Ništa o tome da mi iz inostranstva izdržavamo tu zemlju da potpuno ne bankrotira.

Na privatnoj radio stanici stvarno neka pricaju kako hoće ali posto od našeg poreza nepismene SBS voditeljke programa na srpskom dobijaju prevelike plate za bedno otaljan posao, onda želim bar ovde da ih posramim ako ništa drugo. Ali te spodobe ne znaju za sram i stid!
asdfghjkl
19. јун 2011. у 00.01
Chill3 skola postoji i ja moju decu vodim četvrtkom u „Jandzebap” na casove. Pocinje u 6 i vodi je prava uciteljica koja se sevojski trudi. S obzirom na sastav roditelja i njihovu motivaciju (nemotivaciju) za nekim odredjenim znanjem kad su deca u pitanju, mislim da dobro funkcionise. Reci ću ti i to da je moja cerka naucila da cita cirilicu. Ima problema sa pisanjem ali to je na nama da provezbamo kod kuce.
S vremena na vreme dodje i svestenik da odrzi veronauku, opet kažem primerenu decijem uzrastu, tako da smo mi sa „nastavnim kadrom” zadovoljni. Donacija je $5 dolara bez obzira na broj dece i placa se samo kad dodjes a sluzi da se pokriju osnovni troskovi i kafa za mame i tate.
Cela koncepcija je prilično neobavezna i neformalna tako da je valjda to i najbolja formula za funkcionisanje.
Čak je i program za proslavu Svetog Save bio dosta „neobavezavajuci” i ostavljen na roditeljima, ako hoće, da uvezbaju sa decom preko letnjeg raspusta.
Mislim da postoji pozitivna energija u svemu tome i ako se poklopi sa „voljnim” roditeljima moglo bi da bude još bolje.
Uciteljica je stvarno dobra i trudi se maksimalno a sto je najbitnije zna da radi sa decom.
bananas
(ironwoman)
19. јун 2011. у 06.15
Ovde ima petkom pri crkvi u Aleksandriji neka skolica za klince. Meni je ta koncepcija veronauke za decu vrlo strana. Naročito za nas koji je nismo imali dok smo bili djaci.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
19. јун 2011. у 07.07
da. Nama je to strano, (kako kome , meni nije) ali ostali narodi takmice se ko će da upise decu u katolicku skolu.
Veronauka pomaze deci da izgrade veru ne samo u boga , nego u same sebe.
Vera u boga nije samo vera u neko univerzalno biće, već vera u bolju buducnost.Nada u bolji svet i covecanstvo.
Zato i nije cudo sto neki nasi diskutanti prilaze drugim crkvama , kao sto su jehovini svedoci, seven hills i ostale jereticke crkve kao islam i katolicantsvo. Vama je strano, zato vas i neće biti u narednih 20 godina.
Meni i drugim srpskim vitezovima, nemanjickog reda, nije strano. Prvo i osnovno je nasa vera, nasa kultura pa onda i duzno postovanje za ostale.
Kome smeta takav stav, može ladno da ga poduva any time.
Uostalom šta ti baba uopste znaš o nama, ti bi se ponovo rodila ko kinez?
Ljudi bez ikakve vere su nešto najgore na svetu.
Otpad.
Još jedna komunisticka prostakusa, koja ne vidi dalje od svoje zadrigle goozice. Zombi banana babuna .
bananas
(ironwoman)
19. јун 2011. у 07.43
Samo ti lupetaj, mora da si jedan od onih novokomponovanih pravoslavaca koji nekada nisu imali pojma a sada odjednom postali veliki vernici. Ne vidim zašto bi mi bilo neprijatno da kažem da mi je cela ta koncepcija veronauke u skolama nepoznata posto je kao dete nisam imala. Pa zato i ne vidim zašto bih svoje potomstvo izlagala nečemu sto nije neophodno i sa cime se ni sama kao dete, ucenik, nisam sazivela. Roditelj je tu da decu vaspita i ulije im sigurnost u sebe, pomogne im dok ne stanu na noge i uputi u prave vrednosti. A što se tiče raznih crkvi, vera i sl. , smatram da svaki odrastao covek ima pravo da izabere da li će da se prikloni ovoj ili onoj religiji i svemu sto uz to ide: idealno bi bilo bez icijeg uticaja sa strane.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
19. јун 2011. у 18.30
aha, još me samo proglasi zlobovim turbo srbinom. Vidis ja pripadam zilotskoj pravoslavnoj crkvi. Moj centar je hilandar, tamo je ženama zabranjen ulaz, s razlogom.
To sto ti propovedas je tvoje lično ubeđenje, po mom ti si na 5 - tom mestu. Prvo je moj oklop i mac, drugo je moj konj, treće je moj pas, četvrto moj dom a peto je zensko. Vi žene po nasoj indoktrinaciji ste niza bica. Neko ko hiljadu će promeniti vera , da učini sto joj srcu drago. Znaci niska emotivna bica.
Jedina žena koja može biti partner srpskom vitezu, je žena odgajana u samurajskom duhu.
Žena koja je ucena da bude žena prvo i koja zna gde joj je mesto.
Ti si obična klosarka i spermozder.
Tvoju decu vaspitaj kako ti hoćeš tvoja su , nisu nasa.
Dal će ti unuci biti muslimani ili katolici ili ateisti isto to je tvoj problem, a ne moj.
Tvoj mozak ogranicen , ne može shvatiti o cemu ja pricam.
Moja prica ima 1000 godina staru istoriju, a tvoja ni 50 godina.
Ti si davno izgubljena osoba, produkt komunisticke ideologije koja se 50 godina bavila unistavanjem srpske nacionalne svesti.

Bas zato što ti je sve ovo strano, ne znaš ni ko je Sveti Sava. To se uci u veronauci. Ja sam vaspitan da verujem u samo jedno krstenje i svetosavski put. To ne znači da ja tebi osporavam tvoja ubeđenja. Dobro je sto si tu i sto postojis. Takvi kao ti su nama živi dokaz i opomena o nesreci koja je zadesila nas narod.
Da bi te drugi postovali, prvo postuj sebe i svoje.
Da ne trosim vise reci na izgubljen slučaj, bog je zabranio bacati bisere pred svinje.
ZoVu
(mlatilac prazne slame)
19. јун 2011. у 19.18
E da, Milivoje Glisic. Nazalost nisam ga upoznao ali sam voleo da čitam njegove clanke u NIN-u i pre i posle ambasadorovanja. U poslednje vreme ga nešto nema, nije ni cudo kad se i NIN pozapadnjacio.
ZoVu
(mlatilac prazne slame)
19. јун 2011. у 19.20
Gde si, Krklec???!!! Gde si se provodio sve ovo vreme? Mi ovde brinemo za tebe a ti tako.
bananas
(ironwoman)
19. јун 2011. у 20.28
Bambus/Sranyen

Nemam nameru da te proglasavam zlobnim turbo Srbinom. Ti si budala kako god se okrene, tvoje poreklo nema veze sa tim. Kako pišes o ženama kvalifikuje te ne za XXI-i vek već za vreme od pre minimum 4-5 vekova. Koji si ti mentalni sklop, vazda zeljan da mu neko titra jajca. Pa možda se jednog dana usrecis na Sv.Jeleni jer, kada budes avanzovao u poglavicu, imaces tada poslugu i nekoliko domorotkinja će verovatno biti srećne da te služe.

Vrlo dobro znam ko je Sveti Sava a isto tako znam da za mene ne radi zivot koji podrazumeva bilo kakvu poboznost. Takav zivot ne želim ni svom potomstvu a ako ga jednog dana odaberu, odabrace ga kao odrasli ljudi a ne da im bilo ko sipa u glavu i programira ih od malih nogu. Ovde me nisu interesovale ni katolicke ni grcke niti bilo kakve skole profila koji ima veze sa bilo kojom od religija. Smatram da ljudi trebaju da budu tolerantni prema tudjim izborima u zivotu u koje spada i interesovanje za odredjenu religiju i praktikovanju iste. Ali, sve do tacke kada to ostaje privatna i intimna stvar tog coveka a ne da sa svojim izborima smara ljude oko sebe i obezvredjuje druge koji ne misle kao on. Na zalost, svedoci smo šta se desava u svetu i kako se manipulise sa religijskim osecanjima čitavih naroda. Takođe, bude mi zao kada pomislim gde bi ovaj svet danas bio da nije postojala Inkvizicija.

asdfghjkl
19. јун 2011. у 21.18
Banana nepoznavanje stvari nije strasno samo po sebi ali poznavati ih povrsno i dati sebi za pravo da onjima iznosis sud nije dobro.
Ne bih isao u razglabanje o „religiji” (stavio sam je pod znacima navoda jer mislim ne raspravu o istoj sa tvog aspekta) ali bih te pitao o „pravu izbora” kako si napisala.
Mojoj generaciji je to pravo bilo uskraceno u zvanicnom skolskom sistemu, kao i prilikama u drustvu. Znaci, nisam imao izbora, kao deca u danasnjoj Srbiji gde se veronauka vratila u skole ali kao fakultativni predmet i ostavljeno je roditeljima da odluce hoće li upisati decu na veronaukau ili ne.
81'-ve sam dobio keca iz marksizma i hteo sam da ga popravim na polugodistu. Moj profesor mi je odgovorio da sam „daleko od pozitivne ocene kao on od crkve”.(sad je demokrata sa sirokim pogledima na svet)
E sad, ako je deo definicije intelektualca „covek sa sirokim pogledima na svet” za mene je uskracivanje detetu da pohadja nastavu veronauke vrsta „ispiranja mozga”.
Razlog da je „ja nisam imao/la” ili „odrasla/o sam bez toga (pazi toga!) samo potvrdjuje ono sto sam napisao jer je se sve svodi na tvoj izbor u doba kad detetu svaki izbor ogranicava slobodu misli.
”Dajte mi dete da ga vaspitavam do 7 godine a onda ga slobodno uzmite„ rekao je Abraham Linkoln i tako sazeo sve šta sam hteo da kažem.
Ako malo bolje razmislis ”... zato što sam ja...„ ne pije vodu.
Svet nije poceo sa nama niti će sa nama da se zavrsi.
Uskracivanje veronauke u decijem dobu vodi najcesce zastranjivanju i pogresnom shvatanju vere u kasnijim godinama i pravi ljude lakim plenom raznoraznih lovaca na ljude. To su oni nesrecnici sto kucaju po vratima i nude ”spasenje„.

I za kraj navescu ti šta je osnova ne samo Pravoslavnog nego i ucenja ostalih Hrriscanskih nominacija:

Bog je coveka stvorio APSOLUTNO slobodnog u svom izboru.
Znaci sve nam je dozvoljeno na zemlji. Ali je pitanje da li nam je sve na korist.
Ako si citala Stari Zavet kad se Bog javio Mojsiju na Sinaju i dao 10 zapovesti za Jevreje, nije mu rekao ”Mojsije uzmi ovo jer ti to Ja kažem„ nego ”Mojsije ovo je izbor između dobra i zla - izaberi dobro„.
Znaci na tebi je da izaberes ali kako da izaberes ili odbacis nešto o cemu na znaš ništa ili malo?

asdfghjkl
19. јун 2011. у 21.44
ZoVu, napisao si da je pisao za NIN i kad se vratio. Ja sam mu se javio na email u NIN-u ali mi se vratio kao nepostojeci. Možda u oktobru odem da Srbije pa bih voleo da ga vidim. Znam da je clan DSS-a pa ću probati preko njih.
Inače imam toliko prica vezanih za njega da bi mogla knjiga da se napise i u kojima sam i sam ucestvovao.
Bio je lafscina i boem, mada je poslednje godine svog boravka prestao da pije.
Takođe je nosio i veliku muku sa sobom o kojoj nije govorio.
Hteo je da kupi kucu na NZ, koji mu se jako dopao, i da se posveti pisanju i likovnoj i knjizevnoj kritici.
bananas
(ironwoman)
19. јун 2011. у 22.17

Inače, zaista nisam zelela da znam neke detalje iz Milivojevog privatnog zivota...

ZoVu
(mlatilac prazne slame)
19. јун 2011. у 22.27
Jeste pisao je i po povratku, ali ne trazi od mene da ti dam tacne datume. Ja sam sad bio u Srbiji u decembru i januaru, kupio sam svaki broj NINa za to vreme, ali od Glisica ni traga. Slagacu te, ali ima tome godinu do godinu i po dana kada sam poslednji put procitao jedan njegov clanak (ne kažem da ih nije bilo u međuvremenu, ne znam). Ne secam se naslova ali se dobro secam kako pocinje:

„Boris Tadic je dobar covek.

Još jednom: Boris Tadic je dobar covek.”

Da ne bude zabune, to je izjavila neka od predvodnica neke od NVO (da l' Biserko, da l' Kandicka, j***m li ga) a clanak je o tome kako su doticne organizacije iskolovale mladje kadrove koji sada polako zauzimaju sve značajnija mesta u ministarstvima, dok se doticne dame i dalje prave da su „nevladine” i ostaju po strani.
ZoVu
(mlatilac prazne slame)
19. јун 2011. у 22.42
Malo o religiji od mene.

Ateizam je potpuno legitiman pogled na svet i ko hoće to da osporava nek izvoli, mene ta rasprava ne zanima. Međutim! Sloboda izbora podrazumeva informisanost. Kako ću ja da izaberem između jabuke i kruske ako nikad i zivotu nisam probao ni jedno ni drugo. Zna se kako, izabracu ono što se agresivnije rekalmira. Zato se pitam kako će tvoje dete kao odrasla osoba da napravi „izbor” kad u ovoj zemlji ne možeš nigde da cujes da postoji pravoslavna vera. Naravno, ovo je „slobodna” zemlja, može i to da se sazna ako dovoljno uporno kopas po internetu, ali zar nije prirodnije da roditelj makar ukaze detetu šta sve postoji, ako je već odlucio da mu ne namece izbor. Bananice, ako ti svom detetu ne kažeš da pravoslavlje postoji, prilika je da ono samo nikad neće ni saznati.

Osim toga, može covek da bude i ateista a da u isto vreme bude pripadnik pravoslavne kulture i dozivljava je kao svoju.
bananas
(ironwoman)
19. јун 2011. у 23.54
Bananice, ako ti svom detetu ne kažeš da pravoslavlje postoji, prilika je da ono samo nikad neće ni saznati.

Osim toga, može covek da bude i ateista a da u isto vreme bude pripadnik pravoslavne kulture i dozivljava je kao svoju.
````````

Apsolutno ne ignorisem pojam pravoslavlja vezan za nas Srbe. Kad god su me ovde pitali, uvek kažem da sam Serbian orthodox. Sa decom se prica otvoreno a sad pitaj me kako je kada te dete pita šta je Bog, da li Bog postoji, gde živi Bog, zašto ljudi idu u crkvu, zašto mi ne idemo u crkvu (osim kada odemo u Srbiju), zašto se ljudi mole i još koliko tih „zašto”. Ja znam šta da kažem a zivo bi me zanimalo da čujem odgovore onih novokomponovanih. Ili je deci najlakse reći da moraju biti dobra jer ako nisu ima da ih Boga kazni (tako je mene jedan rodjak plasio kada sam bila mala, bojala sam se grmljavine a on mi kaže to se Boga ljuti na decu koja neće da jedu i ne slusaju mamu i tatu).

Raven_UK
20. јун 2011. у 02.14
Auuuu Mileeeee!

Udari vam nobelovac pisanije da se pusite!

Ja ovde stvarno nemam šta da kažem, ostao sam bez teksta. kad pametniji besedi, glup cuti i slusa, a ovo vam piskaram da znate da sam tu i sve slusam. Dosao na kraju pro da sredi stvar, kad mi amateri samo nešto drvimo...

Kradicu svaka ti cast, zadrzi svojih 80 i evo ti još 100aud for the services rendered!

ZoVu
(mlatilac prazne slame)
20. јун 2011. у 03.13
Znao sam da će ova dvojica da se slože. Nemam ništa protiv pod uslovom da deluje.
asdfghjkl
20. јун 2011. у 03.18
A znaci već je dotle doslo. Iskreno mnogo sporije nego sto sam se nadao ali u glavnom ide se sigurnim putem ka tome.
Ima jedan tip na NZ, radio u Izvsnom veću Vojvodine (sad se to zove „Banovina”) kao savetnik predsednika. Rođen u Nemackoj, YU Madjar po nacionalnosti, zavrsio visoke skole u USA i GER.
Kad je poceo da radi bio je mlad pun entuzijazma „demokratija” u Srbiji, „najbolji napreduju” i slično.
A onda se sok.
Na listi „univerziteta” sa kojih se primao kadar nasao se i onaj ratobornog novopazarskog hodze jer je Djindjic bio jedan od pocasnih „prof.dr.mr.doc.Ba...”.
Mislim da je Ruzica još uvek.
Pompezno su uklonjeni mrski zadrigli Karici i slični (sve je propraceno talambasima u medijima) ali na mala vata usli „New Pazar city boys” sa privatnog hodzinog univerziteta u Pazar city.
Kad su prvog diplomiranog pazarskog dustabanliju-menadzera primili ovaj tip se spakovao i dosao na NZ.
Pošto je sad u Srbiji moderno i politicki poželjno racenicu zapocinjati sa „Sto bi pokojni Djindjic rekao...” i vesto ubaciti tezu o „vecoj slici” kad treba da se nešto sto nestima proguta („Cedo treba uvek gledati veću sliku, u napred” govorio bi mi Djindjic - Ceda Jovanovic) ovaj tip nikako, posle pazaraca, nije uspeo da svojom zapadnom logikom uklaviri šta je Djindjic hteo da kaže.
chill3
(" " ")
20. јун 2011. у 04.36
asdfghjkl...nisam upucena u sadasnje stanje nedeljne skolice,moja su to djeca prerasla davno,sada su veliki momci :)) ja sam ih naucila oba pisma..taj ucitelj od prije nekih 11-12 god je bio teska taraba za srpski sa groznim akcentom,ocito rođen ovdje..lijepo je cuti da djecu uci neko kome je to profesija i koji zna svoj maternji jezik..
Raven_UK
20. јун 2011. у 08.21

ZoVu
(mlatilac prazne slame)

20. jun 2011. u 03.13

Znao sam da će ova dvojica da se slože. Nemam ništa protiv pod uslovom da deluje.

Izvini tebra , odakle ti ideja da se ja slazem sa njim?
Priznajem da mi je njegov stil pisanija i izbor reci mnogo interesantniji nego recimo kako pišu dweebs pa sam mu zato i ponudio posteno zaradjene pare, iako je drekavac (ALL CAPS).
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
20. јун 2011. у 17.27
Vidis smrdljivko Kradicu,
Bojim se da ti nisi upoznat sa mojim prosvetiteljskim radom i kakvom vrstom prosvete se bavim.
Izvini sto pišem malim slovima, ali to radim namerno da nabijes tu svoju nosinu malo blize ekranu ako te zanima šta sam napisao, a i malo ekstra radijacije za tvoj sicusni mali nerazvijeni mozak ne bi skodilo. Možda se malo vise prosvetlis.

Drago mi je da mislis da ja pripadam u kategoriju ljudi, koji zarad ono malo smrdljive koze sto žena ima među nogama placa to kucom , kolima i šta ja znam.
Vidis Kradicu , nisi mogao vise da promasis, na zalost. Ni smo svi te sreće da nam peecka popije mozak. Ima nas koji pored one dole glave razmišljamo i ovom sto nam bog dao za razmišljanje. Moje shvatanje žene je upravo to cemu mogu da se zahvalim , sto me žena nije odrala. Hehehehe. Uostalom pitaj svoju ženu Lesinarku, da Dr. Bumbar samo svrasava na face , a ne dole gde smrdi.

Što se tiče mojih religijskih uverenja, rekoh ti ja gde je moja crkva. Na svetoj gori. Ne znam dali si čuo to da uopste postoji, jer vi muslimajmuni ne znate za to sveto mesto.
Pederima , ženama i vama ne krstenim tamo ulaz zabranjen.
Ti si zabradio da pljujes po našim popovima , možda i sa razlogom, ali ja toj crkvi ne pripadam. Da li si se ikad pitao sto srpski patrijarh nikad nije krocio na svetu zemlju u svetoj gori? Razmisli malo. Googlaj. Nadji mi jednog koji je otisao tamo. Ja znam da od zadnja tri ( german pavle i irinej), niko od njih tamo nije bio, nit će biti.
Ta vera o kojoj ja pricam za tebe je nešto , o cemu nikad nećeš znati. Moći ćeš samo da nagadjas. Nije ni svakom dozoljeno da zna.
Kaži mi kako to da onaj sugavi klempo princ Charles uplati 200 000 funti , upravo za taj isti hilandar da se popravi?
Šta ima jedan engleski buduci kralj da daje toliko para u jednu običnu srpsku crkvu?
Googlaj kradicu, ne bi bilo posteno da ti sve kažem.

Čim covek pomene Svetog Savu odmah pljuvanje po crkvi? Hehehe.
Aha a šta ti znaš o tom coveku Kradicu? I ti i ona baba Banana koja ide u hram Sv Save samo da slika peecke i po u minicima?
Znaš da je on pomirio zavadjenu bracu? Znaš da je osnovao crkvu? Znaš da je umro u svetoj gori.(hilandaru)
Da to svi znamo, bili smo u nekoj skoli.
A šta znaš o krstaskim ratovima kradicu?
Nije li to slučajno da krstaski vitezovi nose bas taj krst nemanjica?
Crveni , isti ko engleski?
Pa povezuj sam. Sto bi jadan Charles uplatio tolike pare za neku tamo crkvu?
Ko je te engleske i francuske vitezove gostio i ciju je vojsku Sv Sava popunjavao na njihovom putu za Jersalim?
Koji je to narod isao u jerusalim da ga oslobodi od nevernika?
Googlaj Kradicu.
E vidis Kradicu moja crkva je tamo. Moja patrijarsija je u Hilandaru a ne u Beogradu.
Upitaj se svinjska izdrkotino šta se to cuva toliko vredno na Hilandaru.
Mi smo Srbi malo stariji narod od tog tvog osunicenog okota.
Mi se zovemo Srbi oduvek, a tvoj narod je promenio ime 4 puta u zadnjih 50 godina. Sad ste mosnjaci(izvedena reč od mosnice ili predeo testisa)
Za kraj ću ti napisati stihove tvog presednika Erdoana.

Dzamije su naše kasarne,
kupole su nasi slemovi,
minareti su nasi bajoneti
vernici su nasi vojnici„.

Recep Tayyip Erdoğan

Ovo izjavljuje i recituje turski premijer i ja i dalje treba da verujem da on neće napasti i srusiti moju svetu zemlju?
Bas su tolerantni ovi turci i biraju erdoana tri puta zaredom.
Fin , kulturan narod ovi turci, da nisu iz turske pomislio bi da su iz finske
Krstaski rat se vodi, upravo sada gori Sirija, Libija ,Irak, Avganistan a gorece ceo bliski istok ponovo. Zapalice se turska ko hepo kocka. 20 miliona kurda jedva ceka slobodu.
Ti sa nama Srbima imaš samo zajednicki jezik, koji ne možeš da zaboravis.
Podseca te od koje si sorte nekad bio.
Vidis, nas su ucili da je dobro sto postoje dezerteri I izdajnici.
Dobro je sto nisi s nama, jer u našim redovima bio bi još opasniji.
Pusti ti nas budale što se u hristovu vojsku zaklinjemo, vodi ti racuna o popovima da se ne ugoje.
Ima nas Srba koji malo vise znamo od bratstva i jedinstva. Malo vise od samoupravljanja i diktature proleterijata.
Ne vredi ti moj Kradicu što se iz sve snage trudis da objasnis kako je nasa vera pogana i popovi podmitljivi?
Ako se i dalje budes trudio , ostaces trudan.
mladenov
20. јун 2011. у 18.24
Stvarno, ebo te, koji tip je ovaj pampus?! Pycka mu smrdi!!!
E svasta ću procitati na ovome forumu.
ZoVu
(mlatilac prazne slame)
20. јун 2011. у 20.49
Gavro, ti si ovde nov pa još ne poznajes našeg Krleta. Mi smo pogubili previse vremena i zivaca dok smo ga shvatili, pa da ti ustedim vreme evo ti par informacija:

Kao prvo on ne podnosi kad se neko slaze sa njim. Njega jedino interesuje svadja i zato trabunja sve te stvari o crkvi, Srbima, Djokovicu,... ne bi li nekog isprovocirao da se lepo ispljuju. Nemoj da mislis da on stvarno veruje u to što napise, nije on glup. Ustvari, nije on TOLIKO glup, zna on da su to besmislice, samo namcor k'o namcor. Inače ima dobru dusu, to može da otkrije svako ko malo zaceprka ispod te morbidne povrsine.

Kao drugo, možda i imate dodirnih tacaka. Kao sto ti obozavljes britansku, tako je i on zaljubljen u americku imperiju. Naročito ga uzbudjava kad se prospu bombe po razigranoj decici u nekoj zemlji za koju nikad nije čuo.
bananas
(ironwoman)
20. јун 2011. у 21.12
Eto, ja bih volela da čujem šta vi ostali kazete kada vas pitaju koja je vasa crkva/religija?
asdfghjkl
20. јун 2011. у 21.36
Chill znaci dugo si ovde. Ja sam dosao pre 2 godine sa NZ, tj. doveli me.
Jedan od razloga je bio i veca srpska zajednica sa mogućnostima, za decu prvenstveno, da uce jezik i ostvaruju kontakte sa nasom decom mimo „tatinih i maminih prijatelja” međutim gde god zakoracim docekame ono zbog čega sam i napustio zemlju pre 15 godina.
Srpstvo se meri velicinom istetoviranog Krsta i Draže na ramenu!
Da ne pocinjem druge price.
Pazi, ja ovde ne govorim o prostakluku, primitivizmu i polupsmenosti koje imaš na svakom koraku, pogotovo u zajednicama preplavljenim ex YU populacijom 90-tih.
Ja govorim o poseljacenju onih koji ne bi trebali da su poseljaceni. O nazovi intelektualcima koji su zarobljeni u nekom svom autizmu i plebsu koji je takav kakav je a generalno svi se mogu dovesti pod isti imenilac.
Nevolim da generalizujem ali je tako.
Bio sam u Madingtonu pre dve godine kad je gostovala folklorna grupa iz Uzica.
Doveo decu. Žena mi rekla da se oseca kao da neko snima emisiju „Kako nasi zemljaci u dalekoj Australiji docekuju Novu godinu.”
Pravi klub sa sve raznjevima i okruglim stolovima za 12-16 osoba.
A onda me je ubila sramota od same dece kad me je najstarija cerka pitala „Tata zašto ih niko ne slusa?”
Najvaznija stvar je bila da se zdere.
Onda sam otisao na neko predavanje profeora iz Amerike (zaboravio sam mu ime) o novijoj srpskoj istoriji. Na stranu sto je organizacija bila katastrofa, kasnilo se skoro sat vremena, predavanje je bilo interesantno.
A onda se u pauzi posvadjase i ja onapustih. Imao sam izbor da jednom od bukaca sapem pesnicu u zube ili da odem.
Izabrao sam ovo drugo.
A bukac je bio „intelektualac” pogodjen salom predavaca da će u drugom delu, predvidjenom za pitanja, prednost imati oni koji su kupili njegovu knjigu.
U Dijaneli nism bio mada je covek koji je predsednik kluba moj poznanik sa NZ.
Ova skolica u Jandzebapu mi je em' blizu, em' uciteljica dobro radi, em' je neobavezavajuca.
Dodji ili poljubi pa ostavi.
ZoVu
(mlatilac prazne slame)
21. јун 2011. у 01.36
Nasi ljudi imaju mnogo jaku potrebu da dodju svuda gde se gostuje neko ko je „nas” i to je tako. Ubeđen sam da bi i najveca sala bila puna našeg sveta kad bi ovde gostovala Beogradska Filharmonija. Naravno polovini posetilaca bi već posle pet minuta bilo dosadno, pa bi neki zaspali a drugi bi krenuli da pricaju šta im se desilo otkad su se poslednji put videli, a videli su se prošle subote.

Jeste, to ume da iritira, ali ja stvarno imam razumevanja. Tako sam nekako uspevao da objasnim deci zašto je to normalno.
chill3
(" " ")
21. јун 2011. у 04.14
asdfghjkl..mi smo skoro 14 god ovdje..bili smo presli u brizben i izdrzali 1 godinu,klima je za dusu ispustiti od silne vlage i da ne nabrajam,fuj odvratno mjesto..u tom madingtonu nikad nismo bili..u dianeli samo na igralistu dok su nam klinci igrali fudbal za jedan ukrajinski klub pa bile utakmice između klubova..u one dvije crkve rijetko idemo,nervira me ona tacna ko u kafani sto kruzi okolo da se daje prilog a sluzba traje,plus što se uglavnom prica engleski a kao srpska crkva..ciganluk brate..kad smo tek dosli nešto smo se i druzili,ali to se sve svodilo eto me kod tebe ili haj kod mene i onda sjedis ko kvocka na jajima i kvocas nešto tamo i ko družiš se :)) smaracina zesca..ako ocekujes ono druzenje kao nekad kod nas,slobodno zaboravi..djecu ako sam ne naucis srpski vjeruj neće ga ni znati..bolje utrositi vrijeme sa svojom porodicom nego ga bacati na neka lijeva druzenja gdje će ti snase sa ljudovima dolaziti da „ljudujete” i poslije te nosati po ustima..posebno te sto jasu po klubovima zaobilazi jer se tu vrti jedan mali procenat srba od cifre preko 10 hiljada kolika je srpska zajednica u perth-u...iskreno ja ne shvatam tu potrebu za druzenjem sa „našima” i utkud toliko slobodno vrijeme da se obidje i kunta i panta?!?
asdfghjkl
21. јун 2011. у 05.13
ZoVu sala je bila poluprazna za folklor(ali galama kao na utakmici), dok je za ovo drugo bilo oko 30-40 ludi od kojih 7-8 naslonjeno na sank!
I onda pocnu da se svadjaju u pauzi.
Chill, ja sam ocekivao nešto sadrzajnije s obzirom na broj ljudi.
Ako manje od 50 porodica u Velingtonu mogu da se sakupe i organizuju treci put za redom u
St. James teatru (najbolja i najveca kulturna institucija u Wgtn-u) „Serbian New Year night” i da se o tome cuje samo po dobru van srpske zajednice sto dokazuje voliki broj Nzandjana na poslednjoj proslavi onda ova silna brojka od 10k plus glava deluje „obecavajuce”.
Nije reč ovde o potrebi „druzenja sa našima” (ili druga krajnost neduzenja i izbegavanja) jer tamo odakle smo dodsli smo se sa našima samo i druzili.
Nasi su nam roditelji i rodbina i ma koliko dobro znao engleski nikad na njemunecu moći da se izrazim, vodim razgovor, salim... kao na nasem jeziku.
Osim ljudi koje sam poznavao od ranije i koje je uveliko uhvatio proces „Pertizacije” (spadaju u grupu „intelektualaca” koji posle 6-7 godina u Pertu ne znaju gde je WA muzej i galerija) porodice sa kojima smo ostvarili neki kontakt su u glavnom sa strane. U njih ne ubrajam Nzandjane koje smatramo našima.
Ne mogu vise da pišem o tome jer sam već 100 puta prezvakao jedno te isto na ovim stranicama.
Tuzno je da te srpski SBS i lokalne pertske radio-stanice zapljusnu kad sletis.
bananas
(ironwoman)
21. јун 2011. у 08.21
Chill je otprilike opisao kako to ide kod nekih druzenja. Ja sam videla kod nekih naših koji im je fazon. Svi dosli iz istog kraja i onda se i ovde drže k'o crevca (npr. iz Bosne). Žene se takmice na tim sedeljkama šta će koja da spremi i kako će da se dotera, kuce lickaju da bi drugi posle pricali kako im je i tako se cimaju u krug. Mogu slobodno reći da je najkul Bg rokenrol generacija koja ne boluje od sindroma „šta će da misle Pera, Mika i Zika”. Evidentno je da su se ljudi najviše druzili dok nisu imali decu ili kada su klinci bili mali. Kako podmladak raste, sve se vise ima obaveza, usput se ljudi smore iz raznoraznih razloga, promene adresu, odu da žive dalje jedni od drugih, razvedu se itd. tako da sve to utice na druzenje. Kad neka slava padne u toku radne nedelje a desava se na 30-40km, apsolutno nemam neke zelje da idem, jednostavno, mrzi me. Onda odem, smorim se, dodjem kuci i pitam se gde su mi prošla 4 sata. Sve sto ostane za akciju desava se vikendom pa sad, ima ko voli da juri okolo k'o muva bez glave da bi ganjao socijalni zivot a ima i ljudi koji imaju i druge prioritete. Jednostavno, ne može da se stigne sve.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
21. јун 2011. у 17.34
Ko kaže da ja mrzim žene?

Ja ih volim, ali na meni svojstven način. Vole i one mene, na svakom kontinentu imam po dva komada.

Pitas dal bi lizno anu? Kako glupo pitanje majke ti?

Pa ja bih od nje pojeo i tanjir proliva, četvrt leba i jogurt da mi donese za dorucak. Pustio bi joj liz od klice do zutare , ali ne posle australin opena.

Ti da si se rodio ko englez zvali bi te Scot.

Da dodjes kod mene na pregled. Kolega DR. Raven ima da mi sredi aparat za merenje moronizma da ne eksplodira , da ti premerim nivo krvi u alkoholu.
Tvoje stanje me zabrinjava, haluciniras. Čim zavrsis kod mene ides na anal-izu kod asistenta pomoćnika donosaca rektalnih instrumenata nize medicniske sestre Tamponova. On će rektalno da te exeminira. Ne brini za vazelin, Tamponov ga nosi uvek u dzepu.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
21. јун 2011. у 17.51
od 20 juna 17-48 do 21 juna 7-32 ima vise od 13 sati. Ti si proveo svo to vreme razmišljaju ci o meni. Jesi li imao nocne more? Jesi li se upiskio u krevet.?
Covece ako tako nastavis gotov si! ( ima da puknes ko Tadic). Usao sam ti pod kozu skroz. Jesi to toliko opsednut sa mnom? Šta ti je sve ta tvoja lesinarka ispricala, kad celu noc mislis o meni.
Ok. Razumem te. Možda ti i nisi do sad imao muda da hebes i samaras, nije to lako. Treba biti iskusan trpach, i da osetis kad je trenutak za malo grubosti.
Tvoja žena je bas bila kooperativna. Nju sam odmah nasamaro , pa tek posle je bila akcija. Samo opusteno kradicu.
Ako budes bio dobar reci ću ti šta tvoja žena najviše voli da joj se radi.
A bukake obozava

ps.

rekla mi je na ves masini ono za tebe i svecenika. Dok je centrifuga trzala pri kraju. Ne boj se neću nikom reći da svecenik pati od premture ejajculation.I kaži lesinarki da ujeda dok pusi, poradite na tome molim vas.
mladenov
21. јун 2011. у 18.19
pampuse, ne vredi ti, ebi ga, ofirao si se u vezi žena.
Vidim kako sa njima diskutujes na forumu - ni 'dz' od dzentlmena.
ZoVu
(mlatilac prazne slame)
21. јун 2011. у 20.11
„Svi dosli iz istog kraja i onda se i ovde drže k'o crevca”

To mi ni najmanje ne smeta.

„Kad neka slava padne u toku radne nedelje a desava se na 30-40km,...”

Ni to mi ni najmanje ne smeta.
bananas
(ironwoman)
21. јун 2011. у 21.53
Ni meni ne smeta. Slave me smaraju, to stoji. Sedi, jedi, jedi, vidis neke ljude sa kojima se uopste ne vidjas i sa kojima ništa nemas zajednicko osim sto oboje znate domaćina... Ovi sto su crevca su iz daleko manjeg grada nego sto je to Beograd pa su ovde nastavili ono sto su tamo praktikovali jedni sa drugima. Jedna npr. Zenica sigurno nije isto kao grad sa populacijom poput Bg-a. Niko od mojih prijatelja koje znam iz skolskih ili studentskih dana nije ovde. Postoji puno onih koji su u nekom totalno drugom sistemu pa sa takvima i nemam ništa zajednicko osim jezika. Nekoliko parova se razvelo, otisli na neke druge strane, tu uvek izgubis pola tog para kao prijatelja jer nema sanse da nastavis da se družiš sa oboje. Dosta njih nisu raspoloženi za neku akciju, nemaju nikakav hobi i sto ovaj gore rece, samo su u fazonu dodjite kod nas, da dodjemo kod vas i onda k'o kvocke na jajima da sedimo i pretresamo neke leve teme. Ja volim vikendom da sam u pokretu, da idem napolje, izleti i sl. a ne da obilazim kuce i pijem kafe.
ZoVu
(mlatilac prazne slame)
21. јун 2011. у 23.13
Na engleskom se to zove „dinner party”. Sedis sa ljudima koje ne poznajes, jedes, pijes i pretresas teme koje te ne zanimaju. Jedino vam je zajednicko sto poznajete domaćina.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
22. јун 2011. у 00.47
posto ga svi ignorisu, pocecu i ja.
Vidim da mu nedostaje miso. Pa polako you ll get over it.
ZoVu
(mlatilac prazne slame)
22. јун 2011. у 20.15
Kao sto rekoh, Krle bi radije pojeo englesko g**no (može i italijansko ako već nema bolje) nego srpsku gibanicu.
josh-uvek-ovde
23. јун 2011. у 17.00
Da li je otvoren koledž Sveti Sava u Sidneju? I da li znate kako je zamišljena koncepcija njegovog rada?
mladenov
23. јун 2011. у 18.16
Evo imaš ovde:

http://www.youtube.com/watch?v=TmfODRyOFN0

To je poslednja informacija koja datira od februara 2009.
Sumnjam da je napravljen neki bitan pomak od tad.

Mrzi me da idem čak u Ingleburn da proverim na licu mesta, a i daleko je.
bananas
(ironwoman)
25. јун 2011. у 08.09
Pogledah klip. Tuga ziva i sramota pod ruku. Cudi me da nisu resili da zidaju u Wagga Wagga. Ali šta da se radi kad nismo Jese, oni su u nekom rekordnom roku napravili ogroman kompleks, primary & hight school, preko puta Centennial park-a.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.