Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Podrska tadicu
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
15. јун 2011. у 22.26
Nepopularnost predsednika Srbije u dijaspori
Novinar

Nepopularnost predsednika Srbije u dijaspori potvrdjuje i neuspeo pokušaj ambasorke Srbije da poseti Srbe u Melburnu.

Kako saznajemo iz izvora bliskih ambasadi Srbije u Kanberi, ambasadorka Neda Maletic je od partijskog kolege Tadica dobila zadatak da poseti zajednicu Srba u Melburnu i popolarise rad njega i srpske vlade, a sve da bi se u predizbornim vremenima pokazalo da sadasnji rezim ima podrsku među srpskom dijasporom. Ovaj pokusaj doziveo je potpunu katastrofu. Sekretarica ambasadorke Miletic je prvo pozvala sveštenika iz Melburna da organizuje prijem u njegovoj crkvenoj sali, ali je ovaj kulturno odbio uz objašnjenje da za to nema blagoslov, da ne spaja politiku i crkvu…

Onda je ista sekretarica pozvala loklani srpski klub gde je dobila sličan odgovor. Poslednji očajnicki pokusaj je bio da ambasadorku ugosti fudbalski srpski klub iz Melburna, ali je i tamo odbijena. Sekratar sportskog kluba koji je odbio da bude domaćin Nedi Maletic za portal novinar.de objašnjava:

„Ambasadorka je koliko znam, već skoro godinu dana u Kanberi i nije za to vreme u prestonici Australije posetila Centar Draže Mihalovica, nije bila u slobodnoj crkvi Sveti Djordje a koja je zvanicna kanberska turisticka atrakcija i koju posecuje hiljade turista iz celog sveta svake godine. Nije ni zakoracila u slobodni srpski manastir Novi Kalenic koji je samo 13 kilometara od njene rezidencije, a sada ocekuje da je mi ovde docekujemo. Svima je jasno da ako nju ugostimo podržavamo sadasnju izdajnicku vlast koja je opljackala i unizila Srbiju, čini mi se da bi ako smo njeni domaćini pokazali da se slazemo i sa hapsenjem djenerala Mladica.

Ipak sam preporucio sekretarici ambasadorke da pokusa da kao domaćina nadje jugoslovensko drustvo Vojvodina ili neko od penzionerskih udruzenja, moguće je da tamo bude dobrodosla, oni su uvek voleli jugoslovenske konzule I ambasadore.
bananas
(ironwoman)
15. јун 2011. у 22.38
Tragi-komedija. Ne daj Boze da se Srbi slože.
MAKPO
(uljar)
15. јун 2011. у 23.09
„već skoro godinu dana u Kanberi i nije za to vreme u prestonici Australije posetila Centar Draže Mihalovica”.

Boga mi, ko ovo nije posetio taj Srbin nije 100%.

Pozdrav
CikaBrkica003
(Student)
16. јун 2011. у 00.05
Bananas pa da li ti znaš ko to govori „Ne daj Boze da se Srbi slože” nisi li vadlja muslimanka ili rvatica? To su nasi neprijatelji turci,svabe govorili vekovima jer znaju da su Srbi jaki i pravedan „humanitaran” narod kada su slozni a rvati i muslimani nasledili tu izreku od njih jer ne žele to. Daj Boze da Srbi slože krstim se tri puta ako ne dozivim taj dan neka moji preci dozive taj dan.

Pozdrav
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
16. јун 2011. у 00.08
ona je danas skakala od sreće. Pamet joj se pomutila, oprosti joj što ne zna vise šta prica.
bananas
(ironwoman)
16. јун 2011. у 01.04
Brkice,
oprastam ti jer nisi razumeo poentu.
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
16. јун 2011. у 01.42
brkice,
voli ona omladince, a voli i da nas uci kako se piše i cita nas jezik.
ja mislim da bi ti kod nje mogao da uzmes casove srpskog, a zauzvrat da joj malo pomognes u kucnim poslovima.
Skines joj paucinu.
CikaBrkica003
(Student)
16. јун 2011. у 01.50
Banana pa dobro koja je poenta da kažeš „Ne daj Boze da se Srbi slože” koji su nasi neprijatelji vekovima govorili? Da ne ubiju „pro-srpskog” presednika??? Da ne izvedu puc? Ne znam ja ade reci ti meni koja je poenta?

Pozdrav
bombus_terestris
(prosvetni radnik)
16. јун 2011. у 02.04
vidis brkice sprski jezik ima dijalekte za određena geografska podrucija. Na sledećem primeru pokazacu ti kako prica stanovnik Zemuna, ili zemunac.

Sine hebote, keve mi one gadure, sad sam zaklo jogurt i popaso pastetu.
heeeeeeeeeeboteeee kakva triper kombinacija.

On sigurno nije zaklo jogurt , mada kaže da jeste, njegova mama nije gadna, i on nije popaso pastetu jer to rade domaće zivotinje kao na primer ovce, koze i krave.

Znaci posto je banana iz okoline beograda, mislim da rece cerak vinogradi ta erija, ona ne razume srpski dobro.

ti si sto posto u pravu sa tvojim shvatanjem te ruzne izreke, to su izmislili neprijatelji srpskog naroda kao sto su turci, albanci, krvati, mosnjaci , bugari , nemci, englezi , zlovenci i madjari.

evo jedna slovenacka narodna izreka za tebe

Srbe na vrbe bosance u lance.

vidis sam ne treba da objašnjavam.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.