Дискусије : Заштита

 Коментар
Salje mi mailove u spam
Marko789
03. мај 2012. у 18.05
Drugari, imam problem sa mail nalogom... U pitanju je firmin mail nalog... Kada sa njega saljem mail primalac maila ili ga ne primi ili ga nadje u spam folderu... Prilikom slanja na yahoo ili hotmail adrese nikad i ne stigne... Firmin administrator sistema već 3 dana se bori sa ovim problemom ali bezuspesno... Mail nalog postoji 3 godine i radio je besprekorno da pre par dana... Molim za pomoć... Hvala unapred...
LastOne
(I do not need luck, I have it.)
09. мај 2012. у 23.27
Evo da pokušam da pomognem.
Nikakav problem nije u tvom mailu i ne pokušavaj da bilo šta „podesiš” jer ništa od toga neće pomoći.
Današnji spam filteri na većini poznatih mail servera (yahoo, gmail...) imaju mnogo strožu kontrolu dolazećih poruka i nekada je dovoljan za tebe benigna sitnica da tvoj mail završi u spam folderu.
U spam obično idu mailovi:
1. Nekog spamerskog naslova
2. Koji sadrže html
3. Koji sadrže attachmente tipa zip, exe, pdf, doc i slično
4. Mailovi koji u adress listi sadrže više primaoca
Koliko sam razumeo tvoj mail pripada grupi firminih mailova, moguće je da je bilo ko drugi iz tvoje firme slao nekakve spam masovne poruke, tako da je mail vaše firme sada na spam listi većine servera.
Ukoliko je slučaj kod tebe iz ovog prvo što sam naveo, obrati pažnju na format svojih mailova, na koliko adresa šalješ, na html sadržaj itd.
Ukoliko je drugi slučaj u pitanju, neće ti pomoći ništa osim da primaoc tvojih mailova obeleži tvoju adresu kao „no spam” i nakon toga više neće slati tvoje poruke u njegov spam folder.
Pozdrav.
LastOne
(I do not need luck, I have it.)
09. мај 2012. у 23.32
I da, zaboravih...
Otvori sam mail na nekom od public mail servera (gmail, yahoo...) i pokušaj da pošalješ sebi mail. Pogledaj šta se dešava, da li stiže, menjajući i vodeći računa o onome šta sam ti gore napisao. Tako ćeš najlakše utvrditi šta je to u tvom poslatom mailu što „ne odgovara” spam filteru (kada primiš spam mail, pisaće ti objašnjenje zašto je stavljen u spam).
Mayche
(ǝɥɔʎɐɯ)
23. мај 2012. у 10.17
Neka admin provjeri jer vas server blacklisted.
merllin
(trenutno u zatvoru)
27. мај 2013. у 07.59
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.