Дискусије : Заштита

 Коментар
Pitanje
ija_lila
(tetka)
11. март 2011. у 05.05
Dobar dan!

Imam jedno pitanje. moguće da je za vas strucnjake to glupo pitanje, pa da napomenem na početku da ja u principu nemam pojma o ovim stvarima.
Za zastitu koristim antiviru, besplatnu verziju. Skoro sam imala neki veliki virus, već sam mislila da je sve propalo. Uspela sam nekako da se izvucem. Pregledala sam starije teme i koristila kaspersky virus removal tool. Znam da on nema stalnu zastitu, već samo pronalazi viruse.
Ja ga nisam izbrisala i kad god ukljucim laptop, on se podize. Kad kažem da neću da proveri opet, pita me da li hoću da ga izbrisem sa kompa. I šta ja sad da radim? Da ga ostavim i s vremena na vreme opet proveravam ili da ga izbrisem. Odnosno, ja ne znam koliko je on aktuelan, da li je moguće raditi update i da li onda ima svrhe cistiti komp sa zastarelom verzijom?I uopste, koliko često bi trebalo da radim ovu vrstu provere?
I da napomenem da imam vistu i do maja sam na nekoj besplatnoj verziji antivirus programa (kao sto rekoh, ja sam izabrala antiviru). Od maja ću imati Norton (na osnovu ugovora).
Hvala puno, pozdravcic
Lila

rebro
11. март 2011. у 09.37
Znaci do maja NEMAS antivirus (avira je isto sto nemati) a od maja NEMAS antivirus (Norton je njesra od kad se pojavio).

Obrni/okreni antivirus nemas pa onda ne bi bilo zgoreg da stavis neki AVG Free antivirus. on može da se azurira (update) a ima u sebi i antispyware.

http://free.avg.com/us-en/download-free-antivirus
Mostro
(junior member)
11. март 2011. у 17.55
pa možeš ga samo deinstalirati, a da ostane, pa kad zatreba onda ga instaliras. Mada je bolje imati liveCD sa Kasp.rem.tool koji takođe može da se apdejtuje i da se podigne i bez windovsa.
http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208282484

Vista ima inače svoj odličan firewall, pa ti ništa i ne treba :)
ija_lila
(tetka)
14. март 2011. у 06.26
Hvala vam puno na pomoći.
Za sada sve funkcionise dobro.
Pozdravcic
Lila
Walter
16. новембар 2011. у 10.59
123
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.