Дискусије : Заштита

 Коментар
Stuxnet
Mostro
(junior member)
17. јануар 2011. у 14.13
Tajms upozorava da se militarizacija interneta odvija ubrzanim tempom

Otkako se saznalo za kompjuterski virus Staksnet, reakcija stručnjaka bila je jedinstvena - sajber ratovanje više nije ograničeno na naučno-fantastične romane i Holivud, već je postalo opasna stvarnost - prenosi BBC.

Iako ni Pentagon, ni američka Nacionalna agencija za bezbednost ne priznaju da rade na razvoju ofanzivnog sajber oružja, javna je tajna da je Amerika predvodnik na tom polju.

Slede je Kina, Francuska, Rusija, Indija, Britanija i Izrael.

Amerika je, podseća Tajms, prošle godine virtuelni prostor zvanično označila kao peti vojni domen, pored kopna, mora, vazduha i svemira.

Iranski predsednik Ahmadinežad priznao je da je Staksnet pričinio veliku štetu nuklearnom programu njegove zemlje.

http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2011/01/110117_internet_attacks.shtml

http://www.srbijanet.rs/vesti/vesti-iz-sv eta/72806-nytizrael-testirao-kompjuterski-virus-za-sabotazu-centifuga.html
----------------

ko zna šta tek ceka obične korisnike interneta. Pazite šta radite sa placanjima preko mreze. U Srbiji kontrolisu i mail boksove, prate forume, a policiji je facebook vrlo omiljen sajt :)
rebro
17. јануар 2011. у 16.02
@Mostro, ti stvarno verujes da su Ameri u IZOLOVAN sistem iranskih nuklearnih postrojenja ubacili virus? I stvarno verujes da taj isti sistem stoji na Windows platformi?

Iranska nuklearna postrojenja nisu na Internetu, kao sto NIJEDAN operater mobilne telefonije nema public IP adresu sa koje možeš da udjes u sistem. I sad ti meni reci kako su to oni zamislili da ubace virus i da ga aktiviraju daljinski ako postrojenja nisu na Internetu!!!!
Aman bre!

To je isto ko i ove „prevare” tipa hakovan Telekom sa onim likovima koji su kao upali u sistem Telekoma. I šta su radili kad su upali? Pricam ti pricu.

Nemoj bas svemu da verujes. Kao sto niko NIKAD nije upao u Pentagon, CIA, FBI i slično, tako nije upao ni u iranska nuklearna postrojenja.

Kad bih ja postavljao zastitu, uzeo bih jedno 10 masina i dao im imena CIA, FBI, NSA, NASA, Pentagon, Bela Kuca i slično, stavio ih u jednu sobu i posmatrao kako pacijenti „hakuju”.

Sistemi koji drže vrlo važne institucije stoje na OpenVMS platformi. Sve vece svetske berze su bazirane na njemu. Avaks avioni rade na tom sistemu, Pentagon i vojska UK isto. I preko 70% svetskih mobilnih operatera. E onda dodju neki Ameri pa objave da su pustili virus u iranska nuklearna postrojenja koja koriste vindozu. Ma moz misliti.
Mostro
(junior member)
17. јануар 2011. у 16.50
Pa nije ni meni jasno šta je tu zabrljano, ali ocigledno da jeste jer je i Ahmadinedzad izjavio da su im napravili veliku stetu !
Svakako da su greške ispravljene, ali ameri svuda guraju svoje spijune koji mogu i da ubace viruse sa usb-a u racunarske sisteme. Ima cia svoje pipke i po Iranu, da nije tako nebi imala ni dobre informacije. Evo i kod nas, šta mislis, zašto je Montgomeri kupio u Beogradu firmu za obezbedjenje poslovnih objekata ? Njegovi ljudi će biti u po našim firmama i ustanovama i biće im dostupni racunari ! I sada ima nameru da kupi još neke firme za obezbedjenje. Zar mislis da su to jako profitabilni poslovi, pa je zato dosao iz pi... materine da „ulaze” upravo u nocne cuvare ?
rebro
17. јануар 2011. у 19.18
Na USB ubacili virus!!! Auuu sine kakva naucna fantastika.
Ja ti opet kažem da ti sistemi ne stoje na vindozi, jer svako ko radi iole ozbiljniji posao ne koristi vindozu ni pod razno!

Pa mobilni operateri ga ne koriste a zamisli tek nuklearna postrojenja. Možda jeste bio neki upad u nuklearna postrojenja ali nema nikakve logike da se to objavljuje u medijima. Ovako ispade da Ahmedinedzad i Ameri igraju igricu pa se dovikuju po medijima.
Ja bih pre rekao da su to poruke koje jedni drugima salju tipa „mi vam ubacili spijuna (ameri) a ovi drugi porucuju ”nasli smo ga ali nećemo da vam ga vratimo„.

CIA se ne zanima za nuklearni program Irana jer oni i ne prave bombu već prave struju. Obrati paznju ovamo.
Svi znamo da je nafta ogranicena i po nekim procenama na prostoru Bliskog Istoka neće je biti duže od narednih 40 godina. Tako da se postavlja pitanje ”kako obezbediti energiju posle toga?„
rešenje je nuklearka a Amerima to smeta jer su resili da oni prodaju energiju Arapima (da ih drže u saci).

Sad malo da skocimo u Evropu gde nukearki ima koliko hoćeš i gde gradi ko kako stigne i nikome ne smeta. Ne smeta im jer EU kontrolise sve to.

I onda opet nazad na Bliski istok i pitanje ”zašto je napadnut Irak„. Evo ti odgovor.

Sadam Husein je poceo da prodaje naftu za juane i samo 7 dana nakon toga Irak je napadnut jer upravo ta prodaja nafte za drugu valutu sem dolara je ORUZJE ZA MASOVNO UNISTENJE AMERIKE!

Sad prokrstari Internetom i probaj da nadjes kad je poslednji put zabelezen neki napad ili upad u neke sisteme. Poslednji kojeg se ja secam je bio davnih 90'-tih godina kad je neki Nemac sa programo TARGA opaucio Yahoo servere a nije se ni sakrio pa ga nasli u roku od 3 dana jer nije prestajao napad.

Tako da pravih napada i upada nema, bar ne u sisteme koji ne žele da budu napadnuti. Price iz filmova kako treba minut vremena da nekoga lociraju preko telefona su price samo za film. U realnosti treba manje od 10 sekundi (oko 7).

I naravno da se sve slusa. Primera radi velika posta u Beogradu je podeljena na dva dela fizicki. Pa tako u jednom delu stoji oprema kojom može da se prisluskuje 50000 telefona u minutu.

A što se tiče Srbije i dostupnosti naših kompjutera. Nema tamo ništa sto bi zanimalo Amere i ne treba im nikakve firme za obezbedjenje kad svako može da se useta u bilo koju nasu firmu pod izgovorm da nosi tetki lek i da pretrkeljise svaki komp.

Nismo mi zanimljivi Amerima jer Srbija nema rudna bogatstva. sve je ostalo na Kosovu kao na primer uglja za narednih 20 vekova, zlata itd.

Itd, itd...itd...”
okcolZ
(TroubleMaker)
26. јануар 2011. у 14.48
Rebro bas si pravi BOB! A najaca ti je ova stoperica: „U realnosti treba manje od 10 sekundi (oko 7).” Pola 15 do 19 :D LOOOL!!!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.