Дискусије : Сајтови

 Коментар
Mail. ru - besplatni mejl i 10-ak uvezanih servisa
Persival
(Ma, nista...)
09. новембар 2010. у 03.46
Pre dan dva otvorio sam nalog na besplatnom mejl servisu mail.ru i moram priznati da sam se (za sada) prijatno iznenadio. Iako u odnosu na gmail u vizuelnom smislu izgleda ko cica-Glisin crtez, servis je izuzetan jer na svakoj stranici ima pristup sledećim karticama: posta, adresar, moj svet (nešto poput igoogle-a), galeriju slika, videa, blog, igrice, socijalnu mrezu (sa lepim ruskinjama:), upload fajlova, veliki izbor widgeta... i za divno cudo sve to funkcionise.
Izgleda da su ruje na jednom mestu skupile sve sto je na netu interesanto i korisno.

Što se prevoda tiče, ukoliko koristite Google Chrome automatski će vam ponudi prevod sa ruskog na Srpski (tacniji je prevod na engleskom), dok usput mozete i uciti ruski jezik - ukoliko neko to želi.

Interesuje me da li je neko već koristio ovaj servis duže vreme, pa je možda uocio eventualne mane i prednosti.

Pozz
taureg71
(dr)
11. новембар 2010. у 15.49
Ti ocito ko onaj iz filma „draže mi je rusko go.no nego americka pita...” Ne, hvala, kad vidim ista rusko odmah ga delete...Pored svih normalnih servisa bas si taj nasao...ko će to ovde da koristi zivota ti????
Persival
(Ma, nista...)
12. новембар 2010. у 01.52
Колико ја знам, ниједан „нормалан маил сервис” нема на једном месту увезане сервисе, као што је то случај са маил.ру http://img443.imageshack.us/f/mailru.jpg/, но уколико грешим, пошаљи ми линк.

Што се Руса тиче, да поштујем их и за мене је ово најлакши начин да научим руски језик и упознам се са руском културом.
Persival
(Ma, nista...)
23. новембар 2010. у 12.05
После две недеље кориштења mail.ru поште и осталих сервиса, утисци су следећи:
Едитор поште је врло лош и непрегледан, а оно што нарочито смета јесте што подржава само руску ћирилицу и енглеску латиницу. Наша слова џцшђжћ не штампа, а đšćž у хрватици детектује као спам и уопште не шаље писмо.

Остали сервиси су им одлични.

Зато сам се пребацио на http://www.yandex.ru/ и они су за класу бољи. Едитор поште подржава сва наша слова, а уколико вас мрзи да куцате, у писму можете убацити видео писмо снимљено са камере компа!
Писму се може додати 10-ак слика-честитки (углавном цвеће), али и цртеж или обрађена слика, с обзиром да поседује едитор за слике.
Такође поседује и транслитерацију ћирилица/латиница.

Списак сервиса му је много већи од mail.ru-ових и сприказани су на следећој слици http://img35.imageshack.us/i/jandex2.png/
Sagrailo
23. новембар 2010. у 12.12
За „Таурега”: Има и вас других, којима је драже УСА г.вно него руска пита.

За твоју информацију, пре 10-ак година, када је yahoo нудио инбокс од само 2 МБ, сајтови front.ru, mail.ru, psiem.net, pocta.ru итд, нудили су 40МБ.
Даље, нудили су могућност да, ако рецимо имаш Емаил [email protected] бесплатно добијеш сајт www.pera.mail.ru где си могао, без знања FrontPage, Dreamveaver, HTML language, обичним uploadom креираш шта хоћеш на том сајту.

Имам једну адресу тамо, ретко посећујем. Држим се yahoo-a иако ме нервира, толико се упајташио са фејсбуком, да су досадни.
Прво, пустили су фејс да завири у инбокс, и онда добијам сугестије да ставим у фејс френдсбук некога са ким сам разменио једнан Емаил пре годину дана.
Чему? Ваљда сам могу да одлучим ко ће ми бити френд...
Ако ја хоћу да некога ставим у френдсбук на фејсбуку, шта yahoo има са тим?

Или, хоћу да отврим поруку, не могу да идем на full view јер ми је пола екрана заузето обавештењима ко је на фејсу променио профил, слику исл.

Онда, на yahoo не раде филтери за спам. Добијам дневно бар 7-8, иако сма сетовао на спам филтеру да не пролазе поруке које садрже речи попут: Rolex, Discount, Viagra, Cheap deals итд, али све то долази..

Persival
(Ma, nista...)
24. новембар 2010. у 08.50
Тренутно немам пуно времена, али сам још мало истраживао сервисе на Јандексу.
Када током регистрације укуцате одговарајући град у коме живите (Белград), аутоматски вам на почетној страници додају временску прогнозу за 10 дана, али и све што има везе са Србијом - путну карту, док се вести из Србије налазе на сервису са виџетима...

Такође можете поставити бесплатан сајт са адресом nekisajt.narod.ru , затим речник има виртуалну тастатуру за 10 језика (не, нема српског) и слично.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.