Дискусије : Оперативни системи


Коментарисање на овој теми је искључено.
Windows genuine notification
Sagrailo
25. април 2012. у 11.42
Вероватно је већ помињано више пута...Појављује ми се од скоро.
Нашао сам на гуглу доста неких упустава како да се склони то прозорче, али су сви нешто комликовани.

Може ли ми неко рећи најједноставнији начин?
Nakamura
(Junior member)
25. април 2012. у 13.41
taj nije dobro hakovan. Idi na 2baksa .net i skini neki u koji ne treba da ubacujes serijal. Treba da se uklone neka 2 fajla iz win32 pa da ne zeza.
nadael-rafal
(no moto)
25. април 2012. у 20.30
Ti Mostronije volis i hoćeš da pomognes ljudima i to je lepo sa tvoje strane.
Ali mislim da nebi trebao da ucis ljude kako da koriste nešto sto je ukradeno, nešto sto je na ilegalan način steceno. Nešto sto je besplatno,nešto sto je tudje. Jer ako pomazes lopovu onda si i sam lopov.
Mislim da je krajnje vreme da svi prestanu krasti i da pocnu placati za robu i usluge.
Svi bre kradete i svi se zalite kako vam država i politicari ne valjaju. A vi koji pravite i koristite pirateriju ste posteni jel da? Kako da ne. A ti sagrailo ,kurailo, kako li se već zoves, kupi legalnu verziju Windowsa i nećeš imati problema. I imaces redovne online updates.
Dakle KUPI. Plati posteno. Time ćeš pomoći i onoga koji je to izmislio, i prodavca i državu i sebe.
Ljutio se ti , ili ne ljutio,ja uvek kažem ono sto mislim. I nemam nijedan program koji nije legalan. Imam besplatne programe ali samo one koji su svima javno dostupni i besplatni su za svakoga. Svet bi bio mnogo lepsi kad bi svi bili malo posteniji.
Pozdrav.
sa_sa
(Svakoga dana, u svakom pogledu)
25. април 2012. у 21.05
Sve je to lepo u teoriji, al' u praksi je malo drugačije. Nažalost prosečna plata u Srbiji je malo veća (a možda i nije) od cene Windows 7 OS. Nemoj ni ti previše da glumiš poštenjačinu, kad to ne radi, previše, ni Microsoft. Pa i oni svesno prepuštaju da se vrte razne piratske verzije po torentima, jer im je to dobra reklama. Svejedno će oni naplatiti upotrebu svojih OS-a od raznih firmi. Vidim loše im nešto ide...
Sagrailo
25. април 2012. у 21.26
Nafaele, како напамет пресуди да је нешто украдено, присвојено итд...
Спадам у особе које уопште не знају како се нешто крекује.
Виндоус ми је уграђен пре 4 године, у фирми где сам радио, уз тврдњу колеге да је све у реду и да имају право да га уграде у 8 рачунара. Пошто не знам фрагментирање партиција, нисам ни тражио никакав број, јер ми не би ништа значио.
И дан-данас, на „пропертис” мојих фајлова не стоји моје име, него назив те бивше ми фирме, поред оног „created by”
Ценим твоје пуританство, али би могао да се мало замислиш ко то све по овој јадној планети узима нешто муфте, не фирмама него целим народима. Размисли о бензину који сипаш у кола, да ли је он поштено плаћен од стране неке корпорације.
Да ли је тај рачунар на коме си куцао ову критику, реално плаћен неким јадним Кинезима, Тајланђанима итд. Да ли си гледао ону репортажу о Кинезима који раде електронику за УСА компаније, раде више од 15 сати, спавају у згради у фирмином комплексу. А око спаваона раширене мреже. Да се не бацају са тераса... Да би неки клинац на западу могао да се шепури са неким „гаџетом”...

И што генетски пирати пиратеришу живе људе клонирањем, ником ништа.
DjuraMutavi
26. април 2012. у 00.39
Jbg, Rafael je potpuno u pravu, teorijski gledano. Ne možeš svoju „kradju” da opravdavas time da i drugi to rade pa daj da im se pridružim. Mislim, nisam ni ja neki svetac, skoro sve je kod mene krakovano, ali nekako sam ubedio sebe da to mora tako al znam da to nije ispravno.

Pa sad ako i dalje oćeš pomoć evo kako to najlakse možeš da uradis. Prvo skines sa neta winzip ili neki sličan program koji može da odpakuje programe. Ovaj deo je „posten” jer su ti programi besplatni. Onda izguglujes Remove WAT22,(ja sam ga skinuo sa nekog sajta ali nemam pojma sa kog tako da ti tu ne mogu pomoći) pa kad ga nadjes daunloduj ga i raspakuj ga sa onim winzipom. Kad je raspakovan samo ga startuj i program će sam , bez tvoje pomoći, da ukloni taj prozorcic Windows genuine notification i vise se nikad neće pojaviti. Posle toga možeš slobodno da vrsis sva updejtovanja bez bojazni da će se to sokocalo opet pojaviti.

Nakamura
(Junior member)
26. април 2012. у 04.08
nadael-rafal
(no moto)
25. april 2012. u 20.30
-------
nemoj mi molim te pričati o poštenju najvećih svetskih nacista i mom nepoštenju ! Da je sreće pa da ih nema, da nestanu.
Sagrailo
26. април 2012. у 04.22
Јбг, глувоме не вреди шаптати:

Ne možeš svoju „kradju” da opravdavas time da i drugi to rade pa daj da im se pridružim.

Ја лепо написах да се ја нисам нигде придружио. Речено ми је да је то легално, јер сам некада понешто радио кући за фирму са тим компом. И да је мој ОС у оквиру броја који имају паво да уграде на основу онога што су платили.
sa_sa
(Svakoga dana, u svakom pogledu)
26. април 2012. у 04.51
Ta svastika je tako lepo sakrivena i stilski modifikovana u znaku Windows-a, da im treba odati priznanje.
Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.