Дискусије : Оперативни системи

 Коментар
Snow leopard
ring
(lozac)
25. фебруар 2012. у 02.40
uspjela mi je instalacija snow leoparda na moj asus netbuk.
rade skoro svi uredjaji. instalacija je protekla bez problema.
koristio sam iatkos s3 v2 sa snow leopard 10.6.3.
posto netbuk nema dvd plejer, instalirao sam preko usb stik, butabilni usb sam napravio u windows 7. windows 7 sam ostavio takodjer, tako da postoji dual boot.
pozz
Nakamura
(znanje je moć)
26. фебруар 2012. у 07.22
pa neko ovde skoro rece da se Mac prilagodio hardverima PC. Ako jeste, onda nebi morao da se hakuje.
ring
(lozac)
27. фебруар 2012. у 18.01
http://www.apple.com/at/macbookpro/

kao sto vidis, hardver u macbook pro je kao i u obichnim leptopovima.
ali ne može.
imam dva leptopa na osx-u. jedan je sa intel core duo merom i sada ovaj sa intel atom.
na oba sam probavao cist osx i nije islo. mislim da je zato što apple kompjuteri nemaju isti bios. tako da su na oba hakovane verzije iatkos.
nisam probao ideneb ni kalaway.
postavio sam temu, cisto da vidim da li je neko probao.
dosta ljusi ovdje tjera linux ili neki drugi uniksoliki, osx je uniksolik isto. pa me interesira, da li je još neko probao.
ludikure
(ofr)
22. март 2012. у 00.24
Ja sam pre godinu dana instalirao Snow Leopard na masinu koju sam sam sklopio. Nisam koristio hakovanu verziju Mac OS-a nego sam se sluzio uputstvima i alatkama (bootloader chimera, i alatka multibeast sa kojom se instaliraju potrebni driveri) sa http://tonymacx86.blogspot.com/ i manje vise sve je funkcionisalo kao i na originalnom mac-u.

Kod „tonymac” metoda najbitnije je da imate odgovarajuci hardware. Intel procesor je obavezan, a od maticnih ploca su se najbolje pokazale gigabyte ... zbog podesavanja biosa i chipseta od network kartice i audio kartice koje podržava apple.

Kao sto rekoh masina je radila maltene beskprekorno ako se izuzme par problema. Ponekad bi se jednostavno izgubila usb tastatura ili mis, ali to lako resavalo tako što se tastatura ili mis isteka i ponovo poveze sa kompom. Drugi problem je bio to što automatski sleep je bio nepouzdan, ponekad je radio a ponekad ne. Manuelno su sleep, restart i power off radili bez problema.

Meni je sve to redilo do 10.6.7 updejta, posle toga sam instalirao opet Windows. Citao sam kasnije da su ljudi imali problema sa 10.6.8 updejtom jer je valjda taj update instalirao novu verziju kernela potrebnu da bi se kasnije instalirao Lion.

Najveca prednost tonymac metoda u odnosu na hakovane verzije je to što kod hakovanih verzija svaki sledeći update će najverovatnije da vam skrsi sistem dok kod tonymac metoda update neće da poremeti ništa ili u najgorem slučaju moracete reinstalirati driver za audio ili internet.

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.