Дискусије : Оперативни системи

 Коментар
Adios Kubintu
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
07. фебруар 2012. у 08.46
http://news.softpedia.com/news/Canonical-Drops-Support-for-Kubuntu-251065.shtml

Џонатан Ридел је пре неколико часова са жаљењем најавио да Каноникал више неће стајати иза његовог рада на Кубунту оперативном систему, почев од Кубунту 12.10.

Каноникал намерава да третира Кубунту као сваки други Убунту дериват, као што су Ксубунту, Лубунту или Едубунту, дајући им инфраструктурну подршку.

„Ово је, наравно, велики изазов за Кубунту, као и за КДЕ. Оно што ће се практично изменити је то да више нећу моћи да радим на КДЕ деловима у радном времену након 12.04, и након ове верзије више неће бити плаћене подршке.”

„Ово је рационална пословна одлука, Кубунту није био пословно успешан ни након 7 година покушаја, и нереално је очекивати наставак финансијских улагања у њега.” - рекао је Џонатан Ридел у објави на мејлинг листи.

Дакле, ако марите за будућност Кубунтуа, ово је врло добро време да искорачите и придружите се заједници, помажући Кубунту да остане жив!

„Надам се и очекујем да ће се Кубунту наставити. Подстичем Кубунту програмере да се пријаве на УДС како би могли да дискутујемо о томе како да га наставимо и одржимо сан живим.”

Ево и мало опширније вести:
http://lwn.net/Articles/479710/
Nakamura
(znanje je moć)
07. фебруар 2012. у 14.57
pa taj KDE nešto kunja godinama, kao da je sve još na nivou Mandrake 10.1 i onih prvih Knopix-a.
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
07. фебруар 2012. у 16.59
Grdno gresis, ljudi rade i to je sasvim solidno, ne zalecu se kao ovi sa Gnome pa sad imaš gnome 3 gde se ne zna ni ko pije ni ko placa. Sve sto si mogao da sredis i podesis u Gnome 2 sad ne možeš. Canonical se je pro*srao sa njegovim Unity, guraju to a to je deo Compiza. Miloner poludeo udarila mu slava u glavu, mislim da neće dugo.
ring
(lozac)
07. фебруар 2012. у 17.21
ja sam probao na netbook, plasma kde netbook.
nije mi se cinio kao nivo mandrake 10.1
http://www.youtube.com/watch?v=IBg7hYUNtBo&feature=related
ring
(lozac)
07. фебруар 2012. у 17.23
radi solidno, mada mi se čini da takav koncept bolje odgovara tablet pisiju.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.