Дискусије : Оперативни системи

 Коментар
Autorun. inf Trojaner
smak11
(elektro)
07. фебруар 2011. у 15.25
Koristim kod kuce na XP-u USB memory Stick bez problema, a kad ga prikljucim na poslu na PC odmah mi alarmira autorun.inf Trojaner.
Juče se dosetim, pa USB Memory Stick prvo dva tri puta formatiram u Windowsu, kopiram jednu Word Datei i još snagit 10.exe, odnesem na posao, prikljucim na PC, opet prijavi autorun.inf Trojaner.
Poludim iz mesta, odem na svapske forume, pronjuskam, ali još uvek nisam nešto pametniji posle svega.
Moje pitanje glasi: kako i zašto se ovo desava i kako se eliminise
problem?
Pozdrav i hvala!
Mostro
(junior member)
07. фебруар 2011. у 16.50
pa desava se zato što ti je kucni kompjuter zarazen, a taj na poslu ima dobar AV i firewall koji reaguje i blokira zarazu sa tvog flash diska.
Skini kasperski tool i ocisti to kod sebe. Za ciscenje trojanca najcesce koriste i Combofix, a za ciscenje usb i zastitu PC od zaraze sa usb koriste autorun Remover ili flash disinfector.
Ova tema je inače za diskusiju Zastita.

ovaj poslednji na spisku: http://www.kaspersky.com/virus-removal-tools
smak11
(elektro)
07. фебруар 2011. у 17.11
Da, bas sam se zablesavio i greškom ubacio ovu temu ovde. Hvala, na primedbi.
I kad sam već tu još da kažem da kod kuce imam AVG Internet Security 2011 sa serialom, a na poslu je serverska zastita GData 2011.
Malo mi cudno sto ga i AVG ne detektuje kao virus.
A ovo sa Kasperskim znači da ga moram instalirati na PC, pa ocistiti?
Znaci li to da još pre toga moram deinstalirati AVG 2011, zbog moguće netrpeljivosti i međusobnog koskanja?
Mostro
(junior member)
07. фебруар 2011. у 18.02
ja bih prvo probao sa ovim drugim programima, a verovatno bi trebalo prvo deinstalirati avg ako instaliras kasperski. Imaš ga doduse i liveCD, na istom sajtu ako ti vise odgovara. Procitaj malo i uputstva za koriscenje combofixa ili šta već budes koristio jer se to teze uklanja. Od autorun.inf često ostaju neki fajlovi u registru koje bi trebalo rucno ukloniti. Znaci, treba da ocistis i pc i flash. Nemoj da te brine ako je avg nekad i propustio neki virus jer nije ni jedan AV 100 % zastita.
Mostro
(junior member)
07. фебруар 2011. у 18.13
pazi, nisam ti napomenuo. Ako budes koristio flash disinfector, on to odmah sredi i po sajtovima ćeš naći da ne treba uklanjati fajlove koje on napravi, mada je moje iskustvo drugacije. I on je neki virus i kad zavrsis sa njim, najbolje je ukloniti ga, a to će ti pokazati i vecina programa za zastitu.
smak11
(elektro)
08. фебруар 2011. у 17.22
Kaspersky Tool u trku nasao na USB-Sticku dva Trojanera, predlozio brisanje sto sam i uradio i sad je u redu. Na PC-u nije pronasao ništa sumnjivo, te smatram da je moj problem rešen.
Pozdrav i hvala!
Sagrailo
27. фебруар 2011. у 17.00
Случајно нателех на ову тему. Имам Авасти уграђен, а негде сам наишао на тај досадни ауторун.
је ли може овај касперки дезинфектор да се угради поред Авасти, је ли неће да се „гурају”. Ако сам аодбро разумео, тај „римувер тул” од Капсеркосг, ниеј компетан антиувирус, него додатак..

Поз
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.