Дискусије : Оперативни системи

 Коментар
IBM A31- neće da upali?
WebmasterIS
(Radnik)
18. септембар 2010. у 14.08
Pozdrav strucnjaci!
Potreban mi je savjet u vezi polovnog laptopa IBM A31 CPU 1,3 GHz 512 SDRam. Covjek ga kupio i donjeo mi da mu instaliram XPSP3 i ostale programe. Ja instalirao XPSP3 i ostale antivirusne programe kao i OFFICE itd. Međutim primjetio sam kao prvo da na ekranu imam kockice sitne, kao drugo laptop tj. mis mi stane i ne mogu da pokrenem ga dok racunar ne ugasim i neupalim. I onda on opet radi. Ajd reko posto je polovan ima sigurno prasine na Cooleru i kod procesora pa da ocistim i malo da usisam tu prasinu i cetkicom da je izvadim. sve to lepo uradio nisam imao kuci paste rezervne pa sam vratio kako je i bilo stim da sam prasinu ocistio.
Sklopim ga upalim Čujem ventilator se upalio, ali na ekranu nema slike i hard disk vidim ona lampica nesvetli. Ram memorije malo izmjenim im samo mjesta, a ne da sam imao nove ram memorije međutim opet ništa. Samo sam primjetio da je na jedno od samog palenja se pojavio poznati zvuk jedan hard disk malo zatrepto i Cooler se ugasio i laptop mislim upaljen stoji tako ali nema slike, kao da je u nekom Stand by modu.
Znaci od kako ga ocisti vise neće i tacka! Molim za pomoć!
moby
(ELEKTRO)
19. септембар 2010. у 01.47
Prvo nadji pastu.

onda probaj xp2.

jel radio samo sa windows ili je poludeo kad si dodao programe?

Jel drajveri odgovaraju ?
WebmasterIS
(Radnik)
19. септембар 2010. у 02.12
Kada sam XPSP# instalirao radio je super! Međutim poslije instalacije nekoliko programa otprilike 5-6 sledećeih koje sam instalirao poceo je da zamrzava. I tako je sve i pocelo. Ajd reko da mu ocistim prasinu. U svakom slučaju naći ću pastu pa ću probati sa XPSP2, ali nerazumijem da uopste neće da pokrene HDD, već samo radi 1 minutu i gori mu ona druga lampica koja ima znak krug i u njemu kao slovo Z i onda da kratak zvuk bip cooler se ugasi i tako stoji lampica i dalje gori. I to je sve!
Koslav
19. септембар 2010. у 08.26
Nije tu stvar do programa (to što sada neće da „upali”). Negde si nešto zeznuo kad si sklapao kuciste, posle ciscenja. Rastavi ponovo i pazljivo sklopi i moli boga da nije nešto spaljeno u nekom spoju, ukoliko je napravljen. U stvari, za tebe bi bilo najjeftinije da tu masinu odneses u servis, kako bi ljudi obuceni za to i strucni, naravno, na najjeftiniji način, oziveli tu masinu. Sve ostalo je samo improvizacija i rizik da spalis masinu u celosti. To kažem jer, iz tvoje price cenim da nemas osnovna znanja koja su potrebna da bi uspesno uradio to što si naumio.
WebmasterIS
(Radnik)
19. септембар 2010. у 11.34
E, moj Koslave! Ja sam rastavio i sastavio na oko 100 laptopa razlicitih marki i nije bio problem nikada. međutim da Vam kažem da sam otkrio problem. Radi se o sledećem: Spojio sam laptop na monitor od svoga racunara i sve radi dize sistem zvuk se cuje grafika super... znaci to sve radi, ali šta neradi na laptopu? Pa neradi monitor laptopa tj., kabal koji ga veze za maticnu je ispucao vjerovatno od godina starine ili.. nebitno tako da ću da stavim drugi monitor i to je to, nema šta drugo da bude!
U svakom slučaju hvala i pozdrav!

P.S. Losa ti ocena!
Koslav
20. септембар 2010. у 04.47
Krajnje je neumesno reci nekome ko želi da ti pomogne na javnom mestu, jer na javnom mestu i trazis pomoć, i to pod „p.s.” da mu je losa procena. No, ja ne mogu uticati na bilo cije nečije vaspitanje, pa ni na tvoje. Dodacu da je moja procena odlicna, čak, stopostotno tacna, jer se radi o mehaickom kvaru direktno nastalom kao posledica rastavljanja uredjaja. Ipak, to vise nije važno, zar ne? Bez obzira na tvoj pokusaj udarca ispod struka, jako mi je drago da si resio problem, ali zaista. I dodacu još nešto, možda ima veze sa ovim slučajem: naime, u mom komsiluku postoji covek koi ima oko 60 godina, a vozacku dozvolu i kola od svoje dvadesete. Vozi aktivno svakodnevno. Međutim, Ne prođe mesec, a da ne cukne auto negde. On kriv. Ipak, on ne kaže da je ezpert za volanom jer vozi tolike godine. Naprotiv. Jada se covek da će umreti, a neće nauciti da vozi.

Pozdrav za tebe, webmastere.
P.S.
Imacu te u vidu ako mi bude trebala pomoć oko nečega što ne bude htelo raditi, kada ga vratim u prvobitno stanje posle rastavljanja.
WebmasterIS
(Radnik)
20. септембар 2010. у 06.06
Koslave bez uvrede! Ali niko ne moze da ocjenjuje bilo na koji način osobe u nekoj oblasti na osnovu kratkog teksta koji je napisan o nečemu! Uz svo postovanje ja nisam ni rekao da sam expert za sve jer informatika sama po sebi trazi uvijek jedan korak vise i ne postoji u toj oblasti onaj koji sve zna. Kako ja volim reci onaj koji ne cita zna sve, a onaj koji cita zna ponesto!
Moj P.S. se nije odnosio na tvoj savjet, naprotiv hvala, već se odnosio na tvoju procjenu prema ljudima, koji su X puta nekima ovdje pomogli naravno sto su znali i na drugim forumima.

P.S Naravno poslije sastavljanja nekog PC-a obavezno se javi za savjet!
:)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.