Дискусије : Рачунари и Интернет

 Коментар
Šta se dogodilo sa Opera pretrazivacem?
sns888
(yrke)
17. октобар 2012. у 02.24
Samo pre dve godine je bio jedan od najboljih, a danas ne samo da je sporiji od Explorera, nego gotovo da uopšte i ne funkcioniše. Stabilnost mu je nikakva. Pokušaš da preko Opere otvoriš neku web-stranicu, i ili ne možeš uopšte da je otvoriš, ili se otvara nešto sasvim drugo, ili se pojavljuju koje-kakvi hijeroglifi na monitoru. Pređes na Explorer i tu istu web stranicu otvoriš odmah i bez problema.
Prosto neverovatno, da pretrazivač koji je samo pre dve godine važio za jednog od najboljih i najbržih, spadne tako nisko. Izgleda da im je popularnost udarila u glavu. Ne kaže se uzalud: ko visoko leti, nisko pada.
Operu, koju sam koristio skoro tri godine, sam upravo uklonio sa mojeg kompjutera. Pokušao sam sa Safari i Firefox, koji izgleda da imaju sličnu brzinu kao što je to i Opera do skoro imala, ali im je stabilnost, kao i kod Opere, vrlo loša. Sad radi, sad ne radi. Za razliku od Explorera, koji možda nije najbrži, ali je za to pouzdan i sigurno otvara web stranice, koje gore pomenuti pretraživači ne mogu da otvore.

Dasaev
17. октобар 2012. у 14.38
Ja nemam nikakvih problema sa Operom sem sto guta mnogo memorije. Mada kad to uporedim sa IE 9 koji je na Win7 i IE 10 koji je na Win8, mogu ti reći da je bolje drzati Operu.

IE10 sa 5 otvorenih stranica uzima 350 mega memorije. Sto je mnogo, mnogo je a pritom je očajan jer integracija URL bara i Seacrh bara koja je preuzeta od IE9 je katastrofalna.

Tako da Opera funkcionise sasvim dobro sem tog gutanja memorije.
Qlex
(!)
21. октобар 2012. у 09.54
Što ne koristite lepo Google Chrome i rešite sve probleme koje imate?
Sagrailo
21. новембар 2012. у 12.25
Годинама сам знао само за ИЕ.
После уградим Мозилу и навикнем се на њу.

Сада, када хоћу да провеирим пошту на Јаху, неће да отвори.

Са Опером пробао, нипта псоебно.
Гугл Хроме ми је језив. Уоппше немам толико опција колико на Мозили, те опција за приватност, те за брисање историје. Па онда опције када нешто снимам да ме пита где ћу и у ком формату.
Све то имам на Мозили а мало тога на Опери, и готово ништа на Хроме.

Једино, када скидам МП3 са неких сајтова, Опера ми нуди опције отвори или сејв а Мозила зеза...

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.