Дискусије : Рачунари и Интернет

 Коментар
Kako da to uradim, molim za savet!
mileva69
(knjigovodja)
09. септембар 2012. у 22.09
Spartajuci internetom naisla sam na video clipove koji se ticu zdravstveno intimne prirode,,,npr kako nešto tretirati, kada itd, ali mi nebi bilo drago ako ostali u kuci znaju da to gledam povremeno, jer ću biti izvrgnuta nizu pitanja, od kada to, zašto, te idi ovde ili onde.
Dakle, pitam kako pomenute video klipove najlakse dounlodovati, iko sam neke uspela skinuti, pa su mi razbacani sada,,a još vaznije, mogu li kasnije to narezati na neki disk ili prebaciti na USB,,ali sve ovo uz uslov da npr ako neko nadje disk ili stik i ubaci u kompjutor da ne može to da gleda.
Konacno, ako me kapirate, hoću da stavim neke video snimke pod sifru, je li to ikako moguće da npr ako ubacis neki medij u kompjutor, stik ili disk da samo sifrom možeš nastaviti da gledaš, a ostali koji ne znaju ne mogu,,time bi resila problem tajnosti u sopstvenoj kuci jer mogu biti uverena da niko ne zna šta je na mediju. Neko mi je svojedobno negde rekao da je to moguće ali nisam memorisala kako to izvesti...
Sada pregledavan materijal resavam sa BROWSINg IN PRIVACY na Windows 7, i ne znam da li je to najbolje rešenje ili mi i to ne garantuje da je sve skriveno.
Kociz1965__CH
10. септембар 2012. у 08.31
Postovanje

Ima mnogo rešenja:
Na primer

Film se zove Lude Godine 1.avi(ili mpg ili bilo koji naziv posle TACKE)

obrises na primer ovo (.avi) promenice ti se ikonica filma.Kad želiš gledati stavis (.avi)i on se vraca u normalnu ikonicu.

Ja imam neke stvari koje držim nevidljive u Folderu kad otvorim Folder vidi se samo(locker.bat)duplim klikom na taj podatak trazi mi da upisem password upisivanjem passworda otvara se Folder koji je sakriven.Ponovo na locker.bat pojavi se crni prozor i pita želiš zakljucati ponovo ti stisnes taster Y i on se zakljuca.

Izvoli pojasnjenje kalo napraviti Locker.bat

Kako zaključati folder bez korištenja ikakvog softvera (Win7)!
napravi novu mapu, nazovi je kako želiš
unutar mape napravi novi prazan .txt dokument
Zalijepi sljedeći kod u taj .txt file

Quote:
Quote: cls
@ECHO OFF
title Folder Private
if EXIST „Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}” goto UNLOCK
if NOT EXIST Private goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure you want to lock the folder(Y/N)
set/p „cho=>”
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Private „Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}”
attrib +h +s „Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}”
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to unlock folder
set/p „pass=>”
if NOT %pass%== password here goto FAIL
attrib -h -s „Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}”
ren „Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}” Private
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Private
echo Private created successfully
goto End
:End

Nakon što se kopirali i zalijepili ovaj kod, pronađite dio gdje stoji „password here” e tu unesite vaš željeni password za zaključavanje!
Spremite ovaj file kao locker.bat a na save as type, stavite All files!
Kliknite na locker.bat i pojaviti će vam se novi folder imena Private! U taj folder kopirajte sve ono što želite zaključati!
Kliknite opet na locker.bat i pitati će vas želite li zaključati folder Y/N ako želite, upišite Y i lupite Enter! Folder Private će nestati!
Za otključavanje, ponovo klik na locker.bat unesite vaš password i ponovo imate pristup vašim podacima u folderu Private!

Ako ti nešto nije jasno javi se na

Skype:

Kociz1965_ch

Matic

mileva69
(knjigovodja)
12. септембар 2012. у 04.58
Hvala Kociz, ili takko nekako. Znaš, nemam vremena stalno visiti na kompjutoru i moj prvi utisak je da ću teško ja sve to sshvatiti, previse je tu nekih mica smica, ,, u svakom slučaju hvala ti.
A da li ima neki link na tekst koji bi se skinuo a koji objašnjava jednostavnije rečima šta klikati i doći do rezultata. Npr šta ti je to mapa, ja sam ovde gde se vise koriste engleske reci, a ne srpske, znam download, ne daunlodiranje, znam record, ne snimanje ili skidanje,,,itd...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.