Дискусије : Рачунари и Интернет

 Коментар
Test brzine interneta
cyberbot
(nema)
20. август 2012. у 14.58
Desetak dana unazad brzina download-a mi je mnogo manja u odnosu na ono što plaćam, paket mi je 12 mb/s a dok skidam preko torenta brzina download-a mi jedva dođe do 100 kb/s, zvao sam SBB naravno, i oni su mi rekli da testiram preko nekog sajta brzinu, e pošto nikad to nisam radio treba mi dobar i jednostavan sajt za testiranje.
A ako neko ima neku ideju šta bi mogao biti problem neka piše, nije problem samo dok skidam, nego i sajtove dosta sporije otvara.
pukovnik_2001
(kompozitor)
20. август 2012. у 15.39
Dasaev
20. август 2012. у 16.53
Mnogo je razloga zašto ti je usporen internet. Prvo, što se tiče torenta tu moras da znaš da ne zavisi brzina skidanja od TEBE već od onog sa kog skidas.
Što se tiče otvaranja stranica, prvo ćeš da isprobas sa ovim sajtom sto ti je Pukovnik ostavio a da bi proverio stvarnu brzinu, izabraces grad van Srbije.
Znaci kad ti se otvori sajt a ti izaberi Berlin recimo jer ćeš na taj način izmeriti brzinu prema svetu a ne u lokalu (Srbija).
Druga bitna stvar je da tokom merenja brzine, nijedan drugi program koji koristi internet konekciju ne bude ukljucen. To znači da torent, skajp, MSN, Yahoo messenger, ICQ, Gadoo, Jabber ili šta god, bude obavezno ISKLJUCENO.

Treće, uzmes pa procistis kompjuter sa antivirusom, antimalverom a pride i sa Glary utitloites da pocistis kojekakvo djubre sto zna da se nakaci.
Cetvrto, skinuces ovaj Temp File Cleaner

http://www.geekstogo.com/forum/files/file/187-tfc-temp-file-cleaner-by-oldtimer/

I njime ocistiti sve temp fajlove sa kompjutera.
Peto, nisi naveo da li ti je Wireless ili kabl konekcija. Ako je wireless, onda probaj da nakacis kabl pa izmeris brzinu ali to sve nakon ciscenja i to detaljnog.

Možda si zapatio neki virus, neki maliciozni program a to ćeš da saznaš kad odradis ciscenje.
Znaci uradices četiri merenja brine. Prvo pre ciscenja i sa Wireless konekcijom, zatim pre ciscenja i sa kabl konekcijom a onda posle ciscenja sa Wireless i posle ciscenja sa kabl konekcijom.

I sve vreme biraj Berlin ili Prag.
Ova merenja su neophodna da bi razlucio da li je problem do mreznog adaptera ili do virusa i neociscenog kompjutera.

Javi šta si uradio.
cyberbot
(nema)
20. август 2012. у 19.01
Da nisam rekao, kablovski i nemam ruter, znači direkt mi je prikljjučen kabel u kućište, čistim redovno sa registry mechanic, i on mi lepo uradi posao, a jeste mi palo na pamet i klin instalacija, al' to mi je zadnja opcija, imam kasperski koji valjda dobro radi, pošto ga redovno updejtujem, otprilike svake 2-3 nedelje.
Probao sam onaj sajt, naveo sam Prah kao grad i izmerio mi je 2.33mbps, ja te brzine slabije razumem pa ako možeš da mi objasniš, jel to to, ili je manje nego što treba, više nije sigurno, a što se torenata tiče, ne brini znam da zavisi od seedera, ali ako njih ima 30-tak ne može da bude slaba brzina, čak i da ima mnogo leechera.
Nisam dugo radio skeniranje sistema, al i to ću uraditi.
cyberbot
(nema)
21. август 2012. у 05.50
Saznao sam novu informaciju, da navodno neko iz Beograda, politički naravno, nama u Vojvodini ograničava protok, informacija nije proverena, ali proveriću.
Dasaev
21. август 2012. у 07.40
Ne znam za te informacije da neko iz Beograda blokira protok. To zaista prvi put čujem.
Znaci imaš antiviru, imaš antispajvare, imaš cistac djubreta sa kompjutera.
Pazi, ponovna instalacija sistema je krajnja opcija koja se uglavnom ne primenjuje kod ovakvih problema. To ti je kao kad bi kupovao nova kola ako ti se probusi guma :)

Elem, šta još možeš da uradis jeste da uzmes neki Linuks recimo Ubuntu i podignes sistem sa njega ALI BEZ DA INSTALIRAS LINUKS. To je opcija „try Ubuntu”.

Kad se Ubuntu podigne, on će sam da nadje mrezu i onda odes na isti sajt i proveris brzinu. Ako je i tad 2.33 Mbps, to znači da je problem od rutera pa nadalje. Tacnije, nije do tebe već do tvog provajdera ili do njihovog rutera. Ukoliko je pak brzina 12 Mbps ili skoro 12, to znači da je problem do tvog Vindovsa. E onda možeš da probaš da napravis novi user na Vinodovsu i da se ulogujes sa tim novim userom i proveris brzinu.
Ako je i sa novim userom brzina daleko sporija, onda je negde problem u setovanjima za Vindozu.
Isprobaj ovako kako sam ti napisao i napisi mi koji Vindovs imaš da ti nađemprogram za resetovanje TCP/IP protokola.
cyberbot
(nema)
21. август 2012. у 08.27
Imam windows xp sp3.
Dasaev
21. август 2012. у 09.19
Ovim programom ćeš da resetujes setovanja za TCP/IP.

http://www.softpedia.com/get/Tweak/Network-Tweak/WinSockFix.shtml

A na ovom sajtu ćeš da proveris da li su ti setovanja na ruteru dobra

http://www.speedguide.net

Sa leve strane, u meniju, kliknes na TCP/IP Analyzer i trebalo bi da je sve zeleno ispisano ako su podesavanja dobra, ako nisu ti napisi šta nije pa da vidimo o cemu se radi.

cyberbot
(nema)
21. август 2012. у 15.12
Vidi sad sam prijavio problem, SBB-u pa će oni doći za dan dva, a skinuo sam linux pa ako oni ne srede ovo probaću s njim kako si mi napisao.
cyberbot
(nema)
21. август 2012. у 17.37
Skinuo sam winsockfix i kliknuo na fix, on uradio svoje, restatovao komp al brzina je ostala ista.
Dasaev
22. август 2012. у 07.00
Ona probaj Ubuntu live CD da vidimo da li je problem do tebe ili do SBB-a
cyberbot
(nema)
22. август 2012. у 08.53
E bili mi ovi iz SBB-a, promenili sve razvodnike gledali parametre, kažu sve je uredu, što se toga tiče, al meni brzina ne prelazi 2.50, 2.60 kbp/s a imam 10 mb link.
E narezao sam linux na cd pokrenuo i on mi ponudio, demo and full installation i install inside windows, kliknem na ovo drugo jel, nisam radio ovako nešto pa bolje da pitam.
Dasaev
22. август 2012. у 11.58
Kad skines Ubuntu Linux, narezes ga i pokrenes sistem sa CD on će da ti ponudi da probaš Linux. Nikakvu instalaciju ne radis.
Evo kako izgleda da slika.

http://i621.photobucket.com/albums/tt292/varunjnp/UbuntuStudioMaverick-2011-05-09-16-47-12.png

Znaci ne radis nikakvu instalaciju jer ti to nije potrebno, treba ti samo Live Ubuntu.
cyberbot
(nema)
22. август 2012. у 16.01
Ne vredi, podigao sam sistem sa ubuntom, kliknuo na try ubuntu, al nisam mogao izmeriti brzinu, jer nisam mogao instalirati flash player, a ovaj nije regristrovao koji imam, mislim da je vreme da prihvatim činjenicu da klin instalacija sve više postaje realnost.
Dasaev
23. август 2012. у 10.47
Klin instalacija neće ništa da ti resi jer ako se problem pojavi prekosutra ti ćeš 3 puta nedeljno da reinstaliras sistem.

Napravi novog usera na windowsu i uloguj se sa njime pa proveri brzinu. A flesh može da se instalira na Ubuntu ali moras da odes na Adobe sajt i izaberes verziju koja ti treba.
cyberbot
(nema)
23. август 2012. у 14.07
Napravio sam novog user-a isto sve, skoči do 3mbp/s, a to nije to.
Dasaev
29. август 2012. у 04.53
A jesu ti ti tehnicari iz SBB-a pokazali na svom kompjuteru da je brzina normalna ili su ti samo rekli „sve je uredu, promenili smo konektore”.

Tek kad vidis na njihovom kompjuteru da je brzina normalna, onda možeš da budes siguran da nije do njih. Gledanje parametara ne znaci ništa.
pravda_i_istina
29. август 2012. у 13.03
cyberbot
(nema)
29. август 2012. у 19.51
Sad sam siguran da mi je paket 10 mbp/s, a nisu ni doneli njihov kompjuter da na njemu provere, jesu neki uređaj za proveru modema, al našli smo problem, najverovatnije, kad mi je brat sve krajeve kablova nanovo sredio da imaju uredan kontakt onaj na tavanu razdelnik, ako se tako zove, gubi se signal na njemu, jer smo probali i iz sobe zameli smo za taj na tavanu i protok je bio kao što i treba, pa ćemo to sredit sa kvalitetnijim razdelnikom, najverovatnije je to.
Dasaev
30. август 2012. у 03.33
Od početka diskusije na ovu temu, ti nisi nasao za shodno da nam kažeš da imaš modem, razdelnik na tavanu ili šta već.

Pogledaj šta si napisao:

„Da nisam rekao, kablovski i nemam ruter, znači direkt mi je prikljjučen kabel u kućište”

Po ovome sto si napisao ja sam shvatio da ti kabl ide iz zida direktno u kompjuter a sad se ispostavi i da imaš modem i neki razdelnik na tavanu (šta god da je to).

Elem, kad ti SBB proverava brzinu, oni moraju da je izmere na svom kompjuteru a signal nema veze s tim jer signal može da bude dobar od SBB servera do kraja tvog kabla ali ako modem ima neki kvar onda ti nemas dobar protok.

Ja na tvom mestu, ne bih pipao SBB opremu jer mogu da ti kažu sledeći put „ti si dirao, ti si kriv”.

Razmisli šta radis i sledeći put ostavi sve relevantne informacije. Nemoj da skrtaris :)

cyberbot
(nema)
31. август 2012. у 19.14
Mislio sam da se modem podrazumeva, al upravu su, nisam naveo sve činjenice, na engleskom spliter, ono što razdeli antenski kabel na dva, ili više izlaza za nove kablove.
Dasaev
01. септембар 2012. у 14.34
A kakve veze ima antenski kabl sa internetom ili sam to ja nešto permutovao :)
cyberbot
(nema)
02. септембар 2012. у 13.22
Pa taj antenski, koalksilni, valjda, on vodi sa jednog, prvog splitera u moj modem, a drugi u drugi spliter odakle se deli za dva tv-a, e sad kad na speedtest-u merim ka Beogradu, on konstatno meri 15 mbp/s, što je i više nego paket, a kad merim ka Berlinu, varira od 4 mbp/s do punih 10 mbp/s, što bi trebalo biti konstatno, e sad, kad digne micro torent i pokrenem download 6-7 torenata on mi ukupnu brzinu da do normalnih 1.2-1.3 mbp/s, a kad ostavim 1 ili 2 torenta spusti brzinu do 400 kbp/s, a seederi nisu problem.
CH
25. октобар 2012. у 16.28
Zašto se zavaravate ljudi. Ako je državni VRH na celu sa DS uspeo da od naroda opljacka milione evra zašto jedan SBB ili bilo ko u Srbiji ne kraduca od svojih ljud?
Samo kradjom u Srbiji opstaju a nikako postenim radom.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.