Дискусије : Путовања и туризам

 Коментар
Grand Canyon : South ws West Rim
twinkelminkelson
23. септембар 2013. у 08.14
Pozdrav svima :)

Sredinom oktobra idem službeno za San Francisco, prvi put u USA. E, sada... Oduvijek sam želio da vidim Grand Canyon, i pokušavam da organizujem neku turu do tamo.

U svakom slučaju, postoje višednevne ture iz San Francisca prema Grand Canyon-u, sa smještajem u Fresnu i Las Vegasu. Putuje se autobusom (odgovara mi), ruta je otprilike San Francisco->Yosemmite (alternativa je Mojave, ali, nažalost, tek od sredine novembra, tako da ništa od toga)->Fresno->Las Vegas->Hover Dam->Canyon South Rim / West Rim -> SF, da sad ne detaljišem oko mjesta gdje se prespava.

Ono što me interesuje, šta je upečatljivije i ljepše za vidjeti : South Rim ili West Rim?

Vidio sam da je West Rim indijanska teritorija, dodatno se plaća ulaz, postoji onaj stakleni pod na vrhu kanjona, moguće je organizovati vožnju čamcima i helikopterom. South Rim je udaljeniji, i to je otprilike sve što sam pročitao. Mene prije svega interesuje šta je upečatljivije za obići?

Hvala unaprijed svima na sugestijama

Pozdrav :)
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
24. септембар 2013. у 20.07
Mi smo izabrali west rim, I bilo je impresivno. Ako me secanje ne vara, south rim je opcija sa camcem rekom po kanjonu. West rim, pocevsi busom iz Las Vegasa preko Dama sa par zastoja, predagom je uzitak. Rucak je na kanjonu, napolju. Hodanje okolo, tj razgledanje je bez vodica, I nema zastitne ograde. Ne znam o kakvom placanju je reč jer mi nismo ništa dodatno platili. Sledeći put bi izabrali south rim da vidimo I to. Sam kanjoj je svetsko cudo, reljef, boja, itd... nešto sto vredi videti.
Do kanjona se stize starijim busem tj imaš presedanje zadnjih 12 milja koji je makadamski put, prasnjav, kao sto si mogao videti u kaubojskim filmovima. Obilazak choperom kanjona je opcija, I najbolje je uraditi rezervaciju unapred. Po osobi kosta nekih 300$. Šta god odlucis nećeš ostati uskracen lepotom kanjona. Busevi ne idu preko dama, odavno, tako da nećeš biti na damu gde je razgranicenje dve države, Az I Nv. Napravljen je autoput, tj most I odatle imaš pogled na dam. Pre ulaska na teritoriju dama ima checkpoint, pregled busa, spisak putnika, itd...kao da je ratno stanje.
skoljka
(student)
25. септембар 2013. у 14.31
West je novija atrakcija. Ja sam bila prije par godina i svidjelo mi se sto je nekako divlji, tad nije bilo te staklene platforme. Blize je doći iz vegasa nego south. Mi smo uzeli kola i bila je avantura, pogotvo voznja po makadamu među kaktusima i pustinjskim zecevima. Sve u svemu sa west nećeš da pogrijesis. Za south sam čula da je vise komercijalizovan.
satl_diplomatija
(slobodni_mislilac)
25. јануар 2015. у 01.15
Америка је предивна. Има једну од најлепших природа.
satl_diplomatija
(Mister_No)
01. фебруар 2015. у 16.00
USA is beautiful.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.