Дискусије : Путовања и туризам

 Коментар
Lefkada, Nidri
Hobbit
07. август 2013. у 09.10
Bili i vratili se, na zalost samo nedelju dana. Odlično iskustvo, iako je more bilo malo hladno. Bili smo smesteni u apartmanima Akti, rezervisali smo u martu i platili relativno malo: 45 po danu za trokrevetni apartman. Apartmani imaju veoma lepo dvoriste i deca i mi smo sve vreme isli bosi, a plaza je na kraju dvorista, znaci kamencicem se mogu dobacim od terase do mora. Plaza Nidrija nije vrhunska, ali je savrseno cista, bila je dobra kao intemezzo između jurcanja tamo i ovamo. Ako ste sportski tip, otidjite na plazu Egremni, 10. mesto najboljih plaza Grcke. Malo manje sportki tip, Porto Katsiki,osmo mesto najlepsih plaza Grcke za 2012, ali ume da bude malo natrpano. Definitivno Katizma, tu ćete se parkirati na 5 m od plaze, a mesta ima beskonacno. Zalazak Sunca, moj klinac se svako vece drao: More pojelo Sunce!
Specijalna preporuka: ako idete na izlet brodom, kada stanete na Itaku, preporucujem za rucak restoran Odisej i njihovu jagnjetinu sa rostilja sa lokalnim krompirima. Jagnje je do pre neki dan trcalo po pasnjacima Itake :-). Ako ne volite meso, onda punjeni paradajz i ti isti krompiri, dabogda kometa pala na sve McDonnalds, BurgerKing i slične...Masline u saftu od meda i sva lokalna vina su dobra.
Nidri nije neki spektakl, ali tu i tamo smo videli neke stare lokale sa kockastim stolnjacima, gde kuva baka sa crnom maramom, joj kakav se pasulj tu jede narode (preporuka lokal Rosa u Nidriju, najmanje fensi u čitavom mestu, ali povrce iz baste iza kuce)! U jednoj zaista retro kafani je svako vece na sred mini sale sedela baba sa casom crvenog vina ispred sebe i gledala blentavi narod koji prolazi. Naravno, bilo je i par mesta odakle se čula Ceca i slično, ali tamo detalje nismo proveravali jer već deceniju ne živimo u Srbiji i van tog fazona smo.
U svom kratkom boravku smo uspeli da jednu noc zavrsimo i u lokalnoj bolnici, na decijem odeljenju zbog bebe od godinu dana koja je dobila laringitis. Izgleda kao stare, neobnovljene bolnice u Srbiji, ali je cisto i za cudo, oprema je dobra jer je stigla kao donacija iz EU. Pošto je videla da nema nikakav ozbiljan slučaj doktorka je sledeći dan skoro 3 sata kasnila sa vizitom i odpustom iz bolnice, ostalo je sve bilo ok i posto im je sistem pao, nisu nam ni osiguranje tražili niti ista naplatili?!
Ni na jednoj plazi na kojoj smo bili nema onog mekog, brasnjavog peska, svuda sitniji ili krupniji sljunak. Jedino jedna mala zona na Vasiliki bay, ali to je vise mesto za surfiste nego za malu decu. Tako da, ako vam je prvi uslov sitan pesak za malu decu, Lefkada nije idealan izbor dok klinci malo ne porastu.
Jaga
(1Q84)
07. август 2013. у 12.34
Lep putopis.

Nego jagnjetina nije meso.

Seti se filma „My Greek wedding”. Tamo mladozenji, posti je zaklet vegetarijnac, nude umesto mesa jagnjetinu.

Elem, da zakljucim - i ja sam takav vegetarijanac, tamanim jagnjetinu :)

Pozdrav,Jaga
Hobbit
09. август 2013. у 08.55
Hvala Jaga, sutra vozim za Italiju, pa ćemo da ocistimo crevca spagetama :-).
Ako se odmor meri po kvalitetu jagnjetine, tebi bi se sigurno svidelo, a ako je zapelo, možemo da te najavimo gazdi kafane. Cudna stvar, Grcka čitava na moru, a oni vise jedu meso nego ribu i ima podebelog sveta.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.