Дискусије : Путовања и туризам

 Коментар
Renta Car BG aerodrom
totalitarac
04. мај 2013. у 02.19
mao bih par pitanja u vezi Renta Car-a sa BG aerodroma ako je neko voljan da pomogne/odgovori.

Iskrsle su mi neke iznenadne obaveze tako da moram da letim narednih dana za BG pa onda dalje.Za tih par dana ne kreće mi se sa svojim autom na dug put pa bi najverovatnije iznajmio nešto direktno na aerodromu.Upravo sam malo proleteo netom i video sam recimo Europcar čini mi se nudi neki manji Reno za 27€ po danu ako se ne varam? Ako je neko već uzimao auto da li je to radio preko neta ili na licu mesta?

Dakle ukoliko je neko voljan da podeli iskustva bio bih veoma zahvalan posto sam na ovom planu totalno neupucen i dezorjentisan:-)
markovski
(kellner)
04. мај 2013. у 11.41
informacija nije pouzdana
ja sam čuo od prijatelja da su oni preko neta porucili auto
i da je bilo sve u redu
na licu mesta može da se desi da nemaju auta
ovo sam samo čuo
Norway
05. мај 2013. у 03.10
Slazem se sa Markovskim,posto godisnje 3-4 puta iznajmljujem auto na beogradskom aerodromu moram da se složim da je bolje da auto narucis preko neta jer sam lično u mnogo navrata bio prisutan kad bi neko dosao na salter da direktno unajmi auto ovi nisu imali.

Inače ja auto uvek iznajmljujem na netu preko posrednika i nikada direktno na sajtu europcara,avisa,budgeta,sixta itd... jer je jeftinije preko posrednika.

Evo preko ovih iznajmljujem zadnje dve godine i nikada ni jedan jedini problem.

http://www.economybookings.com/

http://www.rentalcars.com/
totalitarac
05. мај 2013. у 06.18
Hvala vam puno na odgovorima.

Norway imao bih još neko pitanje ako imaš vremena i volje da mi odgovoris.
Malo sam preleteo Rentalcars-om.Koliko vidim standardni vid osiguranja je onaj sa 500€ sopstvenog ucesca.Znaci udarim ja nekog, udari mene neko recimo na parkingu i udalji se, snosim tih 500 evrica.Da li si ti imao samo to osiguranje ili nešto ekstra?I kako si regulisao taj vid kaucije?Kesom ili ostavljao kreditnu karticu kod njih?Kartica mi se bas nešto i ne ostavlja, odakle znam možda mi bude bila potrebna u druge svrhe.Nikad se ne zna.

Hvala unapred na odgovoru.
Norway
05. мај 2013. у 09.21

-----------------------------------------------------

Da standardno osiguranje je sa 500evra ucesca,ali ti možeš kad dodjes da preuzmes auto da njima kažeš da hoćeš 0 ucesce u steti i to ti se osiguranje dodatno naplacuje negde koliko se secam 6-7 evra na dan.Ja sam nekad uzimao to dodatno a nekad ne, znaci do tebe je.U vecini slučajeva sam auto dobijao kod Hertza i kod tih većih rent-a-car kuca se ne ostavlja kes nego se kaucija vrsi kreditnom karticom.

Što se tiče kreditne kartice oni će ti ju samo kopirati blokirati na njoj tih 500evra i odma ti vratiti nazad tako da je slobodno koristis ako ti bude potrebna.
Norway
05. мај 2013. у 09.40
Tih 500evra ucesca u steti ne znači da ako te neko kvrcne na parkiralistu da će ti oni naplatiti 500evra nego po proceni može biti i 50 evra da ti procene.

Takodjer saobracajnu drzi stalno kod sebe a ne u autu jer u slučaju kradje auta neće ti priznati osiguranje,znaci kad parkiras kljucevi i saobracajna stalno kod tebe.
totalitarac
05. мај 2013. у 11.19
To 0 ucesca u steti sam primetio u formi nekog dodatnog osiguranja, u ovom slučaju je bilo nekih 6€, tako da bi se tih 500€ vratilo naknadno u slučaju neke stete.Znaci bio bih tim osiguranjem pokriven, ukoliko sam dobro ukapirao.

Malo pre sam pricao sa jednim prijateljem koji je to radio pre nekih dve godine i kaže da se slabo seca detalja, ali da mu je „blokirani” iznos na KK iznosio nešto duplo od prvobitno navedenog sopstvenog ucesca ako se ne vara?!
Norway
05. мај 2013. у 12.54
Ne može biti duplo jer ćeš ti dobiti racun od njih koliko ti je blokirano.

Za mini i ekonomsku klasu auta blokiraju 500evra(npr.opel corsa,punto,reno clio,vw polo).Za standard i ostale klase 1000evra(golf,opel astra,reno megan itd..).
moguće je da su njemu blokirali duplo jer je dobio neki auto od standard ili vise klase.

Ti prilikom rezervacije ne možeš dobiti slabiju klasu od rezervisane(placene) možeš samo za istu cenu dobiti veću klasu.

Ja sam jednom rezervisao reno megan ili neki u toj klasi a dobio hondu accord koji je vislja i skuplja klasa i ništa dodatno nije naplaceno.

Ti se samo opusti i videces sve će biti u redu,kao sto sam ti rekao ja iznajmljujem auto 3-4 puta godisnje sto u Srbiji sto u Grckoj,Spaniji i nikad ni jedan jedini problem nije bio.
totalitarac
06. мај 2013. у 03.43
Hvala Norway na savetima.Obavio sam sve sto treba.
Pozdrav
Norway
06. мај 2013. у 07.27
Nema na cemu,ti slobodno pitaj ako budes još nesta trebao.Pozdrav i sve najbolje.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.