Дискусије : Путовања и туризам

 Коментар
Kako se menjaju cene aranzmana?
jesenje_lisce
21. април 2013. у 08.09
Da li neko razume pravila kako tour operateri menjaju cene all-inclusive aranzmana? Interesuju me karipske destinacije.
Konkretno, već mesec dana pratim cene aranzmana za Meksiko, Playa del Carmen.

Za katolicki Uskrs (petak i subotu) cene su bile pale za nekih 50-tak dolara, to im je kao bio Easter sale. Nakon toga su skocile nekih 70 dolara. Posle nekoliko dana su 2 hotela koja sam odabrala nestala sa ponude, za jedan od njih sigurno znam da je rasprodan, jer sam i zvala hotel. Ja sam tada uplatila aranzman za jedan drugi hotel. Dva dana nakon što sam uplatila, cene su pale za po $200 po osobi (mene to naravno ne kaci, bas sam se iznervirala). Jutros proveravam, cena je opet niza za još $20.

Meni stvarno vise ništa nije jasno, ne bih rekla da sve ove oscilacije imaju veze sa ponudom i potraznjom. Sve ovo se desava mesec-dva pre putovanja, pa nije reč ni o last-minute dilovima. Da li ste vi primenitili neka pravila?
JV
(...)
21. април 2013. у 11.07
Ovde gde sam ja, sto je Zapadna Evropa, cene su znatno vislje u vreme praznika i skolskih raspusta
jesenje_lisce
21. април 2013. у 13.36
JV, da li govoris o vremenu putovaja ili i vremenu kada se uplacuje? Ako put pada za vreme raspusta ili nekog državnog praznika, onda da, cene su naravno vise. Međutim, mene interesuje kretanje cena u periodu bukiranja, nekoliko nedelja ili meseci pre putovanja.

Inače, zaboravih da napomenem da se radi o putovanjima iz severne Amerike.
rizling
21. април 2013. у 13.57

Imaš INTERNET ????

UPISI u ** googele** hoteli igalo.

Videces šta će ti izaci pa biraj. A možeš telefonirati u te hotele i cuti iz prve ruke. Ako ne e- mailom.

Ako te ne mrzi ti javi jesi nešto saznala.
sada
(zanimamanje)
18. септембар 2013. у 18.11
stvarnojeSto ranije bookiras to je jeftinije, ako ostavis za zadnji trenutak cijene su astronomske; desava se da ti 'ponuda' bilo hotel ili grad nestaje pred ocima...

nedavno sam bookiraVAla Rim i neki drugi gradovi su bukvalno nestajali sa ekrana (bio je City break), a posto su početne cijene bile stvarno pojeftine i oni to znaju, nakon što smo skoro sve sredili, ispunili adrese i slično, oni kažu 'Pošto je potrznja velika, morali smo podici cijenu'. To se desilo s nekoliko hotela i onda sam vidjela da to nije iznimka nego im je takav program; visa ili niza ako hoćeš da putujes moras da platis / Mnogi bukiraju ljetnji odmor chim se vrate s odmora..jer sto bi rekao ing Todorovic PRI kraju SEZONE, ima snizenja
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.