Дискусије : Путовања и туризам

 Коментар
Istanbul
oes123
(zubar)
16. април 2013. у 12.33
Imam nameru u Jesen da skoknem na 5-6 dana po prvi putu Istanbul iz Beograda.
Dvoumim se da li da idem autobusom ili vozom preko Bugarske i to samo zato da bi vise video i u slučaju da mi se nešto svidi u Bugarskoj da i tu skoknem.
Moje je pitanje u vezi nocivanja u Istanbulu. Gde ste otseli; u hotel,hotelcic ili kod privatnika?
I da li ste upotrebili turistickog vodica ili ste isli onako nasumice?
Hvala na odgovoru.
JV
(...)
16. април 2013. у 14.17
Ja idem u Maju sa nekoliko drugarica. Hotel će nam biti na Taximu jer je to Evropski deo koji se meni najviše dopao, prošli put kad sam bila.
Što se putovanja autobusom kroz Bugarsku tiče, ne znam šta da ti kažem. Mi smo isli kolima iz Beograda. Nema bas nešto da se vidi. Put ima dosta izlokanih deonica na kojima se stvara guzva.
JV
(...)
16. април 2013. у 14.32
Uh, granicni prelaz sa Turskom je uzasan. Oni carinici se samo negde izgube a i kad se vrate jako su spori tako da se napravi .
Možda vozom nije tako.
Norway
18. април 2013. у 16.14
rizling
21. април 2013. у 04.13


Ja sam se vratio pre dva dana iz Istanbula. Iso sam iz jede evropske zemlje avionom.

Sve sam, sam rezervisao (avion i hotel). Tu već napravis plan gde bi šta da obidjes. Uzmes jednu turisticku kartu, i neku knjigu, pa razradi do tvog polaska. Netreba ti vodic, uz engleski jezik nećeš imati problema.

Mi smo uzeli hotel u starom delu grada. Gde ima najviše da se vidi ** Sultanahmet** A veliki bazar je bio 15 minuta pesakom.
Ali najzivlje uvece je u novom delu grada ** Galata**. Gde smo i provodili veceri .

Mi pesacimo puno, jer tako sve najbolje vidis. Krenemo ujutru posle dorucka i vratimo se uvece, gde bilo da se zateknemo uzmemo taxi. Tu uvece pitaj za CENU. A Posle 16h -19h ne uzimaj taxi zbog guzve na putu (izlaze sa posla).

Ako ides na azisku stranu uzmes brod koji je svakih 10 minuta. Aziska strana nije turisticka , ali lepo uredjena, vredi prosetati. I videti ulaz u Bosfor. Prelaz je nekih 15 minuta.A ima i izleti brodom sa vodicem, koje unapred dan rezervises.

Sa koje strane da budes,(stari ili novi deo). Samo pratis tranvajske sine koje te dovedu , gde želiš. Prelazak mosta ** galata** tu ti je početak, za stari grad ili za novi .

Ako si na početku mosta u novom delu. Sa desne strane pored obale imaš riblju pijacu . Tu možeš jesti ribu naj jeftinije frisku. Terase restorana su pored. Pokazes koju hoćeš , izmere kelner donese i spremaju. Naravno ako volis.

Naroda ima ko mrava. Turci , su veliki potrosaci, restorani( ima ih) uvece su KRCATI. Ako ides da posecujes najbolje oko 12h, tada turisti pocinju rucak, pa su redovi kraci. Ako ides najesen možda ih ima manje.

Možda će ti trebati ovo: Ako si kod mosta na novoj strani. Kreni stepenicama ili ulicom desno ** sokak** Sticices do ** Galata kulesi** ili = **Galata Tower** tu ako nema guzve možeš se popeti i videti Istanbul sa obe strane. Posle nastavis pesakom i videces, stanicu za tramvaj. To je dugacka ulica zatvorena za saobracaj. Tu je mravinjak, stalno se nešto desava. Ali noćnizivot je u poprecnim ulicama. Idi u nekoliko Sa leve strane kada se penjes. Ali ne odmah Posle 15 minuta pesaka. Sam ćeš otkriti šta ti godi.

Ako te još nešto interesuje pitaj, dok se secam :))))
JV
(...)
21. април 2013. у 06.42
Ta ziva ulica koja je zatvorena za saobracaj i kojom ide samo taj tramvaj, se zove Istiklal Caddesi, i jedan njen kraj se nalazi u blizini Taxim-a.
Galata je odmah tu, ispod, kad se spustas prema Golden Horn-u i može se reci, ispod/pored galata mosta.
MTodorovic
(inzenjer)
22. април 2013. у 16.16
Moj savet je da ideš vozom, da doživiš Balkan Ekspres i da osetiš šta znači jedno 30 minuta prolaziti vozom u punoj brzini kroz grad.

Nedavno je bila jedna moja prijateljica, koja je ostavili svoje utiske veoma deskriptivno ovde: http://www.tt-group.net/video/utisci-iz-istanbula/
Simba
(...)
30. април 2013. у 04.32
Predivan tekst i super je sve opisala kako je!
JV
(☆)
16. мај 2013. у 13.34
Istambul pleni, ko jednom ode mora da se vrati.
mikidva
(student)
21. август 2013. у 09.34
Istanbul je prelep grad, vredi ga videti.
Povremeno turska low cost avio kompanija (pegasus airlines ili tako nešto) ima jeftine letove iz Beograda, pa možda nekom bude od koristi:
http://www.lowcost.in.rs/

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.