Дискусије : Путовања и туризам

 Коментар
Evro - dinari..
boaz
(neradnik)
11. март 2013. у 16.23
Krajem leta putujem za Bgd.Evro nešto pada dole i mislim da je vreme da se on sada nabavi. Iz vaseg iskustva gde je bolje da se menjaju dolari za Evro? Ovde u Kanadi na menjacnjici (banki) ili u Srbiji u banki, menjacnjici (ili privatnika na ulici)?
Da li i koliko evra (ili dolara da menjam za dinare,ostajem 2 meseca?
Imam nameru da idem na kratko i u Hrvatsku. Gde da uzmem kune, u Bgd. ili Hrvatskoj?
Da li je lako posle preostale dinare menjati nazad u evre ili dolare.
Ranije sam,a verovatno i sada ću sve dinare sto ostanu da ostavim kod ljudi koji me ugoste.
Hvala na odgovoru.
nesha_bgd
(audiofil)
26. март 2013. у 00.23
Koliko ja znam najgore je menjati dolare u evre u americkim/kanadskim bankama...i to bas dosta loše, ja bih rekao da se to radi samo ako nema drugog rešenja. Primera radi kada je evro/US$ bio 1.3, u banci je bilo nešto oko 1.5 ili 1.6.

Ja lično bih ili nosio gomilu dolara pa menjao u lokalnim menjacnicama, ili još bolje ...nosio samo nešto malo dolara a ostatak po potrebi dizao iz automata sa debit karticom.

U tom slučaju ćeš dobiti valutu zemlje (dinare, kune, evre ...) u kojoj se nalazis po kursu koji je povoljniji nego u menjacnici, ali će te najverovatnije zakaciti 'ATM fee' koji je oko 2-4 dolara po transakciji ili ga uopste nema (zavisi od banke od koje imaš debit karticu, naprimer Schwab je najbolja po tom pitanju).

JV
(...)
02. април 2013. у 08.03
Ja svuda dizem pare sa bankomata, u valuti zemlje u kojojsam. Vise uopste ne nosim neke vece kolicine kesa, imam tek toliko za ne daj boze.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.