Дискусије : Путовања и туризам

 Коментар
Maj u Italiji?
dimitra
08. март 2013. у 18.32
Da li je neko bio u severnoj Italiji u Maju? Htela bih da izaberem neko mesto na moru gde bi se mogli okupati i odakle bi se moglo takođe ići na ekskurzije u neka druga mesta vozom ili autobusom...Da li je bolje otici na Zapadnu ili Istocnu obalu Italije? Da li je neko bio u Forte del Marme ili Marina di Massa? Gde je lepse? Hvala na savetima!
dimitra
09. март 2013. у 18.55
Hvala ti, Norway, na savetu, bila sam ja na tom sajtu, ali sve sto sam nasla su saveti kako se putuje kolima, a meni treba naći neko mestasce odakle mogu vozom ili autobusom da obilazim druga mesta, a ujedno da se i kupam negde, nema veze gde, u bazenu, jezeru ili moru... Neko je predlozio mesto Marina di Massa, vidim da je to na moru, ali šta još tamo da radim, kako tamo da stignem i sa kog aerodroma i gde ja odande mogu da odem? Izgleda da moram da nabavim kartu zeleznice Italije...
Norway
10. март 2013. у 05.19
Ne znam što se samog mesta ništa a što se tiče dolaska do tamo ima dosta mogućnosti.

Možeš avinom preko easyjeta do Milana povratna u maju oko 80 evra pa posle busom ima 2,5 sata voznje do ta dva mesta koja su jedno do drugog.

http://www.easyjet.com/EN/Booking.mvc#
Možeš iz Budimpeste sa Alitalia do Piše za oko 130evra povratna pa posle busom pola sata do ta dva mesta,ovo je najblize.

http://booking.alitalia.com/Booking/EN_EN/Avail/SelectFlight/f4729b70ef19473c9e9394b44b4dadd0
Što se tiče obilazaka sigurno ćeš imati šta da obides tu je Pisa,Genova,Firenca...

Norway
10. март 2013. у 05.26
Zaboravih još bolju verziju do Piše iz Budimpeste sa Rynair povratna 60-70 evra ovo ti je možda i najbolje direktan let nije skupo i na pola sata busom si kad sletis u Pišu od ta dva mesta, ima do njih 30-40 km do njih možeš i biciklom :)

www.ryanair.com
trag
(xy)
27. март 2013. у 16.29
U maju je još rano za kupanje u moru, bilo u kom gradu Italije da si. Za obilazak gradova pogodan je svaki mesec u godini a od interesovanja zavisi hoćeš li ići na sever ili jug.

Poznajem Italiju prilično dobro, posebno Veneciju, Milano, Rim, Firencu, Bolonju...u svakom sam bila bar 20 puta ako ne vise.

Forte del Marmi je mali gradic, bez atrakcije van turisticke sezone. Dobar je za familijarno letovanje ili kampovanje.

Veću atrakciju pruza Rimini a nivo Sanremo.

Ako mi kažeš šta te konkretno interesuje uputicu te na prava mesta, da ne lutes i ne gubis vreme, a što se tiče prevoza iz grada u grad veze su dosta dobre sa retkim zakasnjenjima.
dimitra
01. април 2013. у 16.06
Hvala, Trag! Tek sam sad videla tvoj odgovor, nešto SC nije radio...
Mene u stvari, privlaci neko mesto u Italiji gde bismo mogli da odsednemo, a i da imamo krace izlete u neka druga interesantna mesta. A i to mesto gde odsednemo, da je zanimljivo i da ima bar bazen u hotelu, ako je već more hladno...
Najvaznije je da nam bude let prilagodjen, jer dolazimo iz Kanade a idemo u Beograd, pa sam mislila da negde stanemo usput, 6-7 dana...
Ako se za Beograd leti samo iz Rima, čini mi se da je suvise daleko, treba iz Rima stici u Sev. Italiju, pa nazad. Možda ima za Milano, moracu da pitam...
I meni se svidja varijanta Ligurije, kao sto si predlozila, šta mislis, koja su mesta najzanimljivija u tim regionu?
Pozdrav i hvala!
mvessna
04. април 2013. у 06.54
Mi smo se juče vratili iz Italije.Bili smo 5 dana na jezeru Garda,mesto -Sirmione.Prelepo je bilo! U spoljasnjem,hotelskom bazenu je prirodna,termalna voda tako da je kupannje cele godine moguće.Osim toga,Verona je blizu,Brescia,Milano (120 km).
Možda ,ipak,predaleko za tu kombinaciju sa Rimom,ali Italija je prelepa,tako da će vam biti super za šta god da se odlucite.
dimitra
04. април 2013. у 20.22
Hvala puno Vesna! I ja sam htela na jezero Garda, ali nisam znala koje mesto da odaberem, sa bas takvim bazenom! Da li možeš da mi kažeš u kom hotelu ste bili, a ja ću se posle raspitati kakva je veza sa Beogradom, možda može i neko blize mesto od Rima da se nadje...
Hvala još jednom!
mvessna
09. април 2013. у 07.28
I hotel se zove Sirmione kao i mesto.Preko booking.com u poslednjih par godina rezervisem sve i ,zaista,nemam nijednu primedbu. Pogledaj,možda ti pomogne i za Rim.Javi šta si odlucila.
dimitra
10. април 2013. у 14.14
Hvala, Vesna! ja jis tragam gde ću, za Sirmione sam videla dosta dobrih hitela, ali sam na forumima procitala da je to mesto udaljenije od drugih centralnih mesta, da ima trske uz obalu, itd., a predlazu mesto Desenzano iz koga se može svuda zeleznicom i autobusima brzo stici na druga mesta. Volela bih da odem u neko mesto odakle mogu sve obilaziti a i da je neka banja u blizini da mogu malo da se okupam i tamo.
Još nisam ni zvala za karte jer ne mogu da se odlucim preko koje zemlje da putujem i koliko se može ostati u njima za vreme presedanja...
Pitala bih te još, da li si se u termlnim vodama kupala svaki dan i po koliko, jer sam procitala da dozvoljavaju samo po 15 minuta da se ostaje u vodi zbog zdravlja...
Hvala ti još jednom, javicu ti šta sam odlucila!
mvessna
11. април 2013. у 05.47
Mesto o kome si pisala je blizu Sirmionea i obisli smo ga,posto brodom možeš da obidjes celo jezero i da u svakom mestu ostanes koliko želiš. Ima dosta Engleza,ali se meni lično ne svidja mnogo.Što se trske tiče,verovatno je rano. Možda se pojavljuje kad krene letnja sezona,nisam dovoljno upucena.
Boravak u bazenu (nama) niko nije ogranicavao,kao ni boravak u ostalim delovima spa centra. Verovatno da ljudi sa odredjenim problemima koji su dobili odgovarajucu terapiju,moraju da se pridržavaju iste.
Gradski busevi voze na svakih sat vremena za Veronu i Bresciju,a zeleznicu nisam sretala,tako da pretpostavljam i da je nema.
dimitra
11. април 2013. у 12.13
Hvala ti, Vesna! Još samo jedno pitanje: da li ste videli u hotelu reklame agencija za razne izlete u Firencu, Veronu i neka druga interesantna mesta i da li njihovi autobusi dolaze po putnike bas pred hotel? Hvala!
P.S.:Još samo da nađemkako tamo da stignemo, zaista izgleda idealno mesto za odmor!
mvessna
12. април 2013. у 06.19
Iskreno,ne secam se kako je bilo sa tim informacijama,posto smo muž i ja otisli na jedan lenji,kraci i neopterecujuci odmor,pa smo tako neplanirano i usli u bus za Veronu iako smo hteli autom sledećeg dana da odemo.I u brod smo se ukrcali ,jer je stao ispred hotela,pa kao ajde sto da ne...Znaci,hotel je super i sigurno da postoje informacije za sve,pa i ako ne postoje-osoblje je profi i ne verujem da nešto ne može.Bus ne dolazi po putnike.U taj stari deo grada gde je hotel Sirmione ulazi se samo ako si gost hotela,radis ili stanujes u tom delu s tim što se auto od strane hotela odmah odvozi i parkira van starog grada,ali neka te to ne plasi...Ništa nije daleko i postoje turist info agencije. Mada,ako zaista letite za Rim,ovo nije najsrecnije rešenje.
dimitra
12. април 2013. у 15.18
Hvala! Ako nađemnešto blize Rima, oticicemo na Gardu, ako ne, alternativa nam jedino Bec, mada, za tamo, kažu, dovoljno je samo 3 dana...
trag
(xy)
26. април 2013. у 07.58
Za BG možeš da letis i iz Milana (aerodrom Linate ili Bergamo, udaljeni su oko 20 odnosno 30 kmod Milana.

Ako te Rim ne interesuje nešto posebno idi Lago di Garda (preporucujem Peschiera del Garda )ili Lago di Como (Como).
Obisla sam oba jezera, pre desetak godina, imam prijatelje koji tamo žive i zaista je lepo.
Garda ti odgovara vise jer je blizu Verona i Venecija a sa druge strane ista razdaljina je do Milana. Vozom si za nekih 90 minuta u oba pravca, veze su odlične.

Izvini što se nisam javila ranije ali i ja se spremam, sad u maju, na neko putovanje samo još ne znam gde. Ni jedna me destinacija ne privlaci nešto posebno a opet moram da pobegnem iz ove ustajale i memljive sredine, bar na 10 dana.

Lep provod ti želim.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.