Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Pseci kolacici :)
spagetica
12. мај 2012. у 14.48
Deca su kuci donela malo, slatko kucence koje nas je potpuno osvojilo. Zove se Snupi, ali mi ga gnjavimo i mazimo i on je nas Snupko, Snupson,Snupislav, ma maza nasa. Pošto smo inače pobornici zdrave hrane koliko god je to moguće u danasnjem svetu ja bih i da nasem Snupkovicu ispecem kolacice da i on gricne nešto „domaće”
Nismo nikad imali psa, dakle ne možemo se pohvaliti iskustvom ali zato je tu dobra volja.
Videla sam na Netu recept za takve kolacice u koje ide crno brasno, kikiriki puter, med i jaje.
Imate li neki savet, predlog , ideju ? Hvala unapred.
baxuz
(φεμμινα™)
12. мај 2012. у 15.44
ja iskreno nemam... nisam joj ni tortu za rođendan pravila ali pre neki dan procitah u nekim novinama, koje sad ne mogu da nađem bas o psecim poslasticama... izguglaj malo, naći ćeš :))
spagetica
12. мај 2012. у 16.10
Zbunjuje me taj med i kikiriki jer ne bih da mu naudim na bilo koji način. A evo ga i nas Snupi mada ga često zovemo samo Lepi :)

http://img825.imageshack.us/img825/6295/snoopym.jpg
baxuz
(φεμμινα™)
12. мај 2012. у 22.34
slatko kuce ko bombona :))
ja volim te cupavce...

Koliba
(Ima života i posle smrti)
14. мај 2012. у 05.38
Управо тако - чему мед и кикирики? Највећа посластица за пса, а уједно и веома корисна, су кости, тетиве и сл - то је права играчка за пса, бар према мом искуству. Или му умутите јаје са нечим или слично. Ако је млад можете му дати и неку гушћу супицу и сл.
marijamhlc
14. мај 2012. у 06.59
joj, nemojte davati psu kolacice koje vi spremate, imate da kupite poslastice specijalno napravljeno za njih.

Oni ne smeju da jedu secer, mozete samo kuci da napravite problem.

Slazem se ja da oni to obozavaju, i da nikad neće odbiti, ali ipak, pazite...
spagetica
14. мај 2012. у 07.17
Nisam mu još ništa pekla ali naletela sam na neke recepte za psece kolacice pa pomislila da bih mu spremila da proba. Kupujemo gotovu hranu. on jede kao vuk, zdrav je, zivahan i čim nešto zvecne u kuhinji eto njega da mrda repicem i trazi da nešto gricne.
Za sada neću da mu uvodim ništa novo, ne bih da se još i razboli.
Hvala svima.
Lignjeslav
14. мај 2012. у 08.51
Nek vam živi Snupi i donese puno radosti! Najbolja hrana za psa je hrana spremana po BARF recepturama. Nazalost, prilično je skupa (u inostranstvu), u Srbiji je (ja mislim) nema a da je sami spremate... Recimo da vam treba nešto između profesionalne kuhinje i fabrickog pogona za preradu hrane. Sirove junece kosti se melju, naprimer, i slične stvari.

Sledeća po kvalitetu je granulirana suva hrana. Princip je jednostavan u 95% slučajeva: sto je hrana skuplja to je kvalitetnija, sastav je bolji, cistiji, veca je svarljivost i iskoristljivost hrane (manje izmeta). Naravno, pas će možda vise voleti jednu ili drugu hranu, možda će mu vise prijati jedna ili druga hrana ali princip ostaje isti.

Tako da... Nemojte da spremate kolace vasem malom Snupiju, kupite mu neku gotovu psecu smrdljivu poslasticu. I nemojte da planirate tortu za rođendan :).

A hranu mu pomalo zasarenite par puta nedeljno: jednog dana mu u granule stavite malo kravljeg sira, drugog dana malo sveze telece dzigerice, treceg dana 2-3 sveze papaline, 2-3 dl prirodnog jogurta (ovo odvojeno od granula, za uzinu) i sl.

Pazite samo, psi nikako ne smeju da jedu neke stvari. Pazljivo se raspitajate o tome. Znam da ne smeju vise od par zalogaja voca, nikako luk, sveza sargarepa može da bude veoma teško svarljiva, izbegavajte svinjetinu, nikako druge kosti osim butnih junecih (iskljucivo svezih ali i njih izbegavajte, svaka kost je opasna kad se slomi) itd.
avlijanerka
15. мај 2012. у 01.22
Ako bas hoćeš da ga necim castis, onda onaj Kong napuni puterom od kikirikija i pusti ga da se sa tim zamajava. Em će mu biti mnogo interesantno i morace malo da se napreže dok ne ukapira kako da to slisti (sto je dobro za mentalnu kondiciju), em oni vole puter od kikirija. A umesto da cucis kraj sporeta i peces te keksice od brasna i jaja, idite u setnju po sumi, tek onda da vidis njegove sreće:)
Ljubi malca, mnogo je sladak
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.