Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Cene veterinarskih usluga
mamy
26. новембар 2011. у 18.14
Molim za pomoć

Imala sam malu diskusiju oko placanja veterinarskih usluga u Srbiji. Da li mi neko može napisati kako se to tamo regulise?
Primer:
Moj pas se razboleo. Perforacija creva i teska upala zeludca. Naravno, da bi se uspostavila dijagnoza, trebali su izvrsiti mnoge pretrage. Analiza krvi,narkoza, rentgenski snimci, endoskopija islično...Operacija je uradjena, boravak na klinici 5 dana, infuzije itd. Unapred su mi rekli koliko će sve to da kosta i na meni je bilo da odlucim hoću li to moći platiti ili ne. Da nisam pristala na placanje, pas bi bio uspavan. (na zalost, nakon nekoliko dana nakon operacije pas se nije oporavio i morao je biti uspavan).
Sad me neko ubeđuje da u Srbiji specijalizovani veterinar hirurg i internista ne bi nikada unaprijed naveli cenu, nego bi prvo operisali, dali mu kompletnu njegu i boravak na klinici,lekove a onda kad se pas oporavi, bi vam rekli: dobro, eto reci mi kako i kada možeš sve ovo da platis?????

Meni ova prica izgleda kao bajka. Da li je to zaista tako kako mi neki tamo kažu?
elektra4-
26. новембар 2011. у 19.17
Makakvi.sve te usluge i kostaju i imaju tarifu.
meni je npr za macku trebao 2 puta antibiotik,prvi put mi ne naplati ništa akaze platicete drugi put. Do tada je macka zbrisala i šta sad ja da radim? Kaže moja familija idi tamo i objasni -pa šta ću objašnjavat i pravdat se kad nisam je ja oterala.
Nana101
27. новембар 2011. у 01.22
Treba da ti daju cenu, da bi ti videla da li možeš da platis ili ako ne možeš da ti uspavaju zivotinju, sto je mnogo humanije nego ostaviti da ti zivotinja crkne od bola. Ne mogu oni da za tebe snose te troskove (koji mogu da zamislim koliko su bili u tvom slučaju), a ti da posle ne platis i da se mrcvare da dobiju pare od tebe. Tako da mislim da je tvoj vet postupio pravilno.
mamy
27. новембар 2011. у 05.15
Ma, moj racun (u Holandiji) je 4000 eura, pa je ovaj moj gost iz Srbije ostao shokiran cifrom. Mislim, i ja sam zaprepascena, ali sam pristala na tu cenu i operisali su psa. I onda je taj moj gost urlikao i govorio da se tako nešto nikada ne bi desilo u Srbiji i da bi tamo pomogli psu, pa posle plati kako možeš...Glupost.
elektra4-
27. новембар 2011. у 05.28
Veterinar ne može da garantuje da li će pas preziveti a trosak ima i mora da ga naplati.
Zapad je nešto drugo-visok standard u svemu a i rad je postuje pa neki drugi odnosi ne dolaze u obzir.
marijamhlc
27. новембар 2011. у 08.59
glupost totalna! Naravno da ti ovde kažu cenu za operaciju, i za post operativni period!
Nije jeftino, ali nije ni 4000.
Mi smo imali operaciju na crevima i sterilizaciju i od prilike sa svim rengenima, terapijama, operacijom, infuzijom i ko zna još cime, ja mislim da je ispalo oko 500-600Evra...Moram napomenuti da je pas vodjen i pre i posle operacije 2x dnevno na infuzije, ukupno 10 dana...

Tako da je to samo prica, možda u nekom selu tako rade, ali u Beogradu se sve naplacuje.
Avigeja
27. новембар 2011. у 09.08
mamy, zadnjih nekoliko meseci sam redovno vodila svoje ljubimce kod veterinara. I kod državnih i kod privatnih veterinarskih ambulanti postoji cenovnik. Uvek sam unapred pitala i dobijala jasan odgovor.
Ja sam skoro vodila svoje mace i s obzirom da nisam mogla da izdržim taj tempo plaćanja sa platom od 230 eura razgovarala sam sa veterinarom i pristali su da mi cenu spuste za pola. Tako sam platila sve analize, terapiju...nešto preko 600e a trebalo je 1200e. Takođe moram da kažem da se dešavalo da mi i ranije nešto ne naplate a nekad i spuste cenu. Naravno to u državnoj ustanovi nije moguće.
U svakom slučaju cenovnik postoji i uglavnom je vidno istaknut tako da često dok čekam red iščitam ga sto puta :)

Pozz!
madonna_bella
28. новембар 2011. у 14.15
PA ja mislim da svaki dobar veterinar pre svega je tu da pomgne zivotinji i ako ga lepo zamolite i objasnite gde god da ste mislim da ako je zaista dobar doktor on će se dogovoriti i pomoći..jer nismo svi bogati dal u Srbiji dal na zapadu..svuda kosta ..i uvek vet. može napracviti neke rate ili smanjiti cenu nešto dati gratis..Ja sam pre neki dan platila 160 godisnju vakcinaciju za dva psa i plus 400 evra alergi test za jednog od njih ..i dobila gratis inekciju protiv alergije ..i zavoja na nozi je mi se kuca posekao ..i dezinfekciju te rane..mislim mogu misliti koliko bi me još kostalo da su mi sve napaltili..ali eto znaju oni da je to sve skupo..
NEko gore spominje operaciju 4000evra u holandiji pa onda neko komentarise kao lako nama na zapadu mi zaradjujemo vise..veruj mi te 4000 za prosecnog coveka su jako skupe..Nije EU tako jak standard da može iz rukava vaditt 4000 evra..Ali ako neko voli svog ljubimca dace i zadnju paru ako mu može pomoći..
Mislim da je pre svega u pitanju jedan humani stav koji svaki dobar veterinar mora da ima po mom mišljenju!
mamy
29. новембар 2011. у 14.23
Još da dodam, da ja uvek placam mesecno zdravstveno osiguranje za moje pse, tako da u ovakvim slučajevima ne snosim sama sve troskove. Dobar deo mi pokrije osiguranje. I za mene je cifra od 4000 eura OGROMNA. Da nisam imala osiguranje, ne bih pristala na operaciju :-(.

Sem toga, kad si u poseti kod veterinara, i ovde u Holandiji, se možeš dogovoriti za placanje u rate ili slično. Ali ova operacija moja psa i njeno lecenje je bilo na klinici i to je velika razlika između male veterinarske oridinacije i ove ogromne klinike. na klinici nema pogadjanja. Tu je drugaciji pristup i tretman.
madonna_bella
30. новембар 2011. у 14.50
Apsolutno se slazem to sam i mislila..
Zamisli kuca podleti pod auto sve krvavi ulecete u ambulantu ..pa kakav bi to veterinar bio da neće da pomogne pa makar i nemao para ..mislim da i oni moraju biti humani kao i svi lekari na svetu..
I ja sam nekad placala zdravstveno osiguranje ko allianz firme ali kuca mi je bio zdrav zdrav prezdrav i onda smo jedne godine prekinuli..:)
vecitiputnik
02. децембар 2011. у 15.48
A zašto bi veterinar pokrivao troskove vasih gluposti da imate zivotinju ako ne mozete da placate za nju?
Drzati zivotinje je luskuz. To sto vi volite zivotinje nema nikakve veze sa cenom koja kosta za njihovo svakodnevno hranjenje, cesljanje, sisanje ...
Da li vi odete kod privatnog doktora i racunate na njegovu humanost da vam ne naplati uslugu? A šta je sa samouslugom, frizerom, automehanicarem? Da li i od njih ocekujete humanost jer vam trebaju njihove usluge a nemate para?
Veterinari su humani ali to je posao od koga oni žive i izdržavaju sebe i svoju porodicu kao sto i vi imate svoj posao od koga izdržavate svoju porodicu. Koliko vas da svoj novac u dobrotvorne svrhe jer je humano i zao vam onih koji traže taj novac na racun svoje porodice?
mamy
03. децембар 2011. у 12.54
Šta je napisao ovaj viceputnik ili kako se već zove? Da mi neko prevede?
Je li se neko od nas zalio sto placamo usluge verterinaru?
Nije.
Naravno da se sve usluge placaju. Niko i ne ocekuje uslugu, znanje i vreme da dobije na lepe oci.
Tema se vrtila oko toga da je mene „neko” ubeđivao o nekom science fiction u Srbiji...

Citat: „ Sad me neko ubeđuje da u Srbiji specijalizovani veterinar hirurg i internista ne bi nikada unaprijed naveli cenu, nego bi prvo operisali, dali mu kompletnu njegu i boravak na klinici,lekove a onda kad se pas oporavi, bi vam rekli: dobro, eto reci mi kako i kada možeš sve ovo da platis?????

Meni ova prica izgleda kao bajka. Da li je to zaista tako kako mi neki tamo kažu?.”

Prema tome, prisutni na ovoj temu, u ovom forumu, ne ocekuju ništa DZABA!!!!!!

Toliko za ovog putnika.
marijamhlc
04. децембар 2011. у 09.05
eh...kad bi bilo sve dzabe za naše cupavce!:)
ma da su samo živi i zdravi, to je najbitnije!
avlijanerka
04. децембар 2011. у 22.43
Ja, kao i za svaku uslugu, želim da znam koliko će me kostati pre nego sto na bilo šta pristanem. Tako i za veterinarske usluge. Nije problem u placanju, već je stvar da želim da znam koliko će mi i šta naplatiti. Inače, jesu njihove usluge skupe, ali isto tako nas deru i stomatolozi, frizeri, auto-mehanicari, a ovi makar moraju da gule godine i godine skola da bi stekli to sveobuhvatno znanje.
Dakle, placam koliko traže i kad god treba, meni je bitno da imam poverenja u veterinara da mi neće nakaciti gomile nepotrebnih testova, a postujem njihovo znanje koje treba da se naplati. Isto tako, ako bih saznala da je moja veterinarka odbila da pomogne povredjenoj zivotinji na ulici, momentalno bih se prebacila kod druge. Po meni oni pre svega trebaju da budu ljubitelji zivotinja.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.