Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Ptice
silk1
(none)
16. новембар 2011. у 11.44
Razmišljam da kupim neku pticu ,kada su djeca bila mala imali smo papige tigrice i sada bi ja nešto za svoju dusu ali ne znam koji izbor da napravim kanarinac?crvendac?
baxuz
(φεμμινα™)
16. новембар 2011. у 13.10
kakadu :)
mimozaaa
(posmatrac)
16. новембар 2011. у 14.29
Kakadu je lijep, da se nauciti da prica ali je toliko glasan, bucan i velika stetocina. Ima jak kljun kad s njim pocne da cupa i lomi, napravi pravi nered i stetu a o njegovom krestanju bolje da ne pricam. Lijep ali ja ga nikad nebi drzala i inače niti jednog papagaja koji su inače jako glasne i krestave. Nije to pas i macka koju ćeš s necim smiriti, zabaviti. To kad pocne da se dere ujutro rano po tako cjeli dan, zna malo da ide na zivce.
Možda kanarinac, oni crvkucu i cvrkut im je kao pjesma ali nisu toliko glasni.
Glasam za kanarinca.
silk1
(none)
17. новембар 2011. у 07.28
papige ne bi uzela hvala na prijedlogu,već neku pticicu koja bi me uveseljavala cvrkutom
marijamhlc
20. новембар 2011. у 07.25
Moja drugarica ima kakadu, kako se to dere, cudo, sto kaže mimoza, po ceo dan samo kresti!:)
ali je mnogo lep!:)
struktura
(Bene Gesserit)
26. новембар 2011. у 17.44
Ja predlazem iskljucivo tigricu papagaja, ništa vece. I to po mogućstvu muzjaka, sto mladju pticu, oko 6-7 nedelja starosti.

Uvreda je opisivati kakadua poput osobe iznad. Kakadu pre svega NIJE ptica za kavez. Nije ni tigrica da se razumemo jer za pticu je nebo a ne dvostruki kavez (prvo taj njen a onda prostorija gde je kavez) ali kada već živimo u takvom drustvu da postoje pet shopovi šta da se radi. Psa ili macku može da se izvede napolje, može da se kastrira (ovde je to redovna praksa) ali, papagaja ne. Kakadu je poput dvogodisnjeg deteta koje nikada ne odraste. Da li bi stavili dete od 2 godine da ceo dan bude u spajzu? Ta ptica može da živi 100 godina. Šta sa njom kada vas ne bude vise? Ko će je prihvatiti? Pogledajte ovaj sajt ako znate engleski, pametnom coveku vise od toga ne treba:

http://mytoos.com/

Živim u postojbini kakadua gde se slobodno krecu poput naših golubova. Kakadu ili bilo koji papagaj od tigrice NIJE za stan.

Ovo je slika iz ovdasnjeg parka, tu su kakadui korele:

http://img148.imageshack.us/img148/5681/p10101161.jpg

A ovaj je naj od svih:

http://img691.imageshack.us/img691/2065/p1040353.jpg
To je prepametno zivo biće za koga nije zarobljenistvo samo da bi neko hranio svoj ego. Kao pilici su preslatki i bezopasni, a kada postanu seksualno zreli. to je ptice koje se vezu za jednu osobu iz porodice i u stanju su da terorisu sve ostale. Njegov kljun kida kozu i meso i može da nanese ozbiljne povrede (i sakacenje: da odgrize uvo, presece usnu, iskopa oko i sl.). O buci koju pravi da ne pricam. Glasanje papagaja je normalna stvar jer tako komuniciraju i u prirodi. On nije kriv sto 'kresti'. Ko hoće mutavog ljubimca neka nabavi bubu ili gmizavca.

Hoću da kažem, ne uzimajte ništa vece od tigrice jer ćete sebi napraviti samo muku a unesreciti jednu pticu ni krivu ni duznu. Ona nije dosla u pet shop po svom izboru i da je neko pita radije bi bila na slobodi i letela.

Teri
(Socijala)
02. децембар 2011. у 10.20
Silk, pazi šta kupujes. Gledaj da ptica bude mlada, jer ako je starija onda se divlje ponasa. Obično se gaje u velikim kavezima pa kad se nadju u malim onda kreste. Ja sam prošle sedmice pustio dva patuljak papagaja bas iz tih razloga.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.