Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Pomoć.. ne znam šta da radim?
Mental_Breakz
06. новембар 2011. у 08.04
Imam problem! U dvoristu koje je u skolpu moje zgrade (zatvoreno je sa svih strana i ima samo jedan ulaz,koji je zakljucan uvek),se nalazi mala maca! Ne znam kako je tu dosla! Ne može da izadje jer nema kako,okolo su sve zidovi i oluci...Pokusavao sam na razne nacine..Prozor od terase je visok tako da sam razmišljao i da sidjem (skocim) ali ne mogu se vratiti...Nemam merdevine,ne poznajem nikoga jer sam skoro se uselio u zgradu...Gladna je i iscrpljena,hladno joj je! Spustam joj hranu redovno,tamo je već 4 dana! Uginuce! Od komsija niko naravno ne reaguje,klasika,boli koga...a ja ne mogu da gledam to! Pa me zanima da li imate kakav predlog,stvarno sam istrosio sve ideje!!
Mental_Breakz
06. новембар 2011. у 08.12
Kako vam je svima svejedno,ne verujem,samo nek je vama dobro...C,c,c
Svaka cast,tako nam i treba!!!!!!
avlijanerka
06. новембар 2011. у 09.13
Nemoj da vices na nas, živimo po raznim stranama sveta, kod mene je tek jutro, a i inače ova diskusija je slabo posecena.
Koliko su visoki ti zidovi?
Macke su sjajni penjaci, možda možeš da joj spustis jedno debelo uze, uz njega bi mogla da se popne (ali mora da bude bas debelo). Neku dugacku granu, daska ne bi pomogla jer je glatka. Ili da spustis kutije koje ćeš sloziti kao stepenice.
U kranjoj liniji, neko ima kljuc od tih vrata, verovatno neko iz kucnog saveta (ako si u Srbiji).
Nana101
06. новембар 2011. у 10.37
Gde živis? Potrazi obliznje drustvo za zastitu zivotinja / SPCA i pitaj ih za pomoć i savet. A da trazis merdevine od nekoga iz zgrade?
Mental_Breakz
06. новембар 2011. у 11.29
Iz Novog Sada sam! Na kraju sam video jednog radnika tu u dvoristu,rekao mi je da ta maca konstantno dolazi tu,preko terase,vlasnik ne mari za to,ona tako preskoci i ne može da se vrati,a on (radnik) je već nekoliko puta vraca,ne želi vise! Bas zalosno! Ja sam pokusavao,međutim nemam ni merdevine,ni uze,ni kutije...kao sto sam rekao,skoro sam dosao u zgradu! Zidovi su jako visoki i nema nacina da se popne na bilo šta da bi izasla! Ne znam...jako mi je zao da je tu ostavim a da čujem i gledam kako mjauce,njen gazda ne preduzima ništa,ili nije tu ili šta već,ali ako se to već desavalo onda stvarno...U svakom slučaju hvala...Plus radnik mi rece da doticni ima 12 macaka! Šta će ti toliko ako o jednoj ne možeš da brines!
Nana101
06. новембар 2011. у 13.04
Pitaj radnika na koji fazon je vraca, pitaj da pozajmis merdevine, pricaj sa tim „vlasnikom” - ja ne bih mogla da je tako ostavim da crkne. Srećno!
avlijanerka
06. новембар 2011. у 14.34
U krajnjem slučaju uvek možeš da obijes ta vrata, ako već ne možeš da nadjes ko ima kljuc. Samo, na osnovu onoga sto si napisao, ništa nećeš postici ako je odatle izvadis i samo pustis. Ne kažem da treba tamo da je ostavis, ali treba joj naći novi dom.
Mental_Breakz
06. новембар 2011. у 18.25
Radnik ne želi da cuje za to,već sam ga pitao,malo je falilo da me otera u ..! '' Vlasnika'' ne vidjam uopste,imam osecaj da je neka svinja bolesna koja ne izlazi iz stana! A vrata ne smem da obijem,jer je to neka ostava kroz koju se prolazi do dvorista..A macu bih ja udomio u krajnjem slučaju! Strasno...Ju ju kako ljudi mogu biti okrutni! Hvala vam u svakom slučaju,valjda će biti sve ok!
avlijanerka
06. новембар 2011. у 21.18
Onda probaj da saznaš ko ima kljuc od tih vrata, pitaj komsije u prizemlju, neko sigurno zna (predsednik kucnog saveta, recimo). Druga varijanta ti je da pitas one komsije koji stanuju najnize da kroz njihov prozor uskocis u dvoriste i uzmes macku (ne znam o kojoj se visini radi).
marijamhlc
07. новембар 2011. у 06.38
pazi, ostaje ti uvek varijanta da pozoves vatrogasce.
jadna mala maca!:(

kupi neke merdevine, neće se baciti, sigurno će ti zatrebati kad tad
avlijanerka
07. новембар 2011. у 06.45
Ne mogu da prestanem da mislim o sirotom macetu i kako prezivljava jesenje noćii bez vode.
Još jedna mogućnost je da probaš da je 'ulovis'. Macke su po prirodi veoma znatizeljne zivotinje i to možeš da iskoristis. Nabavi (ili napravi) jedan dzak ili nešto slično od materijala, ali da bude dubok barem pola metra, bolje još i vise. Fiksiraj ga za neki dugacak kanap, onoliko koliko je rastojanje od tvog prozora do dvorista. To sve možeš da nabavis u bilo kojoj radnji. Baci to dole u dvoriste i cekaj da mace udje unutra. Možeš malo i iznutra da razmazes hranu iz konzerve, da bi ga privukao miris. Kada udje u dzak, samo povuci i brzo izvuci gore. Moras to brzo da uradis, da mace ne bi moglo da izadje iz dzaka dok je u vazduhu (još bi bilo najbolje ako bi mogao da napravis omcu oko dzaka).
Ili možeš da odes do pet-shopa i kupis onaj jedan transporter. Skines mu vrata, stavis hranu u krajnji deo transportera i čim mace udje i pocne da jede, povuces gore (zidovi su glatki, ne bi trebao da može da izadje iz toga).
Mental_Breakz
09. новембар 2011. у 07.57
Nema je vise tu,verovatno se gazdi upalila lampica! Ili ko zna šta se desilo,nadam se da je sve ok! Uglavnom nema je vise na tom mestu!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.