Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Treba da vakcinisem macica
luzerkanumber1
(profesor)
01. новембар 2011. у 16.13
trebalo bi za par dana da vakcinisem macu, redovna godisnja vakcina protiv zaraznih bolesti (da li i vi to radite, mislim ko ima mace) ali me zanima posto uskoro treba i da uzme tabletu protiv parazita, da li da prvo dam tabletu i sacekam vakcinaciju ili obrnuto?
Amarena
02. новембар 2011. у 23.43
Nasa veterinarka im da tabletu i vakcinise ih u isto vrijeme
avlijanerka
06. новембар 2011. у 09.14
Da li ti macka izlazi napolje? Ako je iskljucivo kucna, nema potrebe da je vakcinises, neće sigurno ništa zapatiti sedeci na prozoru.
Ako izlazi, onda su vakcine potrebne, najbolje ti je da pitas veterinara kojim redom se šta daje.
Nana101
06. новембар 2011. у 10.58
Nema veze šta ide prvo, može u isto vreme. Ja lično mojim mackama protiv glista volim da dam Profender, jer se lakse daje nego tableta. Ako je macka „spoljna”, poželjno je dati joj tretman protiv glista cesce nego jedanput godisnje, recimo svakih 3 meseca. Vakcinacija protiv besnila se radi godisnje.
luzerkanumber1
(profesor)
06. новембар 2011. у 18.37
ne izlazi iz kuce, ponekad preko terase izleti u dvoriste ali se brzo vrati, nego se bojim da je mi ne zarazimo sad će uskoro sezona virusa, a i vet mi je rekao ranije da možemo mi da joj prenesemo virus..dajem joj jedno godisnje vakcinu, ali ne znam sad da li prvo treba ciscenje...saznacu, u svakom slučaju hvala
Avigeja
13. новембар 2011. у 15.46
Draga moja, obaveyno ih vakciniši.
I ja sam mislila da ne treba jer su kućne ali...Imala sam mačora i mačku koja je sama došla kod nas i dobili smo mačiće jer smo očigledno kasno kastrirali mačora.Dobiše 4 mačeta i jedno smo udomili a ostali u međuvremenu svi dobiše panleukopeniju koja se unosi i obućom...umrlo mi troje i to moj mačor i dva mačeta.Lečili smo ih svih 5.Nažalost preživela je samo mama i jedno mače.Troškovi lečenja iz Beograda smo su bilo 600 eura jer sam ih na terapiju vodila i ujutru i uveče i naravno uz određene analize. O patnji njihovoj i muci našoj tuzi dok smo sve to gledali nemam reči da ti pišem. I suprug i ja smo plakali ko mala deca. Jedno smo uspavali jer se mučila a drugo dvoje nam je umrlo kod kuće i to naš mačor mom mužu na grudima.
Od tog događaja nema šanse da više bilo koju mačku ne vakcinišem.
Nikad ne znaš šta može da se desi.Poštedi i njih i sebe užasa.
Sve najbolje!
avlijanerka
13. новембар 2011. у 23.10
Joj Avigeja, bas uzasna prica, stvarno coveka tera na razmišljanje...
luzerkanumber1
(profesor)
16. новембар 2011. у 17.45
e sad sam u dilemi strasnoj...na forumu zivotinjsko carstvo mi odgovorili da nije potrebno jednom godisnje vakcinisati, već na tri godine,ne znam šta da radim..zaplasise me još i sarkomom i iznese neke strucne tekstove u prilog tome a protiva vakcine.Ima li još neko savet?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.