Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Shar pei - Boxer
Nebster
26. октобар 2011. у 22.39
Je li može neko da podeli iskustvo „iz prve ruke” od ove dve rase. Strasno sam zainteresovan da uzmem jedno od pomenutih.

Prelistajuci razne sajtove vidim da Shar pei imaju dosta zdravstvenih problema. Problemi sa ocima i usima (usled mnogo bora) su mi razumljivi, ali mnogi imaju razna kozna oboljenja. Pa me interesuje, jesu li zdravstveno tako slabasni genetski ili je dosta i do zanemarljivosti gazde?
I da, procitao sam da prave razne zvukove i da mnogo hrcu!?

http://www.youtube.com/watch?v=vCvAAXhuk5M&feature=related
Kakva licna iskustva mozete podeliti o Boxerima?

Hvala unapred.
Fishbed
(pivopija)
23. јануар 2012. у 15.33
Imaš tradicionalni kineski shar pei ili bone mouth kako ih zovu u americi i imaš one naborane.Ovdje u kanadi rjetko vidim extremno naborane.To je ujedno i zašto imaju problema s ocima.
Shar pei je manje fizicki aktivan vise je oprezan sa strancima i nije prijateljski raspoložen sa psima s koima nije odrastao i s kojima nije upoznat od malih nogu.Shar pei je borbena rasa pasa.
Boxer je sve obrnuto od temperamenta shar pei ali nastao je ukrstanjem Bullenbeiser (koji danas ne postoji a sličan pas je alano espanol.Bullenbeiser inače znaci „bull biter”)i viktorijanskog bulldoga.Dakle ukrstanjem dvije borbene rase.
Posjeti wikipediju ima dosta podataka.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.